Verslag veldloop Booischot

11/12/2022 - Booischot  (veldloop)

1 week na Wespelaar staan Karen en Pieter alweer op het hoogste schavotje!

b1
Pieter, winnaar na een topcross te hebben gelopen… (Foto Sven)

Met 649 voorinschrijvingen moesten onze buren van AVZK-Booischot het met een kleine 200 lopers minder stellen dan wij in Wespelaar 7 dagen eerder, en dat lag zeker niet aan ons. Met een ‘’tegenbezoek’ van 117 ingeschreven Roba’s, zaten we zelfs in de buurt van hun eigen inbreng, 134 ingeschrevenen, en een aantal onder hen lieten niet na om zich alweer behoorlijk in de kijker te lopen. Zuiver afgaande op de meest beklijvende koers van de namiddag starten we dit artikel met de … allerlaatste koers, die van de juniors-masters 35 mannen, waar 5 jonge ROBA-veteranen iets voor 15u met de opwarming begonnen. Doch net voor affluiten zagen we Michael Vermeylen iets te vaak naar het toilet hollen dan goed is voor … ‘optimaal’ aan de startlijn te verschijnen, en dus die bleef in extremis wijselijk langsheen de zijlijn staan, en alzo meteen van pet kon veranderen, namelijk die van coach. Een geluk bij een ongeluk, want daardoor was Michael directe getuige van de schitterende wedstrijdopbouw van zijn atleet Pieter Verschoren. 1 week na zijn zege voor eigen volk, kreeg hij hier zowaar een nog zwaardere rits aan concurrentie voorgeschoteld, met naast hem Glen Laurens, Niels Rondu, de Antwerpse neuroloog van Italiaanse afkomst Massimiliano Montagna, Jonas Bellekens, Joris De Braekeleer en thuisloper Jurgen Huybrechts. En deze bende muisde na het startschot er meteen vandaar, als door een wesp gestoken, met daarbij nog een drietal juniors, wiens natuurlijke snelheid de zaak alleen nog wat extra opvijzelde. Kortom een kopgroep van een 9-tal atleten, met op een 40m daarachter onze eigen topper, die wat uit zijn lood geslagen leek. ‘Oei, wat is er gebeurd?’, ‘zou hij gevallen zijn?, een ‘mindere dag?’ … kortom, evenveel meningen als er nog
ROBA-toeschouwers waren …
Maar iedereen had het mis. Pieter kent zijn lichaam door en door, en wist meteen dat ze vooraan met een soort kamikazeonderneming bezig waren, die hun snel zou opbreken. Stilaan maar zeker zagen we de kloof kleiner worden, en even voor half koers begon hij de lijken van vooraan stilaan maar zeker op te rapen. Eens in de kopgroep gearriveerd gunde hij zichzelf wederom een korte herstelfase, om vervolgens 1 ronde later keihard uit te pakken met een flitsende demarrage, waarop niemand nog kon reageren. Zelden zo’n mooie wedstrijd gezien, die door de hoofdacteur werd samengebald in één volzin aan de finishlijn, zijnde … ‘alles was onder controle’… Het zegegebaar aan de meet verraadde toch ook een intens eigen geluk, zo eentje van ‘ik heb het toch maar alweer netjes geflikt, en hoe …’  Ook zijn 3 clubgenoten waren verder in het pak waar voor hun geld aan het geven. Luid aangemoedigd door de eigen supporters, liepen Tim Cuypers, 31°, Gerd Joos, 24° en Kristof Speltinckx, knap 13°, één van hun beste koersen van het lopende seizoen. Ook Kristof startte niet te voortvarend, maar dat wierp al snel zijn vruchten af, want ook hij begon al snel aan een mooie inhaalwedstijd, met die mooie 13° stek als beloning.

b2
‘Intens geluk’…  ziet er zo uit … 
b3
Tim, in stijgende conditie …
b4
Mooie koers van Kristof!
b5
Gerd, in volle actie… (4 Foto’s Sven)

Voor onze 2° zege van de dag konden we net als vorige week rekenen op onze top-dame Karen Van Proeyen, die hier van start werd geschoten samen met 2 juniors, 9 jonge masters en 14 andere seniors. De eerste halve ronde liet ze het kopwerk aan de juniore Hannelore Van Nuffelen, maar nog voor de eerste doortocht langsheen onze speaker Paul Winnepenninckx (leverde alweer puik werk af) had ze het commando al zelf in handen genomen met in haar zog diezelfde junior uit Bonheiden. Dit meisje zou achteraf gezien net iets te lang in het spoor blijven van Karen, want finaal kreeg ze de rekening cash gepresenteerd.  

b6
Karen, meteen in de voorste gelederen, amper 2 bochten na de start … (Foto Sven)

