Verslag PK in Kessel-Lo - Alle Categorien

23-24/04/2022 - Kessel-Lo - Prov kamp Vlaams-Brabant

Deel 1

Overmacht van DCLA en ROBA is indrukwekkend …

PK 22 1
Kamiel Van Rompaey, Jonas Eelen en Daan Van Breedam, 400mH scholieren …

Daar ‘atletiek.nu’ niet meer weg te denken is als gebruiksinstrument bij quasi iedere atletiekvolger, is het evident dat we ook voor een verslag als dit terugvallen op hun ‘statistiekgegevens’. Niet dat we ze nu echt nodig hadden om aan te duiden welke de grootste aanwezige teams waren op zaterdag en zondag, daar in Kessel-lo, bij onze goede collega’s van DCLA, want dat was pijnlijk duidelijk. Maar als we gaan kijken hoe het gesteld was in de andere Vlaamse provincies, bleek DCLA en ROBA nog steeds kwantitatief de nummers één en twee, ditmaal dus van De Panne tot Maaseik. Op zaterdag werden de cijfers afgeklopt op 96 plaatselijke rood-wit atleten en 72 Roba’s, en zondag deden de Leuvenaars daar met 114 atleten nog een duidelijk schepje bovenop, terwijl wij aan 73 stuks kwamen. Ter vergelijking, zaterdag waren er slechts … 3 andere clubs (AVT 70, Herentals 57 en Houtland 52) met meer dan 50 actieve atleten op het terrein, en op dag twee was het al niet veel beter, met slechts 4 teams (ACHL 62, Lebbeke 58, AVT 56 en Atletiek Zuid West 53) die enigszins in onze buurt kwamen.
Hoe groter uw team, hoe meer kans dat er natuurlijk ook ‘kwaliteit’ tussen zit, en die één op één relatie viel ook hier weer niet te ontkennen. Met 48 medailles (26x goud, 13x zilver, 9x brons) was DCLA zaterdag de absolute nummer één, en ROBA als goede tweede met 32 stuks (9 goud, 9 zilver, 14 brons), en de dag nadien bleef deze verhouding netjes bewaard. ROBA kwam wel nog een stuk sterker voor de dag (knap 49 medailles, met 12x goud, 22x zilver, 15x brons), maar de koppositie van onze Leuvense vrienden konden we niet dichtrijden, want ook op zondag hingen 54 medailles rond hun nek (22x goud, 19x zilver, 13x brons). Achter die grote twee gaapt er een grote kloof, met DAC Dilbeek op positie drie (27 medailles over de 2 dagen heen), VAC en onze vrienden van RCTienen, met ieder 19 stuks over het ganse weekend, en ook OEHalle bleef nog met 16 stuks op een eindscore van boven de 10 medailles.
Laat ons even de atleten achter die cijfers bekijken, want tenslotte waren zij het die de eindscore van 81 medailles wisten binnen te halen. We nemen meteen de 2 dagen tegelijk in het overzicht, want heel wat deelnemers waren immers op beide dagen present, en we beginnen in dit artikel (= deel I), met de cadetten en scholieren.

Cadetten jongens en meisjes     
We trekken met veel vertrouwen naar de interclub volgende zaterdag …

Klassiek vormt het provinciaal kampioenschap zowat de finale indicator/parameter richting de beker van Vlaanderen, en zeker nu, met die vernieuwde formule van een ‘gemengde ploeg’, jongens en meisjes te samen. Het merendeel van onze trainers die atleten hebben rondlopen die in aanmerking komen voor een ticket waren dan ook van de partij in Kessel-lo, in de hoop op een ‘bevestigende prestatie’, of om hier en daar nog een laatste twijfel weg te poetsen wat betreft de finale aanduiding. Op het ogenblik dat jullie dit verslag lezen heeft Paul Van Den Bergh de kandidaten al aangeschreven, met de vraag om zeker beschikbaar te zijn volgende zaterdag in Vilvoorde.  

Wie daar bijvoorbeeld niet mag ontbreken is ons Hera-meisje Hanne De Ridder, niet omdat ze hier met de eerste gouden medaille van het ganse weekend ging lopen, maar vooral omwille van haar schitterend optreden op de 300mH, met een eindtijd van 47”36. Later op de dag, op de 80mH viel ze met 13”22 maar net buiten een 2° medaille. Op datzelfde nummer kreeg Marie Vanleeuwen een 15”73 achter haar naam, al heeft ze daar wel 2 maal die 80mH moeten voor afleggen, daar de horden in de eerste manche … niet allemaal op de juiste positie stonden. Ook op het lange hordennummer liep onze bijzonder sympathieke Hanne nog in gezelschap van andere clubgenoten, zijnde Bikha Peeters, die een PR-chrono van 55”28 liet optekenen, en onze veelzijdige Anneline Smets, die de zilveren plak binnenhaalde met een persoonlijke besttijd van 49”37. Haar meilleur moment zagen we 1 dag later op de 800m, toen ze op 200m van de meet, vanuit de achterste linie, het kopwerk van Xantippe Servotte (4°, 2’38”87) resoluut overnam, en resoluut naar de zege leek te lopen, tot op de meet het Leuvense meisje Janne Cuppens zich naast haar wrong, en na een fotofinish … 1 honderdste van een seconde sneller bleek te zijn (2’34”53 tegenover 2’34”54 …). In deze tactisch gelopen wedstrijd werd Xantippe dus mooi 4°, voor Axelle Keymeulen (2’43”71), Laura De Saeger (2’45”57), Helena Bries (2’46”31) en Sien Van Den Baere, die een 2’56”25 achter haar naam kreeg. Xantippe en Axelle hadden de dag voordien ook al een wedstrijd betwist, en vooral bij Axelle was dat op zaterdag een schot in de roos, daar op die 400m. Haar 67”76 was niet alleen een mooie PR-chrono, maar hier ook goed voor de bronzen plak. De net genoemde Laura miste die positie op één haar na, met eveneens een PR-tijd van 67”82. Ook op het podium, en dat was geen verrassing natuurlijk, stond onze Lotte Huenaerts te blinken, met een schitterende 62”66 in de pocket! En weet dat ze deze chrono liep onder felle windomstandigheden, met stroken wind in de rug, en vervolgens weer pal in het gezicht. Alleen thuisloopster Annebel Molina bezat blijkbaar een extra portie kracht en weerstand om nog beter op te boksen tegen die muur van zuivere natuurkracht. Van de 12 meisjes droegen er maar liefst 7 onze clubkleuren, waaronder Joske Nagels (68”56), Amber Nelis (PR 70”11), Kaat Witters (70”20, PR) en Fien Van Hecke (72”40), die ook allen het beste van zichzelf gaven op die loodzware afstand.  
Aan de speerstand leek het eveneens wel een soort ROBA-onderonsje, met 9 aubergine-dames op 19 deelnemers. De allersterkste van gans deze meute was onze Katho Bakelants, die onder het toeziend oog van haar werp-trainer Zacarya een 31m98 uit haar schoudergewricht schudde, en de gouden plak mee naar de DAK-kern sleepte.  
Nore Van Loo, die hier 6° werd aan de speerstand (25m84), viel in de medailles aan de kogelring waar ze mooi als 3° in de uitslag verscheen, met een 8m77 PR-worp, voor ondermeer Anneline Smets (7m96) en Alexa Laplume (6m14). Verder in de speer-uitslag komen we op positie zeven Anneline Smets  (21m72) tegen, op acht Sam Couwenbergh, wiens PR-worp van 19m50 een maatje te groot was voor Alessia Milis (18m71), Morane Vermunicht (15m39, PR) en Avril Goovaerts (14m22, PR). Suzanne Nagels (13m65 PR) en Roos Witters (9m98, PR) rondden er onze inbreng netjes af.      
Aan de hoogspringstand was de puike 1m40 van Nele De Cat goed voor de zilveren plak, hetzelfde eremetaal dat ook Marie Vermeulen op de 100m en Noor Peeters op de 1500m wisten binnen te halen. Noor en haar trainingsmakker Jolente Alen liepen een tijdlang op stek 3 en 4, maar naar het einde toe schoven ze op een schitterende wijze op naar zilver en brons, en dat met een tijd van respectievelijk 5’09”25 en 5’09”64. Finaal bleek zelfs nog de koploopster in het vizier te komen, maar daarvoor was het contra attack net iets te laat ingezet.

