Verslag BVV Masters

Zondag 10 juni 2018: Beker Van Vlaanderen Masters

Roba houdt Vlaams Brabantse kleuren hoog !

Het is en blijft een raar gegeven te moeten vaststellen dat wij in de 1° afdeling Masters, en wij alleen, onze provincie mogen/moeten vertegenwoordigen. En met finaal een 3° eindplaats, 156 punten, hebben we dat met brio afgewerkt mogen we wel stellen. De score was vrij aardig verdeeld tussen onze Dames (79p) en Heren (77p), want in tegenstelling tot al de andere leeftijdsreeksen, is het een gemengd gebeuren zoals u waarschijnlijk wel weet.

Van bij het begin van de zonnige namiddag in Herentals was het duidelijk dat het spannend zou worden. Na enkele proeven stonden we op de 3de plaats, maar de andere ploegen stonden altijd vlakbij. Toen alleen de aflossingen nog moesten gelopen worden, stonden we nog steeds 3de, maar het verschil met de 7de was slechts 4 puntjes. De aflossingen zouden dus de doorslag geven.

Voor de enige ROBA-zege van de dag tekende Stefanie D’Haen present, met een fraaie 5’07”56 op de 1500m. De halve fondnummers bleken hier onze succesformule te zijn. Niet alleen de 2’31”92 van Myriam Juveyns (800m) en de mooie 10’40”39 3000m-tijd van Veerle D’Haese krikte ons enthousiasme op, maar ook de 4’19”64 van Joost Grymonpon viel in de smaak. Op de korte afstand (100m/200m) waren Sofie Fierens en Wouter Vandenberg onze knappe puntenpakkers, en op een aantal kampnummers werd gespeculeerd op de ‘ervaring’ en ‘naambekendheid’ van Vera Meuris (hoogspringen en speerwerpen) en Walter De Wijngaert (kogelstoten en discuswerpen), en niet zonder succes blijkbaar. Onze andere Roba’s Petra Kerkhofs (verspringen en discuswerpen), Veerle Smets (kogel), Peter Willems (we rekende als ex-basketspeler op zijn springkracht in het ver- en hoogspringen), Michael Eelen (speerwerpen), Dirk Van Kerkhoven (op zijn geliefde 400m…) , Kristof Speltinckx (5000m), Jeroen Rynders (3000m) en Andy Delmé (aflossing) zorgden er mee voor dat we teams als Looise, Racing Gent en AC Waasland netjes het nakijken gaven, en de atleten uit Lokeren (2°, 167p) hadden we het moeilijk kunnen maken, mocht iedere Roba-veteraan fit, en dus beschikbaar zijn geweest. Alleen de thuislopers van Herentals bleken echt wel een maatje te groot (maar liefst 208p). Zondermeer een dikke proficiat aan ons team aldaar !

Hiermee zit het ‘interclub gebeuren’ en weer voor een jaartje op, doch voor de masters is het nu uitkijken naar de nationale titelstrijd. Dat belooft!

Volledige uitslag: link site AC Herentals