Corona nieuws - update 16 april

Beste atleten, ouders,

De nationale veiligheidsraad heeft de bestaande Corona maatregelen (zoals verwacht) verlengd tot en met 3 mei. Dit betekent dat we zeker tot en met die datum als club geen trainingen kunnen organiseren. De VAL annuleerde trouwens reeds alle wedstrijden tot en met 1 juni.

Geen trainingen tot en met 3 mei – geen competities tot en met 1 juni

We vernemen wel dat de veiligheidsraad nu werkt aan de voorbereiding van een strategie tot de geleidelijke/graduele afbouw van maatregelen. Zo is er volgende week opnieuw een veiligheidsraad die hierover samenkomt. We weten niet of dit voor sport al iets zou kunnen betekenen, maar we volgen dit verder op.

Meer achtergrondinformatie:

www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

www.begijnendijk.be/product/1267/overzicht-van-maatregelen-om-verspreiding-coronavirus-covid-19-tegen-te-gaan

Hou het ondertussen veilig en gezond, en trek je op aan de vele sportieve initiatieven en filmpjes die online passeren.

Denk er aan om in deze moeilijke tijden eerst bij onze lokale handelaren aankopen te doen. Maar, plan je toch een aankoop op een webshop? Surf dan eerst naar www.trooper.be/roba om zo naar de webshop van jouw keuze te gaan. Zo komt er steeds een kleine commissie naar onze club toe.

Nog even de belangrijkste maatregelen:

De belangrijkste basisregel in ons land is simpel: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd zoveel mogelijk contacten. Daarnaast blijven ook de basishygiënemaatregelen belangrijk.

Privé- en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, feestelijke, folkloristische, sportieve en recreatieve aard zijn verboden. Wandelen, fietsen of lopen in de buitenlucht mogen, met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met één vriend of vriendin. Wel belangrijk is dat daar de nodige afstand (1,5 meter) bewaard wordt. Ook belangrijk: je mag de auto niet nemen om naar een plek te rijden om daar te wandelen of joggen. Mensen mogen dus alleen buiten zijn zolang het lopen, wandelen of fietsen duurt. Je moet ook in beweging blijven, dus niet urenlang in de parken gaan zitten bijvoorbeeld. Samenscholingen zijn verboden.

De details van de maatregelen zijn beschikbaar op www.info-coronavirus.be.

Kijk specifiek voor informatie over de sportsector op: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

CORONA UPDATE: ALLE COMPETITIE AFGELAST TEM 10 MEI
Dit betekent voor ROBA alvast dat de Meetshovenloop op 24 april, de jeugdmeeting op 1 mei in Wespelaar en de ROBAlympics op 10 mei niet doorgaan, noch herpland worden verderop in het seizoen.
De Vlaamse Atletiekliga deelt het volgende mee:
"Zoals gisteren reeds gepubliceerd op onze website zijn de wedstrijden tot en met 10 mei afgelast. Gezien het om een grote hoeveelheid afgelaste wedstrijden gaat (102 organisaties weg + piste tem 10 mei) én dit mogelijk nog kan oplopen als de periode moet verlengd worden, is een herschikking van de kalender in het resterend stuk van het outdoor seizoen zo goed als onmogelijk. De raad van bestuur en de beleidscommissie competitie hebben volgende principes op papier gezet:

  • Er worden geen wijzigingen meer aangebracht aan de huidige zomerkalender. Meetings, aangevraagd door een club, worden niet verplaatst indien ze geannuleerd werden.
  • Ook kampioenschappen worden niet verplaatst met uitzondering van de Belgische kampioenschappen op voorwaarde dat er een relevante datum kan worden gevonden.
  • De interclub AC zal in zijn huidige vorm in 2021 worden georganiseerd en de mixed-versie schuift op naar 2022.
  • Provinciale en Vlaamse kampioenschappen die worden geannuleerd, worden niet herpland.
  • De score van Flanders Cup Meetings en Athletics Classic Meetings 2020 wordt niet in rekening gebracht voor de beoordeling van het prestatieniveau (wedstrijdenprogrammering 2020).
  • Vermits de Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen van 18 en 19 april geannuleerd werd zal uiteraard de finale op 12 september ook niet doorgaan.

(#CoROBAchallenge, #WeAreRoba)