pk 22 2
Noor en Jolente … 2 van onze 1500m meisjes

Marie werd dus zoals net gezegd schitterend 2° op de 100m, met een prachtige PR-chrono van 12”65, gelopen in de reeksen. Ook Inte Wouters en Noa Joos zaten bij de beste 8 finalisten, en daar dook Noa met een 12”93 voor het eerst onder die fameuze 13”-grens. Alleen zagen we haar mooi kopje wat bijtrekken, toen ze de windmeter (+ 2,1m/sec…) in de gaten kreeg. Net geen nieuw PR dus, en met de 4° plaats ook net geen eremetaal. Toch is dat alweer veelbelovend, zo in het begin van het seizoen, en met een PR-chrono van net 13”00 rond, tijdens de reeksen. Later op de dag haalde de talentrijke Noa trouwens toch haar gram, door brons te bemachtigen op de 200m (27”21), net voor Lotte Huenaerts die met 27”52 op plaats vier strandde. Ook Inte mag en moet trots zijn op haar optreden hier. Ze kwam voor een finaleplaats, en ze pakte die ook. Reken daarbij een nieuwe PR-tijd van 13”34 in de reeksen, alsook een persoonlijke best-chrono op de dubbele afstand (28”35), ja dan moet je blij zijn, zeker zo vroeg op het seizoen. Olivia Wittevrouw (mooi 28”07) was op die 200m net iets sneller dan Inte, en ook Kaat Witters (PR, 29”44) moest het afleggen tegen Olivia.
Maar de nummer één momenteel op de korte afstand is en blijft toch onze Marie Vermeulen, wat ze nog eens netjes etaleerde op de 200m, door in haar eentje (zat in een mindere reeks) gans de boel aan diggelen te lopen, en de gouden plak op te eisen met een bijzonder fraaie 26”86. Zelfs een volstrekte atletiek-analfabeet is onder de indruk van de stijlrijke wijze waarop die korte afstanden beheerst. Mooi gedaan Marie!
Op 100m zagen we ook nog Sam Couwenbergh (15”81) en Esmee Donckier de Donceel (15”04) de startblokken hanteren, alsook Eline Moriau en Nele De Cat, die beiden een PR lieten optekenen, met respectievelijk 13”86 en 13”60. Aan de verspringbak werd die ongelooflijk wispelturige wind natuurlijk dubbel en dik aangevoeld, met piekwaarden als -4,6m/sec tegenwind. En toch lieten Hanne Meuris en Charlotte Van Mierlo nog respectievelijk een 4m39 en 4m33 optekenen op het scheidsrechtersblad, wat hier goed was voor de mooie 4° en 6° eindpositie.  

pk 22 12
Marie en Noa

De dag nadien, toen de jongens hun opwachting maakten aan diezelfde verspringbak, was het ietsjes beter qua windkracht, al werd de 5m53 van Stan Vertommen, die hem zilver opleverde, toch afgewerkt met een tegenwind van -2,7m/sec, wat het respect voor zijn nieuw persoonlijk record nog groter maakt. Ook Kobe Coenen (5° met 5m16) en Mathis Willems (4m67) kregen een PR-vermelding achter hun naam, ondanks die tegenwind. Stan en Kobe zijn ondertussen al vaste waarden geworden in ons meerkamp-team, en voor trainers als Peter, Sietske, Inge, Floris of Nathalie zijn dat zalige gasten om mee te werken. Nathalie zag hoe Kobe (3m30) en Stan (3m20) met het goud en zilver gingen lopen op het polsstoknummer, waar trouwens ook Thias Van Rompaey (2m90) stond aan te schuiven met het groot gevaarte in zijn handen. Thias is net als de rest van het sportieve gezin, een echte alleskunner, die hier bijvoorbeeld aan het langste eind trok op de 300mH, met een mooi gouden PR-tijd van 43”57, en aan de hoogspringstand lag brons op hem te wachten, en dat met een 1m65-sprong.  
Ook het gevecht in de discuskooi leverde ons eremetaal op, met Kobe op plaats 3, en dat met een schitterende 38m73. Stan profiteerde eveneens van de extra instructies die werptrainer Floris van aan de zijlijn influisterde. Onze 3° man in de kooi, Senne Vertongen, liet er een 21m51 optekenen, alsook een 8m00 in de kogelcirkel. Aan de speer-stand werd er wederom gejuicht, en wie speerwerpen zegt, zegt natuurlijk Louis Van Mierlo. Met een mooie 41m54 krikte hij zijn PR-afstand alweer netjes op, wat werd beloond met een trip naar het erepodium, waar hij het allerhoogste schavotje mocht beklimmen. Jasper De Smedt was van nabij getuige, en hij slaagde er eveneens in om er een persoonlijke bestworp (32m06) te realiseren.

