Verslag Oudenaarde-Huizingen-Alken-Oostende

12-14/07/2019 - Oudenaarde / Huizingen / Alken / Oostende

Begin juli is traditioneel een rustige fase binnen het pisteseizoen, met veel jongeren op verlof, op jeugd- of sportkamp, of zelfs mee met de rest van de club op stage, richting deel twee van het seizoen. Dat is de fase waar de echte prijzen worden uitgereikt.
Goede meetings’ uitkiezen om de fysieke paraatheid te ‘testen’ is en blijft natuurlijk soms … nattevingerwerk. Flanderscup meetings zijn niet voor iedereen weggelegd, dus vaak weet u niet meer dan de naam en faam van de organisatoren, en hun ambitie om er iets fraais van te maken. Soms kan je dit alleen al uit de meeting naam afleiden, lijkt me.
Uitpakken met de ‘Rosine Wallez meeting’ zoals onze vrienden van ASVO in Oudenaarde deden, ja dat getuigt toch van een fameus historisch besef, van een respect hebben voor een grote naam van weleer. Josephine Rondelée dacht er blijkbaar ook zo over, en zij ging er van start op de niet alledaagse 2000m-afstand. Met haar PR van 6’36”72 heeft ze daar ondertussen nog geen minuut spijt van gehad.

Zet daartegenover de jeugdmeeting van OEH in Huizingen, die genoemd werd naar één van hun sponsors, en daardoor als … jeugdmeeting ‘De slaapadviseur’ geboekt stond in het VAL-programmaboekje… Ja, dat is natuurlijk vragen achter ellende … U in slaap laten wiegen, … zonder ook maar enig zicht op een persoonlijke bestprestatie, Ana Sueters en Nina Janssens waren er getuigen van.

Neen, probeer in Godsnaam uw potentiële atleten tenminste te lokken met een flitsende benaming zoals de … 'jeugdnacht van Alken'. Daar komen meteen atleetjes op af die van een pittige uitdaging houden, zoals een Joke Tytgat, die er de 60m, 600m en het verspringen afwerkte.

Genoeg gepalaverd over ‘meeting namen’ …

Ons miniemenduo Femke Verhoeven en Julia Van Hoof pikte tijdens hun verblijf aan zee, bij de HCO-vrienden van Oostende een 5-kamp mee, en zij waren helemaal niet bezig met die benaming … ‘leeuwtjescriterium’, wel integendeel. Zij kwamen beiden uit op een fraai PR, zijnde 2624p voor Femke en 2553p voor Julia. Vooral bij Julia bleek de zeelucht zeer stimulerend te werken, want ook aan de speerstand (28m44), kogelstand (fraaie 9m81) en op de 80m vlak (11”70) was ze nooit beter dan hier in de Koningin der badsteden. Maar ook Femke was best tevreden, want naast die knappe eindscore was ze nog het meest ‘content’ met haar puike PR van 29m39 op de speer.

Ziehier de volledige ROBA-uitslag van Alken - Oudenaarde - Huizingen - Oostende

rudy