Verslag Indoor Leuven

10/11/2019 - Indoor (Jeugd) te LEUVEN

Imke Storms springt zich in de recordtabel!

Onze vrienden van DCLA mochten maarliefst 170 jonge atleten begroeten op hun indoorgebeuren en 126 daarvan droegen de eigen Leuvense rood-witte kleuren. Toch was er ook voldoende weerwerk vanuit ROBA-hoek en op een aantal nummers eisten die zelfs een ruime aandacht op. Vooral aan de hoogspring- en verspringstand werd puik werk afgeleverd, in het bijzonder door onze meisjes.

Denken we bijvoorbeeld maar even aan de 1m30 van minieme Nele De Cat, die meteen goed was voor plaats twee in de uitslag. Joske Nagels kwam uit op een 1m25, en Kaat Witters liet 1m05 optekenen. Kaat was dan weer vooral ‘content’ aan de verspringstand, waar ze met haar 3m74 buiten schot bleef van Joske (3m67) en Gitte Verbiest (3m48). Alleen ons ROBA-meisje met de mooiste naam van allemaal, zijnde Esmee Donckier De Donceel, zat nog een trapje hoger, via haar 3m86-sprong.
Voor een andere uitschieter aan de hoogspringstand konden we rekenen op het beresterke duo Hanne Smit en Imke Storms, die als nummer 1 en 2 in de rangschikking verschenen op dat mooie, explosieve kampnummer. Hanne, eindelijk via de Hera-kern lid geworden van ROBA, combineert het atletiekgebeuren nog volop met turnen, en dat is duidelijk te zien aan die mooie, gracieuze manier van bewegen, in dit geval dus van hoogspringen. Haar 1m20 was letterlijk een maatje te hoog voor de voltallige concurrentie en het scheelde geen haar of ze had hier een 1m26 achter haar naam gekregen, want die hoogte miste ze 2x ei zo na. Dat zou niet alleen een PR betekend hebben voor Hanne (sprong al 1m25 als … niet aangeslotene) maar tevens een aardige stap richting het clubrecord, dat sinds 2003 met 1m27 op naam staat van niemand minder dan … Sietske Lenchant!
Het was Imke die met 1m15 nog het dichts in haar buurt kwam. Dat beide meisjes eigenlijk gewoon heel veelzijdig zijn bewezen ze ook aan de kogelring en de verspringstand, want ook hier waren ze nummer één en twee, alleen bleken daar de rollen netjes omgekeerd. Niemand kwam in de buurt van de 4m12 ver van Imke, en dat hoeft u niet te verbazen, als je weet dat ons Hera-meisje hiermee niemand minder dan … Marjolein Lindemans (4m02 in 2004) uit de clubrecordtabel kegelde. SCHITTEREND … IMKE !!
Ook in de kogelring lag de 6m12 van Imke net buiten het bereik van Hanne, en die 6m-grenslijn bleek tevens nog geen haalbare kaart voor de clubvriendinnen Lize Ghysen, Stien Rulle, Elly Rinckhout, Nina Janssens en Jinte Vermeiren. Deze laatste twee, Nina en Jinte dus, beschikken wel over een puike ‘reactiesnelheid’, tenminste dat leren we uit hun 30m spurt-experiment. Bij deze ‘extra proef’ loopt iedere atleet apart, en wordt de tijd gemeten tussen een elektronisch oog bij de start en eentje na 30m. Dit is natuurlijk een volstrekt ongebruikelijke afstand, maar die opgedane kennis is toch mooi meegenomen van Nina en Jinte, als ze bijvoorbeeld in Gent op de 60m vlak aan de bak moeten.  

Bij de pupillen jongens was Rune Happaerts onze sterkste man aan zowel de verspringstand (3m52) als met het kogelgevaarte (5m29), terwijl Toon Herbots het hoogspringnummer (1m10) verliet als beste aubergine-atleet. Maar Benne Rottiers en Tobias De Vos zitten aardig in de buurt, en zij kijken nu al uit naar de volgende indoormeeting, om er even de volgorde der blokjes te herschikken.

In de benjamincategorie wisten we 3 meisjes en 2 jongens in stelling te brengen, en het enthousiasme dat Amélie Saerens, Lena Rinckhout en Ilse Vermeeren er ten beste gaven werkte ook inspirerend op ons duo Robbe Ghysen en Arne Happaerts, die zich mochten uitleven aan de verspringstand en kogelring. Met veel plezier verwijzen we naar onderstaande ROBA-uitslag, waarin u alle mooie prestaties zal terugvinden van dit … allerjongste geweld …

ROBA-uitslagen indoor Leuven

rudy