Verslag Oefenmeeting Wespelaar

jeugdoefenmeeting Wespelaar 1

26/9/2020 - Jeugdoefenmeeting Wespelaar

Zeer geslaagde oefenmeeting, door iedereen fameus gesmaakt!

We weten niet exact hoeveel eieren onze Hera-voorzitter Hans naar de zusters Ursulinen in Tildonk heeft gebracht, maar dat ze van bovenuit hebben meegewerkt aan het welslagen van deze zuivere interne ROBA-oefenmeeting, zoveel is wel duidelijk. Zijn voorraad afgeleverde zuivelproducten was blijkbaar perfect afgemeten, want nog geen 15 minuten na het beëindigen van het laatste loopnummer, kreeg de aangekondigde storm Odette eindelijk vrij spel (felle regenbui) en dat zullen de heren en dames van het na-programma (zie ander verslag van Raymond) geweten hebben. Volgende maal 2 pond goede boter extra afleveren, beste Hans, en dan is iedereen gerust en gelukkig.
Het ging, zoals reeds vermeld in de titel, om een oefenmeeting, en dus geen … ‘officiële meeting’, wat meteen betekent dat er ook geen ‘officiële persoonlijke bestprestaties’ konden opgetekend worden. Zeker op de loopnummers is dit volstrekt begrijpelijk, want handgestopte tijden zijn nu eenmaal al lang verleden tijd, maar bij de kampnummers voelt dit iets minder … evident aan. Vandaar ook dat we de spurttijden op zich ditmaal niet specifiek gaan belichten, maar wel de onderlinge pikorde van onze clubjongeren. En de resultaten van de kampnummers zijn natuurlijk 100% betekenisvol, maar evenzeer … niet officieel. Dat kon de pret niet bederven, want als één zaak overduidelijk is, is het wel de uitstekende groepsgeest die er heerst over de kerngrenzen heen. Veel mooier dan op bovenstaande foto kunnen we het niet illustreren (zie de verschillende kernsponsors …)
Ziehier de resultaten, en we beginnen voor een keer eens met de miniemengroep.

Miniemen

De kleinste groep van de dag waren onze miniemen jongens, waar slechts 8 Roba’s kwamen opdagen. Als je dat vergelijkt met de …. miniemen meisjes, ja dan weet je dat er qua ‘aanwerving’ nog specifiek werk aan de winkel is om binnen de jeugd een gender-evenwicht te realiseren. Niet dat ze er maar wat bijliepen, wel integendeel. Stan Vertommen was niet alleen onze beste man op de 80m, voor ondermeer Noa Es Saadi (ook snelle kerel) en Jef Crispeyn (krachtige stijl), maar schudde ook een fraaie 26m07 uit de schouders, bij het speerwerpen. Hij moest er wel het hoofd buigen voor Kobe Coenen (34m85), die ook aan de hoogspringstand (1m46) verbluffend voor de dag kwam. De 1m50 (zie foto) lukte maar net niet … Onze veelzijdige Hera-man Thias Van Rompaey was op datzelfde kampnummer intens gelukkig met z’n 1m43 (PR van 1m34), en ook Mathis Willems (1m40) zat aardig in de buurt. Mathis, pas actief bij de kern in Betekom, deed hier zijn debuut, en bewees dus meteen dat hij een ‘aanwinst’ is. Ook onze Flynn De Roover, eveneens een BETA-boy, maakte voor het eerst zijn opwachting op een piste, en kreeg een 1m19 achter zijn naam aan de hoogspringmat. Mathia en Flynn … welkom in de club!

Jeugdoefenmeeting 2
Onze veelzijdige Kobe, voor z’n 1m50-poging…

Op de 1000m deed de 8° miniem van dienst, Arthur Op ’t Eyndt zijn familienaam alle eer aan met zijn fraaie eindspurt, maar hij was er vooral getuige van de one man show van Thias (3’15”0).

