Verslag Indoor wedstrijden 12-13 maart

13/3/2022 - Louvain-La-Neuve - BK indoor Jun/Beloften
13/3/2022 - Berlijn (internationale meerkamp)

Voorbije weekend stond het allerlaatste indoorkampioenschap op het programma, namelijk dat van de juniors en beloften. Plaats van het gebeuren was de indoorhal van Louvain-La-Neuve, en 2 Roba’s, zijnde Stien Der Meyer en Charlotte Coene maakten er hun opwachting. Stien vonden we bij het kogelstoten terug, waar ze een 9m95 liet optekenen, en voor Charlotte moesten we het vakje van de 200m aantikken, en daar kregen we abrupt de code DQ voor de voeten geworpen. Bij navraag bleek dat ze inderdaad uit de uitslag was geschrapt, daar ze blijkbaar met haar voet in een bocht de witte lijn was gepasseerd. Die uitschakeling kwam als een donderslag bij heldere hemel, want ze was zich als winnares van haar reeks totaal van geen kwaad bewust. Minutenlang stond een persoonlijk record van … 26”39 te blinken op het scorebord, tot de scheidrechters er dus anders over dachten. ‘Ik voelde dat ik mooi in het juiste ritme zat’ zei Charlotte achteraf, maar ja daar koop je natuurlijk weinig mee… Op naar de zomer nu!

En tot slot … ere wie ere toekomt, het allerlaatste artikelonderdeel handelt over onze jonge topper Tinne Vertongen, die samen met nog 6 andere meerkamp-landgenoten in Berlijn mocht gaan optreden op de fameuze Fünfkampf in de internationaler Berliner Hallen. En dat ze haar Duitse leeftijdsgenoten een poepje heeft laten ruiken, moge duidelijk zijn, want haar eindscore van maar liefst 3502 punten was zonder pardon te hoog gegrepen voor onze oosterburen. Tinne, tevens Belgisch vice-kampioen op de 5-kamp, opende met een 9”08 op het hordennummer, en kwam nadien bij het verspringen uit op een PR-afstand van 5m43. Naast de kogelring verscheen een 11m13 op het cijferbord en aan de hoogspringstand kwam ze uit op 1m44. Met een fraaie 2’24”01 op de 800m zette ze finaal de puntjes nog eens even netjes op de i…
Beste Tinne … een schitterende afsluiter van een indrukwekkende eerste wintercampagne in onze clubkleuren! Dat is binnenkomen via de grote poort! DIKKE PROFICIAT!

Nu 14 dagen de riem er af, en dan … start zomerseizoen !

rudy