Aarschotse Stratenloop 2019

Aarschotse Stratenloop
Maandag 10 juni - Schaluin Aarschot  - Vanaf 14 uur

Op Pinkstermaandag 10 juni wordt het centrum van Aarschot eens te meer het strijdtoneel voor de Aarschotse Stratenloop. Start en aankomst zijn gelegen aan de Knoet. Vanaf 14 uur staan volgende wedstrijden op het programma:

Verslag jeugdmeerkamp Machelen

18/5/2019 - Machelen Jeugdmeerkamp

6 van onze jongeren tekenden present op de meerkampmeeting van onze Machelse vrienden, en als we de statistiek-info van de VAL mogen geloven leverde dat 10 nieuwe persoonlijke records op.  Bij de benjamin meisjes bijvoorbeeld deed Elly Rinckhout met 4 PR’s een aardige duit in het zakje, al moest ze op de eindafrekening wel haar meerdere erkennen in de alleskunner Maya Frederickx, die vooral over die 22m42 bij de hockeyproef in haar nopjes was.

Verslag BVV AC Dames

18/5/2019 - Dames Interclub Ereafdeling - KBAB  

Onze dames houden stand in de hoogste afdeling!

Met een fameus vertimmerde ploeg vertrokken onze trainers naar de Oost-Vlaamse hoofdstad, waar de plaatselijke RCGent-medewerkers borg stonden voor een fraai georganiseerde titelstrijd in de hoogste rang van onze nationale atletiekranglijst. Wij staan er te weinig bij stil dat we als ROBA samen met de dames van OEHalle voor de Vlaams-Brabantse inbreng moeten zorgen in die topcategorie, en er dienen op te boksen tegen Brusselse en Waalse topteams zoals Excelsior en CABW.

1ste Robalympics in Betekom

Op zondag 19 mei 2019 organiseert ROBA, met ondersteuning van Sport Vlaanderen, de gemeente Begijnendijk en Ronde Tafel 85 Aarschot, de 1ste ROBAlympics in Betekom voor atleten en personen met een verstandelijke beperking of autisme.

Plaats: Atletiekpiste "De Tumkens" Betekom, Pastoor Pitetlaan 30, 3130 Betekom

Verslag G-Meeting Torhout

G-meeting te Torhout (12/05/2019)

Roba-G-atleten lopen zich te Torhout warm voor ROBAlympics

Drie van onze G-atleten trokken afgelopen zondag 12 mei enthousiast naar Torhout, waar het lokale Houtland AC tijdens een open meeting ook wedstrijden voor G-atleten op het programma plaatste. Houtland AC bezit overigens een bijzonder actieve G-kern.

Verslag meetings 10/11/12 mei 2019 - Deel 2

Meetings weekend 12-13 mei 2019

Sietske verrast meteen zichzelf en iedereen…

Voorbije WE waren het alweer hoogdagen voor zij die door moeder natuur bedeeld zijn met multi-talent, met spieren die zowel snel zijn, veerkrachtig, sterk, en ook nog net de anaerobe impact van de halve fondnummers verdragen. Voor onze coach Peter was het samen met zijn atleten hoopvol uitkijken naar de graad van paraatheid, zo vroeg op het seizoen, met quasi … nul wedstrijdritme op het rekest.

Verslag BVV Cad/Sch Jongens

05/05/2019 - Merksem BVV cad/schol jongens Landelijke 2B

...enkele winnaars trekken ons over de meet!

Met de kater van de vorige dag nog dwalend doorheen het achterhoofd, trok ondergetekende samen met onze voorzitter en trainer Julia naar het rode loop sportcentrum van Merksem, om aldaar de jongens een hart onder de riem te steken in hun strijd tegen de degradatie. De fraai gelegen tartanpiste is genoemd naar hun helaas veel te vroeg overleden sterke voorman Jos Nuyens; op en top harde werker, en vooral op en top eeuwige optimist.

Verslag BVV Cad/Sch Meisjes

4/05/2019 - BVV CAD/SCH Meisjes - Landelijke 1

Zwarte bladzijde voor Roba …

Na de euforie van voorbije week (BVV pup-min meisjes en jongens), stonden we meteen weer met beide voetjes op de grond, meer zelfs, we waren pardoes doorheen het keldergat gedonderd. Zo voelde het aan ... en zo’n val doet echt pijn, vooral … mentale pijn…