Verslag Crosscup Mol

07/11/2021 - CrossCup Mol

Lora Vanhentenryck op het hoogste schavotje!

CC Mol 1
Een stralende Lora op het erepodium, met vriendin Joke netjes naast zich! (Foto Redgy)

Op deze nog overwegend zonnige herfstdag waren onze ROBA-troepen in verdeelde slagorde actief op maar liefst 3 fronten, zijnde de cross van Bonheiden, met overwegend atleten uit onze Hera- en Beta-kern, (verslag door Raymond), de jongerenveldloop te Waregem, waar onze mensen van de Berlare-kern schitterend voor de dag kwamen, en finaal ook in het Kempische Mol, waar we vooral DAK-atleten en een deel van de Beta-atleten tegen het lijf liepen. En vooral bij de echt jonge atleetjes, zeg maar tot en met de pupillen, zag je nog overduidelijk de impact van de voorbije anderhalf jaar COVID-19 ellende. Die jongens en meisjes hebben immers nog quasi geen wedstrijden voorgeschoteld gekregen, en al zeker geen veldloop-competitie, en de mentale watervrees om hier meteen van start te gaan bleek bijzonder groot. Bij die benjamins liepen er haast evenveel ‘meelopers’ (= bewaken van tempo) mee als het aantal atleetjes, en ook bij de pupillen was het maar een mager beestje.  
Gelukkig toonden Emily Vansweevelt (13°) en Eva Maes (16°, 1° j pup) wel meteen aan dat ze geen bangeriken zijn, en ook Robbe Maes (fraai 10°), Daan Van Esse (13°), Warre Cuyvers (16°) en Benno Cools (17° bij de 1° j pup jongens) bewezen met hun aanwezigheid hier, dat ze uit het goede hout gesneden zijn. Datzelfde geldt trouwens ook voor het 1 jaar oudere duo Rik De Smit en Arne Happaerts, die bij de 2° jaar pupillen respectievelijk als 28° en 30° over de meet passeerden.
Ook bij de miniemen was het nog geen ‘overvloed’ aan atleetjes, want bijvoorbeeld zowel bij de 1° jaars als 2° jaars meisjes bleef het deelnemersveld steken op 21 koppen. Niet dat de aanwezige Roba-supporters zich daar echt druk over maakten, want daarvoor was het ‘optreden’ van onze meisjes van een veel te fraai niveau. Zo legde bij de dames van het jaar 2009 Kato Vanstechelman knap beslag op de 4° eindpositie, en dat na een zeer evenwichtige koers, en ook Eline Buchet etaleerde met een mooie 9° plaats dat ze een aardig stukje kan lopen. Helemaal fraai was het miniemendebuut van ons trio Fien Peeters, Joke Tytgat en Lora Vanhentenryck. Al bij het ingaan van het bosgedeelte zaten ze alle drie mee vooraan, met alleen het DALO-meisje Ans Michiels als stoorzender. Deze laatste muisde er halverwege zelfs vandoor en vooral Joke gaf veel weerwerk, maar kreeg de kloof niet meteen dicht. Na de 2° passage aan de speeltuin (bosstrook) stak Lora dan maar het vuur aan het lont, en in een mum van tijd had ze de Limburgse jonge dame te pakken, om vervolgens onbedreigd naar de zege te lopen. Ook Joke en Fien vonden mede daardoor hun 2° adem, en dat bracht Joke nog knap op plaats twee, terwijl Fien (mooi 4°) een zuchtje te laat kwam voor positie drie, en we dus net geen volledig podium in beeld kregen. Trouwens achter dit beresterke trio kwamen ook Lotte Coosemans (puik 6°) en Ana Sueters (knap 7°) bijzonder fraai voor de dag, op dit loodzware circuit. Iedereen die er ooit gelopen heeft, weet zich perfect de lastige zandstroken te herinneren, niet alleen in de startzone, en langsheen de zwemvijver (zie foto) , maar ook in de bosstrook liggen er nog zo’n rotstroken op de lopers te wachten. Op de goed beloopbare bospaden

