Verslag Indoor Louvain-la-Neuve - Gent

01/02/20 - Louvain-la-Neuve (= BK/KVV Meerkamp) en Gent

Twee van onze Roba’s trokken de taalgrens over om bij onze Waals-Brabantse collega’s in Louvain-la-Neuve hun liefde voor de meerkamp te gaan etaleren, en dat uitgerekend op de nationale titelstrijd.  
Qua organisatie was het oké, en ook sportief zat het gebeuren op een fraai niveau, met een mooie 4-4 verdeling van de titels over onze beide taalgewesten. Dus ook indoor is de vooruitgang van de LBFA niet te stuiten.
Bij de cadetten kreeg onze eerstejaars Robbe Van Rompuy natuurlijk 6 proeven voorgeschoteld, en bij 5 daarvan zag hij het met z’n gekende no nonsense aanpak perfect zitten. Alleen daar aan de polsstokstand waren er de nodige twijfels, gezien het z’n eerste wedstrijdervaring was op dat nummer.
Die twijfel bleek terecht, want de aanvangshoogte werd niet gehaald. Toch bleef hij niet bij de pakken zitten, en revancheerde zich meteen met persoonlijke bestprestaties aan de kogel (7m92), bij het verspringen (4m70) en op zijn favoriete 60m Horden-nummer (9”95). Reken daarbij nog de 1m45 hoog en 3’30”83 op de 1000m, en dat alles bracht hem finaal op een eindscore van 1985 punten.

Ook bij de dames bleek het collectief niveau zeer fraai, en onze Stien De Meyer was daar een directe getuige van. Deze scholiere was op dag 2 actief op haar 5-kamp, en moest spijtig genoeg gans de competitie strijden met een pijnlijke rug, die niet bereid was tot enige … ontspanningsfase. Dat is natuurlijk vechten tegen de bierkaai, en het spreekt voor zich dat persoonlijke records achterwege bleven. Haar 2912 punten wist ze binnen te halen via een 10m45 bij de kogel, 4m74 ver, 1m35 aan de hoogspringstand, 9”85 op de 60mH en de 2’32”39 op de 800m.  

Op hetzelfde ogenblik dat Stien in de steek gelaten werd door haar eigen rug, zaten andere Roba’s zich alweer in het zweet te werken in de vertrouwde Gentse indoorhall, waar de 15° Aalsterse meeting gepland stond. Met een oogst van maarliefst 14 persoonlijke records werd het weer zo’n namiddag met haast niets anders dan lachende Roba-gezichten. Ons pupillen top-duo Fien Peeters en Imke Storms beten succesrijk de spits af, met een uitstekende 8’97 (PR Fien) en 9”24 (PR Imke) op de 60m vlak. Aan diezelfde spurtzone op het binnenterrein zagen we nadien ook een brede smile bij minieme Noor Peeters (9”50), en onze spurtbom Dieter Bergs, die hier als cadet de klok liet stilvallen op een chrono van …7”37! Daarmee dook hij niet alleen onder de tijd die z’n Hera-vriend Wout Van Breedam (PR 7”63) hier liet optekenen (en Wout is toch geen pannenkoek hé!), maar duwde hij ook nog een zekere …Dario Vanderveken uit de clubrecordtabellen, die in 2005 in datzelfde Gent een 7”62 liet optekenen. Schitterend, beste Dieter! Ook de 24”31 van Jasper Aerts uit 2006 komt meteen in de frontlijn te liggen, want hier kwam Dieter met z’n 24”41 al aardig in de buurt van dat clubrecord.
Blijkbaar werkte zijn 60m blitz-optreden zeer inspirerend, want ook z’n leeftijdsgenoten Hannelore Hecq (8”77), Hanne Leempoels (8”82) en Jolien Claeys (9”14) liepen nooit sneller dan hier op deze meeting. Later op de dag zouden Hanne (29”66) en Jolien (30”43) ook nog hun 200m-tijd even netjes aanscherpen, in gezelschap van Hannelore (28”98), Zita Beelen (31”25) en Ella Guldentops (30”12). Ella en Zita hun dag kon al niet meer stuk na hun passage op de 60m horden waar ze respectievelijk een besttijd van 10”68 en 10”94 lieten optekenen. Ook onze scholiere Amélie Denecker viel op datzelfde hordennummer in de prijzen, met een mooie persoonlijke besttijd van 9”30.  
Bij de seniors mochten we naast Luca Braille (fraaie 23”74 op de 200m) ook ons vrouwelijk duo Chloë Porton en Lore Vanderwegen begroeten, waarbij Chloë naast haar 8”32 op de 60m ook van start ging op de één ronde afstand, en daar een 27”77 achter haar naam kreeg. Hiermee moest ze net passen voor Lore, die op een 27”74 uitkwam.  
Als wij de naam … ‘Joost Grymonpon’ binnen krijgen op de redactie, weten we ondertussen wel dat we het woord ‘clubrecord’ dicht bij de hand moeten houden. Gewoon zijn naam lezen zorgt al meteen voor een soort Pavlov-reflex, want onze rechterduim zoekt onmiddellijk zelfstandig de ROBA-recordtabel op om te toetsen dat hij alweer heeft … ‘toegeslagen’… En ja hoor, ook nu was het alweer bingo… Met zijn 2’49”16 duwt hij z’n trainer Dirk Van Kerkhoven (2’58”11 in 2017) uit de 1000m recordtabel master+50. Dirk, die hier niet van wakker ligt, wel integendeel, liet zelf ook nog een 3’08”66 optekenen.    

Enkele dagen voordien, meer bepaald op 29 januari, waren een aantal Vlaamse scholen van de partij op het z.g.n. ‘open Vlaams kampioenschap MOEV’ in Gent. Een aantal Diestse scholen bleken present, alsook Don Bosco Haacht en het fameuze Monfort college uit Rotselaar, wat meteen betekende dat er wel wat Roba’s rondliepen, doch ditmaal vooral om de eer van hun school hoog te houden. Ook die prestaties willen we u niet onthouden, en kan u terugvinden in onderstaand overzicht.

Ziehier de volledige ROBA-uitslag van Louvain-la-Neuve Dag 1 - Louvain-la-Neuve Dag 2 - Gent MOEV  

rudy