Verslag PK jeugd

26/05/24 - Kessel-Lo - Prov kamp pup/min

33 maal blinkend eremetaal, waaronder 7 x goud, 11 x zilver en 15 x brons!

Met een eindscore van maar liefst 33 medailles waren we de succesrijkste club, daar bij onze naaste buren en collega’s van DCLA, die alweer een puike wedstrijdorganisatie afleverden. Wat het aantal gouden plakken betreft, en dus ook het aantal provinciale schildjes, kwamen we exact uit op 7 stuks, net als OEH Halle, RC Tienen en het plaatselijke rood-witte team. Onze overmacht zat dus vooral in de zilveren en bronzen posities. DCLA bleef steken op een totale eindscore van 18 medailles, voor de sterk presterende collega’s van Tienen, met 16 stuks, en het stilaan terug op gang komende Dilbeek, dat 11x zijn clubkleuren mocht tonen op het ereschavotje, waaronder 5x op het allerhoogste niveau.  
OE Halle kwam op 8 medailles, waaronder weliswaar wel die 7x gouden plakken, voor Pegasus Londerzeel, 6 stuks, en VAC, die 5 maal werden opgeroepen vanuit het secretariaat. Hun Vilvoordse  stadsgenoten van Sparta bleven steken op 3 medailles, net als Kortenberg, en voor Grimbergen (2),  ACP (2), Molenbeek (1), en Brussel AV (1) restten nog wat kruimels. Bertem, AC Opwijk, Olympia Londerzeel en Machelen wisten zelfs die ene ‘eer reddende’ medaille niet binnen te halen …
Laat ons even onze eigen fameuze inbreng iets meer in detail bekijken …

Pupillen Meisjes

1x goud, 3x zilver & 3x brons !

De eerste groep die ons absoluut niet teleur stelde waren onze pupillen meisjes. Als op de finale 60m vlak … 4 van de 8 banen worden ingevuld met girls in auberginekleuren, ja dan mag je niet staan te zeuren langsheen de zijlijn, zeker als daarbij Nora Wittevrouw ook nog eens de zilveren plak weet binnen te halen, met een persoonlijke besttijd van 9”02. Onze andere finalisten waren Ine Servranckx, 9”29, op plaats 5, voor Amber Swinnen en Marie Van Woensel, die als 7° en 8° die finaleronde mee kleur mochten geven. Amber had in de reeksen haar PR al aangescherpt tot een 9”35-chrono, terwijl Marie daar een 9”45 had laten optekenen. Ook in de verspringbak kreeg Amber met 3m20 een PR-vermelding achter haar naam, net als Lotte Bensch, 3m12, en Hanane Adala, die zich verbeterde tot 3m65, goed voor plaats 5. Ook de net genoemde Marie Van Woensel deed met 3m69 nog een fractie beter dan Hanane, en die afstand bleef hier net goed voor de bronzen plak. Geheel vooraan vocht Nora een fraai gevecht uit met een meisje van Pegasus Londerzeel, en beiden schudden een 3m83 uit de mouwen, wat voor onze snelle dame uit de DAK-kern tevens een verbetering van haar persoonlijk record was. Bij zulke ‘gelijke stand’ wordt er meteen naar de 2° beste afstand gekeken, en met de 3m75 in ronde twee, trok onze vinnige Nora het laken naar zich toe. Dikke proficiat, beste Nora, met die gouden en zilveren plak die natuurlijk van een andere orde zijn dan het vele eremetaal dat ze reeds op haar kamer heeft hangen van tijdens haar benjaminsperiode.

pk1
Nora in volle actie !    (Tom)  
pk2
Goud en brons, voor Nora en Marie !