Ook bij de miniemen meisjes zien we stilaan maar zeker dat de fysieke paraatheid en aanleg voor bepaalde atletiekonderdelen niet meer te verdoezelen valt. ‘Veelzijdige vorming’ blijft hier evenwel de boodschap, niet om van iedereen later tegen wil en dank een meerkamper te maken, maar omdat ieder atletiekonderdeel (spurt, springen, werpen, fond, …) net gebaat is met een zo volmaakt mogelijk motorische coördinatie-patroon. Verwijzen naar de topprestaties van Karel Lismont, ondanks zijn stijve hark-imago, is dan vaak de klassieke dooddoener. Als je die opmerking nog eens voor de voeten geworpen krijgt, antwoord je snel … ‘je mag er niet aan denken tot wat hij in staat was, mocht hij WEL loopstijltraining en coördinatie hebben gehad, zoals onze jonge Roba’s nu …’

Onze DAK-atlete Noa Joos was hier op de Wespelaarse piste duidelijk de snelste dame, op de voet gevolgd door haar 2 kern-vriendinnen Hanne Meuris, Anna Paesmans en de bijzonder stijlrijk spurtende Nele De Cat.
Dit laatste Hera-meisje (zie foto) bleek met haar 1m36, de sterkste aan de hoogspringstand, want het kwartet Charlotte Van Mierlo, Esmée Donckier de Donceel (debuteerde op dit nummer!), Joske Nagels en Anneline Smets bleven steken op een geslaagde 1m30.

Jeugdoefenmeeting 3

Het was mooi om zien hoe ze één na één snel even nieuwe instructies gingen ophalen bij de aanwezige jeugdtrainers zoals een Paul Van Den Bergh of Tim Van Rompaey, en met resultaat trouwens. De peptalk miste z’n doel niet bij Morane Vermunicht, Jolente Alen, Kaat Witters (ook sterke 80m) en Sam Couwenbergh. Bij deze laatste bleef de lat op 1m21 zo lang natrillen, maar met succes, waardoor er plots een mooi spontaan applaus losbarstte. Op zo’n manier uw … ‘eerste pistewedstrijd ooit’ afwerken is natuurlijk mooi meegenomen. Knap, beste Sam!

Eens de massa naar de speerstand opschuift komen we in het natuurlijke biotoop van ons Diestse meisje Katho Bakelants terecht. Ook hier was er weer geen kruit opgewassen tegen de sterke schouderpartij van deze mooie atlete (24m93), hoezeer Hanne Meuris (17m74), Bikha Peeters (17m42, ook 1m27 hoog), en Charlotte van Mierlo (16m99) zich verweerden tegen dat overwicht. Op de 1000m eveneens geen verrassing, want hier trok zoals verwacht ons BETA-meisje Anneline Smets (officieus 3’20”7) het laken naar zich toe, maar ze had haar handen meer dan vol met onze Yellow Armada-meisjes Xantippe Servotte (mooi 3’28”9, echt een vechtertje!) en Fien Van Hecke (4’36”4, laatste 200m werd het zwaar…). Als we hun aanwezige trainer Bart Stroobandt (hier ook scheidsrechter) mogen geloven beleefden we in Wespelaar een klein wonder, want boven zijn Oost-Vlaamse thuisregio was storm Odette op datzelfde ogenblik een ware zondvloed aan het lossen. Hans wist wel beter …
Toch voelden de 1000m-loopsters ook hier de wind wel stilaan maar zeker feller worden, wat lastig was tijdens de passage langsheen de kantine, maar dan weer een boost gaf richting de finishlijn. Jolente Alen (knap 3’38”5), Jente Vertommen (mooi 3’39”6) en Joske Nagels (3’40”6) kunnen erover meepraten, en ook het duo Anna Paesmans (3’40”8) en Amber Vanstechelman (3’42”0) ervaarden dat de wind stilaan in kracht toenam. Een mooi egaal tempo lopen wordt dan natuurlijk een stuk moeilijker. Vraag het maar aan Mette Schepens (3’55”0) en Nina De Roeck (3’59”3). Deze laatste probeerde dit trouwens achteraf aan papa nog eens overduidelijk uit te leggen.
Op de 80m dus wel ‘wind in de rug’, en meisjes als een Maya Wittevrouw, Suzanne Nagels, Tamara Sant, Sienna Meyers en Ella Baeten wisten dit wel te waarderen. Ook Inte Wouters (sterke 80m hier!), Morane Vermunicht (fraaie spurt) en Sienna Meyers (puike koers) profiteerden van die letterlijke ruggensteun, net als Gitte Verbist, Sari Jonckers en het sympathieke DAK-meisje Sien Van den Baere, die voor het eerst na een lange blessureperiode weer aan een wedstrijd deelnam. ‘Start niet gemist’, beste Sien! –

