Verslag Meeting Burcht

07/03/2020 - ‘buitenmeeting’ in Burcht

Dat sommige atleten al reikhalzend uitkijken naar de tartanpiste in de buitenlucht, is een jaarlijks weerkerend gegeven tijdens het voorjaar, en dat is nu niet anders, zeker gezien de natte en stormachtige weekends van de voorbije 1,5 maand. Sommige organisatoren spelen daar handig op in, door al werpersmeetings te voorzien op de buitenpiste, hun zogenaamde WWM of ‘winter-werpmeetings’.

Voorbije zaterdag bijvoorbeeld waren de werpers uitgenodigd door onze vrienden van atletiekclub ZWAT, meerbepaald op de atletiekpiste ‘de Wallen’ in Zwijndrecht, en uitgerekend die ene dag regende het even niet, en deed zelfs de zon zijn goddelijk werk, hetgeen door 48 kogel- en discuswerpers meteen in dank werd afgenomen.

Zelfs onze Belgische topper Philip Milanov was er als de kippen bij om het effect van z’n doorgedreven wintertraining al eens gaan te testen. Ook één ROBA-atlete was present op deze ‘18° throwing on the rocks competition’, zijnde Lisa Vandamme, en ook zij kroop net als haar grote voorbeeld in de discusring voor een eerste tussentijdse trainingsevaluatie. Ze liet meteen een mooie 27m13 optekenen, wat voor onze interclub-verantwoordelijken direct een geruststelling is op dit competitie-onderdeel. Laat de zon nu maar snel komen, ook al omdat de meeste virusinfecties dat niet meteen als een bondgenoot aanzien … (nu en dan een beetje ‘covid-19’- info kan geen kwaad …)

Discus cad meisjes
Lisa Vandamme - 27m13

rudy