Twee medailles binnenhalen op een provinicaal kampioenschap is niet iedereen gegeven, en met die gedachte in het hoofd zagen we Lily Salien naar de hoogspringstand trekken, alsook aan de startlijn staan van de 60m horden. Deze kleine, maar oh zo dappere jonge dame van BETA-makelij liet op dat kampnummer een werkelijk beresterke PR-hoogte van 1m22 optekenen, zeker als je dat vergelijkt met haar eigen lichaamsbouw. Onderstaande mooie foto, genomen door Dries Van Hoof, is eigenlijk alleszeggend, en behoeft dus geen extra commentaar  …

pk3
‘mission impossible’ zou je denken … maar dan kent u Lily niet !   (Foto Dries)

 

De reeds genoemde Ine Servranckx, 1m10, en onze Liz Vanderlee, eveneens 1m10, waren van nabij getuigen van dit fameuze huzarenstukje, waarbij we niet mogen vergeten te vermelden dat die 1m10 een nieuwe PR-hoogte was voor Liz.
Met diezelfde door moeder natuur aangeboden springkracht verscheen Lily een 2° maal op het strijdtoneel, ditmaal aan de start van de 60m horden, en dat in het gezelschap van de net genoemde Liz. Onze meisjes stelden absoluut niet teleur, want allebei verbeterden zij hun PR-tijd, tot respectievelijk 11”86 voor Lily, en 13”61 voor Liz. Daarenboven passeerden ze de meet in 2° en 3° positie, wat dus een 2° zilver betekende voor Lily, en brons voor Liz. Dikke proficiat, dames!
Vooraleer hun 1000m af te werken gingen zowel Martha Roelens als Paulien De Pelsmaeker zich opwarmen met een potje Vortexwerpen. Paulien kwam er uit op 15m19, en Martha haar 26m17 bleek hier goed voor de 4° eindplaats. Ze zag er het brons voor haar neus weggekaapt door haar HERA-vriendin Hanane Adala, die meteen in ronde één alle registers opende met een uitstekende PR-worp van 26m82. Knap gedaan, beste Hanane!

pk4
Hanane, bij het verspringen, alsook onze ‘bronzen’ jonge dame met de vortex!    (Bertrand)

Voor Martha en Paulien was het dus alles fixeren op die zware 1000m, en Paulien wist die klus mooi af te ronden met een nieuwe PR-tijd, 3’58”14 om precies te zijn. Martha hoopte stiekem op een zeer egaal gelopen wedstrijd, want ‘tempo vasthouden’ is nu eenmaal haar sterkste wapen. Alleen pakte de bijzonder sterke concurrentie uit met een verschroeiende eerste ronde, en die direct opgelopen kloof wist Martha niet geheel te corrigeren. Haar 3’48”48 was hier goed voor positie zes.

Pupillen Jongens

Onze hofleveranciers van de gouden medailles !

Zeer vaak, in de meeste wedstrijdverslagen, zijn het de meisjes die de ruimste aandacht opeisen, maar deze keer, uitgerekend op het moment dat er echt toe doet, namelijk het kampioenschap van Vlaams-Brabant, zijn het onze pupillen jongens die keihard toestaan, zowel individueel als in groep. Van de 8 proeven die voorzien zijn voor deze leeftijdscategorie (3 loopnummers & 5 kampnummers) wisten onze gasten er maar liefst .. 5 winnend af te sluiten, en op ieder van die 8 podiums stond er minimaal 1 ROBA-knaap!

De ‘grote Mijnheer’ van de dag was ongetwijfeld onze snelle en springkrachtige DAK-knaap Oliver Ooms, die zowel op de 60m, als aan de verspringbak een maatje te sterk bleek te zijn voor de rest van het totale deelnemersveld. En denk nu aub niet meteen … ‘stelde de concurrentie wel iets voor?’, want met 33 pupillen op de 60m, en 34 aan de zandbak was het absoluut geen kattenpis om hier te winnen! Met de adem in de nek van sterke gasten als een Lars Vervloesem en Lewis Degeest weet je meteen dat Oliver er alles uit de kast moest halen.

pk5
Lars, Oliver, en Lewis, 3 beresterke sprinters … (Tom)

