Verslag ROBAlympics

02/06/24 - Betekom - ‘ROBAlympics’                                                  

r1
Onze ROBA’s, voor eigen volk … altijd iets speciaal !

Ondertussen is het een dikke week geleden dat de 4de editie van de ROBAlympics plaats vond. Het organiseren gebeurde door ons goed samenwerkend G-bestuur, en dit natuurlijk in samenwerking met het BETA-kernbestuur. Het was weer een goede organisatie met enkele nieuwigheden. De voorzitter van onze club, Dirk Smolders, zette zich in bij de tijdsopmeting, terwijl Luc Coremans, onze kersverse nieuwe schatbewaarder het ‘speaken’ voor zijn rekening nam.

Heel de dag door waren de trainers van de G-werking bezig met het begeleiden van de atleten naar hun proeven. De ouders van atleten en nog andere helpers zetten zich de hele dag in om er een mooie en plezierige dag van te maken. De mannen van de ‘ronde tafel’ van Aarschot (zie foto) zorgden zoals elk jaar voor een lekkere maaltijd voor de atleten, de begeleiders en de helpers. Het rode kruis stond dan weer in voor ieders veiligheid.

r2    
We hadden iets minder atleten op de meeting dan dat we gewoon zijn, maar dit voor een stukje te wijten aan de organisatie van een andere g-meeting op zaterdag in Lebbeke. We hadden 69 atleten waaronder 4 atleten uit Nederland. Hopelijk mogen we volgend jaar weer iets meer atleten ontvangen. We rekenen er op dan iets meer atleten te mogen verwelkomen van andere g-sportclubs en voorzieningen voor personen met een beperking.

Alle atleten die deelnamen leverden een goede prestatie, en vooral onze eigen BETA’s deden het zoals steeds ook zeer goed. Alle atleten kregen op het einde van de meeting een medaille als aandenken aan deze leuke dag en ook nog een goedgevulde goodiebag met vooral gesponsorde attenties.

Ziehier enkele ‘actiefoto’s’ van onze eigen ROBA-atleten:

r3
Melissa, Emma en Marie in goede doen !
r4
Mario, Valérian, ...
r5
... Arno en Bram al een tijdje ‘vaste waarden’ binnen ons team !
r6
Cas, net als zijn grote broer, een veelzijdig baasje !
r7
Gianni, in zijn rol als coach, bij onze jongste knapen, Ercan en Phil !

Van langsheen de zijlijn valt altijd op hoeveel ‘plezier’ er hier wordt beleefd op de tartanbaan. Eén van onze eigen supporters, gaf mooi haar eigen interpretatie van de term ‘G-atletiek’, waarbij de ‘G’ haar inziens staat voor ‘Genieten’ en zich ‘Gelukkig’ voelen… Resultaten zijn belangrijk en toch ook weer niet helemaal. Een fier gebalde vuist bij de finish, een kreet van teleurstelling of frustratie, het maakt niks uit, het goede humeur keerde steeds snel terug. Jammer dat er maar een handvol toeschouwers was om intens mee te genieten!
Onze ROBA atleten Vally, Ercan, Mario, Arno, Phil, Cas, Ward, Marieke, Emma, Melissa, Elien en Petra treurden er niet om, en hadden aan microman Luc een bondgenoot bij het juist beoordelen van de vele mooie prestaties.

  r8                                   

En laat ons zeker de trainers Sara, Gianni en Sabine niet vergeten. Zij verdienden zeker hun plaatsje, bij op het podium.

r9 
Oprechte dank, voor al deze info van Sara !
Uitslagen = zie ‘atletiek nu’

Rudy