Verslag BK Indoor Gent

15/2/2020 - Belgisch Kampioenschap AC Indoor Gent

Brons voor Wesley en Sietske!

Zes van onze toppers waren present op het Belgisch indoorkampioenschap, en zij verdedigden er onze fraaie clubkleuren met brio. Op de 60m kwam Charlotte Kinable in reeks 1 uit op een seizoens besttijd van 7”93, en bevestigde daarmee haar fraai conditieniveau van de voorbije winterperiode. Haar spurtcollega Lien Andries doorkruiste een iets wisselvalliger vormparcours in januari en begin februari, en was er dan ook op gebrand om hier zichzelf een ‘opsteker’ cadeau te doen, of zoals ze zelf zei … ‘ik trok met veel goesting richting de Oost-Vlaamse hoofdstad'. Haar start op de 200m was gewoon perfect te noemen, en aan de beresterke Imke Vervaet, die 1 baan lager zat (baan 5 en 6) had ze een ideale gangmaker bij het ingaan van de laatste bocht. In de finale rechte lijn eiste de verzuring z’n tol natuurlijk, maar Lien hield schitterend stand, en liet de klok stilzetten op een uitstekende 24”83! Meteen een nieuw persoonlijk indoorrecord, en ook outdoor was ze nooit sneller, en dat opent meteen perspectieven richting de komende zomermaanden.
Ook onze twee andere dames keerden tevreden terug uit Gent. Voor Sietske Lenchant, die haar wintercampagne in rook zag opgaan (ondermeer geen BK meerkampen) door gesukkel met een achillespees en een wekenlang aanslepende griepaanval, was het erbij zijn al een overwinning op zich, vandaar dat ze de verwachtingen ook niet meteen hoog had gelegd in de kogelring. En op zulk moment ontspruiten soms de wonderlijkste uitslagen, die meestal het resultaat zijn van het ‘relax presteren’, het kunnen uitpakken zonder resultaatsdruk op de schouders. Op één worp van het einde zat Sietske nog op de minst leuke 4° positie, maar met haar persoonlijke bestworp van 13m76 schoof ze nog netjes richting het erepodium, waar een zoveelste medaille, brons ditmaal, op haar lag te wachten. Wat een atlete, jongens! Proficiat, beste Sietske!
Onze topper op de hoge horden, Inge Bellemans, wist met een fraaie 8”77 in haar reeks, een finaleticket te bemachtigen, waarschijnlijk gestimuleerd door een aantal dames naast haar, zoals een Nafissatou Thiam en Anne Zagre. Die beide dames schoven uiteraard mee naar de finale, waar ook Eline Berings en Sarah Missine achter de startblokken stonden te pronken. Inge wist te midden van die ronkende namen een fraaie 7° eindplaats uit de brand te slepen, in een quasi even snelle tijd, 8”78, als in haar reeks. Een dikke proficiat is dus hier wel op haar plaats …knap, Inge!

Diezelfde woorden wilt ondertekende met veel plezier toewerpen aan onze twee aanwezige halve fond toppers Wesley De Kerpel en Cedric Van De Putte. Wesley had nog maar net een mooi plaatsje gevonden voor z’n gouden medaille, behaald in Rotselaar, en hij kan al terug z’n living gaan herschikken voor nieuw blinkend eremetaal, ditmaal eentje met een bronzen kleur. Ook hier moest hij in de strijd voor zilver en brons nederig het hoofd buigen voor de Luikenaar Oussama Lonneux, de man met wie hij één week voordien eveneens een nek-aan-nek gevecht uitvocht op onze eigen topcross. ‘Ik heb het hoogst haalbare eruit gehaald’ zei Wesley achteraf, en daar mag hij beste trots op zijn! Cedric hield heel goed stand tot twee derde van de koers, puur op talent, maar moest toen de rol stilaan lossen, natuurlijk op basis van z’n volstrekt gemiste zomerfase, en het zodoende tekort aan wedstrijdritme. Naar het einde toe liet hij het wat lopen, maar de voornaamste les die Cedric hier moet uit trekken is dat het er goed uitziet richting de komende lente- en zomerfase. Geheel vooraan werd er toch een beetje atletiekgeschiedenis geschreven, want de beresterke Robin Hendrickx liep in z’n eentje een 7’51”29-chrono optekenen, en daar doen we oprecht onze pet voor af.

60m Dames  Reeks: 1
Kinable Charlotte    1998 ROBA 7.93 (SR) 0,06

200m Dames Reeks: 3
Andries Lien    1993 ROBA 24.83 (PR) -0,07

3000m Heren finale
De Kerpel Wesley     1988 ROBA 8:09.84 (SR)  = 3° = BRONS
Van De Putte Cedric 1990 ROBA 8:37.61 29,22

60mH Dames (84/5H/8,5)
Reeks: Bellemans Inge      1995 ROBA 8.77 0,03
Finale:  7° Bellemans Inge 1995 ROBA 8.78 0,04

kogel Dames (4kg)
3 Lenchant Sietske     1993 ROBA 13.76m (PR) = 3° = BRONS

rudy

bk indoor 3000m
Foto: Wesley en Cedric in de 3000m!!!  Knap jongens !   (met dank aan de YA-collega’s en hun website)