Verslag KVV Indoor Gent

19/1/2020 - Indoor Kampioenschap van Vlaanderen Cad/Schol - Gent

Na het provinciaal kampioenschap wisten een aantal van onze cadetten en scholieren, 12 om precies te zijn, de deelnamelimieten voor het Vlaams niveau te bereiken, want hier kon en mocht niet Jan en alleman zomaar binnenlopen om even deel te nemen. De bond legt immers vooraf vast hoeveel atleten er maximaal mogen deelnemen per discipline (bijvoorbeeld maximum 10 bij een kampnummer, 24 op de 60mH, 18 op de 800m, enzoverder…) en ieder atleet die buiten dat quota zat, kon dus … rustig thuisblijven of mee naar Herentals of Hannuit gaan.
De organisatie liep alweer op wieltjes, lieten de aanwezige trainers, Jo, Nathalie en Willy ons weten. Mochten ze punten kunnen geven in een zuivere ‘komen eten’-stijl kwamen we uit op een 3x 8 puntenbordje, doch voor de parameter ‘sfeer’ zou dat saldo zondermeer veel lager liggen, als we Willy mogen geloven.

Onder dat dozijn Roba’s zaten slechts … 2 tweedejaars, waardoor we reeds bij voorbaat onze verwachtingen moesten temperen wat betreft het … ‘binnenhalen’ van medailles. Stiekem hoopten we op een 2° exploot van onze kersverse snelle man Dieter Bergs, die recent op de 60m en 200m als sterkste Vlaams-Brabander hoge ogen scoorde, wat natuurlijk meteen verwachtingen deed opborrelen. En in de reeksen loste hij die hoop meteen ook in, door direct een persoonlijke besttijd van 7”39 in de 2° reeks uit z’n mouwen te schudden. Hiermee deed hij de trainersharten nog sneller kloppen, want met zulke chrono kunnen ze u nooit van het podium houden. Alleen gebeurde dat toch, want een ‘valse start’ in die finale is natuurlijk meteen … boeken dicht. Geen werelddrama, beste Dieter, en trek je in Godsnaam op aan die 2 nieuwe fraaie persoonlijke records (dus 7”39 op 60m en 24”90 op 200m). Je bent net begonnen met atletiek, dus zo’n uitschuiver, hoort daar onvermijdelijk bij …
Ook onze andere tweedejaars, scholiere Stien De Meyer liet hier een persoonlijk record optekenen, 9”80 op 60m horden, en bewees dus ook meteen dat zijzelf en haar coach perfecte trainingsarbeid hadden afgeleverd richting deze titelstrijd. Deze positieve vaststelling zagen we ook tijdens de rest van de dag, iets wat het goede werk van onze 3 aanwezige trainers mooi in de verf zette. Nooit was Lotte Van Vlasselaer sneller dan hier op de 60m (8”40), en op de 400m zagen we Lisa Vandamme (PR 65”25), Kamiel Van Rompaey (PR 59”12), Janne Van Ouytsel (PR 65”38) en Charlotte Coene (verpulverde haar record tot 62”58!) glunderend naar het scorebord kijken, toen ze de lijn passeerden. Ook op de 800m kregen Dina Calders (PR 2’35”08) en Lore Willems (PR 2’41”84) een verbetering achter hun naam, al zat deze laatste wel voortdurend stiekem naar de kogelstand te kijken, waarvoor ze net een plaatsje te kort kwam. Onze 60m horden-lopers deden ook hun duit in het zakje, en zagen hun aangehouden trainingsinzet van de voorbije weken omgezet in persoonlijke besttijden. Robbe Van Rompaey en Jonas Eelen zaten snel in de juiste trede, waardoor ze respectievelijk uitkwamen op een 10”10 en 10”40. De 10”-kaap komt stilaan in zicht, iets wat Kamiel Van Rompaey (9”99) en onze scholiere Amélie Denecker (mooie 9’53) al achter de kiezen hebben. Amélies vorige besttijd stond op 9”64.

‘En waar blijven die medailles?’ hoor ik jullie al denken…
Wel onze reeds genoemde Jonas Eelen had ook de quota-limiet gehaald bij het hink-stap-springen voor cadetten, waar finaal zelfs maar … 3 deelnemers kwamen opdagen. Kortom, nog voor hij z’n sportzak had geopend mocht hij al gaan kijken waar hij later op de dag naar het ereschavotje zou worden geroepen. Alleen … 3 nulsprongen zouden nog roet in het eten kunnen gooien, maar dat gebeurde gelukkig niet. Met een PR van 10m19 mocht hij z’n opwachting maken voor de uitreiking van de bronzen plak.  

De volgende afspraak is … 1 maart, wanneer in datzelfde Gent de Belgische medailles worden uitgereikt. We kijken er naar uit…

Ziehier de volledige ROBA-uitslag

rudy