Verslag Provinciaal Kampioenschap MOEV

4/5/2022 - Kessel-Lo - Prov. Kampioenschap MOEV (Vlaams-Brabant)   
27/4/2022 - Hechtel - Prov. Kampioenschap MOEV (Limburg)                                                   

MOEV1
Allemaal ROBA’s in alle kleuren en maten! (Foto Jo)

Voorbije woensdag waren heel wat ROBA-jongeren van de partij op de atletiekpiste van Kessel-lo, waar de middelbare scholen streden voor het provinciaal MOEV-schildje, een scholeninitiatief dat leerlingen moet aanzetten om te bewegen, om te sporten. Dat dit goed bedoelde initiatief waarschijnlijk vooral wordt ingevuld door reeds bijzonder sportieve jongeren, zoals de onze, kon onze DAK-voorzitter Jo zelf ook constateren, want ook hij was er aanwezig. In Limburg waren ze zelfs al op 27 april buiten gekomen, meer bepaald in Hechtel, en ook daar zagen we 2 ROBA’S, zijnde Nina De Roeck en Laure Mondelaers, aan het werk. In Kessel-lo, waar we nog geen officiële uitslag van hebben ontvangen, was er een hele bende van onze miniemen, cadetten en scholierenkern present, en zij vochten voor de glorie van hun eigen school. Denk daarbij aan instituten als Don Bosco Haacht (in gele uitrusting, zie foto), De Prins Diest, de Zusters van Voorzienigheid Diest of het Sint-Jozefscollege van Aarschot.

Het enige probleem is en blijft dat de leeftijdscategorieën net iets anders ingedeeld zijn dan bij de reguliere VAL-competitie, en ook de proeven zijn dus niet volgens de regels van de Belgische atletiekbond. Hier kunnen dus 2° jaars miniemen een 100m (in plaats van 80m) en 800m (ipv 1000m) voorgeschoteld krijgen, wat uiteraard niet zal opgenomen worden in de VAL-statistieken, alsook niet in onze recordtabellen. Miniemen doen bijvoorbeeld nu eenmaal een 4x80m, en geen 4x100m. Voor proeven die wel ‘officieel’ zijn, zoals verspringen, hoogspringen en kogelstoten is er natuurlijk geen probleem, en gaat vergelijking met de reguliere competitie natuurlijk gewoon wel netjes op. Onze reporter van dienst, Jo, gaf ons volgende resultaten al door (immers nog geen officiële uitslag ontvangen ..), en stak daarbij zijn oprechte bewondering voor de vele mooie prestaties niet onder stoelen of banken:
Voorbije woensdag hebben we weer grote ogen getrokken op de atletiekpiste in Kessel-Lo. Tientallen ROBA’s (miniemen – cadetten - scholieren) namen er deel aan het PK voor scholen, en ik durf gerust stellen dat onze atleten opnieuw een hoog niveau haalden. Hoofdzakelijk waren het deelnemers met een VAL-nummer (maw mensen die de atletieksport beoefenen). Tweede vaststelling … het was voor 80% ROBA. Zowel van Diest en Wespelaar zeer grote delegaties en dan een iets kleinere delegatie van Betekom.
Ziehier enkele opvallende resultaten in de categorie ‘miniemen' (= dus 2de jaars min en 1ste jaars cad gemengd)
   Ella Hauqier : 4m93 bij het verspringen!!! en 12”96 op de 100m (als minieme dus…)
   Marie Vermeulen: 12”58 op de 100m als 1ste jaars
   Lola Serneels (1ste wedstrijd ooit) : 2’48" op de 800m
   Bikha Peeters : 4m52 in verspringen
   Imke Storms : 10m42 in kogel en 4m42 ver
   Sarah Prenen : 10m09 in kogel
   Bette Van Rompuy: 1m30 hoog
   Thias Van Rompaey : 4m88 ver en 1m60 hoog
   Fien Peeters : 13”54 op 100m als 1°jaars miniem (mocht deelnemen want heeft jaar overgeslagen).

Enkele opvallende resultaten in de categorie cadetten (= dus 2de jaars cad en 1ste jaars schol gemengd)
   Kamiel Van Rompaey: 100m in 12”84 ( PR)
   Vik Tielens : 100m in 12”04 (PR)
   Seppe Bossaert, Willem Tiri en Ward Van De Put: kwamen fraai voor de dag op de 800m
   Kobe Coenen: 11m12 op kogel
   Stan Vertommen : 9m82 op kogel
   Jonas Eelen : 1m70 hoog     … allemaal PR’s .
Bij de meisjes werden er ook snelle tijden gelopen:
   Olivia Wittevrouw : 13”05 op de 100m ( PR)
   Ine Janssens : 13”14 op de 100m (PR)  

MOEV02

   Amber Nelis : 13”50 ook op de 100m ( PR)
   Bloeme Cops : 13”54 ook op de 100m ( PR)
   Hanne De Ridder : 4m44 ver (PR)
   Nele De Cat : 1m45 hoog
 MOEV03
Als slotnummers nog de 4x100m, met uitsluitend overwinningen en podiums voor onze jongens en meisjes, maar dan in naam van hun scholen met de reeds vermelde klinkende namen…  .
Kortom, alweer een geweldige dag voor onze ROBA’s die uiteraard stevig stonden te blinken daar in het zonovergoten Kessel-Lo, een locatie waar we dit jaar al mooie dingen hebben mogen aanschouwen..
MOEV04

Je merkt het, Jo heeft alweer genoten van al dat jonge geweld, en bij het zien van die schitterende resultaten is daar ook alle reden toe. Ook een oprechte dank richting onze trainers Romy (DAK) en Michael (HERA), wiens positie (school en club) en rol niet onbelangrijk zijn geweest in dit zoveelste succes binnen de nog prille voorjaarscampagne…

rudy

uitslagen: atletiek nu
 

MOEV05
Fier, met de behaalde trofee in de hand!

MOEV06