Tijdens de voormiddag, toen het qua weersomstandigheden (temperatuur, wind, …) quasi perfect was, dook Oliver met 8”92 als enige onder de 9”-barrière, wat natuurlijk al het beste deed verhopen richting de finale. Daar kreeg hij evenwel geheel andere omstandigheden (natte piste, meer wind, …) voorgeschoteld, maar tegen zijn chrono van 9”02 had toch ook nu weer niemand een verhaal. Lars werd trouwens knap derde, met 9”34, en pakte dus brons, terwijl Lewis 4° werd, in en tijd van 9”43. Ook zij liepen in de voormiddag met respectievelijk 9”25 en 9”29 een heel stuk sneller dan later op de namiddag, toen iets voordien de regensluizen waren geopend. Ook Seppe Thielemans, 9”77, en Nand Verdonck 10”84, profiteerden van die betere voormiddagomstandigheden om hun besttijden aan te scherpen.
De nummers één en drie van de 60m waren ook de nummers één en drie aan de verspringbak, want Lars liet bij zijn 3° poging een bronzen 3m91 optekenen, terwijl Oliver bij zijn 2° poging met een PR-sprong van 4m09 uitpakte, waarna het 2° goud om zijn nek werd gehangen. Schitterend, Oliver! Datzelfde tweeletterwoord ‘PR’ zagen we vermeld bij Bono Exelmans, 2m51, Nelis Tuerlinckx, 3m03, en de broers Maxime, 3m22, en Olivier Hye, die 4° werd met 3m66. Deze laatste knaap zal dit kampioenschap zich nog lang herinneren, en dat niet zozeer via deze verspringwedstrijd, maar wel omwille van zijn werkelijk indrukwekkende zege op de 1000m, in één van de schitterendste koersen van dit kampioenschap. Samen met een plaatselijk atleet en een jongen van Dilbeek muisde hij er meteen vandoor, direct op een hoog tempo, en onze Diestenaar speelde het slim door zich weg te steken, en mee te schuiven in de slipstream. Op een kleine 200m van de meet werd hij plots naar de 3° stelling verwezen, en leek hij even overstag te moeten gaan, maar nog geen 50m verder nam hij zonder pardon het commando over, en liep resoluut naar een beresterke zege, en dat in een nieuwe PR-chrono, van  2’12”52. Knap, vent !!

pk6
Een ‘topkoers’, met finaal een ‘top-winnaar’ !   (Jo)

In de eerste reeks van die 1000m zagen we ons trio Lars Verstraeten, 3’50”36, Seppe Verheyden, PR 3’52”36, en Joppe Vos, PR 3’53”43, aardig mee strijden in de voorste gelederen van het pak, en bij Seppe en Joppe leverde dat ook alweer een betere PR-tijd op.

Dat de omstandigheden bij het begin van de dag haast optimaal waren wat betreft presteren bewijzen de reeksen 60m horden. Zes ROBA’s hadden zich ingeschreven voor dit nummer, en bij alle zes verscheen er de PR-vermelding achter hun naam. Denken we maar aan de 14”52 van de eerder vermelde Bone Exelmans, de 14”06 van Bent Van der Wildt, of de 13”22 van onze Basiel De Keersmaecker. Arne Mommaerts liet zelfs de 2° beste tijd optekenen, PR 11”67, en samen met hem zaten ook Lorenzo De La Cruz Goethuys, PR 12”00, en Linus Claes, PR 12”26, mee in de finale. Onze kleine vinnige Lorenzo kon niet te lang in de tribune blijven stilzitten, want samen met nog
4 andere ROBA’s werd hij aan de stand van het Vortexwerpen gevraagd, en waar hij al in de eerste van de 3 ronden meedogenloos toesloeg, en dat met een PR-worp van … 43m12 ! Bij zijn 20 concurrenten werd het meteen muisstil … Eén jongen uit Dilbeek kwam finaal nog aardig opzetten met eveneens een worp voorbij de 40m-lijn, maar het goud ontfutselen van onze knaap met de mooiste familienaam, neen dat lukte niet meer. Seppe Verheyden werd met 34m27 nog fraai 5°, voor Nand Verdonck, 24m47, Lou Van Baelen, 19m14 en de PR-worp van de eerder genoemde Bent Van der Wildt, die 18m04 achter zijn naam kreeg. Die gouden plak bleek bij Lorenzo inspirerend te werken, want in de finale van die 60m horden wist hij de hand te leggen op zilver, met een fraaie PR-chrono van 11”54, voor Arne Mommaerts die knap 3° werd, in 11”97, wat eveneens een persoonlijke besttijd bleek te zijn. Onze 3° man in de finale, Linus Claes liep fraai als 5° binnen, en dat met een tijd van 12”80.

pk7
Lorenzo, stijlrijk …   (Tom)
pk8
Arne, Linus en Lorenzo, onze 3 finalisten op 60mH …  (Lindsey)

