Verslag Euroindoor Heusden-Zolder

EURINDOOR voor miniemen meisjes en jongens te Heusden-Zolder

ROBA-MINIEMEN SCOREN HOOG TIJDENS INTERNATIONALE INTERCLUB-WEDSTRIJD!

"Jong geleerd, is oud gedaan...", dat zou best als devies kunnen gelden voor het selecte groepje ROBA-miniemen, meisjes en jongens, dat op 16 maart jl. deelnam aan de EURINDOOR te Heusden -Zolder, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van AV Toekomst. En dan hebben we het over een heus interclubgebeuren voor jongeren dus, waarbij per ploeg en per proef (60m, 60mh, ver en hoog) 1 atlete of atleet mocht worden ingezet en 1 reserve achter de hand gehouden. En onze 19 ROBA-miniemen (10 meisjes en 9 jongens) zetten er een mooi resultaat neer.

In het algemene eindklassement (jongens en meisjes samen), pakte ROBA knap de 3de plaats, op 14 deelnemende clubs uit binnen- en buitenland. In de eindrangschikking voor de jongens, behaalde de A-ploeg van ROBA een schitterende 2de plaats; de B-ploeg werd verdienstelijk 9de. Onze miniemen meisjes hesen hun A-ploeg naar de 6de plaats en de B-ploeg naar de 11de rang in dat toch internationale gezelschap.

Een serie markante individuele prestaties verdienen bij dat interclubgebeuren dan ook onze nadere aandacht. In reeks 1 van de 60m horden zorgde Kayra DE KEYSER, met een 2de plaats in 10"44 en een nieuw persoonlijk record, al meteen voor mooi puntengesprokkel. Zij zou later de finale halen als 5de in 10"49. Femke VERHOEVEN won haar reeks op dat nummer (in 10"48), goed voor evenzeer een persoonlijke besttijd. In de finale finishte zij 6de in 10"54. Femke is van vele markten thuis: zij won afgelopen winter o.m. de veldloop van Hulshout en is clubrecordhoudster bij de miniemen op 800m (2'35"96) indoor.

Op diezelfde 60m horden wilden de ROBA-boys in geen geval onderdoen voor de -girls. Kamiel VAN ROMPAEY won zijn reeks in 10"31, voor clubmakker Stan VERTOMMEN, in 10"46. In de finale werd het evenzeer 1 en 2 voor Kamiel en Stan, beiden respectievelijk in 10"03 en 10"33. Veldlopen blijkt een flinke basis te vormen voor de 60m horden, want ook Kamiel VAN ROMPAEY is een te duchten veldloper, met o.m. winst te Vilvoorde.

De 60m sprint bracht de eerstejaarse Noa JOOS in haar reeks op de 4de plaats, in 9"16 (verpulverde hierbij haar persoonlijk record) en in hun reeks Hannelore HECQ op de 3de plaats in 8"89 en Olivia WITTEVROUW op de 3de stek in 9"04 (nieuw persoonlijk record). Verdienstelijk toch! Nio NEEFS (3de in reeks 1) kreeg 9"12 en eveneens een persoonlijke besttijd achter zijn naam op de 60m vlak. Seppe BOSSAERT 9"09 in reeks 2 en als winnaar van reeks 3, Joppe CORNELIS,  in 8"79. Goed voor een finaleplaats voor deze laatste, finale die hij als 5de beëindigde (9"01), na schoeiselproblemen.

Nog zo'n veelzijdige meid is Lotte VAN VLASSELAER. Zij won op een schitterende wijze het verspringen (4,55m). Verdiende felicitaties! Flore JONCKERS (3,99m) werd 8ste op dat nummer en Lisa VANDAMME (3,95m) 11de. Bij de jongens noteerden we Viktor VERLINDEN met een sprong van 4,36m op een mooie 3de plaats en Willem TIRI (3,79m) op de 9de plaats en een nieuw persoonlijk record.

In het hoogspringen haalde Julia VAN HOOF de 8ste hoogte (1,30m) en Nele DE CAT eveneens 1,30m (maar met méér beurten) de 11de, maar dolblij met haar nieuwe persoonlijke record. Bij de jongens wipte Robbe VAN ROMPUY over 1,45m, goed voor een plaats net naast het podium (4de) en ook voor hem een recordhoogte. Met 1,20m werd Jonas EELEN 8ste.

Ronduit prachtige prestaties van onze ROBA-jeugd op deze internationale interclubwedstrijd lekker binnen in zaal, mooi ... om er mee naar buiten te treden toch! Met een welverdiende pluim ook voor de toegewijde coaches!

RW