Verslag BVV Pup/Min Jongens

Finale BVV Jongens

28/4/2019 - Huizingen - BVV pup/min Jongens

Onze heren overtreffen zichzelf!

Onze jongens hoefden de provinciegrenzen niet te overschrijden, want ditmaal was Huizingen de Place to be, met heel wat teams die we één dag eerder ook al tegen het lijf liepen. Van Brabantse zijde mochten we weer de vrienden van DCLA, RCTienen, ACKO en VAC begroeten, naast natuurlijk de inrichters van OEHalle zelf, en vanuit het Antwerpse kwamen AVZK, RAM, Duffel AC, en de 2 Lierse clubs, Lyra en Lierse AC naar de Brusselse rand afgezakt. Althans dat was toch de bedoeling, want de gastheren van zaterdag (Lierse AC) gaven er blijkbaar nog voor aanvang de brui aan. Slechts 9 teams dus, maar daar lagen onze eigen gasten niet wakker van. ‘Beter doen dan de meisjes!’ was hun enige credo en voor dat uitgangspunt moest alles wijken. Onze jeugdtrainers trokken met iets minder ambities naar het provinciaaldomein, beseffende dat ze met een nog vrij onervaren team op pad waren (bijvoorbeeld 7 van de 14 pupillen waren 1ste jaars …) en daarenboven was de lat door de dames wel pittig hoog gelegd, daar aan de boorden van de Nete. Met hun ‘we zien wel waar het schip strandt’-visie probeerden ze het enthousiasme van hun gasten op een realistisch spoor te houden. Doch ‘vrij vooraan eindigen’ mocht geen probleem zijn, zeker niet met onze actueel sterke miniemenlichting.

Enkele uren later moesten de trainers schoorvoetend erkennen dat ze zelfs niet in hun stoutste dromen dit behaalde eindresultaat voor mogelijk hielden. De sterke miniemenlichting scoorde zoals verwacht en verhoopt op een erg hoog niveau, maar vooral ook onze pupillen stuwden zichzelf als deelteam de hoogte in.
Hoe moet dit zijn binnen gekomen bij onze jongens voor wie die tartan nog een recente ontdekking is, denken we bijvoorbeeld maar even aan debutanten Lucas Vercammen en Kas Salien of Sune Wolfs (pas 2de meeting) en een Senne Caers, hier aan zijn 3de pisteoptreden toe, als we het allemaal goed hebben bijgehouden. Ook onze jongen uit Berlare, Conner De Troyer, heeft al wel crosservaring in de benen, maar de geur van het tartan en het gesukkel met de korte pinnen onder de spikes was voor hem een totaal nieuwe ervaring. Zijn 1000m-tijd van 3’29”43 doet meteen het beste vermoeden! Alleen onze Hera-knaap Thomas Vandewaertere was met zijn 3’28”05 net een zuchtje sneller, en meteen ook onze puntenpakker (10p) op dat nummer. Die belangrijke functie, zijnde het … ‘sprokkelen van de broodnodige punten’, nam Thomas trouwens ook voor zijn rekening in de kogelring, waar z’n 6m42 ons 9p rijker maakte en aan de verspringstand waar diens 3m56 borg stond voor 9p. Hier ging hij ondermeer Kasper Rijnders (3m12), Senne Caers (3m10), Rune Robberechts (3m49, ook sterke 60m run 9”64) en de snelle Amin Dhaouadi (3m17) vooraf. Amin mocht met zijn 60m tijd van 9”45 netjes 9p gaan ophalen, voor ondermeer Ilias Goossens (9”83) en Rune Happaerts (10”40). Op dezelfde afstand, maar dan met horden, waren de rollen net omgekeerd, met hier Rune als sterke Roba (13”00 = 9p). Hij ging er ondermeer Sid Jacobs (13”57) vooraf.
Bij de kampnummers konden we niet alleen rekenen op de reeds vernoemde Rune Robberechts, die bij het hoogspringen met 1m15 (= 8,5p) in de uitslag verscheen, maar ook onze nieuwkomers overtroffen zichzelf,   vooral aan de hockeystand. Als debutant meteen op plaats 3 verschijnen in een uitslag, op 35 deelnemersveld notabené, het is niet iedereen gegeven. Kas Salien nam zonder verpinken die uitdaging aan, en met succes. Door zijn 31m58 krikte deze Beta-knaap ons saldo meteen op met 10p. Maar ook onze andere nieuwkomers Sune Wolfs (30m74) en Lucas Vercammen (24m41) brachten samen met Ilias Goossens (26m51) onze jeugdtrainers in hogere sferen. Met deze aaneenschakeling van sterke pupillenprestaties (alleen RCT deed nog beter), begon stilaan het torenhoge voornemen van die gasten ( … ‘beter doen dan de meisjes’) vorm te krijgen.

