Verslag BK en PK Indoor Masters

BK en PK indoor masters

OOK INDOOR MAKEN ONZE MASTERS HET WAAR.

Belgische titel,  provinciale schildjes en podiumplaatsen!

Geen ruime ROBA-inbreng daar in de Topsporthal Vlaanderen te Gent, maar wel een reeks namen van clubgenoten die klinken als klokken en met dito palmares in de uitslagen. Jeannine VAN DER HOEVEN veroverde er de Belgische kampioenstitel op 1500m bij de vijftigers en we noteerden voor ROBA een reeks fraaie podiumplaatsen en provinciale kampioenschapsschildjes.

Titel - en podiumverhalen

Wilfried DE COSTER trad als eerste ROBA in de arena. In het hoogspringen in de categorie M75 haalde hij 90 cm, meteen goed voor BK-zilver en gelukwensen.

Onze veelvoudige Belgische kampioen hamerslingeren, gewichtwerpen en werpvijfkamp, Walter DE WYNGAERT, waagde zich aan een 60m-spurtje, goed voor een tijd van 8"11, een 2de plaats in zijn reeks (M45) en een provinciaal kampioenenschildje (Vlaams-Brabant), net als verleden jaar overigens. Over dezelde afstand werd ook Wilfried DE COSTER in de categorie M75, met een tijd van 18"54, provinciaal kampioen.

Over naar de werpstand kogelstoten, dacht Walter DE WYNGAERT toen. Er werd 11,67m gemeten en hij werd meteen naar het podium geroepen voor zijn 2de BK-plaats (M45) en zijn provinciale titel.

Wie 800m zegt, denkt meteen aan Dirk VAN KERKHOVEN. Verleden jaar werd hij Belgisch indoorkampioen 800m (M55). Dít jaar werd het, in diezelfde leeftijdscategorie, met een tijd van 2'26"93, tricolore zilver. De Belgische kampioen indoor 2018 op dezelfde afstand bij de zeventigers, Omer VAN NOTEN, kreeg dít jaar nationaal brons (M70) overhandigd, samen met het schildje van kampioen van Vlaams-Brabant (zijn tijd was 3'03"34). Eens te meer een parel aan de rijke kroon van Omer VAN NOTEN. Van hem wordt wel eens beweerd dat hij tijdens zijn succesvolle loopbaan "zoveel regionale, nationale en internationale titels verzamelde als hij jaren jong is"... En Dirk VAN KERKHOVEN meldde zich een tweede maal aan de start. In een sterk bezette M55-reeks over 1500m, schudde hij de vermoeidheid van zijn tricolore zilver op 800m uit de benen. Het werd een 8ste plaats in 5'09"67, goed voor de titel van béste Vlaams-Brabander. Omer VAN NOTEN wist evenmin van ophouden, die namiddag aan de Blaarmeersen. Op diezelfde afstand zette hij als M70-er een tijd van 6'10"98 neer. Het leverde hem een zilveren BK-plaats op en de titel van provinciaal kampioen. Puike ROBA-prestaties toch!

Voor de kers op de ROBA-taart zorgde Jeannine VAN DER HOEVEN (W50). Als podiumervaringsdeskundige (zij werd in 2018 o.m. Vlaams kampioene 1500m outdoor en 2de op diezelfde afstand W50 op het BK indoor) zette zij te Gent op 1500m een sterk deelnemersveld (W50) naar haar hand. Zij won na 5'32"69 met 6 seconden voorsprong op de 2de (Patricia Bongaerts/BVAC), goed voor een nationale en een Vlaams-Brabantse titel. Gelukwensen, welverdiende gelukwensen!

Ook indoor maken onze masters het waar ...

RW