Resten ons nog 3 kampnummers, zijnde het hoogspringen, het kogelstoten en de competitie in de discuskooi. De hoogspringmat is het ‘natuurlijke biotoop’ van BETA-man Louiz Claessens, en hij zag geen enkele reden om daar hier in Kessel-lo verandering in te brengen. Samen met de RCT-atleet Kobe Fastenakels werkten hij een vlekkeloos parcours af tot 1m30, maar nadien faalden ze beiden
3x op 1m33, wat betekende dat ze beiden goud binnenhaalden. Fenne Van Leemputte werd mooi 5°, met een nieuwe PR-hoogte van 1m25, voor ondermeer de reeds genoemde Linus Claes, die met 1m05 in de uitslag verscheen. Iets nadien mocht Louiz het veld oversteken, want als 2° nummer had hij discus uitgekozen, en ook dat bleek een schot in de roos. Slechts één iemand wierp immers nog verder dan de 16m82 die Louiz hier op papier liet zetten. Lars Verstraeten van zijn kant werd 10° met een 9m64-worp in de 3° ronde. Voor de 11° en laatste medaille die onze pupillen jongens wisten binnen te halen, mochten we aankloppen bij Lewis Degeest, die zoals we eerder meldden op de 60m met een 4° plaats in de finale net naast het eremetaal greep. Dit zou hem geen 2° maal overkomen zagen we de BETA-knaap haast hardop denken, en bij zijn 3° poging zette hij de puntjes op de i  met een PR-worp van 8m86, duidelijk goed voor de bronzen medaille. Onze Basiel De Keersmaecker opende met een 7m68 zijn competitie, en ook dat bleek voor hem een PR-afstand te zijn.  
Met 5x goud, 2x zilver en 4x brons waren onze pupillen jongens zondermeer de grote uitblinkers op deze voor ons zeer succesrijke titelstrijd. Dikke proficiat, gasten!   

Miniemen meisjes

‘sterk in de breedte’, met 11 medailles!

Na de 7 medailles van de pupillen meisjes en de fameuze buit van de pupillen jongens, 11 stuks, bekijken we even de oogst van onze miniemen meisjes, en ook deze jonge dames stelden ons niet teleur. Hun aantal medaillekansen ligt natuurlijk al een stukje hoger, daar ze 2 proeven meer (150m & 300m) voorgeschoteld krijgen, dus 10 nummers in totaal. Op de 1000m, het verspringen en speerwerpen verscheen er geen aubergine-meisje op het erepodium, maar op de 7 andere nummers was het wel prijs, met 11 stuks glanzend metaal als knappe eindscore. Voor de enige gouden plak moesten we wachten tot de finale 60m horden, waar Lenthe Nijs met een fraaie PR-tijd van 10”07 onbedreigd naar een knappe zege liep. In haar zog zaten nog 2 andere ROBA’s, zijnde Nel Havet, PR 10”38 en knap 3°, alsook Milla Mergaerts, die fraai 4° werd met een PR-chrono van 10”41.
Dus 3 van de 8 finalisten droegen onze clubkleuren, en dat hadden er normaal vier moeten zijn, want ook Anna Brück wist zich met een PR-tijd van 11”12 te plaatsen voor de finale, alleen was haar dat blijkbaar ontgaan. Dat kan gebeuren, geen probleem. Nog drie andere meisjes, zijnde Roza Vanaudenhove, 13”58, Juliette Naert, 12”23, en Ellen Borremans, 11”54, wisten van de goede omstandigheden gebruik te maken om hun PR-chrono aan te scherpen.

pk9
Lenthe op weg naar goud, brons voor Nel 
pk10
2° medaille voor Nel, zilver ditmaal … (Tom)

Lenthe en Nel, beiden nog eerstejaars notabene, zijn zo veelzijdig dat die niet op hun lauweren gingen rusten na dat ene succes. Vandaar ook dat we ze bezig zagen aan de hoogspringstand, en wederom vielen ze daar in de prijzen, met zilver voor Nel, 1m40, en brons voor Lenthe, en dat met een PR van 1m35.

