Verslag meetings Nieuwpoort en Tielt

20/9/2020 - Nieuwpoort en Tielt

Je voelt aan alles dat onze meest enthousiaste atleten nog zoveel koersen willen mee scharrelen, en dat is zeer begrijpelijk gezien het bizarre zomerseizoen dat haast achter ons ligt. Geen afstand lijkt te ver, want in het verre West-Vlaamse Tielt gaan lopen of aan de kust in Nieuwpoort, ja dat zijn toch geen alledaagse verplaatsingen. En als die wedstrijden dan ook nog eens de titel van … ‘Fin-de-saison-jeugdmeeting’ meekrijgen, ja dan wordt de spanning en de gretigheid nog wat extra op de spits gedreven.

Verslag BK Masters

19-20/09/2020 - Belgisch kampioenschap atletiek voor masters te Ninove

Een verhaal van voor ROBA driemaal goud, viermaal zilver en zesmaal brons!

Tijdens de over twee dagen gespreide Belgische kampioenschappen atletiek voor masters te Ninove, kleurden sommige wedstrijden bekoorlijk aubergine. En dat leverde de ROBA-dames en -heren, in hun diverse leeftijdscategorieën, aardig wat eremetaal op: driemaal goud, viermaal zilver en zesmaal brons. VITA tekende te Ninove voor een gesmeerd lopende en coronaveilige organisatie.

Verslag Micromeeting Betekom

19/09/2020 - Meeting te Betekom, BK estafetten Moeskroen, Vilvoorde

Twee weken na die succesrijke tweedaagse te Diest, mochten we ons ‘organisatorisch kunnen’ wederom etaleren, ditmaal in Betekom, en alweer was er achteraf een algemeen gevoel van welbehagen onder de verzamelde medewerkers. Niet dat het een overrompeling werd qua atletenaantal, maar dat wisten we natuurlijk vooraf, met op het programma immers maar alleen verspringen, hoogspringen en polsstok.

Verslag meeting Ninove

13/9/2000 - Meeting NINOVE

Puike ROBA-prestaties op een … puike organisatie!

Als we onze kernvoorzitter van Hera, Hans Storms, mogen geloven leverden onze collega’s van VITA een prima organisatie af, die zeer ‘veilig’ verliep, en niet onbelangrijk … zonder vertragingen. Voorinschrijvingen met 25 a 30 kinderen per discipline, één begeleider per kind, “enkelrichting” rond de piste, edm … kortom het kan perfect, zoveel is duidelijk.

Verslag meetings Kessel-lo - Aalst - St.Niklaas - Izegem - Zele

12-13/09/2020 - Meetings Kessel-Lo, Aalst, St.Niklaas, Izegem, Zele

Niet alleen in Heusden kwam de wind wat roet in het eten gooien, zoals u in dat verslag kon lezen, maar ook op de andere locaties in Vlaanderen fungeerde hij als spelbederver, en dat heus niet alleen op de spurtnummers. Na de 1500m in Kessel-lo bijvoorbeeld had iedereen het over die strakke wind, en dat gegeven geeft nog extra glans aan de mooie prestaties van onze dames en heren op dat koninginnennummer.

Verslag KVV CAD en SCHOL

12-13/9/2020 - Heusden KVV cad-schol

Dieter Bergs en Mathias Eeckhout vallen in de prijzen!

Voorbije WE waren de ogen vooral gericht op het atletiekstadion van Heusden-Zolder, waar de Vlaamse atletiekliga, na een eerdere afgelasting, finaal nu toch uitpakte met hun kampioenschap voor cadetten en scholieren. Deze laatsten werden op zaterdag verwacht, en acht Aubergine-atleten bleken over voldoende kwaliteiten te beschikken om weerhouden te worden, terwijl er op zondag negen cadetten het bord ‘de Limburgers heten u welkom’ zagen passeren.

Lien Andries

Lien Andries … clubgenote in hart en nieren …

Je kon het reeds lezen in het verslag van de zaterdagmeeting te Diest … onze Lien Andries hangt de spikes definitief aan de haak

Verslag Jeugdmeeting Diest

06/09/2020 - ROBA te Diest - Jeugdmeeting 20 jaar ROBA

Nog nagenietend van het succes van de dag voordien, waren onze DAK-medewerkers op zondag alweer erg vroeg op post, want voorafgaand aan de jeugdmeeting stond er in de voormiddag een proefmeeting op het programma gepland, voor de categorieën kangoeroes en benjamins. Het was echt een primeur, op vraag van de VAL, wat betekende dat er naast onze eigen jeugdtrainers ook mensen van de bond rondliepen, om heel het gebeuren te testen en mee te evalueren.

Verslag Nacht van de Atletiek

06/09/2020 - 41ste KBC Nacht van de Atletiek te Heusden-Zolder

Of hoe stevig investeren in conditieopbouw mooie dividenden met sportieve bestprestaties oplevert...

Ook de 41° editie van de KBC Nacht van de Atletiek te Heusden-Zolder verliep keurig coronaveilig. Zo mocht elk deelnemend atleet maar door één persoon worden vergezeld, eventueel samen met de trainer. Bij de ingang werd van iedereen de temperatuur gemeten en er was handgel beschikbaar en mondmaskers waren verplicht.