Pupillen

Als we de uitslagen van de jongens even bekijken, kunnen we toch niet omheen die altijd frivole knaap Luka Schoolmeesters. Als z’n trainer Gerrit Van Kriekingen hem bij de les weet te houden tijdens een wedstrijd mogen we bij dit veelzijdige baasje altijd op vuurwerk rekenen, en dat was hier niet anders. Op twee (60m & ver) van de vier disciplines bleek Luka de beste, en ook op de twee resterende proeven sprak hij met een 2° (kogel) en 3° plaats (1000m) een aardig woordje mee. Hij was de enige die bij het verspringen (4m32) de 4m-grens passeerde, en op de 60m viel niets in te brengen tegen zijn handgestopte tijd (8”6), hoezeer Mathieu Maes en Rune Happaerts (beiden 8”9) zich ook dubbel plooiden, en evenzeer schitterend voor de dag kwamen op dat spurtnummer. Vooral die 1000m van Luka (3’44”4/ zie foto) was verrassend sterk, want alleen thuisloper Jonas Behaeghel (3’40”0) en Kasper Rijnders (3’43”8) wisten hem te stoppen.

Jeugdoefenmeeting 4

In de kogelring liet onze DAK-knaap Arjan Truyers zich echter niet overbluffen door zijn Betekomse clubvriend, en met een knappe 7m34-worp (zie foto) gaf hij die netjes lik op stuk. De aanwezige trainers van de Diestse kern, Koen Peeters, Ronny Frederickx en Gerd Joos wisten dat optreden van hun sterk baasje zeker naar waarde in te schatten, en ook Jo Wittevrouw (jeugdtrainer & kernvoorziter) waren in hun nopjes met Arjans optreden.

Jeugdoefenmeeting 5
sterk baasje, onze Arjan !

Van Tobias Vansweefelt en Finn Van Eepoel onthouden vooral hun fraai optreden op de korte afstand, en ook Ilias Goossens, Jesse Meyers en Finn Bauwens wisten onze 2 vaste micromannen, Raymond en Paul, te imponeren aan de finishlijn van die 60m vlak. Deze laatste knaap bleek ook op de lange afstand aardig uit de voeten te kunnen (3’46”7), iets wat Jesse Meyers (3’48”2), Bent Artoos (3’48”5), Toon Herbots (3’48”9) en Tobias De Vos (3’49”1) aan den lijve mochten ervaren. Quinn Fament (3’55”6), Jonas Boon (4’09”6), Benne Rottiers (4’10”6) en Wannes Van Passel (4’11”6) moesten eveneens hun meerdere erkennen in Finn zijn laatste rechte lijn. Onze jeugdtrainers genoten van al deze prestaties, in het bijzonder ook onze Hera-jeugdtrainers, die hier na het wegvallen van de traditionele 1 mei-jongerenmeeting, eindelijk hun pupillen eens weer voor eigen volk konden laten optreden. Voor Michael Eelen, Daphne De Boeck en Paulien & Liese Dewyngaert werd deze oefenmeeting dus een leerrijke opsteker.
Aan diezelfde kogelring, waar Arjan wist te schitteren, hadden eerder op de dag de pupillen meisjes al het beste van zichzelf gegeven, en ook hier werd het een competitie van hoog niveau. Maya Frederickx kwam er uit op een fraaie 7m15, en Imke Storms leek op weg naar de zege met haar mooie 7m42, tot haar clubvriendin Sarah Prenen bij de 3° poging er nog een 7m48 uitperste. Qua techniek (zie foto) zit het al redelijk snor, mooi duwend vanuit de benen en romp, en overbrengend naar de schouder en arm, om finaal knap uitstotend ‘onder die kogel te zitten’. Nu kon Imke best leven met de 2° stek, want zij was al onze first Lady op de 60m spurt en aan de verspringbak. Met haar 3m95 (met te veel last van de tegenwind) bleef ze buiten schot van dat andere veelzijdige duo Phileine Hoeyberghs (3m81, ook sterke 60m) en Hanne Smit (3m67, duidelijk veel springkracht), en ook Jinte Vermeeren (3m48), Ana Suetens (3m38) en Lore Vanhentenryck (3m42) moesten de duimen leggen voor Imke. De wind kwam van links vooraan, en dat hebben Annabel De Keersmaecker (3m33), Mila Verheyen (3m20) en Amelie Cuyvers (3m15) ook zeer goed aangevoeld.

