ROBA-ZOMERKAMPEN ALWEER GROOT SUCCES!

Zomerkampen

Voorbije weken waren er niet alleen in Diest en Wespelaar zogenaamde atletiek-zomerkampen, maar ook voor het eerst in Betekom, en ook daar was het meteen een schot in de roos!
Onze mensen in Diest hebben wat zulke organisaties betreft al heel wat meer ervaring in huis, en ook dit jaar wisten zij in totaal 66 jongeren te enthousiasmeren, verspreid over 3 kampmomenten. De deelnemers hadden het over 3 ‘topweken’, met respectievelijk 24, 21 en 21 kinderen, en waar Robbe Meuris, Ine Janssens, Sam en Robin Hoeterickx, Benthe Leysen, Bram Lemmens, Olivia Wittevrouw, Bloeme Cops en Willem Tiri het beste uit zichzelf haalden om de kinderen een zondermeer heerlijk sportgebeuren aan te bieden.

kamp1
Niets dan lachende gezichten daar in Diest!

Ook in Wespelaar werd het atletiek-vakantiekamp een echt succes, dat, als we alles goed hebben bijgehouden, eveneens al aan zijn 3° editie toe is. Onze HERA-vrienden keken dagelijks met schrik naar het weerbericht, maar ondanks de regen nu en dan hebben ze er toch alle buitenactiviteiten kunnen laten doorgaan. De 3 eerste dagen kregen de 60 aanwezige kinderen al de bewegingsvormen voor de diverse atletiekproeven voorgeschoteld, en op de laatste dag stond er traditioneel een afsluitende plezante ‘wedstrijddag’ op het schema, waarna ieder kind een diploma en medaille als beloning mocht ontvangen. Afgaande op de bijna uitsluitend lovende commentaren van ouders én grootouders, zullen de trainers-begeleiders Theresa De Rijck, Daphne De Boeck, Elias Fivez, Jonas Eelen, Hanne De Ridder, Silke Storms, Imke Storms, Seppe Bossaert in 2024 alweer een ruime bende enthousiaste kinderen mogen verwelkomen, met op dag 4 weer extra ondersteuning van José Huybrechts, Kamiel Van Rompaey, Thias Van Rompaey en Ella Hauquier.

kamp2
Er werd gelopen, gesprongen en natuurlijk ook geworpen, zoals u ziet …

Voor het eerst waren er ook kinderen welkom op het zomerkamp in Betekom, en zoals reeds gezegd, het was meteen een schot in de roos!

kamp3

Meer bepaald op 31/7, 1/8 en 2/8 streken 39 kinderen neer op de Tumkens-piste voor de eerste aldaar gehouden ‘zomer-atletiekvakantie’, en dat onder leiding van 5 gedreven jonge ROBA-atleten, die perfect alles in goede en vooral ‘plezante’ banen wisten te leiden. Telkens om 10u was iedereen present, en de spelenderwijze atletiekactiviteiten liepen door tot 16u. Zelfs de weergoden deden een duit in het zakje, want het leek wel alsof ze de regen pas loslieten voor of na de spelactiviteiten, of tijdens de middagpauze, toen het meegebrachte lunchpakket meteen voor nieuwe energie zorgde.
kamp3

kamp5
      
Een dikke merci aan onze 6 fantastische jeugdtrainers, de energie spatte eraf! Ze waren enthousiast, onvermoeibaar, verantwoordelijk, en kregen daardoor terecht heel veel pluimen van de ouders. Trainer Anneleen was terecht trots op haar jong gevolg!
kamp6

Dank aan Roos, Gitte, Marit, Anneline, Noor en de overduidelijk ‘ontspannen’ Lars.

Rudy