Verslag Indoormeeting Heusden-Zolder en Gent

28/12/2019 - Indoor in Heusden-Zolder en Gent

Niet alleen bij het veldrijden is het een kerst- en Nieuwjaarsdrukte van jawelste, maar ook het atletiek-indoorgebeuren lijkt naar een hogere versnelling te zijn overgeschakeld. Deze zaterdag trokken er alweer Roba’s naar Gent en Heusden-Zolder, om er de opgedane trainingsarbeid om te zetten in klinkende prestaties. Toevallig was ongetekende vorige week zondag in de Wespelaarse sporthal, en hij zag daar een ganse bende jonge dames en heren aan het oefenen op de geïmproviseerde polsstokbaan. En ja, dan weet je meteen dat vroeg of laat er een uitslag komt binnenwaaien met een resem persoonlijke records op dat schitterende kampnummer. Dat ze daarvoor uitgerekend de … ‘Sylvestermeeting’ uitpikten was een goede zet, want deze heilige, die op 31 december 335 stierf als paus, is de patroonheilige van de huisdieren, het nieuwe jaar, en vooral … de ‘goede oogst’. En als ondergetekende de uitslag in zijn handen kreeg zag hij meteen dat onze katholieke vriend onmiddellijk aan de slag was gegaan, en daarbij de Roba’s bijzonder genegen was, zeker op dat polsstoknummer.
Zo liet onze miniem Kobe Coenen een 2m50 optekenen, en daarmee bleef dit veelzijdige baasje slechts 2 cm onder het clubrecord van Kristof Pelgrims, die in 2005 tot 2m52 kwam. Ook Lotte Van Vlasselaer en Amélie Denecker stonden netjes aan te schuiven aan die lange inloopbaan, en zij kregen er respectievelijk 2m40 en 2m30 achter hun naam. Stiekem hielden ze ook nog ons seniorsduo Florian De Samblanx en Seppe Ceulemans in het oog, omdat die natuurlijk al meer technische bagage in zich hebben, en er altijd wel iets te leren valt. Hier resulteerde hun optreden in een 4m30 voor Florian en 3m90 voor onze meerkampspecialist Seppe. We mogen ons gelukkig prijzen met deze 2 atletische gasten in ons midden, zeker richting het interclubgebeuren tijdens het voorjaar. Florian bleef dus 10 cm verwijderd van zijn eigen clubrecord, dat hij in deze zelfde hal liet optekenen in 2018.

Nu was Lotte Van Vlasselaer niet alleen voor het polsstoknummer naar Limburg getrokken, daarvoor schuilt er een te groot meerkampbeestje in dat jonge lichaam. Op het verspringen kwam ze uit op een 4m77, voor ondermeer Lore Willems (4m12, PR voor Lore), en op de 60m verbeterde ze tot 2 maal toe haar eigen besttijd, eerst tot 8”55, en later in de finale kwam ze uit op een uitstekende 8”48-chrono! Ook Lore had alle reden tot juichen, want zij verbeterde zich tot 9”66.

Bij de jongens cadetten hadden we 2 knapen op de 60m vlak, en meteen … 3 nieuwe persoonlijke records. Viktor Verlinden kwam immers in de reeksen uit op een uitstekende 8”27, hij zette nadien nog even netjes de puntjes op de ‘i’ in de finale, waar hij een 8”27 achter z’n naam kreeg. Robbe Van Rompuy mocht slechts 1 maal optreden, maar dat was net genoeg om ook zijn PR op te blinken tot een stralende 8”52. Aan de verspringstand legde onze patroonheilige Sylvester wederom z’n hand op de schouder van Viktor, want ook hier kwam er met een 4m81-sprong een persoonlijk record opborrelen. Robbe, die 4m64 realiseerde, zag z’n vriend alweer … glunderen!

Op datzelfde ogenblik waren andere Roba’s, van pupillen tot masters, hun eindejaargeluk aan het beproeven in de Gentse hal, en ook daar werden een aantal fraaie verrichtingen uit de mouwen geschut.
Bij de pupillen meisjes was onze zeer actieve Maya Frederickx (9”83 / 5m74) 2 maal net iets sterker dan haar vriendin Hanne Smit (10”07 / 5m65), en dat op de 60m en in de kogelring. Er was alweer veel volk komen opdagen, zeker bij de jeugdreeksen, waardoor het voorziene uurschema niet kon gehandhaafd worden. Zo stonden ze met … 63 meisjes aan te schuiven langs de kogelring bij de miniemen meisjes … onbegonnen werk natuurlijk. Hanne Meuris (6m86) was er onze beste werpster, voor Olivia Wittevrouw (6m74) en Bikha Peeters, die een PR van 6m73 achter haar naam kreeg. Voor Bikha was dit het eerste van maarliefst 3 persoonlijk records, want ook na de 60m-horden (11”08) en bij de 150m (23”77) zagen we een zeer brede glimlach op dat mooie aangezicht. Onze snelste dame op die niet alledaagse 150m was alweer de veelzijdige Hanne Meuris die de klok liet stilvallen op een 22”40, en daarmee Olivia Wittevrouw (22”50) en de één jaar jongere Lotte Huenaerts (PR met 22”69) achter zich hield. Stan Vertommen moest het in z’n eentje zien te klaren bij de miniemen jongens, en dat lukte hem wonderwel. Met een PR op de 60m (8”52) en eentje op de 150m (21”20) kon z’n dag al niet meer stuk, maar ook op het hordennummer (12”15) liet hij alweer zien wat de juiste definitie van ‘veelzijdigheid’ is. Onze spring- en meerkamptrainer Peter gaat voorlopig nog niet zonder werk vallen, zoveel is duidelijk. Eén van z’n atleten, Julia Van Hoof, kwam hier bijvoorbeeld in de kogelring uit op een 8m81 worp.  

Met een uur vertraging mochten tenslotte onze 2 masters, zijnde Joost Grymonpon en Dirk Van Kerkhoven aan hun 1000m-wedstrijd beginnen. Toen ondergetekende de uitslag (2’52”05 voor Joost / 3’14”14 voor z’n trainer Dirk) voor het eerst onder ogen kreeg dacht hij meteen … ‘knap haaswerk van Dirk’, maar die redenering hield blijkbaar geen steek. 3 weken ziekte was de verklaring voor die matige tijd van Dirk, die zich gelukkig kon optrekken aan begrijpelijke tevredenheid van zijn sterkste 50+master op de halve fond, want die ontfutselde met z’n 2’52”05 het 2 jaar oude clubrecord (2’58”11), dat in bezit was van … Dirk.        
‘Trainer zijn’ … niet altijd even simpel, ook mede door het feit dat onze vriend Sylvester blijkbaar in Heusden zat in plaats van Gent …

Ziehier de volledige ROBA-uitslag van Heusden-Zolder en Gent

rudy