Jeugdoefenmeeting 6

Zoals reeds gemeld, tegen dat de 1000m-run op het programma stond was die spelbreker nog in kracht toegenomen, maar niemand zeurde daarom, zolang de voorspelde stortregens maar uitbleven. En de reeds gezellig ontspannen sfeer werd nog opgedreven door de knappe tijden die onze meisjes lieten optekenen. Geheel alleen schudde onze Kato Vanstechelman, onder die omstandigheden, een werkelijk verbluffende 3’27”4 uit haar mouwen, en ook Lora Vanhentenryck (knappe 3’36”1), Finn De Coster (mooie 3’39”5) en Elona Buchet (knappe 3’43”7) mochten apetrots zijn op hetgeen ze hier realiseerden! Maarliefst 11 meisjes doken onder de 4’-grens, met ondermeer Babette Swannet (3’48”3) en Anouk Hubregsen (3’49”5), en deze Anouk laat zich niet gek maken door een beetje wind meer of minder, want bij het paardrijden (haar 2° hobby) ben je zo en zo één met de natuur. Ook Emma Györe liet met 3’44”7 een fraaie chrono optekenen, nadat ze op de 60m vlak (8”9) al de op één na snelste was, na Imke, die een officieuze 8”7 achter haar naam kreeg. Ondanks de nog zeer beperkte wedstrijdervaring liepen ook Noa D’hollander (9”1, wat een mooie stijl!), Jinte Vermeeren (9”1) en Isabel Györe (9”4) zich meteen in de kijker. En dan moet u weten dat deze laatste pas nu haar eerste borstnummer zal krijgen uit handen van de trotse DAK-voorzitter Jo. Net als al de andere jeugdtrainers riep Jo op iedere atleet/atlete in een auberginetruitje, m.a.w. hij was hees tegen het avond was.
Zeker onze dames uit de Oranjestad, zoals een Jolijn Dendas, Elise Minnart, Zoë Swinnen, Jana Nulens, en Noor Es Saadi, die hij natuurlijk beter kent, kregen alle ondersteuning vanop de zijlijn, en deze laatste werd na haar mooie 60m spurt getrakteerd op een ‘high-five’ van de trotse papa. Onze Hera-meisjes profiteerden natuurlijk van het thuisvoordeel (kennen de piste als hun broekzak) en dat werkte blijkbaar inspirerend voor Eleonore Ham (mooie 9”3 op de 60m), Nette Maes (fraaie 9”6), Inse Somers (4’01”3 op de 1000m), Lize Ghysen (10”3), Lynn Cassiers (sterk in de kogelring), Lynne Hautmann en Louise Bergs (10”2 op 60m), en die laatste heeft natuurlijk een extra troef in huis, letterlijk, met haar grote broer Dieter als een voortreffelijk voorbeeld van … ‘hoe het moet’ … De vrolijkheid en het enthousiaste waarmee Louise altijd op de trainingen verschijnt, is misschien dus toch geen toeval. Die extra-sportieve thuisstimulans hebben onze Beta-meisjes niet, maar Bo Verlinden, Elly Rinckhout en Yana Wauters kunnen zich natuurlijk optrekken aan het enthousiasme van de pupillentrainers Chantal, Ewoud en Gerrit, en deze laatste was hier weer gul met de ‘figuurlijke’ (social distancing…) schouderklopjes richting zijn atleetjes, en terecht, gezien de inzet die ze allen hier ten toon spreidden.

