Verslag Indoor Leuven

Zaterdag 10/11/18 - Jeugd Indoor Leuven

Fraaie ROBA uitschieters in de Leuvense sporthal !

25 jeugdige ROBA’s gingen met veel plezier in op de uitnodiging van onze Leuvense vrienden om er een gezellige sportnamiddag van te maken in het mekka van de Vlaams-Brabantse atletiek, de topsporthal van het fameuze sportkot. Het was er een drukte van jewelste, met 160 atleetjes, waarvan maar liefst 90 de plaatselijke rood-witte kleuren verdedigden. De beste wijze om binnen die bonte massa op te vallen is natuurlijk uitpakken met fraaie resultaten, en een aantal van onze atleetjes hadden dat perfect begrepen. Eén van hen was onze pupil Luka Schoolmeesters, die voor het eerst in zijn leven even de indoorsfeer kwam opsnuiven, maar het blijkbaar niet nodig vond om er een rustige, verkennende studieronde van te maken. Zonder verpinken gaf hij, als …  1ste jaars notabene, 22 medeatleten meteen het nakijken op het hoogspringen, aan de verspringstand, en op de ongebruikelijke 30m spurt. 3x bingo dus! Misschien was hij er ‘Koning éénoog in het land der blinden’ hoor ik jullie nu al denken, maar vergeet dat … Met zijn 1m30 hoog bijvoorbeeld flirt hij al meteen bij zijn debuut met het clubrecord (1m31), en vorig jaar was dit goed voor de 10de plaats in de nationale ranglijst. Robbe Vandamme, Lasse Mahieu en Kasper Rijnders waren niet een klein beetje trots met die mooie verrichtingen van hun clubmakker!

Trainer Paul richt zich bij z’n indoorgebeuren in eerste instantie op de pupillen- en miniemengroep, maar toch glipte ons benjamin meisje Sophien Hoeyberghs mee de zaal in, waar ze aan de verspringbak en de kogelring (mooi 3de) haar debuut maakte.
Bij de pupillen wisten we Bette Van Rompaey, Nore Van Loo, Janne Op De Beeck, Marit Mahieu, Sarah Prenen en Imke Storms (‘snelle benen’!) te overtuigen voor de trip naar de ring rond Leuven, en ze lieten er zich niet onbetuigd. ‘Indoor sporten’ op een regenachtige zaterdag, gemixt met een ‘gezellig samenzijn onder vriendinnen/vrienden’ dat is de favoriete cocktail waar een goede jeugdtrainer mee moet uitpakken. En als daar finaal mooie sportieve resultaten uit opborrelen is dat meteen mooi meegenomen.

Wat dacht u van de 4m59 van minieme Lotte Van Vlasselaer aan de verspringstand, of het fraaie werpresultaat van het duo Lore Willems (winnaar met 10m09!) en Femke Verhoeven (9m48) met de 2kgr wegende kogel … Die knappe verrichting van Lore was in 2017 goed voor de 8ste Belgische plaats,
en Lotte zou met haar 4m59 netjes op positie 10 uitkomen. Knap dames! Misschien mag Lotte stilaan beginnen te dromen van het ROBA record (4m80), want dat lijkt toch niet langer een … onneembaar bastion te zijn. Ze kan hierbij ongetwijfeld rekenen op de steun van haar club-vriendinnen Julia Van Hoof, Silke Storms, Ranza Van Brusselen, Kaat Witters, Gitte Verbist en Lisa Vandamme (Lisa ook fraai kogelresultaat).

Bij de 27 deelnemende jongens miniemen waren er 5 in aubergine kleur, en ze liepen zich meteen in de kijker. Bij het verspringen bijvoorbeeld legden Robbe van Rompaey (4m65), Kobe Coenen (4m64) en Stan Vertommen (4m48) meteen beslag op de top-3 plaatsen. Robbe en Kobe zouden daarmee in 2017 netjes in de nationale top-10 hebben gestaan (8ste + 9de). Ook Lander Matthijssens (4m09) passeerde er de 4m-kaap, voor ondermeer Alexander Rijnders (3m58). Dat fameuze trio Robbe – Kobe – Stan zorgde ook op de ongebruikelijk 30m (Stan duidelijk de snelste van het hele stel!) en met het kogelgevaarte voor een waar blitzoffensief, en dat net aan de vooravond van … 11 november. Ondanks de 1kgr extra die de eerstejaars Kobe hier meteen moest torsen liet hij er als winnaar van het ganse stel een fraaie 7m68 optekenen.

Het zou weleens een veelbelovend indoorseizoen kunnen worden, waarbij onze ROBA recordtabel niet ongeschonden blijft vrees ik. Alsmaar sneller, verder, hoger … dat is de spirit.

rudy