Verslag BK 10000 en meerkamp Deinze en St.Niklaas

Verslag BK 10000m in Eigenbrakel, meerkamp Deinze, werpvijfkamp St.Niklaas

50° titel voor Walter De Wyngaert is een feit!

In het WE van 26 en 27 september werden op diverse plaatsen in België nog nationale titels uitgereikt, namelijk deze van de meerkamp-competitie, de 10.000m en steeple, de werpvijfkamp voor de masters en de G-atleten. Deze laatsten maakten in Oordegem hun opwachting, maar ook de storm Odette was daar van de partij, en al snel stond de piste onder water, en mochten de betrokken atleten terug afdruipen. Ook in Deinze, waar gans het WE in het teken stond van het meerkamp-kampioenschap, was het op zaterdag allesbehalve ideaal om atletiek te bedrijven. Op zondag was het al veel beter, en daar konden ook de ‘sterke masters’ in St-Niklaas en onze fondatleten in Braine l'Alleud van profiteren.

In het verslag van het Belgisch kampioenschap alle catg., waar onze topper Walter De Wyngaert nog op de 4° plaats eindigde, maakten we al een allusie op dit masterkampioenschap, en waar we voorspelden dat hij wel eens grensverleggend tewerk zou kunnen gaan. Walter droomde er immers van om het nationaal record van de werpvijfkamp M-50 over de 4000 punten te tillen, wat geen eenvoudige opdracht was, gezien het huidige record op 3585 punten stond. Hij legde dus de lat meteen wel erg hoog, want dat doel betekende dat hij haast op alle 5 onderdelen tegen het nationaal record moest aanleunen, en zeker op zijn eigen topspecialiteit, het hamerslingeren, moest een uitschieter presenteren. Na het kogelstoten (12m41), discuswerpen (34m38) en speerwerpen (37m17), zat hij nog steeds op schema, en dan was het hopen dat zijn oude liefde hem niet in de steek liet, wat gelukkig niet gebeurde. De 6kgr wegende hamer slingerde hij maarliefst … 61m ver, wat een nieuw Belgisch record was (stond op 56m29). En de spirit zat er nu blijkbaar goed in, want ook bij het gewichtwerpen (11kgr340) maakte hij met … 20m35 brandhout van het oude Belgische record, dat op 18m50 stond. Toen was het bang afwachten naar de totaalscore, maar ook hier viel snel het gunstig verdict uit de kast … 4002 punten, dus net voorbij de verhoopte kaap van 4000 punten, en meteen z’n … 3° Belgische record op één namiddag. Aan dat Belgische record hing hier natuurlijk ook een gouden medaille vast, en dat is voor Walter al lang geen item meer, ware het niet dat dit uitgerekend zijn … 50° nationale titel is (als senior + de diverse mastercatg.). Waarom doet z’n man dat … die jarenlang als senior absolute top was in België, en dus al lang niets meer hoeft te bewijzen … Liefde voor de sport denk ik, en die kick van een competitie doelgericht afwerken. Walter zelf zegt dat hij nog steeds teert op de opgedane conditie en het technisch onderlegd zijn doorheen het verleden. In augustus haspelde hij 2 technische trainingen per week af, om de ‘routine’ weer op te halen, want de voorbije september maand zorgde het werk al voor genoeg inspanning. Beste Walter … geniet aub van deze … zoveelste gouden plak, en de ondertussen … 13 Belgische masterrecords die je in de divers Catg. op uw naam hebt staan.

Bij de M-75 kreeg Wilfried De Coster de bronzen medaille rond de nek. Na zijn 5 proeven, met uiteraard lichtere gewichten, kwam deze Hera-man uit op eindscore 1696 punten.

10.000m EIGENBRAKEL - Eremetaal voor Stefanie, Diziana en William!

Als we de aanwezige Roba’s mogen geloven was het er qua weersomstandigheden uitstekend, vrijwel windstil en om en bij de 15° celsius. 7 clubleden, waarvan 5 masters, profiteerden hiervan bij hun titelstrijd, en finaal bleek voor 3 van hen dit uit te monden in eremetaal.
Onze jonge Lise Van Casteren stond met één doel aan de startlijn, samen met nog 30 andere dames, en dat was binnen de 40’-grens te blijven. Aanvankelijk zat ze in een iets te snel groepje, en tot pakweg 7km bleef ze dat tempo volgen. Toen viel ze alleen, en werd het nog een pittige slotfase. Ze was dan ook niet een beetje content toen ze aan de eindmeet … 39”34”68 (PR) zag staan op het bord. Op dat ogenblik was onze sterk lopende Jolien Vandemoortele al een tijdje aan het genieten van haar mooie PR-tijd 37’25”91, en ook onze master Stefanie D’Haen zat even verder op de piste uit te hijgen, want vooral haar 2 laatste kilometers hadden er behoorlijk op ingehakt. Maar het vaststaande feit dat haar 39’04”34 hier goed was voor de bronzen plak bij de W+40 deed de pijn al vlug vergeten, en Stefanies mooie glimlach (zie foto) was al snel terug van de partij ….   