Ondertussen waren onze lopers, op de piste zelf, de ROBA-supporters volop aan het verwennen met hun schitterende optredens, van de 100m tot de 1500m, en al de tussenafstanden. Denken we maar aan onze Berlare-knaap Maxime Hulders, die op zaterdag een bronzen plak uit de brand sleepte op de 800m (2’16”96), voor ondermeer Wout Van Och (2’28”13) en Tijl Van Handenhove (2’25”42).
Tijl zou trouwens 1 dag later een mooie PR-tijd realiseren op de 400m (65”70), voor Nikolaas Buob (71”77), maar achter Senne Caers, die zeer knap de ‘dubbel’ 400m (64”69 PR) en 200m (PR 27”81) voor zijn rekening nam. Op die laatste afstand had hij ondermeer zijn clubmakker Bas Dewolf (28”08) aan zijn zijde.
Vaak zijn het zeer ‘tactische wedstrijden’ op zulk kampioenschap, en omwille van de draaiende wind kozen hier nog meer lopers dan anders voor die optie. Alleen Lars Peeters tartte alle natuurwetten van de fysica, en beukte er bij het startschot meteen in, om alzo zijn voltallige concurrentie één na één netjes te versmachten met zijn niet aflatend tempowerk. Alweer een extra gouden medaille voor op zijn kamer, wat stilaan een indrukwekkende verzameling aan het worden is … Knap vent!

Het cadettenverhaal rondden we af met de 100m voor de jongens, waar naast het meerkamp-duo Stan Vertommen en Kobe Coenen ook nog Jose Huybrechts zijn opwachting maakte. Kobe liet een PR tijd optekenen van 13”06, en ook Stan en Jose doken met een 12”28 en 12”73 duidelijk onder hun vorige besttijd, en dat met een wind van … net +2,0m/sec. Dat Stan een alleskunner is weten we natuurlijk (zie ook hogerop in dit verslag…), maar een zilveren medaille gaan bemachtigen op de 100m vlak, dat moesten Peter en Sietske toch wel even wegslikken vanachter de balustrade …
Net als Stan zat ook Jose in de 100m-finale, en daar lag positie 5 op hem te wachten. Voor de BVV-wedstrijd zal dit raspaardje waarschijnlijk worden uitgespeeld op de 400m, een afstand die meer op zijn morfologie (lange benen, grote staplengte, …) is afgestemd.   

scholieren jongens en meisjes     
het vlaggenschip van ons BVV-team!          

Over naar de scholieren, waar met 31 medailles de oogst al even indrukwekkend oogde. Er was haast geen podiumceremonie zonder iemand van ons er bij, wel integendeel. Meestal stonden er zelfs twee van onze jongeren te blinken, en bij de 400mH heren en het speerwerpen voor dames scholieren was het al aubergine wat de klok sloeg.
Met 36m76 deed Benthe Leysen, die ook al knap zilver pakte op de 400mH, niet alleen zichzelf een mooie PR-afstand cadeau, maar bleef meteen ook buiten schot van het meerkampersduo Julia Van Hoof (PR 32m89) en Laure Mondelaers (32m76), die troost vonden in het zilver en brons. Getreurd werd er evenwel niet, want in de kogelring toonde Laure meteen wat ze in haar mars heeft, door goud te pakken met een 12m33-worp, en waar Julia 3° werd met een uitstekende PR-worp van 11m73. Reken daarbij nog Julia’s fraaie discusresultaat, zilver met 28m39, en je weet meteen dat het een weekend werd dat ons Beta-meisje nog wel even zal koesteren. Als ik haar was, zou ik even over mijn schouder kijken, en een welgemeende ‘dank u’ richten aan onze werptrainer Floris, want deze resultaten komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen …
 

pk 22 3
Benthe en Katho, samen met hun ‘leermeester’ speerwerpen ….

Onze sympathieke Jolien Hoylaerts maakte dit alles van zeer nabij mee (8m78 bij de kogel, 20m50 aan de speerstand), maar zij mocht zich vooral gaan uitleven aan de hoogspringstand, waar ze met 1m59 (PR) als laatste de strijd moest staken, en haar gouden plak mocht gaan ophalen. Lisa Van Damme kende een beetje hetzelfde parcours, want in de discusring moest ze met haar 25m35, goed voor brons, de duimen leggen voor Julia, maar gelukkig kon haar weekend al niet meer stuk, door op zaterdag de voltallige 400m concurrentie het nakijken te geven met een uitstekende 60”32. In die weersomstandigheden (draaiende wind…) een PR-tijd lopen, geheel in het begin van het seizoen … dat belooft veel goeds… Ine Janssens, die een mooie 64”04 liep, en Hannelore Hecq (64”25) zagen van dicht bij dat het al ‘fraai draait’ bij Lisa.  

Voor het 2° volledig ROBA-podium moeten we naar het 400mH-nummer overschakelen, waar onze HERA-jongens Kamiel Van Rompaey, Jonas Eelen en Daan Van Breedam er geen gras over lieten groeien, tot groot jolijt van Yo en Theresa, die een oogje in het zeil hielden. Onze Hera-kern was met 26 atleten van de partij, en deed daarmee, net als de andere kernen een aardige duit in het totale ROBA-zakje, zowel kwalitatief als kwantitatief. Kamiel kwam uit op een uitstekende PR-chrono van 58”89, gevolgd door Jonas met 61”10 en Daan zijn 67”41, wat ook 2 persoonlijke besttijden bleken te zijn. 1 dag later zagen we deze jongens terug acteren, maar dan op de hoge horden, en daar kregen ze het gezelschap van Robbe Van Rompuy. Met een te sterke rugwind van +2,3m/sec realiseerde deze laatste een 16”31, goed voor plaats twee. Jonas zat met 16”68 op zijn hielen, en mocht ook zijn opwachting maken aan het erepodium voor de bronzen schijf, en Daan kreeg finaal een 19”58  achter zijn naam. Geen Kamiel dus in de uitslag, en daar was het 3° laatste obstakel de schuldige. Zijn voorjaarsallergie, met ondermeer tranende ogen, zorgde er letterlijk voor dat hij de horden niet reëel in beeld kreeg, met alle gevolgen (gelukkig alleen wat schaafwondjes…) vandien.

Kamiel (12”06 / 24”21) en Daan (12”90 / 25”83) zagen we ook op de 100m en 200m de revue passeren, maar daar moesten zij de wet van de sterkste ondergaan, met figuren als een Robbe Carchon en Dieter Bergs naast zich. De meeste atletiekliefhebbers kennen ondertussen Dieter al een beetje, en ook de speaker had zijn huiswerk al op orde. Je kon meteen de toeschouwers die hem nog niet kenden er zo één voor één uithalen omwille van de … ‘open mond-stand’. Op die 200m schudde hij een 22”35 uit zijn mouwen (PR met -0,5 tegenwind), en op de 100m was zijn ‘optreden’ zo mogelijk nog indrukwekkender, met een fameuze 10”90 chrono als bekroning. Dat belooft voor de komende weken! Naast Dieter stond ook tweemaal een andere ROBA-knaap op het podium, die bij de gemiddelde atletiekliefhebber misschien nog niet meteen een belletje doet rinkelen. Maar als Robbe Carchon zo verder progressie blijft maken zal daar gauw verandering in komen. In de reeks op de 100m verbeterde hij zich al tot 11”64, en in de finale pitste hij daar nog een fractie af, tot 11”48. Ook op de 200m kreeg hij de bronzen plak om zijn nek, met een PR-chrono van 23”45 als extra aandenken op zak. Verder zagen we ook nog Oscar Muës aan het werk, die bijna klaar is voor een 100m-chrono onder de 12 seconden. Hier kwam hij uit op 12”00, zij het met te veel rugwind, en op de 200m liet hij 24”63 optekenen. Alexander Rijnders (13”74) en Vik Tielens (12”27) moesten hier in ieder geval nog het hoofd buigen voor die typische werkstijl van Oscar.

