Verslag indoormeeting Leuven

29/10/2022 - Leuven (indoor pup/min)

Ook het indoorseizoen is van start geschoten …

‘De organisatoren hadden het weer niet mee’, is een uitspraak die we in de wintercampagne natuurlijk al eens vaker horen, maar bij een … indoorgebeuren klinkt dat toch wat contradictorisch. Toch was het zo, want terwijl op de piste van het Leuvense sportkot mensen van diverse pluimage nog in korte broek en met een losse T-shirt rondjes aan het afmalen waren, doken er een aantal ROBA-jongeren de meteen veel te warme kleine indooratletiekhal binnen om er aan hoog- en verspringen te doen. En zij die ook de kogel zouden hanteren moesten zich verplaatsen naar het gelukkig ruimere De Nayer-gebouw. In die kleine indoorhal liep de temperatuur al snel op, waardoor het een verademing was om even naar buiten te kunnen. Gelukkig was vooraf de boodschap gegeven dat in de atletiekhal geen toeschouwers werden toegelaten, buiten de trainers.

Bij de pupillen jongens, was Gijs Op De Beeck onze enige vertegenwoordiger, in het 18 koppen tellende deelnemersveld. Gelukkig was er ook nog één verdwaalde ACLyra-Lierse atleet van de partij, want anders was onze HERA-knaap wel echt de vreemde eend in de bijt, te midden van 16 wit-rode jongens van de organiserende club. Bij het hoogspringen werd Gijs mooi 3°, met een 1m10 sprong, en aan de verspringbak en in de kogelring liet hij respectievelijk 3m34 en 5m15 optekenen.

Bij de pupillen meisjes lag ons aandeel een heel stuk hoger, want maar liefst 9 jonge dames maakten er hun opwachting. Voor de eerste jaars onder hen was het meteen de  grote overstap naar de ‘echte competitie’. Het was dus even letterlijk ‘acclimatiseren’, in alle betekenissen van het woord, voor Cleo Masala, 2m96 ver, Paulien De Pelsmaeker, 3m10 ver, Lily Salien, o.m. 3m22 ver, en Saar De Vocht, o.m. 2m87 ver, maar aan hun enthousiasme te zien zal die aanpassing nog niet te lang duren.  
Amélie Saerens en Ise Vermeeren lieten met respectievelijk 3m30 en 3m26 een persoonlijk record optekenen aan de zandbak, en deze laatste ging helemaal uit haar dak aan de kogelring, waar ze met een PR-worp van 6m41 schitterend 2° werd. Ook haar clubvriendin Lenthe Nijs kwam daar met een 6m20-worp sterk voor de dag, en mocht als 3° mee op de ‘top-3 foto’  (zie hieronder)   

Leuven1
Doodgelukkige Ise gaat aan coach Hans meteen haar kogelresultaat melden! 

 

Leuven2
Ise en Lenthe … 2° en 3° aan de kogelstand.

Lenthe kende ook aan de hoogspringstand haar moment van glorie, want de nieuwe PR-hoogte van 1m20 bleek een maatje te hoog voor het volledige deelnemersveld. Met 1m15 zaten Anna van Hoof en nieuwkomer Febe Nijs aardig in de buurt van onze alleskunner. Febe is trouwens de tweelingzus van Lenthe, alweer een prima aanwinst dus van onze quasi iedere de dag groter wordende jongerenkern in Diest. Anna van haar kant zagen we ook aan de verspringstand uit de bol gaan, want na haar 3° plaats bij het hoogspringen, werd ze hier mooi 2° met een PR-sprong van 3m65.    

Aan diezelfde hoogspringstand wist ons minieme meisje Noa D’Hollander fraai te scoren met een 1m40 hoogte, wat hier goed was voor een 2° eindpositie. Ook met de kogel, 7m12, en aan de zandbak kwam ze aardig voor de dag, want haar PR-sprong van 4m29 was goed voor positie drie.  Kaat Deckers kreeg eveneens die fraaie 4m29 achter haar naam, maar dan kijken ze naar hun 2° bestsprong en die bleek net in het voordeel uit te vallen voor Noa, zijnde … 4m28 tegenover 4m27 voor Kaat … Ook Elke Cruypelinck kreeg met haar 3m57 de PR-vermelding in de uitslag, en hield daarmee ondermeer Cato Cauwenberghs, 3m09 en 1m15 hoog, achter zich.

Tot slot nog de jongens miniemen, met het trio Lucas Vercruysse, Door Verdonck en Kobe Seldeslachts aan zet. Lucas verbeterde zijn verspringrecord met 2 cm, en bracht het op 4m04, waarmee hij zijn vriend Door, PR 3m36, het nakijken gaf. Door was ook van de partij bij het hoogspringen en het kogelstoten, maar telkens botste hij daar op een te sterke clubmakker, zijnde Kobe. 1m15 hoog, 3m62 ver en 6m82 aan de kogelring bleken net iets te hoog gegrepen voor menig concurrent, dat kogelresultaat van Kobe was zelfs de 2° beste worp van gans het deelnemersveld.
Dat belooft voor het vervolg van het seizoen!

Leuven3
Amélie Saerens (ook aan de hoogspringstand) en Ise Vermeeren …

Leuven4

En de ouders die buiten moeten wachten, gelukkig met een schitterend zonnetje in de nek …

Uitslag : zie atletiek nu

rudy