Als de miniemen de in hun gestelde verwachtingen zouden inlossen, kon het niet meer mislopen. Ja, en dat moet je geen twee keer zeggen tegen gasten als een Kamiel Van Rompaey, Robbe Van Rompuy of Stan Vertommen. Kamiel nam 3 individuele nummers en 1 aflossingsproef voor zijn rekening, en … 4x ging hij met de volle buit (telkens 13p !!!) op de loop. U leest het goed … de beste van alle teams op de 80mH (14”19), de 300m met een uitstekende 43”74, voor o.m Thomas Devroye (50”30) en in de kogelring, waar hij als enige de 10m-grens pareerde. Zijn 10m51 zou vorige zomer goed geweest zijn voor plaats 14 op de Belgische ranglijst. En samen met zijn clubvrienden Victor Verlinden, Robbe Van Rompuy en Stan Vertommen was hij iedereen te snel af (42”20) op het 4x80m-nummer, een beresterke chrono die in 2018 slechts … 5x werd gelopen binnen onze landsgrenzen!
En ook hier bleek de trainerstactiek van een ‘2de evenwaardige atleet op iedere proef’ te werken als een bus. Mocht Kamiel bijvoorbeeld op die horden onzacht het tartan gaan strelen, hadden we met Robbe (schitterend 14”29, mooi 2de tijd) een uitstekende ‘2de man’. Diezelfde Robbe liet niet alleen 20”93 (10p) optekenen op de 150m, maar sprong ook 1m40 hoog (knappe zege, en maximum van de punten) en hier was Stan de 1de Luitenant, met exact dezelfde hoogte. Zelfs de 1m30 van onze 3de man in wedstrijd Willem Tiri, zou goed geweest zijn voor 9p, mocht het nodig blijken. Victor Verlinden zat niet alleen in dat gouden 4x80m team, maar bleek ook de op één na beste speerwerper (fraaie 32m74 = 11p) daar op het middenterrein, voor ondermeer Kobe Coenen (26m02), Louis Van Mierlo (25m71) en Jonas Eelen (23m28). Voor het verspringen werd gerekend op de Stan Vertommen, en dat vertrouwen werd niet beschaamd (4m10/9p). Hier stonden Seppe Bossaert (4m00) en Toon Demarsin (3m51) klaar voor mocht er iets mislopen.
Op de 80m moest Stan ( 11”20) wel zijn meerdere erkennen in Victor Verlinden (11”09 = 10p), en bij de mannen van de lange afstand bleek de 3’18”64 (9p) van Hera-man Seppe Smits net iets te hoog gegrepen voor Lars Peeters (3’19”3), Seppe Bossaert (3’19”66) 1), Seppe Huenaerts (3’28”21), Sten Van Ouytsel (3’31”73), Matteo Lapiere (3’40”32) en Stan Rosseels (3’42”49).

Met al dat fraais voegden onze miniemen maar liefst 114 punten toe aan onze balans, en wisten daarmee de achterstand op de jongens van RCT om te zetten in een voorsprong van 14,5 punten op onze Oost-Brabantse vrienden. …. 191,5p tegenover 177p. Lyra was tot stek 3 opgeklommen (172), voor de thuisploeg (OEH 152,5p), DCLA (148), VAC (139), ACKO (117), AVZK (115) en RAM (64p).

Wat een huzarenstukje, wat een teamresultaat hadden onze jongens hier uit hun mouwen geschud !!
Het … ‘beter doen dan de meisjes’ was realiteit geworden, de ‘twijfelaars’ waren de mond gesnoerd, de trainers via daden van antwoord gediend. De goede sfeer, die er al gans de dag heerste, kwam nu tot een absoluut hoogtepunt. ROBA zat meteen met zijn 2 ploegen, meisjes en jongens, in de finale, en herhaalde daarmee de knappe verrichting van het voorbije jaar. Naast ons zijn alleen RCT, Looise, AVT,  ACHL, EAalst en ACWaasland daarin geslaagd, m.a.w … ‘mooi gezelschap’ om in te vertoeven.

Jongens … DIKKE PROFICIAT !

rudy