Op de 400m en 800m zaten we ook in de prijzen; en daar zorgden ons duo Willem Tiri en Seppe Bossaert voor. Willem, die getraind wordt door onze DAK-trainer Lode, kreeg als 1° jaar scholier een mooie 54”43 achter zijn naam, wat niet alleen een zoveelste PR-tijd was, maar daarenboven goed voor het 2° hoogste schavotje. Wat een mooie loper, jongens … 1 trapje lager troffen we Seppe aan, die een 55”23 op het scorebord kreeg. Natuurlijk had hij al die 800m in de benen van de dag voordien, waarop hij de zilveren medaille binnen haalde, en daarenboven zat er tussen zaterdag en zondag een Chirofuif ingenesteld, waar hij naar eigen zeggen echt niet kon ontbreken. Bij nader inzicht bleken daar trouwens nog heel wat andere Roba’s aanwezig te zijn, die zich moesten tonen op die fuif van een bevriende Chirogroep. Mannen, voor alle duidelijkheid, dat hoort er bij hé, het grondbeginsel ‘leven en laten leven’ is van kracht voor iedereen die zich inzet in een jeugdbeweging, en met een trainer als Vera aan je zijde heb je ook geluk, want deze verstandige dame weet perfect dat zij zelf ook … ‘jong is geweest’….
Ook Toon Demarsin (58”04 / 2’19”01), Ruben Verspeurt (56”78 / 2’17”57) en Milan De Saeger (58”04 / 2’14”14) maakten de ‘dubbel’ 400m en 800m, alleen onze 1° jaars Seppe Huenaerts hield het bij één wedstrijd, en dat leverde ei zo na al zijn vruchten op. Met een tikkeltje te veel onzekerheid over zijn eigen kunnen stond hij aan de startlijn, en ook in de eerste 550m van de koers moeide hij zich nauwelijks met het gebeuren. Maar dan muisde hij er als een speer vandoor, passeerde een aantal concurrenten, om finaal aan de meet te stranden op slechts 55 honderdsten van een seconde op zijn naam- en clubgenoot Seppe Bossaert. Net als zijn zus beschikt deze knaap over een voldoende portie loopvermogen, zoveel is duidelijk.

Alvorens we nog even terug naar de damesuitslagen overschakelen, moeten we natuurlijk nog een aantal kampnummers belichten, met het meerkamp-trio Rune Ginkels, Robbe Van Rompuy en Viktor Verlinden in een hoofdrol. Met zijn 1m90 zat Rune meteen op gouden rozen aan de hoogspringstand, en de 2 vrienden in zijn gezelschap, keerden ook tevreden van de mat terug, want met de bronzen 1m77 van Robbe en de 1m74 van Viktor konden onze jongens hun persoonlijke recordtabel alweer netjes oppoetsen. Rune trok nadien nog even naar de kogelstand (11m39, 4°) terwijl Robbe (knap 30m42) en Viktor (PR 28m42) zich gingen uitleven in de discuskooi. Voor Robbe was het alweer een tijdje geleden dat hij het discustuig nog eens in wedstrijd hanteerde, en bij de scholieren is het gewicht ook al opgekrikt tot 1,5kgr. Maar aanpassingsstress staat niet in het woordenboek van deze knaap, want zijn PR-worp van 30m34 was hier goed voor de bronzen plak. Finaal zagen we Viktor (5m75) en Robbe (5m69) nog bezig aan de verspringbak, maar met een tegenwind van meer dan 2m/s kan en mag je natuurlijk geen recordverbeteringen verwachten. Hun troostprijs aldaar, het zilver en brons, verzachtte de gemiste kans. Diezelfde wind was dan weer een Godsgeschenk aan de speerstand (‘dragen’ van de speer), en Yarne Verstraeten en Xim Wouters lieten de kans niet liggen om hun persoonlijk record verder op te lijsten tot respectievelijk 37m60 voor Yarne (werd 4°), en 34m98 voor Xim, die als 6° in de uitslag verscheen.

Temidden van al dat geweld op de diverse kampnummers, was Ulrike Vandoolaeghe gewoon haar ding aan het doen op de piste, meer bepaald op de 800m en 1500m. Op dat laatste nummer waren alle leeftijdscategorieën bij mekaar gevoegd, maar ons Berlare-meisje was wel de winnares (5’08”22) bij de scholieren, en op de 800m moest ze alleen het onderspit delven voor het Leuvense meisje Hannah op ’t Eynde. Op een kleine 200m van het einde leek het er even op dat ze naast het podium zou geraken, maar met een puike versnelling in de laatste bocht, wist ze toch die 2° plaats (2’31”03) veilig te stellen. Ook op Ulrike zullen we volgende zaterdag rekenen om punten te pakken in de interclub.

Wie daar ook niet kan aan ontsnappen is natuurlijk onze BETA-girl Lotte Van Vlasselaer. Samen met Julie De Gelder (PR 13”71) en Hanne Leempoels (PR 14”01) zat ze in de reeksen 100m, maar ze dwong natuurlijk een finale-run af, waarin ze knap 3° werd in een PR-tijd van 12”83. Later op de avond pakte ze voor een 2° maal schitterend uit, door ditmaal zilver binnen te halen op de 200m, en dat in een tijd van 27”14, spijtig genoeg met net iets te veel rugwind. Ook Hannelore Hecq (28”37) en Kayra De Keyser (28”45) kwamen als 5° en 6° schitterend voor de dag, maar ook zij kenden een iets te fel ‘extra duwtje’ in de rug… In de reeks van Bloeme Cops (PR 28”58), Hanne Leempoels (PR 28”92) en Silke Storms (PR 29”60) gaf de windmeter gelukkig maar +1,4m/s aan, waardoor hun mooie persoonlijke besttijden gelukkig wel in de archieven mogen.

pk 22 4
Bloeme, Hanne en Silke, op de 200m scholieren …
pk 22 5
Lotte, zowel op de 100m als 200m een topper binnen Vlaams-Brabant!

