Opleiding voor jurylid Niveau 1 en clubjurylid

Jury Niveau 1

Er zijn in 2021 mogelijkheden om in te stappen als jurylid in het jurykorps van ROBA. Dit kan als clubjurylid of als jurylid niveau 1.

  • Als clubjurylid betekent dit dat je enkel op onze eigen ROBA wedstrijden/meetings wordt ingezet, wat dus zeer laagdrempelig is.
  • Als jurylid niveau 1 kan je naast de eigen ROBA organisaties ook worden ingezet op andere meetings in de provincie Vlaams Brabant.

Indien je intresse hebt voor één van deze opties, laat dan zeker iets weten aan het ROBA bestuur en Robert Hicketick.

In de bijlage via deze link (Informatie document) vinden jullie info over de opleidingen die in 2021 zullen doorgaan voor Clubjurylid en Provinciaal jurylid (Niveau 1).
De data in het document zijn wegens corona onder voorbehoud en mondmasker is verplicht.

ROBA moet een aantal juryleden hebben (= verschillend elk jaar. Max 11) om geen boete te krijgen. Tot op heden is dat geen probleem geweest, maar het jurykorps wordt altijd maar ouder en omdat sommige dit jaar of één van de volgende jaren zullen stoppen zoeken we vooral clubgenoten voor de opleiding voor jurylid Niveau 1. Deze tellen mee voor het quotum van het aantal juryleden dat de club moet hebben. Clubjuryleden zijn natuurlijk ook welkom maar deze tellen niet mee voor het quotum.

Informatie

Wat zijn de taken van een jurylid niveau 1?

Als jurylid niveau 1 engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging alsook bij andere verenigingen. Als jurylid niveau 1 kan je, indien je na verloop van tijd voldoende ervaring opgedaan hebt, als chef verantwoordelijk zijn voor een proef of een bepaalde functie.
De dagopleiding voor jurylid niveau 1 gaat door op zaterdag 03 April 2021 om 09.30 uur in de kantine van DCLA Atletiek Arena Gaston Roelants, Diestsesteenweg 272, 3010 Kessel-Lo.
Lunchpakket meebrengen voor de middagpauze en mondmasker is verplicht.

Wat zijn de taken van een clubjurylid?

Als clubjurylid engageer je je om jurytaken uit te voeren binnen je eigen vereniging. Je wordt nooit opgeroepen om te jureren op andere terreinen. Een clubjurylid kan de lat opleggen bij het hoogspringen, de meter vasthouden bij de kampnummers, enz… Als clubjurylid kan je evenwel niet als chef of voor een bepaalde functie optreden.
De praktische opleiding gaat door op zaterdag 22 Mei 2021 om 10.00 uur op de piste van VAC Brusselsesteenweg 73, 1800 Vilvoorde.
Mondmasker is verplicht.

Wat zijn de procedures tot het behalen van het brevet?

Voor jurylid niveau 1:
Je volgt de dagopleiding bestaande uit een theoretisch deel (2.30 uur) en een praktische rondleiding (2.00 uur) op de piste gevolgd door een korte schriftelijke evaluatie. Nadien loop je stage tijdens 3 wedstrijden en treed je éénmaal op bij het lopen, éénmaal bij het springen en éénmaal bij het werpen. Na een positieve evaluatie van deze stage ben je een volwaardig jurylid niveau 1. Je ontvangt een bestendige toegangskaart, een witte jurybadge en de Nederlandstalige versie van het IAAF-reglementenboekje via de Vlaamse Atletiekliga.
(minimum leeftijd tot deelname: minstens 16 jaar op 31 december van het jaar waarin je deelneemt).

Voor clubjurylid:
Je volgt een praktische opleiding op de verschillende kampplaatsen en op de piste van maximum 2 uur. Na de rondleiding wordt een cursus overhandigd. Na deze rondleiding kun je aan de slag als clubjurylid. Je ontvangt een grijze jurybadge via de Vlaamse Atletiekliga.
(minimum leeftijd tot deelname: minstens 16 jaar op 31 december van het jaar waarin je deelneemt).

Inschrijven voor jurylid niveau 1 bij An Van Honsté voor 15 Februari 2021: anvh@atletiek.be   
Inschrijven voor clubjurylid bij An Van Honsté voor 31 Maart 2021: anvh@atletiek.be        
          
Inlichtingen Hicketick Robert 0495/87 83 96  robert.hicketick@skynet.be

PS. Indien de data niet past kan de opleiding eventueel ook in een ander provincie gevolgd worden. Deze komen op de site van de Vlaamse Atletiekliga te staan. (Rubriek Atletiek $ Co – Jury – Opleidingen)

De VCJ afgevaardigde.                                                                                                                                                                    HICKETICK Robert