Het vervolg laat zich raden … eens op tempo gekomen, vergrootte ze haar voorsprong, die aan de meet 26 seconden bedroeg. Voor de aanwezige ROBA-supporters is zo’n optreden van Karen natuurlijk een surplus om ‘u’ tegen te zeggen. Op positie 13 liep ons HERA-meisje Margot Servranckx binnen, die het atletiekgebeuren nog netjes weet te mixen met haar studies, namelijk het 1°jaar kinesitherapie. Bij de masters-35 was Sofie Fierens onze sterkste clubgenote, door na een beresterke koers knap als 2° te finishen, na de ACHL-atlete Stefanie Verbeeck.

b7
Sierlijk lopend, en duim in de lucht omwille van haar 2° plaats … mooi, beste Sofie! (Foto Sven)

Verder in het pak zagen we Danièle Van Os fraai 6° worden, voor Wendy Vermaelen, 8°, en Veerle Smets, die als 9° binnenliep.  

b8
3 van onze jonge masters, Danièle, Veerle en Wendy… (Foto Sven)

Bij de oudere masters wist Vera Meuris knap plaats 2° binnen te halen, en dat ondanks een stevige infectie van de neus- en keelholte. De weergoden leken het te weten, en toonden meteen compassie, want net tijdens die fase van het uurrooster draaien ze het ‘zonnen kacheltje’ even op de hoogste stand, en dat voelde meteen veel aangenamer aan, zowel in vergelijking met voordien bij de jeugd, en zeker met hetgeen we drie kwartier later kregen gepresenteerd, zijnde wat dwarrelende sneeuw en aangewakkerde wind.  
Ook Rita De vries kon dus uitpakken op het beste moment van de dag, en dat was hier goed voor de 4° eindpositie. Rita, één en al concentratie op onderstaande top-foto van onze huisfotograaf Sven,
b9 
is aan een beresterk seizoen bezig, zoveel is duidelijk. Datzelfde kan trouwens ook gezegd worden van Benny De Roover, en daarmee zijn we bij de M50 beland. In het begin moest hij nog het gezelschap dulden van de sterk gestarte Wim De Pauw, maar eens de wedstrijd in haar definitieve plooi kwam zagen we hem toer na toer in 6° positie passeren, en zo liep hij ook over de meet. Finaal was het nog uitkijken naar de bijzonder sterk eindigende Bart De Nijs, die meters goed maakte op Benny, en pakweg een 15-tal meters tekort kwam in de laatste rechte lijn.

b10
Bij aanvang van de koers … Wim nog voor Benny, in mooi gezelschap trouwens… (Foto Sven)
b11
Bart De Nijs en Wim Wuyts, daar nog zij aan zij…
b12
in dezelfde koers … scholier Seppe! (Foto Sven)

Vooraan moest Wim De Pauw het gaspedaal ietsjes lossen, maar voor deze liefhebber van de 800m en 1500m werd het toch een zeer gesmaakt optreden, door toch netjes stand te houden op positie 10, en dat voor bijvoorbeeld zijn sterk lopende naamgenoot Wim Wuyts. Deze kon zich een tijdje optrekken aan het gezelschap van Bart (zie foto), wat aan de meet resulteerde in een fraaie 13° plaats. Onze Wim kan trotsvol terugblikken op z’n voorbije crossoptredens. Op positie 20 was het de beurt aan Dirk Biscop, die vriend en vijand blijft verbazen, niettegenstaande het reeds zijn … 10° wedstrijd was, sinds de start van de wintercampagne. Naast de officiële VAL-kalender heeft hij immers ook nog een overzicht van de zgn ‘interbanken-crossen’ in zijn portefeuille zitten, en dat verklaart meteen dat hoge aantal betwiste crossen. Eén raad, beste Dirk, leg er nu maar even de riem af, zeker richting de provinciale titelstrijd op 15 januari aanstaande. Daar in het Driefonteinenpark in Vilvoorde verwachten we veel goeds van gasten als een Hubert Grandjean, hier sterk 24°, Ivo VD Broeck, mooi 33°, Paul Arnouts, al terug 36°, Redgy Tytgat, 44°, en onze nestor van het pak, Cyriel Coremans, die als 46° de meet passeerde.  