Voor onze cadetten en scholieren is het nu uitkijken naar volgende zaterdag. In Vilvoorde gaat dan immers beslist worden wie er vanuit landelijke 2A, de op één na hoogste categorie, mag promoveren naar Landelijke 1, de hoogste divisie zeg maar. We gaan er de strijd aan met VAC, ATLA, DAC, OEH, RCT, EA, VS, Genk, HAC, MACW en ACG, al blijkt dit laatste team, Geraardsbergen dus, nu reeds de handdoek in de ring te hebben gegooid …

We zien wel …

Deel 2

onze atleten krikken het niveau mee omhoog !

pk 22 13
Inge en Charlotte, twee en drie op de 100m

Heel wat juniors en seniors, zeker op de horden- en afstandsnummers, halen hun neus op voor deze provinciale titelstrijd, wat de waarde van zulke titel natuurlijk niet ten goede komt. Ook bij ons zitten momenteel nog een aantal jonge atleten (Vince, Yorick, Matthias, Liselot…) in een herstelperiode of prille opbouwfase, maar onze betere pisteatleten, in het bijzonder bij onze dames, waren gelukkig wel van de partij, en dat kwam het niveau op een aantal nummers meteen ten goede. Denken we maar even aan het discuswerpen bij de senior dames, waar de liefhebbers en kenners van dit sierlijk mooie werpnummer meteen getrakteerd werden op een duel Elena Defrère & Katelijne Lyssens. Finaal trok onze topper met 2 beurten ruim boven de 50m, 51m80 en 52m90, het laken naar zich toe, en moest de VAC-dame tevreden zijn met het zilver. Op zulke manier het seizoen kunnen openen, dat belooft voor de rest van de campagne … beste Katelijne! Sietske Lenchant, die hier 4° werd met 32m54, keek met bewondering naar het technisch kunnen van haar lieftallige clubgenote. Iets later op de dag zou Sietske trouwens ook aan het kogelstoten deelnemen, waar haar 13m89 goed was voor de 2° plaats. Bij de juniors kwam Stien De Meyer in diezelfde kogelring uit op 10m38, en daarmee won ze het pleit in haar leeftijdscategorie. Als meerkampster was onze studente dierengeneeskunde natuurlijk niet voor één proefje naar Kessel-lo gereden, vandaar dat we ze ook aan de hoogspringstand (3° met 1m53), en bij het speerwerpen bezig zagen, waar ze trouwens met een fraaie PR-worp van 34m52 de beste was van gans het stel. Tot slot verscheen ze ook aan de start van 100mH, maar de ingeboete trainingsarbeid (trainen en studeren … niet altijd even simpel) eiste zijn tol op de laatste en voorlaatste horden, waar het haar aan kracht ontbrak om de hindernis perfect aan te snijden. Meer dan brons was hier niet haalbaar, maar de sportieve oogst blijft fraai om zien.  
Nu we toch aan het ‘hordenlopen’ zijn, kunnen we meteen de broers Wout en Brecht van Breedam aanhalen, met een zege voor onze junior Wout (61”78, PR en goud), en een knappe 2° seniorsplaats voor Brecht, die 59”76 liet optekenen. Naast die ene gouden plak, behaalde Wout nog 3x zilver, en dat op de 100m, waar hij met 11”32 ondermeer Roan Van Uffel (12”07) achter zich hield, de 200m, die hij afwerkte in een puike 22”97, en bij het verspringen, waar hij ondanks een tegenwind van -2,6m/s toch nog een 6m29 realiseerde. Broer Brecht was ook actief aan de verspringbak, maar moest tevreden zijn met 5m79. In die titelstrijd bij de seniors was Zico D’hooghe onze sterkste man, met 5m93. Zico zagen we ook terug bij het speerwerpen, waar hij met 40m47 net naast het podium viel. Bij de juniors hanteerde Lars Verlinden het 800gr wegende speergevaarte, en hij kreeg er een PR-worp van 38m62 achter zijn naam, goed voor positie twee. Diezelfde zilveren plak mocht ook senior Florian De Samblanx gaan afhalen, na zijn 3m90-sprong met de polsstok. En tot slot zagen we Michiel Hagen 10m07 stoten in de kogelring, wat een persoonlijke bestprestatie bleek voor onze clubmakker.
Via Michiel kunnen we trouwens een brugje maken naar het spurtgebeuren, want op de 100m zagen we hem met een chrono van 12”16 binnenlopen. Ook actief op de spurt, maar dan op de 200m was Luca Braille, die onder blijkbaar windstille omstandigheden (0,0 wind lezen we …) tot een 24”82 chrono kwam, alsook junior Evy Jacobs, die beide nummers (14”07, 29”38) voor haar rekening nam.     
Samen met Evy, verdedigde Charlotte Coene onze clubkleuren op die 100m en 200m voor juniors dames, en telkens net iets boven de 2m rugwind. Haar 12”56 en 26”44 leverden haar wel 2 bronzen medailles op. Datzelfde eremetaal wist Evy (66”44) ook binnen te halen voor ons, op de 400m juniors.

PK 22 14
Charlotte … 2x brons …

Twee andere ROBA-dames die door hun aanwezigheid meteen extra gestalte gaven aan de spurtnummers bij de seniors, waren natuurlijk Inge Bellemans en Charlotte Kinable, die u al zag schitteren op de startfoto van dit artikel. Uiteraard wisten ze de 100m-finale te bereiken, waar ze met een toegelaten wind van +1,6m/s, uitkwamen op respectievelijk 12”31 voor Inge en 12”55 voor Charlotte. Zilver en brons dus, want alleen de DAC-atlete Kyra Janssens (12”28) kon ons ROBA-feestje enigszins verstoren. Op de 200m gaf Inge, met een fameuze laatste rechte lijn, trouwens onze DAC-dame meteen lik op stuk (25”31 tegenover 25”73), wat ons nog een allerlaatste gouden medaille opleverde. Een geslaagd optreden dus voor onze beide toppers, en voor Inge vooral een ‘veilige portie’ aan wedstrijdbelasting richting het latere hordengebeuren, wat zoals we weten haar natuurlijke biotoop is.

