Verslag KVV AC Indoor Gent

26/1/2020 - KVV A.C. Indoor Gent

Cedric en Sander houden woord!

Slechts 6 Roba’s vonden de weg naar de Gentse indoorhal, waar het de voorbije weken nochtans een drukte van jawelste was. Enkele van onze ‘vaste waarden’, zoals een Charlotte Kinable (examen), Inge Bellemans (ook actief binnen het bobslee-team) en Sietske Lenchant (ziek … kwam met een doktersbriefje aanlopen) waren niet van de partij, zodat onze snelste dame van het moment, Lien Andries, alleen voor het mooie weer moest zorgen op de korte explosieve nummers. En met net 2 weken griep achter de rug, begon ze eigenlijk tegen beter weten in aan een soort mission impossible.
Als het lichaam letterlijk veel energie heeft moeten steken in die strijd met de virussen kom je dat natuurlijk tekort op de 60m en 200m. Liens 7”90 en 25”59 waren natuurlijk niet goed genoeg voor de finaleruns. ‘Een Vlaams kampioenschap om zo snel mogelijk te vergeten’ zei ze achteraf.

Die uitspraak zal je niet horen uit de mond van onze YA-mannen Cedric Van de Putte en Sander Verminck, wel integendeel. Het hier überhaupt al mogen starten bleek finaal voor Cedric een waar huzarenstukje, iets wat hij over pakweg 20 jaar nog steeds in al z’n details zal kunnen memoriseren.
Zonder gans het verhaal nogmaals op te rakelen zegt het gezonde boerenverstand van ondergetekende dat ‘atletiek promoten’, in het bijzonder ‘indooratletiek promoten’ je steeds doet door atleten 300% te ondersteunen die er … ‘nog willen voor gaan’, zeker op een nummer als de 3000m. Hier staan niet bepaald volle busladingen atleten aan te schuiven om er een mooi spektakel van te maken. Een atleet met een outdoor tijd van 8’08” achter z’n naam moet je met open armen ontvangen voor zo’n titelstrijd, zeker als u achteraf ziet dat slechts … 6 deelnemers zijn komen opdagen. Je mag gerust een minimumtijd eisen (net zoals op de andere proeven), maar als die 3000m quasi nooit geprogrammeerd staat in België, maak dan het referentiekader gewoon groter in tijd (voorbeeld voorbije 2 seizoenen) en ruimte (vb … top 10 korte cross), zodat mensen geen heksentoeren moeten uithalen (naar het Duitse Dortmund moeten rijden bijvoorbeeld…) om op het Vlaams indoorkampioenschap aanwezig te kunnen zijn. En ‘bescherm’ daarenboven in Godsnaam die 3000m koers, door op die dag geen korte crossen toe te staan binnen het Vlaams gewest. Een ‘win-win situatie’ als u het mij vraagt, want die 11 seniors heren op de lange crossafstand in het 3 fonteinenpark konden ook best wat extra gezelschap gebruiken…
Neen, geen nood, onze beleidsmensen bij de VAL zijn oprecht wijs genoeg om hier hopelijk mee aan de slag te gaan, daarvoor ken ik die atletiek minnende mensen nog goed genoeg. Cedrics ritje naar het Duitse Ruhrgebied zal finaal niet voor niets zijn geweest, daar zijn we van overtuigd. Hij kan trouwens binnen dat indoorwereldje al wat adelbrieven voorleggen, met 2 Vlaamse en 1 nationale titel. En ondanks zijn allesbehalve perfecte voorbereiding (gans het voorjaar + de zomerperiode in de lappenmand!!) wou hij hier er een verlengstuk aanbreien. Hij kon daarbij trouwens rekenen op de steun van onze andere Oost-Vlaamse topper Sander Verminck, die zoals u weet recent in Gooik nog zilver ging opeisen op de korte cross. Hier waren z’n pinnetjes onder de spikes van iets kortere garnituur, maar zijn vinnigheid was dezelfde als die we zagen aan het ploeterparcours in het Pajottenland. Zonder verpinken nam hij het commando op zich, en Cedric hoefde maar mee te schuiven in zijn slipstream. Na iets meer dan 1km, stond Cedric er alleen voor in z’n strijd tegen de sterke Gentenaar Ruben Van Praet, en probeerde deze te versmachten via een … langgerekte spurt, hetgeen evenwel finaal niet lukte. Toch onze oprechte felicitaties richting onze jongerentrainer (nog 8’31”03), die ondanks die veel te smalle trainingsbasis en volstrekt gebrek aan recent wedstrijdritme er voor ons de zilveren plak ging afhalen. Op het erepodium werd er een welgemeende ‘dank u wel’ uitgesproken richting Sander (8’47”58), die over voldoende reserves beschikte om de bronzen medaille op te eisen. Dikke proficiat Cedric en Sander!    

Naast dit duo waren nog drie andere atleten van onze Berlare-kern van de partij, en ook zij verlieten met een goed gevoel de Gentse indoorhal. Zo liet Elien Osselaer een persoonlijke besttijd noteren op de 1500m (5’10”34), een afstand die zij als zuivere fond-loopster als bijzonder ‘kort’ zal ervaren hebben. Op de 800m verdedigde Jordy Schollaert (1’59”59) onze clubkleuren, en hij gaf in de 1° reeks iedereen het nakijken, vooral via een waar krachtexploot in de laatste rechte lijn. Met nog iets meer ‘wedstrijdgevoel’ in de benen (was hier z’n eerste 800m van dit indoorseizoen…) en een extra portie ‘durf’ (sneller aanvallen…) kan hij z’n tijd zonder enige twijfel nog verder aanscherpen.
Op de 400m kreeg Runar Van der Putten een persoonlijk indoorrecord van 54"28 achter z’n naam, en net als bij Jordy zit hij daarmee niet aan het einde van zijn bobijntje. Zo’n 400m indoor is een volstrekt andere koers dan op de buitenpiste, waar iedereen netjes … letterlijk binnen de lijntjes dient te lopen. Runar raakte fameus ingesloten in de laatste 100m en moest tot tweemaal toe in de remmen waardoor hij zijn ritme kwijtraakte. Kortom … dat belooft voor de komende zomermaanden …!

Ziehier de volledige ROBA-uitslag in Gent

rudy