Verslag Veldloop Booischot

9/12/2018 - Veldloop Booischot

ROBA boekt vier overwinningen en vijf dichte podiumplaatsen !

Een week na de 67ste editie van de ROBA-veldloop te Wespelaar, pakten onze vrienden van AV Zuiderkempen voor de 62ste maal uit met hun veldloop te Booischot. Evenzeer een regionale veldloopklassieker dus. Het werd een spannende namiddag, geregeld geteisterd door striemende regenvlagen over het vlakke parcours, met her en der wat enkeldiepe waterplassen op de loopstroken van de paardenrenbaan. Maar er was ook zonneschijn, o.m. voor Roba met aardig wat atleteninbreng, vier schitterende overwinningen en vijf dichte podiumplaatsen.

En de winnaars zijn...

Even nadat Kaat GODTS een 9de plaats (op 18) had weggekaapt bij de jongste benjamins, waren in de race voor de één jaar oudere benjamins alle ogen gericht op Joke TYTGAT. Na haar zeges in Mechelen, Kortenberg en Wespelaar, regelde zij ook in Booischot vlot een spurtje met drie in haar voordeel. Zij trok van tamelijk ver de spurt aan en won overtuigend. "Een makkie ...", naar zij zelf stelde. Een meid met talent alleszins. Haar clubvriendinnetjes Mika VERHEYEN, Ana SUETERS, Nina JANSSENS, Eline DEWINTER en Sam DEVRIES tikten als 6de, 8ste, 15de, 17de en 33ste aan.

Bij de benjamins jongens (2011) werd Kobe SELDESLACHTS 13de, Jaan TUERLINCKX 15de en Lars RENS 29ste op 38. Bij die van het geboortejaar 2010, slechts één Roba-boy, Wannes VAN PASSEL: 17de op 23.

Na een blitzstart, moest de stijlrijke Kato VANSTECHELMAN (pup 2009) enkel onderdoen voor een atlete van White Star. Ook in Mol stond Kato al op het tweede hoogste schavotje van het erepodium. Andere Roba-girls mooi in de uitslag: 18de  Rosanne TUERLINCKX, 24ste Ine DEMARSIN en 29ste  Eline DE POOTER. Lotte HUNAERTS was als 6de de beste Roba bij de pupillen 2008, twee plaatsjes voor Laure DE PRAETERE. Ook Maya WITTEVROUW (11de) , Nore VAN LOO (15de), Evy VERBRUGGEN (16de), Elise CUYLE (18de), Alessia MILIS (20ste) en Suzanne  NAGELS  (31ste) kleurden mede de wedstrijd.

Tamelijk wat deelnemers (26) ook bij de pupillen jongens 2009. En onze Kasper RIJNDERS nestelde zich opnieuw voorin (9de). Ilias GOOSSENS werd 13de en Kwinten DUFRESNE 20ste. Bij de oudste pupillen (2008) noteerden we een 11de stek voor Sid JACOBS en een 19de voor Senne CAERS.

Bij de miniemen meisjes (2007) sprong de 7de plaats van Noa JOOS in het oog. Zij ging haar maatjes Kaat WITTERS (14de), Hanne MEURIS (15de), Nina DE ROECK (19de), Amber VANDEPLAS (20ste), Olivia WITTEVROUW (22ste), Joske NAGELS (24ste), Mies DE ROOVER (25ste) en Amber NYS (26ste) vooraf (op 29). Negen deelnemers bij de miniemen meisjes (2006), met Lore WILLEMS op de 7de plaats. Nog andere Roba-prestaties bij de miniemen jongens (2007): 6de  Lars PEETERS en 7de  Hamza TRABELSI op 21. Mooi zo! Bij de oudste miniemen jongens drie Roba's: 8ste  Sten VAN OUYTSEL, 10de  Toon DEMARSIN en 12de  Alexander RIJNDERS.