De andere helft van de tweeling, onze Febe Nijs, was zich ondertussen ook niet aan het vervelen, want aan de speerstand verbeterde ze zich tot een 25m82, goed voor de 4° stek, en in de kogelring wierp ze zich zelfs in de prijzen, brons om precies te zijn, door bij haar eerste poging met een 10m22 voor het eerst voorbij die fameuze 10m-lijn te landen. Daarmee zat ze netjes in de slipstream van haar 1 jaar oudere trainingsvriendin Louise Naert, die zilver binnenhaalde met 10m30, eveneens bij haar eerste poging. Louise deed dat huzarenstukje nog eens netjes over in de discuskooi, waar ze wederom de zilveren plak wist te pakken, en dat met een PR-worp van 20m39.

Ondertussen zaten ze niet stil op de piste zelf, en de schitterende omstandigheden (windstil, zalige temperatuur, …) op het middaguur zorgden voor een ware tsunami aan persoonlijke spurtrecords. Denken we maar een Anna Poelmans, 11”98, Lili Servaes, 12”32, Ella-June Slaets, 11”99, Cara Kieboom, 12”97, en de reeds genoemde Roza Vanaudenhove, die een 13”53 achter haar naam kreeg. Ook Niemke Hulsmans, 12”46, Juliette Naert, 11”74, Lola Claes, 12”05, en Mariëlle Mitsakos, 12”25, zetten er hun beste beentje voor, alleen een nieuwe besttijd zat er niet in. Bij Jana Goris was dit eveneens het geval, maar haar 11”62-chrono was wel voldoende om door te stoten naar de finaleronde, en dat in het gezelschap van het snelle trio Julie De Swert, PR 11”38, Mirthe Bakelants, 11”37, en Amber Vanheusden, die in de reeksen een 11”27 liet optekenen. Dus 4 ROBA’s op 8 finalisten, dat is kwantitatief gezien verre van onaardig, maar Amber zorgde voor het extra toetje, door knap de zilveren medaille binnen te halen met een tijd van 11”25.

pk11
Onze 4 finalisten … Mirthe, ‘zilveren’ Amber, Julie en Jana! (foto Lindsy)
(Mirthe werd 4°, Julie 5° en Jana 8°)

De combinatie 80m & 150m is eigenlijk geen evidentie, zeker niet als je over het nodige talent beschikt als een Amber en Mirthe. De kans is immers niet gering dat je daardoor 4 maal de spikes moet aantrekken, want beide proeven worden nu eenmaal afgewerkt met een ‘finale’-ronde. 7 ROBA-meisjes verschenen er in de reeksen, waaronder ondermeer Annabel Stroobants, 22”92, en alle zeven rondden ze het af met een fraaie PR-tijd. Vier van hen wisten zich zelfs in de top-8 te wringen, en dat waren Anna Bruck, Milla Mergaerts, en de net genoemde Amber en Mirthe.

pk12
Anna, Milla en ons duo Mirthe en Amber     (foto Lindsy)

Ditmaal bleek Mirthe over de beste papieren te beschikken, en haar nieuwe PR-tijd van 20”85 was goed voor zilver. Amber gaf met 20”89, eveneens een PR-chrono, nauwelijks iets toe, en die bronzen
medaille was een extra bekroning van een al fraai gevulde dag. Ook Milla, die wederom 4° werd, knabbelde nog iets van haar tijd af, en kwam uit op een 21”42-chrono, voor ondermeer Anna, wiens 21”97 goed was voor de 8° plaats.   

Op de 300m zagen we Anna Van Hoof haar één week oude debuutchrono, 46”72, netjes evenaren, en die fraaie chrono was hier voldoende om de bronzen plak binnen te halen. Jana Goris liep als 4° binnen, in 47”83, en versloeg hiermee ondermeer Ellen Borremans, die een PR van 52”20 achter haar naam kreeg. Alle drie lagen ze achteraf totaal uitgeteld op de tartanbaan, naar eens de lens kwam aandraven verscheen er meteen de glimlach op hun gezichtje …  

pk13
Anna, Jana en Ellen , moegestreden, maar wel content ! (Tom)

