Verslag Indoor Gent - Tienen

9-10/2/2019 - Indoor GENT (IFAM) - TIENEN - GENT  

Milan De Neef zit op schema!  

Onze beloftevolle 1ste jaars junior Milan De Neef heeft van de IFAM indoormeeting van eendracht Aalst gebruik gemaakt om bij zichzelf eens het actuele vormniveau te peilen, meerbepaald op zijn favoriete nummer, de 400m. IFAM staat voor international Flanders athletics meeting, dus een type van wedstrijd waar stiekem wordt gemikt op betere atleten, zoals Milan. Met zijn 51”37 chrono heeft hij dus niet alleen zichzelf, maar ook onze EA-vrienden veel plezier gedaan. Op een buitenbaan is zo’n 400m nummer al een fameuze klus (zwaar anaeroob gebeuren!!!) maar indoor komt daar nog het vrijwel constante ‘bochtgebeuren’ bij (immers 2x200m) wat de belasting nog opdrijft. Ook Milan mocht dit hier aan den lijve ondervinden. Deze chrono schept zo en zo verwachtingen los richting zomer …
Dat 400m nummer lokte heel wat atleten naar de indoorhal. Zo zat Karel Daniëls in reeks … 13, maar dat ongeluksnummer weerhield hem er niet van om zijn persoonlijk record op te krikken tot 56”19, een verbetering van net geen halve seconde. Bij de dames 60m vlak liet Charlotte Kinable een fraaie 8”00 optekenen, en ook dat laat het beste verhopen richting het voorjaar.

Op zondag stonden in diezelfde Gentse topsporthal de deuren open voor de jonge atleetjes, en ditmaal waren het de vrienden van RCGent die als gastheer fungeerden. Zij mochten er pupil Robbe Vandamme en zus Lisa Vandamme (minieme) begroeten. Lisa genoot van de warmte binnen, en dat inspireerde haar tot 2 persoonlijke record, zijnde op de 60m (9”16) en 150m (21”86). Broer Robbe van zijn kant zocht naast de 60m (11”25) vooral het binnenplein op, meerbepaald aan de verspringstand (2m75) en kogelring (3m37).

Wie kogelstoten zegt weet meteen dat hij/zij aan zijn trekken zal komen bij onze collega’s van RCTienen. Al decennialang staat dit atletiekonderdeel er oprecht hoog aangeschreven, net zoals het polsstokspringen trouwens. Vandaar dat enkele van onze Roba’s voorbije zaterdag de suikerstad opzochten, om er te schitteren op de open meeting met jeugd.  Alleen bleef om één af andere duistere reden de buit aan persoonlijke records quasi op nul staan. Miniem Stan Vertommen evenaarde zijn eerder hoogspringresultaat (1m45), voor ondermeer zijn vaste compagnon Kobe Coenen (1m20), maar aan de polsstok waren de rollen netjes omgekeerd (1m93 voor Kobe, 1m83 voor Stan). Het kogelresultaat van onze minieme Lore Willems, zijnde 10m39, werd er door de Tiense kenners naar waarde geschat, alleen Lore zelf had stiekem op meer gerekend. Ook scholiere Alexi Donckier De Donceel wist geen PR bij mekaar te springen (1m40 hoog), net als ons duo Kato Gevaert (3m23 polstok) en Florian De Samblanx (3m93 polsstok). Amélie Denecker kreeg op datzelfde technische nummer een 2m33 achter haar naam.

Nu is het uitkijken naar het nationaal kampioenschap, volgende week. We houden jullie op de hoogte….

rudy