In diezelfde koers zagen we ook onze enige aanwezige scholier, Seppe Bossaert, zich vooraan in de kopgroep bemoeien met de gang van zaken, en dat ging alweer een stukje vlotter dan vorige week in Wespelaar, waar het voor eigen volk te doen was. Naar het einde toe speelde zijn iets te beperkte voorbereiding richting de winter hem natuurlijk parten, maar echt stilvallen was er heus niet bij. Hier legde hij beslag op de 3° plaats, en wetende dat hij relatief snel in vorm komt, zegt zijn trainer Vera toch altijd, moet ook hij zeker die datum in Vilvoorde onderstrepen in zijn agenda.  
Wie we daar ook mogen verwachten is het seniorsduo Lode Wuyts en Han Raets. Van Lode bijvoorbeeld weten we dat het parkcircuit hem wel ligt, denken we maar even terug aan die zege aldaar, enkele jaren geleden. Hier in Booischot kwamen ze alweer zeer snel in situatie van ‘wat tussen schip en wal sukkelen’, de kopgroep die iets te sterk is, en dus voor hen uitliep, en een peloton lopers achter hun, waar ze ook weinig of niets steun aan hadden, gezien ook langs die zijde er een te grote kloof was. En eens die achterblijvers mondjesmaat aansloten, en toch voor enig dynamisme konden zorgen, waren vooraan de vogels al gaan vliegen natuurlijk. Finaal zouden ze netjes midden in het pak eindigen, op plaats 15 voor Lode en positie 16 voor Han, en dat op juist 30 deelnemers. (foto Sven)

b13
Han en Lode , midden in niemandsland aan het strijden… (Foto Sven)

De cross van Booischot zit pal in de examens, wat waarschijnlijk ook de reden is dat ze geen enkele andere veldloop tegenover zich hebben. Slechts 11 meisjes en 13 jongens hadden de boeken toch even dichtgeslagen, en wat verpozing gezocht in snel een wedstijdje tussendoor, en 2 van hen droegen onze clubkleuren (zie onderstaande foto’s) , zijnde Kasper Rijnders, die 9° werd, en Jolente Alen die in de tang werd genomen door 2 eerstejaars cadetten van Duffel. Die strategie bleek

b14
Kasper
b15
Jolente

trouwens te renderen, want in de laatste ronde moest ons talentrijk meisje de duimen leggen voor Eline Pletinck, een raspaardje in de witte trui met mooie geelrode band er doorheen. Ook met diens clubgenote Romy Allami, pas 13 jaar in de maand december, had onze Jolente haar handen meer dan vol, maar ze haalde uiteindelijk die 2° plaats toch veilig binnen.

Tot slot nog een woordje over onze miniemen en pupillen, die allen vochten als leeuwen, hier op en rond de Booischotse paardenpiste. De 2° jaars miniemen hebben de overgang naar het middelbaar onderwijs al enkele maanden achter de kiezen, maar ervaren nu voor het eerst natuurlijk die extra examenlast op de schouders. Milo Caers liet de wiskunde even links liggen, en ook het aardrijkskunde boek van Bent Artoos werd in een hoek van zijn kamer geslingerd, want geen van beiden wou de actuele puike conditie onbenut laten. Snel ontstond er een kopgroepje van een zestal lopers, waar onze sterk lopende Milo net voor moest passen. Finaal lag er een mooie 8° plaats op hem te wachten. Ook Bent mag trotsvol terugblikken op zijn optreden hier, wat een 12° positie opleverde.

b17
net na het startschot … Milo en Bent! (Foto Sven)

Bij de 2°jaars meisjes zagen we Nette Maes op fraaie wijze 8° worden, voor haar clubgenotes Loze Eulaers, die als 16° binnenliep, en doorbijter Elise Minnart, die positie 20 achter haar naam kreeg.

b18
Nette, goed ingeduffeld …
b19
Elise, vechtend voor ieder plaatsje …

Bij hun één jaar jongere vriendinnen was Ella-June Slaets alweer onze sterkste dame in koers, met ditmaal de 9° plaats, voor ondermeer Jana Goris, 18°, Julie De Swert, 19° en Bente Verbruggen, die als 21° binnenliep.

b20
Jana en Julie … 
b21
Bente Verbruggen …

Onder de 1° jaars miniemen bij de jongens zaten 4 van onze gasten, zijnde Sander Ceulemans en Ferre Weckx, die respectievelijk 26° en 23° werden, weliswaar een eindje achter onze sterk presterende Cas Coenen, die zich met zijn 15° plaats netjes in het midden van de uitslag presenteerde, en hiermee overduidelijk bewees hier echt op zijn plaats te zitten.  Meer vooraan in de koers, moeide Lowie Celis zich in de debatten, hetgeen hem uiteindelijk een mooie top-10 plaats opleverde, plek 8 om precies te zijn.

b22
Lowie, heel alert in de koers …
b23
en ook Cas komt fraai voor de dag ...

