Verslag Ekiden Brussel

19/10/2019 - Ekiden Brussel

Op ’s wereldst grootste aflossingsmarathon waren ook 2 ‘volledige ROBA-teams’ van de partij, eentje bij de dames en eentje bij de heren. De 6 leden van z’n ploeg krijgen er respectievelijk 4,7km, 9,8km, 4,7km, 9,8km, 4,7km en 6,1km voor de voeten geworpen, en passeren daarbij naast het Koning Boudewijnstadion vooral het Park van Laken. Voor heel wat bedrijven is dit blijkbaar de ideale teambuildingsactiviteit, als we uitgaan van het massale aantal ‘bedrijfsploegen’ dat er hun beste beentje voorzetten.  

Onze vrouwenploeg, bestaande uit Evy Hens, Elien Osselaer, Jelle Vermeersch, Josphine Rondelée, Silke Uyttendaele en Ulrike Vandoolaeghe kwam als 6de damesteam over de meet, terwijl de heren Timo Van Deuren, Ruben Van Baelen, Joeri Perdieus, Sander Das, Wout Coenegrachts en Kevin Shumbusho op positie 13 arriveerden in hun ranglijst.
Enkele van onze Roba-dames, zijnde Karen Van Proeyen, Veerle D’Haese en Nina Lauwaert maakten deel uit van het Yellow Armada Ladies-team, dat net als vorig jaar een gooi deed naar de zege, en samen met Hanne Verbruggen, Eline Daelemans en Charline Vanneste slaagden ze alweer in hun opzet. Hun nationaal record van vorige editie (2’28”49) hield echter stand.

Op naar de volgende afspraak …. wederom een aflossingsgebeuren, alleen ditmaal in het veld…

Rudy