Op de halve fond en fond was onze inbreng wel iets geringer, al bleven ook daar de podiumplaatsen doorlopend binnenrollen. Zo was er brons voor Lukas Das (2’14”07) op de 800m juniors, zilver voor Margot Servranckx (2’51”81) op de 800m juniors, en brons voor onze jonge master Melissa Van Den Driessche, die een uitstekende 1500m (4’53”07) afwerkte, met veel initiatief en inzet, tot in de laatste rechte lijn.

pk 22 15
Melissa … misschien wel de sterkste dame in koers …

 Ook bij de mannen hadden we een ‘kersverse master’ rondlopen, zijnde Pieter Verschoren, en ook hij schuwde het werk niet, temidden van de juniors en jonge seniors. Op de 800m (2’01’11) gaf hij Pieter-Jan Kennes (2’03”49), Lode Wuyts (2’06”39) en Sander Das (2’19”27) het nakijken, en op de 1500m (4’05”47) sprintte hij zelfs naar een mooie 2° plaats, zilver dus, voor ondermeer Joeri Perdieus (4’32”35) en junior Elias De Wilde (4’23”25), die 2° werd in zijn leeftijdscategorie. Datzelfde eremetaal was er ook weggelegd voor zijn Berlare-collega’s Gust Waegeman (16’40”23, 2° junior, na een lastige 2° wedstrijdhelft) en Lenn Teugels (15’20”17), die als jonge senior er 4km lang in slaagde om het tempowerk van thuisloper Dries Basemans te capteren, en dus tevreden kan en mag terugblikken op zijn seizoenstart. Datzelfde geldt trouwens ook voor Han Raets, die sinds de cross van Bonheiden een ganse winter in de lappenmand lag (knieprobleem), en die hier dus een eerste maal kwam proeven van terug wat wedstrijdritme. Met zijn 16’23”04, en vooral de wijze waarop (absoluut niet stilgevallen …) moet hij meer dan tevreden zijn.

pk 22 16
start van de 800m juniors en seniors mannen, met Pieter-Jan, Lode, Sander, Lucas en Pieter

Rudy      


DAG 1 : ZATERDAG
Cad - 100 - Heren
  
2 509 Vertommen Stan 2007 ROBA 12.28 +2.0 (PR)
   7 684 Huybrechts Jose 2008 ROBA 12.73 +1.6 (PR)
   11 918 Coenen Kobe 2007 ROBA 13.06 +1.6 (PR)
CAD – Finale:
  
2 509 Vertommen Stan 2007 ROBA 12.41 (PR)
   5 684 Huybrechts Jose 2008 ROBA 12.95 (PR)

Cad - 200 - Heren
  
15 293 Caers Senne 2008 ROBA 27.81 +0.4 (PR)
   16 377 Dewolf Bas 2008 ROBA 28.08 +0.4 (PR)

Cad - 400 - Dames
  
2 358 Huenaerts Lotte 2008 ROBA 1:02.66 (PR)
   3 1086 Keymeulen Axelle 2008 ROBA 1:07.76 (PR)
   4 938 De Saeger Laura 2007 ROBA 1:07.82 (PR)
   5 696 Nagels Joske 2007 ROBA 1:08.56
   7 370 Nelis Amber 2007 ROBA 1:10.11 (PR)
   8 504 Witters Kaat 2007 ROBA 1:10.20 (PR)
   10 1008 Van Hecke Fien 2007 ROBA 1:12.40

Cad - 800 - Heren
  
3 982 Hulders Maxime 2007 ROBA 2:16.96 (PR)
   8 507 Vandeput Ward 2007 ROBA 2:25.42 (PR)
   11 1147 Van Och Wout 2008 ROBA 2:28.13 (PR)

Cad - 1500 - Dames
  
2 483 Peeters Noor 2008 ROBA 5:09.25 (PR)
   3 255 Alen Jolente 2008 ROBA 5:09.64 (PR)
   6 937 Servotte Xantippe 2007 ROBA 5:24.52

Cad - 80h - Dames (76/8H/8)
  
4 350 De Ridder Hanne 2007 ROBA 13.22 -0.7
   8 500 Vanleeuwen Marie 2008 ROBA 15.73 +2.0 (PR)

Cad - 300h - Dames (0,76m)
  
1 350 De Ridder Hanne 2007 ROBA 47.36 (PR)
   2 486 Smets Anneline 2008 ROBA 49.37 (PR)
   5 482 Peeters Bikha 2008 ROBA 55.28 (PR)
 

pk 22 6
Hanne en Anneline na hun 300mH ..
pk 22 7
Bikha, op weg naar een persoonlijke besttijd …

Cad - hoog - Heren
   3 506 Van Rompaey Thias 2008 ROBA 1.65m (PR)

Cad - ver - Dames
   4 361 Meuris Hanne 2007 ROBA 4.39m -2.9
   6 493 Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA 4.33m -4.6
   11 940 Donckier De Donceel Esmee 2007 ROBA 3.95m -1.0

Sch - 400 - Dames
  
1 2930 Vandamme Lisa 2006 ROBA 1:00.32 (PR)
   5 3138 Janssens Ine 2005 ROBA 1:04.04 (PR)
   6 3137 Hecq Hannelore 2006 ROBA 1:04.25

pk 22 8
Lisa op het 400m podium

Cad - kogel - Heren (4kg)
  
6 957 Vertongen Senne 2008 ROBA 8.00m (PR)

Cad - discus - Heren (1kg)
  
3 918 Coenen Kobe 2007 ROBA 38.73m (PR)
   5 509 Vertommen Stan 2007 ROBA 32.29m (PR)
   10 957 Vertongen Senne 2008 ROBA 21.51m (PR)

Cad - speer - Dames (0,5kg)
  
1 256 Bakelants Katho 2007 ROBA 31.98m (SR)
   6 492 Van Loo Nore 2008 ROBA 25.84m (PR)
   7 486 Smets Anneline 2008 ROBA 21.72m (PR)
   8 974 Couwenbergh Sam 2007 ROBA 19.50m (PR)
   11 1133 Milis Alessia 2008 ROBA 18.71m (PR)
   12 698 Vermunicht Morane 2008 ROBA 15.39m (PR)
   13 693 Goovaerts Avril 2008 ROBA 14.22m (PR)
   14 697 Nagels Suzanne 2008 ROBA 13.65m (PR)
   17 505 Witters Roos 2008 ROBA 9.98m (PR)

Sch - 100 - Heren
  
1 2284 Bergs Dieter 2005 ROBA 11.02 +1.0
   3 2757 Carchon Robbe 2006 ROBA 11.64 +0.6 (PR)
   9 2354 Muës Oscar 2006 ROBA 12.00 +3.6 (PR)
   10 2424 Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 12.06 +0.6 (PR)
   13 2810 Tielens Vik 2006 ROBA 12.27 +1.0
   20 2417 Van Breedam Daan 2005 ROBA 12.90 +1.0 (PR)
   26 2552 Rijnders Alexander 2006 ROBA 13.74 +1.0 (PR)
100m Finale
  
1 2284 Bergs Dieter 2005 ROBA 10.90
   3 2757 Carchon Robbe 2006 ROBA 11.48 (PR)