Het grootst in aantal waren onze pupillen, 25 om precies te zijn, met opvallend veel 1° jaars, en dat bewijst dat het ‘corona-dipje’ stilaan maar zeker is weggewerkt. Ook zij hebben dus de weg naar de wedstrijden ontdekt, en vooral het plezier van in groep naar die koers toe te leven. In onze kernen Wespelaar, Betekom en Diest wordt werkelijk schitterend werk geleverd, en ook in ons Berlareteam groeit het aantal jonge atleetjes met de dag. Hackers kunnen weliswaar via een cyberaanval het online netwerk van de stad Diest plat leggen, en daardoor de dienstverlening aan de betrokken bewoners, maar de schitterende jeugdwerking van onze DAK-vrienden een hak zetten, dat is duidelijk nog andere koek …

Bij de meisjes zaten onder de 33 eerstejaars atleetjes er 12 met onze clubtrui, en vooral de tweestrijd tussen Eveline Van der Elst en Martha Roelens was er eentje om vingers en duimen af te likken. Halverwege koers passeerde ons Beta-meisje Eveline, dag voordien nog indoorwedstrijd, knap in 5° stelling, maar op 200m van de meet kwam haar clubvriendin uit Wespelaar er nog netjes overheen, zodat ze finaal knap als 5° en 7° in de uitslag verschenen.  

b24
Eveline en Martha, mooie strijd …  (foto Sven)

Ook achter hen werd er nog schitterende sport afgeleverd, denken we bijvoorbeeld maar aan de 13° eindplaats van Paulien De Pelsmaeker, positie 17 van Lily Salien, of de 19° stek van Julie Van Loo, die daarmee net ons DAK-meisje Linde Moeurs, mooi 20°, achter zich wist te houden. Amper 4 seconden later liep Sam Laurent als 22° binnen, net voor Flore Stas, 23°, en Zayana Vandebroek, die als 26° aftikte. Fynn De Houwer won uiteindelijk het gevecht voor positie 30, voor Lisa Beylmakers en Zanna Legrève, die respectievelijk als 31° en 32° binnen liepen, en dat na een mooie koers in de koers.

Bij de jongens moest onze talentrijke knaap Olivier Hye na 3 opéénvolgende zeges voor het eerst in zijn prille carrière een nederlaag incasseren, en dat was voor hem mogelijk even slikken, maar voor de DAK-begeleiders, waaronder Jo en Tom, een Godsgeschenk uit de hemel. Niets is zo nefast voor de mentale draagkracht van een kind, als alles perfect verloopt, zonder de minste moeite, en zonder ook maar één tegenslag. Op schitterende wijze 2° worden is trouwens geen tegenslag, daar zouden de meeste van zijn clubmakkers meteen willen voor tekenen, zoals een Joannes Janssens en Vince Van Nijlen, die hier ook mooi alles uit de kan haalden, en wat hen de 19° en 23° plaats opleverde.    
Hun één jaar oudere vriend Astor Maes wist zijn 1150m lange koers af te ronden met een 10° plaats,

b25
Astor, mooi op dreef bij de 2° jaars pupillen…

en zo’n top-10 positie oogt altijd netjes, zeker bij de verslaggever. Halverwege koers passeerde hij reeds als sterkste ROBA-knaap, en ook aan de meet deed hij netjes de deur dicht voor nog een aanstormende concurrent van AC Duffel. Goed ‘positioneren’ heeft Astor dus blijkbaar al onder de knie, en mogelijk mede daardoor wist hij hier zijn vrienden Kobe Heylen, knap 12°, Benno Cools, mooi 13° en Daan Aertgeerts, puik 17°, achter zich te houden.  

Bij de 2° jaars pupillen meisjes zagen we Mila Tutenel beresterk voor de dag komen, met een strijdershart om ‘u’ tegen te zeggen, en dat te midden van meisjes die een kop groter zijn dan zijzelf. Hier was ze in ieder geval al zeer knap 6°, en duidelijk nog niet aan het einde van haar Latijn.

b26
Mila Tutenel … een naam om te onthouden …  (foto Sven)

Verder in het pak zagen we een andere mooie strijd ontstaan, met Lili Peetermans, Lisanne Van Bael, Feline Neefs en Roza Vanaudenhove in de hoofdrol. Als vriendinnen verdeelden ze netjes de posities 20, 21, 22 en 23 onder mekaar, op enige afstand gevolgd door Lily-Rose Pashidis, die zich naar de 30° eindplaats wist te knokken.

We ronden dit verslag af met de allereerste koers van de dag, die van de AMH-atleten, waar de dames en heren traditioneel gezamenlijk van start gaan, ditmaal voor een run van welgeteld 600m. Bij de dames was Petra Kerkhofs onze sterkste vrouw in het veld, op de 2° plaats, net voor Marie Devroye, die knap 3° werd. Bij de heren hadden we slechts 1 knaap in koers, meer bepaald Ruben Frans, en Ruben werd hier mooi 11°, en dat op 27 deelnemers. Op onderstaande foto zie je onze 3 atleten in één shot, met Ruben die net de aanstormende dames achter zich weet te houden.

b27
Ruben, Petra en Marie, in de finishstrook !  (foto Sven)

Volledige uitslag : zie ‘atletiek nu

rudy