Van een bijzondere prestatiecurve gesproken! En dan hebben we het over cadet Liam DREESEN. Hij legde de jongste weken volgend merkwaardig parcours af : 4de te Mechelen, 3de te Kortenberg, 2de te Wespelaar en 1ste te Booischot. U voor de rest van het seizoen op deze plaats proberen te handhaven, Liam. Die andere Roba-cadet, Stef LUYTEN, finishte als 14de op 22.

Podiumplaats (3de) ook voor Jeannine VAN DER HOEVEN bij de dames +50, wedstrijd waarin Ingrid VANDENBUSSCHE (5de), Rita  DE VRIES (6de) en Ine MIDDEL (7de) haast in gesloten slagorde over de meet liepen.

Beperkte bezetting bij de scholieren jongens: slechts 6 deelnemers. Begrijpelijk: een examen wiskunde op maandag vormt voor de meesten nu niet direct een stevige stimulans om op zondagmiddag in de striemende regen het beste van zichzelf te geven in een veldloop. Maar Kasper BOTTU deed het wel en pakte de 2de plaats te Booischot. Mooi zo, na zijn 7de stek te Wespelaar.

Bij de 14 seniores dames nestelde Evy HENS (loopt sierlijk) zich mooi op de 8ste plaats. Cathérine SMETS werd 11de.

Reden tot juichen ook voor Roba bij de 16 dames Masters +35, waar de snelle Vera MEURIS een bondgenoot vond in de vlakke omloop en 2de werd. Maar ook de clubmaatjes Diziana VAN GOIDSENHOVEN (6de), Katie DECLERCK (8ste), Greet ALEN (9de) en Veerle SMETS (12de) hielden in die race de auberginekleuren hoog.

Maar liefst 58 vijftigplussers aan de start te Booischot. En de geschiedenis van Wespelaar herhaalde zich: een bitsig duel op het scherpst van de snee tussen onze Patrick VAN DAELE en zijn Morkhovense opponent Stefan Rens. Het tempo lag van in de eerste meters bijzonder hoog, maar onze tienvoudige Belgische veldloopkampioen haalde het finaal met 40m voorsprong. En, eigenaardig toeval of niet, toen Patrick over de meet liep ontvouwde zich boven Booischot een kleurrijke regenboog. Onze andere "veteranen van vele oorlogen" in die wedstrijd waren Bart DEMOLDER (26ste), Paul ARNOETS (40ste), Jan MAUS (43ste), Cyriel COREMANS (45ste), Redgy TYTGAT (48ste) en Eric DREESEN (49ste).

Roba-euforie alom bij de juniorenrace. Dat Stef CORTHOUTS wat in zijn mars heeft wisten we al. Te Booischot won hij overtuigend voor Timo VAN DEUREN, die met de week beter wordt. Joeri PERDIEUS (4de) haalde net niet het podium.

Bij de 27 jongere Masters (+35) tekende Kristof SPELTINCKX als 4de voor de aangename verrassing. Hij ging de snel gestarte Jeroen  RIJNDERS (6de) en Danny  VAN BAEL (7de) vooraf. Andere Roba's leverden pittige onderlinge "wedstrijdjes in de wedstrijd" af: 10deGerd JOOS, 11deWouter VERBIST, 13deNico DE ROECK, 15dePascal VAN OUYTSEL, 18dePeter WILLEMS en 21steNico TORFS.

De kwalitatief sterk bezette seniorenwedstrijd (met Nick Van Peborgh als winnaar) bracht Pieter VERSCHOREN op de 5de plaats, de zelden ontgoochelende Daan COREMANS op 9 en de jonge Sep SCHILLEBEECKX op 11. Jef VERLINDEN en Jeff DE VRIES zochten als 22ste en 25ste van de wedstrijd de warme douche op.

Met vier sprekende overwinningen en vijf dichte ereplaatsen gaf Roba daar in de Zuiderkempen allesbehalve blijk van podiumvrees...

RW