Sch - 200 - Heren
  
1 2284 Bergs Dieter 2005 ROBA 22.35 -0.5 (PR)
   3 2757 Carchon Robbe 2006 ROBA 23.45 -0.3 (PR)
   7 2424 Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 24.21 -0.5 (PR)
   8 2354 Muës Oscar 2006 ROBA 24.63 -0.5
   16 2417 Van Breedam Daan 2005 ROBA 25.83 -0.3 (PR)

Sch - 800 - Heren
  
2 2285 Bossaert Seppe 2006 ROBA 2:07.05
   4 2348 Huenaerts Seppe 2006 ROBA 2:07.60 (PR)
   6 2722 De Saeger Milan 2005 ROBA 2:14.14
   7 2755 Verspeurt Ruben 2005 ROBA 2:17.57
   8 2745 Demarsin Toon 2006 ROBA 2:19.01

Sch - 1500 - Dames
  
1 3131 Vandoolaeghe Ulrike 2005 ROBA 5:08.22

Sch - 400h - Dames (0,76m)
  
2 2922 Leysen Benthe 2006 ROBA 1:12.21 (PR)

Sch - hoog - Heren
  
1 2756 Ginkels Rune 2005 ROBA 1.90m
   3 2425 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 1.77m (PR)
   4 2427 Verlinden Viktor 2006 ROBA 1.74m (PR)

pk 22 9
Rune en Robbe,  na het hoogspringen …

Sch - kogel - Heren (5kg)
  
4 2756 Ginkels Rune 2005 ROBA 11.39m

Sch - discus - Heren (1,5kg)
  
3 2425 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 30.34m (PR)
   4 2427 Verlinden Viktor 2006 ROBA 28.42m (PR)

Sch - speer - Dames (0,5kg)
   1 2922 Leysen Benthe 2006 ROBA 36.76m (PR)
   2 2795 Van Hoof Julia 2006 ROBA 32.89m (PR)
   3 2928 Mondelaers Laure 2006 ROBA 32.76m
   8 2921 Hoylaerts Jolien 2006 ROBA 20.50m

Jun - 100 - Heren
  
2 136 Van Breedam Wout 2004 ROBA 11.32 +4.1 (PR)
   5 141 Van Uffel Roan 2003 ROBA 12.07 +4.1 (PR)

Jun - 200 - Heren
   2 136 Van Breedam Wout 2004 ROBA 22.97 +3.3 (PR)

Jun - 400 - Dames
  
3 114 Jacobs Evy 2003 ROBA 1:06.44 (PR)

Jun - 800 - Heren
  
3 107 Das Lukas 2003 ROBA 2:14.07 (PR)

Jun - 100h - Dames (84/10H/8,5)
  
3 254 De Meyer Stien 2003 ROBA 18.15 +1.9

Jun - speer - Dames (0,6kg)
  
1 254 De Meyer Stien 2003 ROBA 34.52m (PR)

Sen - 100 - Heren
  
17 2257 Hagen Michiel 1996 ROBA 12.16 +0.9

Sen - 200 - Heren
  
20 2229 Braile Luca 1999 ROBA 24.82 -0.0

Sen - 1500 - Dames
  
3 3362 Van Den Driessche Melissa 1983 ROBA 4:53.07

Sen - kogel - Heren (7kg)
  
5 2257 Hagen Michiel 1996 ROBA 10.07m (PR)

Sen - 800 - Heren
  
4 5817 Verschoren Pieter 1987 ROBA 2:01.11 (PR)
   6 1815 Kennes Pieter-jan 1999 ROBA 2:03.49
   7 1572 Wuyts Lode 2002 ROBA 2:06.39
   10 1420 Das Sander 2000 ROBA 2:19.27

PK 22 17
Pieter-Jan in volle actie op de 800m …


DAG 2 : Zondag
Cad - 100 - Dames
  
2 502 Vermeulen Marie 2008 ROBA 12.65 +1.5 (PR)
   4 694 Joos Noa 2007 ROBA 13.00 +1.5 (PR)
   6 508 Wouters Inte 2007 ROBA 13.34 +1.1 (PR)
   10 349 De Cat Nele 2007 ROBA 13.60 +2.0 (PR)
   16 364 Moriau Eline 2007 ROBA 13.86 +0.7 (PR)
   31 940 Donckier De Donceel Esmee 2007 ROBA 15.04 +2.0
   35 974 Couwenbergh Sam 2007 ROBA 15.81 +0.7 (PR)
Reeks: 2 (CAD - Finale)
   2 502 Vermeulen Marie 2008 ROBA 12.66 +2.1 (PR)
   4 694 Joos Noa 2007 ROBA 12.93 +2.1 (PR)
   7 508 Wouters Inte 2007 ROBA 13.37 +2.1 (PR)

Cad - 200 - Dames
   1 502 Vermeulen Marie 2008 ROBA 26.86 +0.7 (PR)
   3 694 Joos Noa 2007 ROBA 27.21 +1.7
   4 358 Huenaerts Lotte 2008 ROBA 27.52 +1.7 (PR)
   7 507 Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 28.07 +1.7
   9 508 Wouters Inte 2007 ROBA 28.35 +1.7 (PR)
   16 504 Witters Kaat 2007 ROBA 29.44 +1.4 (PR)

Cad - 400 - Heren
  
12 293 Caers Senne 2008 ROBA 1:04.69 (PR)
   13 503 Van Handenhove Tijl 2008 ROBA 1:05.70 (PR)
   15 963 Buob Nikolaas 2007 ROBA 1:11.77 (PR)

Cad - 800 - Dames
  
2 486 Smets Anneline 2008 ROBA 2:34.54 (PR)
   4 937 Servotte Xantippe 2007 ROBA 2:38.87
   7 1086 Keymeulen Axelle 2008 ROBA 2:43.71 (PR)
   9 938 De Saeger Laura 2007 ROBA 2:45.57
   11 259 Bries Helena 2008 ROBA 2:46.31 (PR)
   13 491 Van Den Baere Sien 2008 ROBA 2:56.25 (PR)

Cad - 1500 - Heren
  
1 494 Peeters Lars 2007 ROBA 4:27.38
   4 982 Hulders Maxime 2007 ROBA 4:49.64
 

pk 22 10
Lars, alweer één klasse te sterk …

Cad - 300h - Heren (0,76m)
  
1 506 Van Rompaey Thias 2008 ROBA 43.57 (PR)

Cad - hoog - Dames
  
2 349 De Cat Nele 2007 ROBA 1.40m

Cad - ver - Heren
  
2 509 Vertommen Stan 2007 ROBA 5.53m -2.7 (PR)
   5 918 Coenen Kobe 2007 ROBA 5.16m -2.0 (PR)
   10 510 Willems Mathis 2007 ROBA 4.67m -0.7 (PR)

Cad - polsstok - Heren
  
1 918 Coenen Kobe 2007 ROBA 3.30m (PR)
   2 509 Vertommen Stan 2007 ROBA 3.20m
   4 506 Van Rompaey Thias 2008 ROBA 2.90m (PR)