Dikke proficiat aan Stefanie en Diziana!

Ook onze 4° dame in koers, Diziana Van Goidsenhoven was met medaille-ambities naar de Waals-Brabantse gemeente vertrokken, maar dan bij de W+45. Aan de Luikse Sandrine Host viel niet te tornen, maar voor de zilveren plak kwamen een 3-tal dames in aanmerking. Met een snelle start (3’55 na 1km) probeerde ze die uitgangspositie te verdedigen, maar ze sukkelde alleen, en het werd knokken geblazen. Na een 6-tal kilometer kreeg ze haar 2° adem te pakken en draaide de rondjes mooi egaal rond. Op 4 ronden van het einde zat ze terug in het spoor van de nummer 2, en finaal gaf ze deze ook nog lik op stuk. Zilver dus, na een koers die een 42’55”04-tijd opleverde.

Bij de heren waren 3 Roba-masters van de partij, met naast Chris Wouters (34’37”95) en Peter De Vocht (39’3§”36) ook onze YA-man William Blancke. Deze sympathieke M-55’er (zie foto) was in zijn leeftijdscatg. de gedoodverfde favoriet, maar dat dan ook waarmaken is natuurlijk nog een ander paar mouwen. Een weer opkomende kuitblessure dreigde tijdens de laatste 2km trouwens nog roet in het eten te strooien, maar met een niet aflatende verbetenheid klokte hij af na 36’18”59! Qua ‘karakter tonen’ kunnen we nog iets leren van deze Oost-Vlaamse clubgenoot! Schitterend, beste William, met die gouden plak!

Meerkamp DEINZE - Stien De Meyer piekt netjes op BK !

Het volledige clubgewicht lag ditmaal op de frêle schouders van onze scholiere Stien De Meyer, maar deze taak heeft ze met brio volbracht!
Op zaterdag ons Beta-meisje, samen met haar 14 rivalen, bakken regen over zich heen, gekoppeld aan striemende wind, wat de omstandigheden allesbehalve ideaal maakte. Bijvoorbeeld hoogspringen in de gietende regen is echt niet iets waar je zit op te wachten … Dan is het snel klaarmaken, vlug springen, en meteen terug wegduiken onder beschutting. Gelukkig is de sfeer tussen de meerkampers zeer gemoedelijk, ja zelfs vriendschappelijk, en dat maakt veel goed natuurlijk.
Stien mistte op één haar na 1m45 (raakte lat met de kuiten), en ook aan de kogelring (10m70) bleef ze wat onder het verhoopte niveau, zeker omdat het op de training alsmaar beter lukt, uitgerekend op dit werpnummer. Gelukkig staat op dag één ook de 100m-Horden en de 200m geprogrammeerd, en daar zette ze meteen de puntjes op de i door met 2 persoonlijke bestprestaties uit te pakken, zijnde een fraaie 16”05 (stond op 16”41) en een 27”45. Niet dat de omstandigheden toen al vlekkeloos waren, wel integendeel, want bij de start van dat 200m-nummer bleek er een probleem te zijn met de startblokken, waardoor de dames een kleine 30 minuten stonden te schilderen…. Echt bevorderlijk voor de spierontspanning richting dag 2 is dit natuurlijk niet, en dat slechte weer eiste natuurlijk z’n tol, onder de vorm van fameuze spierpijnen bij aanvang van de 2° dag.

Ook zondag bleek de storm Odette nog steeds boven onze Oost-Vlaamse provincie te kamperen, zij het met minder regen, maar wel nog felle windstoten. Op zulk moment is het natuurlijk zeer relevant dat die factor ‘wind mee’ of ‘wind tegen’ goed in kaart wordt gebracht, kwestie van een eerlijk wedstrijdverloop. Stien wist dan ook niet wat ze hoorde, toen ze na 2 pogingen bij het verspringen droogjes kwamen melden dat de windmeter het blijkbaar … niet deed, en dat alle meisjes die 2° sprong nog eens netjes mochten overdoen … Allemaal niet echt bevorderlijk om de aandacht scherp te houden, en dat resulteerde in een 4m75. Net dan is het klasse om rustig te blijven, en geconcentreerd over te stappen naar de volgende proef, in dit geval het speerwerpen. En op zulk moment is het een Godsgeschenk dat een Sietske Lenchant in de buurt is, en vanachter de omheining voor de broodnodige rust zorgt. Zeker toen na 2 mindere worpen het mis dreigde te lopen op dat mooie werpnummer, was de peptalk van die ervaren meerkampster van goudwaarde… Die 29m56 bij de 3° worp, zette haar terug op de rails, en mits een sterke 800m-run lag een persoonlijk record nog wel degelijk binnen handbereik. Alleen al om de inzet van trainer Peter te belonen vergat ze de oververmoeide benen aan die startlijn, en maakte ze zich minder druk over die wind, die nog steeds van de partij was. 2’28”56 later was de buit binnen, en lag er een fraai persoonlijk record van 4141 punten op haar te wachten. De gelukzaligheid die dan komt opborrelen, na 2 dagen strijden in zulke zware omstandigheden, het is met geen pen te beschrijven …  Dikke proficiat, beste Stien! (en dank aan Sietske en Peter)