CC Mol 2
Zwaar parcours voor de voeten geworpen … (foto Sven Janssens)

valt er trouwens nauwelijks iets te recupereren, want net daar wordt het gaspedaal nog wat verder ingedrukt. Vraag het maar aan Nette Maes (mooie koers, 12°), Febe Mans (17°), Amelie Cuypers (19°) en Elise Minnart (21°), die onze fraaie inbreng netjes vervolledigden. Bij de jongens hadden we zowel bij de 1° jaars als de 2° jaars 3 atleten in stelling, en zij wisten zich met een mooi synchrone uitslag in de kijker te lopen. Zowel Milo Caers (min 2010) als Kasper Rijnders (min 2009) kwamen als 13° over de meet, en dat telkens voor een clubmakker, zijnde Finn Bauwens (14° bij de 1°j) en Willem De Smit (14° bij de 2°j). Finn wist Tobias Vansweevelt (27°) achter zich te houden, terwijl Willem moest knokken om Rune Happaerts (17°) netjes van zich af te schudden.

Bij de cadetten meisjes was er de vuurdoop voor onze 3 eerstejaars Noor Peeters, Jolente Alen en Anneline Smets, die voor het eerst het veld werden ingestuurd met 1 jaar oudere concurrenten, en daarenboven op een gevoelige verlenging van de afstand werden getrakteerd (van 1500m naar 2600m…). Noor bleek finaal over de beste fysiek te beschikken, met een 15° plaats, voor Jolente (17°) en Anneline, die 22° werd.
Lars Peeters heeft die pittige overgang van miniem naar cadet (bij de jongens zelfs van 1500m meteen naar 3400m!) reeds vorig jaar mogen ervaren, en hij gaat nu de winter in met een jaartje voorsprong op al die 1j jongere concurrenten. Samen met Willem Renders van HCOostende en de Lierenaar Mats Vervoort zorgde hij voor spektakel tijdens de eerste wedstrijdhelft, maar moest na tweederde wedstrijd dit duo laten gaan, en dan zijn aandacht richten op de Waalse jongen Simon Courters, om die achter zich te houden, en alzo de 3° podiumplaats veilig te stellen. Lars moest echt wel diepgaan om die CABW-boy op een veilige afstand te houden, maar het lukte hem alweer, mede op basis van dat oh zo sterke karakter (zie foto).

CC Mol 3
Lars in volle actie! (foto Sven)

Ook bij de masters +50 hadden we met Chris Wouters een man met podiumambities, en net als Lars slaagde hij in zijn opzet. Alleen de CABW-atleet Christiano Németh was duidelijk één klasse te sterk voor de rest van het deelnemersveld, en finaal moest hij ook de duimen leggen voor de beresterke ACHL-loper Stefan Rens (zie foto). Filip Smets, zelf sterk lopend op de 6° stek, en Redgy Tytgat (18°) waren de directe getuigen van het fraaie optreden van hun clubmakker Chris.  

CC Mol 4
Onze Chris Wouters in het bosgedeelte, tevergeefs vechtend om Stefan Rens af te schudden …(foto Sven)

Bij de lange cross van de mannen seniors was onze jonge beloftevolle Yorick Van De Kerckhove van de partij (zie foto), en die toonde hier alweer welk potentieel hij in huis heeft.

CC Mol 5
Yorick Van De Kerckhove  (foto Sven)


Het eerste kwart van de koers zat hij in de staart van de kopgroep, en tot ver in de koers hield hij gasten als een Dries Basemans, Arnaud Collard, Tim Van De Velde en marathon-olympiër Dieter
Kerstens netjes achter zich. Pas op anderhalve ronde van het einde begon het loodzware terrein, en dat over 9200m, ook bij hem z’n tol te eisen, en moest hij nog een aantal plaatsen inleveren, om finaal 14° te eindigen. ‘Erg zwaar, maar toch content, was zijn eerste en terechte reactie achteraf'.

In de korte cross, 1500m, voor de dames zagen we Merel Geerts een bliksemstart nemen, en ook na 1 B-ronde zat ze nog steeds achteraan in de ruime kopgroep. In de 2° toer ging vooraan het tempo pijlsnel de hoogte in, en daardoor stond achteraan de deur open, met ondermeer Merel, die als 18° over de meet kwam.

Onze laatste clubmakkers in actie waren Kristof Speltinckx, Jeroen Rijnders en Bernard Timmers, die bij de masters +35 het beste van zichzelf gaven. Kristof zou na een sterke koers de 8° eindplaats gaan ophalen, terwijl Jeroen (14°) en Bernard (16°) iets verder in het pak zaten.

Rudy

Volledige uitslag