Cad - kogel - Dames (3kg)
  
3 492 Van Loo Nore 2008 ROBA 8.77m (PR)
   5 486 Smets Anneline 2008 ROBA 7.96m (PR)
   9 695 Laplume Alexa 2008 ROBA 6.14m (PR)

Cad - speer - Heren (0,6kg)
  
1 505 Van Mierlo Louis 2007 ROBA 41.54m (PR)
   7 375 De Smedt Jasper 2007 ROBA 32.06m (PR)

Sch - 100 - Dames
  
3 2797 Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 13.06 +1.6
   9 2711 De Gelder Julie 2006 ROBA 13.71 +1.6 (PR)
   10 2926 Leempoels Hanne 2005 ROBA 14.01 +0.9 (PR)
Reeks: 2 (SCH - Finale)
  
3 2797 Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 12.83 +1.5 (PR)

Sch - 200 - Dames
  
2 2797 Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 27.14 +2.3
   5 3137 Hecq Hannelore 2006 ROBA 28.37 +2.3
   6 3201 De Keyser Kayra 2006 ROBA 28.45 +2.3 (PR)
   7 2662 Cops Bloeme 2006 ROBA 28.58 +1.4 (PR)
   8 2926 Leempoels Hanne 2005 ROBA 28.92 +1.4 (PR)
   11 2789 Storms Silke 2006 ROBA 29.60 +1.4 (PR)

Sch - 400 - Heren
  
2 2416 Tiri Willem 2006 ROBA 54.43 (PR)
   3 2285 Bossaert Seppe 2006 ROBA 55.23 (PR)
   6 2755 Verspeurt Ruben 2005 ROBA 56.78
   7 2745 Demarsin Toon 2006 ROBA 57.01 (PR)
   8 2722 De Saeger Milan 2005 ROBA 58.04 (PR)

Sch - 800 - Dames
  
2 3131 Vandoolaeghe Ulrike 2005 ROBA 2:31.03

Sch - 110h - Heren (91/10H/9)
  
2 2425 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 16.31 +2.3 (PR)
   3 2344 Eelen Jonas 2006 ROBA 16.68 +2.3 (PR)
   5 2417 Van Breedam Daan 2005 ROBA 19.58 +2.3 (PR)

Sch - 400h - Heren (0,84m)
  
1 2424 Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 58.89 (PR)
   2 2344 Eelen Jonas 2006 ROBA 1:01.10 (PR)
   3 2417 Van Breedam Daan 2005 ROBA 1:07.41 (PR)

Sch - hoog - Dames
  
1 2921 Hoylaerts Jolien 2006 ROBA 1.59m (PR)

Sch - ver - Heren
  
2 2427 Verlinden Viktor 2006 ROBA 5.75m -2.1
   3 2425 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 5.69m -2.1

Sch - kogel - Dames (3kg)
  
1 2928 Mondelaers Laure 2006 ROBA 12.33m
   3 2795 Van Hoof Julia 2006 ROBA 11.73m (PR)
   7 2921 Hoylaerts Jolien 2006 ROBA 8.78m

Sch - discus - Dames (1kg)
  
2 2795 Van Hoof Julia 2006 ROBA 28.39m (PR)
   3 2930 Vandamme Lisa 2006 ROBA 25.35m (SR)
 
Sch - speer - Heren (0,7kg)
  
4 2749 Verstraelen Yarne 2005 ROBA 37.60m (PR)
   6 2430 Wouters Xim 2005 ROBA 34.98m (PR)

Jun - 100 - Dames
  
3 88 Coene Charlotte 2004 ROBA 12.67 +2.5 (PR)
   8 114 Jacobs Evy 2003 ROBA 14.07 +2.3
Finale
   3 88 Coene Charlotte 2004 ROBA 12.56 +2.1 (PR)
   7 114 Jacobs Evy 2003 ROBA 14.02 +2.1 (PR)

Jun - 200 - Dames
  
3 88 Coene Charlotte 2004 ROBA 26.44 +1.9
   6 114 Jacobs Evy 2003 ROBA 29.38 +1.9

Jun - 800 - Dames
  
2 166 Servranckx Margot 2003 ROBA 2:51.81 (PR)

Jun - 1500 - Heren
  
2 348 De Wilde Elias 2003 ROBA 4:23.25 (PR)

Jun - 5000 - Heren
  
2 406 Waegeman Gust 2003 ROBA 16:40.23

Jun - 400h - Heren (0,91m)
  
1 136 Van Breedam Wout 2004 ROBA 1:01.78 (PR)

Jun - hoog - Dames
  
3 254 De Meyer Stien 2003 ROBA 1.53m (PR)

Jun - ver - Heren
  
2 136 Van Breedam Wout 2004 ROBA 6.29m -2.6 (PR)

Jun - kogel - Dames (4kg)
  
1 254 De Meyer Stien 2003 ROBA 10.38m

Jun - speer - Heren (0,8kg)
  
2 145 Verlinden Lars 2003 ROBA 38.62m (PR)

Sen - 100 - Dames
  
2 1155 Bellemans Inge 1995 ROBA 12.41 +3.7 (PR)
   3 1682 Kinable Charlotte 1998 ROBA 12.65 +3.4
Finale
  
2 1155 Bellemans Inge 1995 ROBA 12.31 +1.6 (PR)
   3 1682 Kinable Charlotte 1998 ROBA 12.55 +1.6

Sen - 200 - Dames
  
1 1155 Bellemans Inge 1995 ROBA 25.31 +2.7

Sen - 1500 - Heren
  
2 5817 Verschoren Pieter 1987 ROBA 4:05.47
   6 1816 Perdieus Joeri 2001 ROBA 4:32.35

Sen - 5000 - Heren
  
2 2156 Teugels Lenn 2001 ROBA 15:20.17
   6 1557 Raets Han 2001 ROBA 16:23.04 (PR)

Sen - 400h - Heren (0,91m)
  
2 1559 Van Breedam Brecht 2000 ROBA 59.76

Sen - ver - Heren
  
3 1813 D'hooghe Zico 2001 ROBA 5.93m -1.3
   4 1559 Van Breedam Brecht 2000 ROBA 5.79m -1.8 (PR)

Sen - polsstok - Heren
  
2 2231 De Samblanx Florian 1998 ROBA 3.90m

Sen - kogel - Dames (4kg)
  
2 1171 Lenchant Sietske 1993 ROBA 13.89m

Sen - discus - Dames (1kg)
  
1 1174 Lyssens Katelijne 1995 ROBA 52.90m
   4 1171 Lenchant Sietske 1993 ROBA 32.54m

Sen - speer - Heren (0,8kg)
  
4 1813 D'hooghe Zico 2001 ROBA 40.47m (SR)