Benjamins

Jeugdoefenmeeting 7

Tot slot nog de allerjongsten, onze benjamins. Dat hier natuurlijk nog heel wat ‘debutanten’ van de partij zouden zijn sprak eigenlijk voor zich, en was ook één van de bestaansredenen van deze … ‘oefenmeeting’.
Meisjes als een Ise Vermeeren en Amélie Saerens hebben nog weinig wedstrijdervaring in de benen, maar presteerden toch puik op de 600m en aan de hockeystand, en voor het Diestse-vijftal Mirthe Bakelants, Niemke Hulsmans, Louise Naert, Ava Lambrechts en Mila Tutenel werd het meteen de echte vuurdoop, daar ze hun debuut maakten op het Haachtse tartan. Toch was er dit niet aan te zien, wel integendeel. Mila en Ava kwamen uitstekend voor de dag op de 600m, en ook Louise kan een stukje lopen, wat ze bewees met een knap optreden op zowel dat afstandsnummer als de 60m vlak. Niemke (10”3 op 60m) beschikt over een stel snelle benen, zoveel is duidelijk, en vooral Mirthe weerde zich als een duiveltje in een wijwatervat, door zowel aan de hockeybalstand (meteen 16m71!) , de 1000m (meteen 3°, in 2’17”5) als de 60m (10”1) hoog te scoren. Meisjes als een Lena Rinckhout (10”6, mooie 60m), Kaat Bauwens (11”3), Juliette Naert (10”6) en Roos Holvoet (10”7) hebben er meteen enkele sterke clubvriendinnen bij, en dat is ook de aanwezige Hera-jeugdtrainers, zijnde Lander Dewyngaert, Elias Fivez, Clara Derijck, Dide Jaubin en Wijnand Hubregsen niet ontgaan. Iedereen is blij met de fameuze aangroei in Diest, en ook in Wespelaar zijn ze goed bezig, afgaande op het enthousiasme dat we hier mochten aanschouwen. Denk maar even aan het vertoon van Liene Van Rompaey (zie foto) op de 600m (uitstekende 2’05”3) en de 60m (9”8), en haar beresterke 20m31 op het hockeybalwerpen. Ook de drie andere Hera-meisjes Anna Bruck (eveneens sterk op de 1000m 2’12”5), Eva Maes (mooie 10”1 op de spurt) en Mila Steegmans (10”6) illustreerden dat de inzet van hun trainers geen parels voor de zwijnen zijn. In alle vriendschap gingen ze hier de sportieve strijd aan met het snelle duo Emily Vansweevelt (10”0 voor deze Beta-girl) en Lente Cornelis, die met de uitstekende 9”7 als winnares van de 60m werd uitgeroepen. Misschien zeggen al die cijfers u niet veel, maar als we melden dat slechts … één jongen erin slaagde om onder die knappe tijd van Lente te blijven, ja dan geeft dat toch meteen een extra dimensie aan deze uitstekende spurtprestatie.

Jeugdoefenmeeting 8

Toeval of niet, ook hij komt van onze DAK-kern, en luistert naar de naam Jaan Tuerlinckx. Met z’n fameuze 9”2 bleef hij netjes buiten schot van zijn trainingsmakker Goos De Troch (9”8) en onze knappe twee debutanten Alexander Van Bempt (meteen ook 9”8) en Finn Frederickx (9’”9). Alexander is duidelijk een ongeslepen diamantje (die ook voetbalt), want zowel op het hockbalwerpen (meteen 31m62!) en op de 600m (direct 2’13”5, en zat heus niet altijd in de binnenbaan…) konden alleen de reeds genoemde Jaan (uitstekende 37m77!)  en de eveneens debuterende Fabian Vandenberghe hem van de zege houden. Fabian kreeg een knappe 2’09”5 achter zijn naam, op zijn eerste wedstrijd, ja dat is wel degelijk binnenstappen via de grote voordeur! Arthur Sueters (mooi 2’13”9), Warre Verlaenen (2’14”6) en Alexander Mihalyi (2’22”7) zullen deze nieuwkomer snel leren kennen. Robbe Ghysen haalde z’n gram vooral aan de hockeystand, waar hij een mooie 26m32 liet optekenen, voor ondermeer thuisatleet Ottar Claeys (17m56) en Lowie van de Put (14m39).
Op de 60m zagen we ook Vic Schuyten en Arne Happaerts nog fel uithalen, met respectievelijk een 10”1 en 10”2-chrono, maar vooral het enthousiasme en de groepsvreugde van al deze gastjes is wat ons opviel.
En misschien werkt dit wel inspirerend op de trainers, bestuursleden en ouders. Zo bereikte ons het nieuws dat papa Happaerts er aan denkt om de opleiding clubjury te volgen. Wij gaan hen niet tegenhouden … !

rudy (foto’s = met dank aan Sven!)

ziehier de volledige uitslag