Anna was met 4m02 ook onze sterkste aan de verspringbak, maar hier bleek minimaal 4m21 nodig om in de buurt van het ereschavotje te mogen postvatten. Ook op het 1000m-podium geen aubergine-kleuren, maar dat doet niets af van de fraaie koers die zowel Tille Willem als Emme Vos uit hun mouwen schudden. Emme had wel de spikes bij de hand, maar opteerde toch voor haar gewone loopschoenen, en aan haar fraaie nieuwe PR-tijd van 3’37”86 te zien heeft onze 1° jaars miniem daar blijkbaar nog niet te veel nadeel aan gehad. Ook Tille kwam met 3’21”07 uit op een puike nieuwe persoonlijke besttijd, en dat na een koers waar ze steeds aan het staartje hing van een snel ontstane kopgroep. Finaal wist ze nog enkele plaatsjes te winnen, waardoor ze de meet passeerde in 5° stelling.                            

Miniemen Jongens

Bent, Mats en Jaan waren paraat !         

Met al 29 van de 33 behaalde medailles opgesoupeerd hebben we er dus nog 4 te gaan, en daar zorgden ons vierde en laatste team voor, de miniemen jongens. Opvallend daarbij is dat geen van die 4 resterende medailles werden behaald op een loopnummer. Met slecht 3 gasten op de 80m en 1 op de 150m was de spoeling natuurlijk zo en zo al aardig dun, en helemaal erg was geen enkele ROBA-jongen op de 1000m te zien passeren, alsook niet op de 300m. Onze fondtrainers zullen het niet graag lezen …
Ferre Hennens was gelukkig zowel op de 80m, 11”58, als de 150m present, en zijn PR-tijd van 21”53 was goed voor een kwalificatie naar de finale. Door het veel slechtere weer bleef hij daar steken op een chrono van 22”25, goed voor positie zeven. Op de 80m zagen we ook nog Nino Knapen, 14”08, en Rik De Smet, 12”14, aan het werk, en voor beide jongens betekende die chrono een persoonlijke bestprestatie. De broer van Nino, Jelle Knapen, hanteerde ondertussen het 750gr wegende discus-gevaarte, en dat leverde hem een PR-vermelding op van 12m39. Ook Door Verdonck dook de kooi in, en vooral zijn laatste worp van 18m40, een PR-prestatie, was technisch al niet onaardig. Onze 3° man die daar zijn opwachting maakte was sprinter en verspringer Bent Lambrechts, toch wel op zijn zachts gezegd een vreemde eend in de bijt. Bent had evenwel een verklaring voor die keuze, want hij wou ‘AL’ zijn aandacht richten op medaillekansen aan de zandbak, en die niet laten ‘verstoren’ door spurtwedstrijden die qua tijdschema wat ongemakkelijk lagen. Dus dat discusverhaal was even een kort, niet afmattend tussendoortje, even de benen strekken en gedachten verzetten, in afwachting van die voor hem belangrijke verspringwedstrijd. Op het einde van de namiddag had dit verstandige baasje 2 extra ervaringen opgedaan, zijnde dat goed plannen wordt beloond, en dat in de atletiek er haast geen ‘onverwachte wonderen’ bestaan. Iedere discipline vereist technisch inzicht en talent, en zijn 3 nullen in de kooi zijn daar een natuurlijke weergave van. Met de glimlach incasseerde hij deze ervaring, zeker toen hij later op de dag zijn verhoopte topverrichting bij het verspringen wist te realiseren. Samen met Michael Nackaerts stond hij te trappelen aan de zandbak, en opgebouwde spanning resulteerde in 3 sterke sprongen, en een nieuwe bestprestatie van 4m72. Van de 21 atleten waren er slechts 2 beter dan hem, en dus ook het zo begeerde eremetaal, brons in dit geval, wist hij binnen te halen.

pk14
Bent, op weg naar brons … (Tom)