 rudy

26 sep 2020 - VL20-O676 - DEIN (Deinze)
BK MEERKAMPEN CAD/SCH/JUN/MAS - 2020 (DAG 1)

 SCH - 200 - Dames
  4   De Meyer Stien 2003 ROBA 27.45 +0.5 (PR)
 SCH - 100h - Dames (76/10H/8,5)
   3   De Meyer Stien 2003 ROBA 16.05 +0.4 (PR)
 SCH - hoog - Dames
   15   De Meyer Stien 2003 ROBA 1.40m
SCH - kogel - Dames (3kg)
   8   De Meyer Stien 2003 ROBA 10.70m

27 sep 2020 - VL20-O677 - DEIN (Deinze)
BK MEERKAMPEN CAD/SCH/JUN/MAS - 2020 (DAG 2)

 SCH - 800 - Dames
    4   De Meyer Stien 2003 ROBA 2:28.56 (SR)
 SCH - ver - Dames
   12   De Meyer Stien 2003 ROBA 4.75m -1.2
 SCH - speer - Dames (0,5kg)
    8   De Meyer Stien 2003 ROBA 29.56m (SR)
 SCH - 7K - Dames
    9   De Meyer Stien 2003 ROBA 4141P (PR)


27 sep 2020 St. Niklaas = BK WERPVIJFKAMP MASTERS
M50/M55 - kogel - Heren (6kg)

 Reeks: 1 (15 deelnemers)
    1   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 12.41m (PR)
M50/M55 - discus - Heren (1,5kg)
 Reeks: 1 (15 deelnemers)
    3   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 34.38m (PR)
M50/M55 - speer - Heren (0,7kg)
 Reeks: 1 (15 deelnemers)
    1   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 37.17m (PR)
M50/M55 - hamer - Heren (6kg)
 Reeks: 1 (15 deelnemers)
    1   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 61.00m (PR)
M50/M55 - gewichtwerpen - Heren (11,34kg)
 Reeks: 1 (15 deelnemers)
    1   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 20.35m (PR)
M50 - werp5K - Heren
 Reeks: 1 (7 deelnemers)
    1   De Wyngaert Walter 1970 ROBA 4002P (PR)

M70 - kogel - Heren (4kg)
 Reeks: 1 (9 deelnemers)
    9   De Coster Wilfried 1943 ROBA 4.90m (SR)
M70/M80 - discus - Heren (1kg)
 Reeks: 1 (10 deelnemers)
    9   De Coster Wilfried 1943 ROBA 16.28m (SR)
M70/M75 - speer - Heren (0,5kg)
 Reeks: 1 (9 deelnemers)
    9   De Coster Wilfried 1943 ROBA 13.23m
M70/M75 - hamer - Heren (4kg)
 Reeks: 1 (9 deelnemers)
    9   De Coster Wilfried 1943 ROBA 19.33m
M70/M75/M80 - gewichtwerpen - Heren (7,26kg)
 Reeks: 1 (9 deelnemers)
    9   De Coster Wilfried 1943 ROBA 8.16m
M75 - werp5K - Heren
 Reeks: 1 (3 deelnemers)
    3   De Coster Wilfried 1943 ROBA 1696P (SR)


27 sep 2020 -Braine l'Alleud): CHAMP. DE BELGIQUE 10KM
AC/M35 - 10km - Dames

 Reeks: 1 (39 deelnemers)
    8 1502 Vandemoortele Jolien 1996 ROBA 37:25.91 (PR)
    19 3327 D'haen Stefanie 1979 ROBA 39:04.34 (PR)
    22 1459 Van Casteren Lise 1992 ROBA 39:34.68 (PR)
    29 3131 Vangoidsenhoven Diziana 1974 ROBA 42:55.04 (SR)
M35/M45 - 10km - Heren
 
Reeks: 1 (29 deelnemers)
    23 5500 Wouters Chris 1971 ROBA 34:37.95 (SR)
M50 - 10km - Heren
 Reeks: 1 (26 deelnemers)
    8 5216 Blancke William 1962 ROBA 36:18.59
    22 4670 De Vocht Peter 1960 ROBA 39:36.36 (SR)