Verslag Oudjaars-wedstrijden

28-29-30 december 2018 - Oudjaars wedstrijden indoor en veldlopen

Florian De Samblanx realiseert indoor polsstokrecord!

Op de indoor Sylvestermeeting van Heusden-Zolder (28 dec) liet Florian De Samblanx een 4m40 sprong optekenen, en wipt daarmee Kristof Pelgrims uit onze indoor clubrecordtabellen, die in 2009 met de polsstok tot 4m30 kwam. 1ste jaars junior Kato Gevaert kreeg 3m25 achter haar naam, wat nog iets te weinig is om de 3m60 van Lien Andries in de prullenmand te kieperen. Ook enkele jonkies maakten hun opwachting aan diezelfde polsstokstand, zoals een Kobe Coenen, Lotte Van Vlaselaer en cadet Sarah Vervekken. In die laatste leeftijdscategorie, de cadetten meisjes, heeft ROBA een ijzersterk clubrecord staan, behaald in 2010, toen de bijzonder lenige Margaux Quirin 3m56 sprong, wat destijds meteen goed was voor een Belgisch record, en waar ondertussen nog maar 1 meisje overheen is gekomen. Misschien dat Sarah daarom, samen met Ella Guldentops en Zita Beelen voorzichtigheidshalve ook uitweken naar de 60m vlak, wat 3x resulteerde in een persoonlijk record.

De net genoemde Kobe Coenen was 1 dag later (29 dec) alweer op de baan, ditmaal op de eindejaarsmeeting van Gent, en werkte met de 60m vlak, 60m horden, 150m en het kogelstoten een bijzonder strak programma af. Net als zijn vriend Stan Vertommen boekte hij vooral op het hordennummer de fraaiste persoonlijke winst, 10”58 voor Stan, tegen 11”68 voor Kobe. Scholier Elias Filez pitste haast 12” van zijn 1000m besttijd af, en kwam uit op 3’16”14. Elias is hiermee duidelijk nog echt niet aan het einde van zijn bobijntje, zoveel is duidelijk.

Op de veldloop Memorial Tom Compernolle (30 dec) in Ertvelde tenslotte liepen we ook nog 2 clubgenoten tegen het lijf, zijnde Sien Wittevrongel, die zich bij de juniors dames netjes midden in het pak positioneerde (4de van de 8), en senior Stijn Van Buyten, die als 26ste de meet passeerde.

Laat het nieuwjaar maar komen …

rudy