Verslag Veldlopen Duffel en Gesves

17/11/2019 - Veldlopen van Duffel en Gesves

"Waar men gaat langs veldloopwegen, komt men wel een ROBA tegen..."

Onze ROBA-veldlopers traden op zondag 17 november jl. in wat gespreide slagorde aan. Het merendeel koos voor de mooie, maar veeleisende omloop van Kortenberg (zie uitgebreid verslag van Rudy). Anderen staken de provincie- tot zelfs de taalgrens over en hielden de aubergine kleuren hoog in het Antwerpse Duffel en het Waalse Gesves. Want... " waar men gaat langs veldloopwegen, komt men wel een ROBA tegen ...".

Eerste masterpodium voor Michael VERMEYLEN

De Grote Prijzen van Duffel waren al aan hun 67ste editie toe, op hun bekende vlakke omloop daar aan het Gemeentelijk Sportcentrum. De debatten werden geopend met een wedstrijd voor G-atleten. Onze viervoudig Belgisch veldloopkampioene (zij voert ook de tricolore titel op 800m en 1500m), Petra KERKHOFS, opende met een knappe 5de plaats (algemeen) op 22, goed voor een overwinning bij de masters. Gelukwensen, Petra!
Bij de benjamins jongens (2011) kwamen 39 atleetjes aan de start. ROBA-boy Vic SLUYTS meldde zich als 34ste aan de finishlijn.
Michael VERMEYLEN heeft zijn veldloopdebuut bij de masters niet gemist. Na zijn 8ste plaats te Bonheiden, mocht hij te Duffel, als 3de op 28, na 6540m, het podium delen met de gevestigde waarden uit de mastercategorie, Stefaan Van Den Broeck (Lier) en Peter Leboda (AVKA). Schoon volk daar op dat podium!

Derde podium dit seizoen voor Sep SCHILLEBEECKX

En dan hebben we het over de korte cross te Duffel. Na zijn telkens 3de plaatsen te Bonheiden en te Mechelen, mocht hij ook te Duffel, met de nodige podiumvastheid al, het derde hoogste schavotje innemen. Hij legde de 2900m af in 8'38". Die prestatie is evenzeer gemeende felicitaties waard! Snelle jongen, Timo VANDEUREN (al 8ste te Bonheiden), finishte te Duffel verdienstelijk als 11de (op 21), na 9'14".

Gesves - liefde voor de cross ... op Waalse bodem

Gesves, in de omgeving van het Waalse stadje Andenne (prov. Namen), klinkt ons bekend in de oren. In 2018 vond er het BK voor masters plaats en clubgenote Rita De Vries veroverde er, op de bekende paardenrenbaan aldaar, de nationale veldlooptitel bij de zestigers. Diezelfde hippodroom vormde op 17 november jl. het decor voor de Cross de l'OCAN (OCAN staat voor Olympic Club Andennais). Na zijn 14de plaats te Bonheiden en zijn 34ste te Mechelen, betuigde Kim BEYNAERTS er, grensoverschrijdend, zijn liefde voor de korte cross met een knappe 15de plaats op 23. Hij legde de zowat 3000m cross af in 11'59" en toonde zich te Gesves, bij onze Waalse vrienden, een waardig ROBA-ambassadeur.

RW