Jaaroverzicht ROBA Ben-Pup-Min

Overzicht 'Medaille-Winnaars' bij onze Ben-Pup-Min

Beste ROBA-vrienden, zoals je in het eerste overzicht ‘medaillewinnaars’ (= cad tem masters) al kon lezen, houden we er ons ook aan om eveneens de ‘jonge kampioenen’ even in de verf te zetten, want ook hun klassieke ‘namiddagprogramma kampioenenviering’ viel om de gekende reden volledig in het water. Geen gezellig samenzijn, geen afhalen van de jaarlijkse trofee, zelfs geen succesvolle terugblik op het zoveelste schitterende BVV-moment, dat ieder jaar onze voorzitter Dirk uit zijn mouwen mag schudden.

Koop een cadeaubon bij onze kledijpartner Vermarc Sport

Zoek je voor vrienden of familie of voor jezelf nog een sportief cadeau, bij onze kledijpartner Vermarc Sport kan je hiervoor terecht.

Je kan nu ook een cadeaubon online aankopen via deze link naar de webshop: www.vermarcsport.com/nl/cadeaubon.

Wanneer de winkels terug mogen openen ziet Vermarc jullie graag allemaal passeren in hun winkel.
Kom je de bon graag afhalen? Geen probleem, bij de bestelling gewoon "pickup" aanduiden.

Trainingen ROBA Kan/Ben/Pup/Min

Het bestuur van Roba (alle kernen) heeft beslist om de trainingen voor kangoeroes, benjamins, pupillen en miniemen te hervatten vanaf de week van de 16de november. Elke kern organiseert dit naar eigen mogelijkheden zoals voorheen.

De trainingen voor de andere categorieën (vanaf kadetten) kunnen echter nog niet worden hervat tot nader order.

Bestuur ROBA

Betekom

We hervatten de trainingen voor de jeugd.

Verslag Marathon Nico en Karel

25/10/2020 - De Tumkens - marathon

De Tumkens-marathon of ... onze ROBA's in tijden van corona ...

De eerste officiële marathon in de Polders, uitgetekend langs tot de verbeelding sprekende oorden als De Klinge, Meerdonk, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Nieuwkerken-Waas en Sint-Niklaas, stond voor 25 oktober jl. geprogrammeerd. Het zal u maar overkomen dat u zich daar gedurende weken gericht heeft op voorbereid om dan 5 dagen voor D-day te vernemen dat die marathon, door de verstrengde coronamaatregelen, niet kan doorgaan.

Verslag WK halve marathon in Polen

17/10/2020 - WK halve marathon in GDYNIA (Polen)

Enorme vertrouwensboost voor Nina Lauwaert … 1u11’33!!

Ik vermoed dat voor de gemiddelde ROBA-aanhanger de stad Gdynia een nobele onbekende plaats is, maar als we zeggen dat het pal in de buurt van Gdansk ligt, aan de Oostzee, zal er bij menig aubergineaanhanger wel een lichtje beginnen branden. Zo ook voor onze topper Nina Lauwaert, die hier in het noorden van Polen onze nationale kleuren (zie foto) verdedigde op het wereldkampioenschap halve marathon.

Verslag meeting Vorst

18/10/2020 - Meeting te Vorst

Onze minieme Anneline Smets sluit op een fraaie wijze het pisteseizoen af!

Het zomerseizoen 2020 is nu finaal afgefloten, zoveel is duidelijk. Op hun piste, in de buurt van het overbekende 'Vorst Nationaal', openden onze Brusselse CSF-collega’s voor het laatst dit jaar hun deuren, onder de alles zeggende naam ‘meeting de clôture’. Voor onze minieme Anneline Smets meteen het sein om papa Filip nog eens in de auto te jagen, richting deze Brusselse gemeente.

Verslag BK 10km Lokeren

11/10/2020 - BK 10 km op de weg te Lokeren

ROBA op de afspraak! Blinkend eremetaal in hun leeftijdscategorie voor Nina, Ine, Veerle , Chris, Luk, Lieselotte en Peter!

ROBA sprak een aardig woordje mee tijdens een van de sterkst bezette BK's over 10km op de weg van de jongste jaren. In Lokeren werd in de diverse leeftijdscategorieën door onze atletes en atleten aardig wat eremetaal veroverd: 3 maal goud, 2 maal zilver en 2 maal brons, samen met tal van verdienstelijke ereplaatsen.

Verslag meeting Lanaken

10/10/2020 - Meeting Lanaken

Op één van de allerlaatste meetings van dit bijna voorbije seizoen vonden we eindelijk de naam van Jenna Van Win nog eens terug in een uitslag, meer bepaald in die van de ‘kampersmeeting’ in Lanaken. Deze sympathieke junior van onze Hera-kern hanteerde hier de speer (haar lievelings kampnummer), en kwam uit op 32m91. Ook Sietske Lenchant was present aan diezelfde aanloopstrook, en zij wierp het gevaarte net voorbij de 40m lijn, 40m04 om precies te zijn.