Zijn clubmakker Michael kwam bij zijn 3° poging uit op 3m76, en daarmee werd hij 13°. Deze BETA-knaap zagen we ook aan het werk bij het speerwerpen, PR 17m60, wat overduidelijk het lievelingsnummer is van heel wat jongeren in Betekom en Diest, want hier alleen al droegen 10 van de 28 deelnemers onze clubkleuren. Helemaal vooraan in de competitie werd het een bijzonder mooie strijd tussen thuisatleet Pieter-jan Huybrechs en onze eigen Jaan Tuerlinckx. Na 2 pogingen stond de DCLA-jongen met 34m54 aan de leiding, ongeveer 2,5m voor op onze technisch begaafde man uit de DAK-kern. Bij de 3° en laatste worp zat Jaan mooi onder zijn speer, en liet een 34m55 optekenen, dus … 1 luttele centimeter verder. Alleen bewees de Leuvense speerwerper meteen daarna over een pittige kampmentaliteit te beschikken, want hij passeerde met 35m05 netjes de kaap van de 35m.
Een zilveren plak dus voor Jaan, en een nieuwe PR-afstand, ja dan mag je van een geslaagd optreden praten…  Verder in de top-10 vonden we ook nog Kobe Seldeslachts terug op positie 7, met een PR-worp van 25m82, en Door Verdonck, die 9° werd met zijn 23m36-worp. Naast Kobe en de reeds eerder genoemde Michael, waren er nog 2 andere ROBA’s die hier met een perssonlijke record konden uitpakken, en dat waren Daan Van Esse, 18m33, en Martijn Printemps, die op 17m96 uitkwam. Nog 1 man wist onze medaillestand te verrijken met 2 maal brons, en dat was onze 2° jaars miniem Mats Smeyers. Bij het hoogspringen kwam hij uit op 1m45, en klopte daarmee Jaan, 1m40, en Daan, 1m30, en ook in de kogelring kwam hij niet tot een verbetering van zijn bestprestatie, maar zijn 8m23 was wel goed voor de 3° stek. Even werd het nog ‘spannend’ toen Kobe bij zijn 3° poging mooi onder zijn kogel zat en een goede worp afleverde, maar met … 8m22 net 1cm tekort kwam om Mats zijn bronzen plak te ontfutselen. Martijn werd Finaal 7°, met 7m14, en Rik De Smet tot slot werd 9°, met een PR-worp van 6m19.

pk15
Mats en Kobe … mooie strijd voor de bronzen plak …   (Tom)

Dikke proficiat aan AL de aanwezige ROBA-jongeren!! Oprechte dank voor de steun van de vele ouders! Petje af voor de aanwezige trainers Jo, Ronny, Paul, Benthe en Gerrit!

Rudy

Uitslag : zie ‘atletiek nu’

GOUD
    1° Nora Wittevrouw (pup ver)
     2° Lenthe Nijs             (min 60m H)
     3° Oliver Ooms          (pup 60m)
     4° Oliver Ooms          (pup ver)
     5° Louiz Claessens   (pup hoog)
     6° Olivier Hye             (pup 1000m
     7° Lorenzo De La Cruz Goethuys (pup Vortex)        

pk16
Oliver, de enige met 2x goud !  (Tom)


ZILVER
        1° Nora Wittevrouw   (pup 60m)
        2° Lily Salien                    (pup hoog)
        3° Lily Salien                      (pup 60mH)
        4° Amber Vanheusden (min 80m)
        5° Mirthe Bakelants     (min 150m)
        6° Louise Naert               (min Kogel)
        7° Louise Naert               (min discus)
        8° Nel Havet                      (min hoog)
        9° Louiz Claessens   (pup discus)
      10° Jaan Tuerlinckx        (min speer)
      11° Lorenzo De La Cruz Goethuys (pup 60mH)

pk17
Een podium in de regen …
pk18
Jaan, zeer veelzijdig baasje, niet alleen met de speer …  

BRONS
    1° Liz Vanderlee             (pup 60mH)
    2° Hanane Adala            (pup vortex)
    3° Marie V Woensel       (pup ver)
    4° Amber V Heusden     (min 150m)
    5° Anna V Hoof               (min 300m)
    6° Nel Havet                    (min 60mH)
    7° Febe Nijs                    (min Kogel)
    8° Lenthe Nijs                 (min Hoog)
    9° Lars Vervloesem        (pup 60m)
  10° Lars Vervloesem        (pup ver)
  11° Arne Mommaerts       (pup 60mH)
  12° Lewis De Geest          (pup kogel)
  13° Mats Smeyers            (min Kogel)
  14° Mats Smeyers            (min Hoog)
  15° Bent Lambrechts       (min ver)

pk19
Lars, goed voor 2x brons …