Verslag Veldloop Mechelen

11/11/2019 - Veldloop Mechelen - 19de Grote Prijs Stad Mechelen

Mooie overwinning van junior Lenn TEUGELS!

Op 11 november jl. kon de Mechelse atletiekvereniging RAM uitpakken met een sterk bezette veldloop in het provinciaal domein aan de Nekker. Maar liefst 84 ROBA's tekenden present op die pracht van een omloop, met zijn groene graspartijen, lange rechte loopstroken, afgewisseld met pittige klimmetjes en wat draai- en keerwerk ... een parcours dat zich tot de organisatie van een BK zou kunnen lenen. Soms striemende regen en aardig wat wind wierpen zich op als spelbrekers die Wapenstilstandsdag. En of het oorlog was in de diverse wedstrijden, met onze ROBA-strijders uit alle vier de clubkernen en aangevuurd door hun coaches, stevig in de vuurlinie. Yellow Armada-junior, Lenn TEUGELS, won die oorlog bij de junioren. Nog vier andere strijders in aubergine outfit veroverden het podium.

Tegen de wind , in de regen ...

Merkwaardig toch hoe sommige jeugdige deelnemertjes tot het uiterste gaan in hun wedstrijd, vaak tot tranens toe tot bij het overschrijden van de eindmeet. Zij geven zich volledig. De benjamins meisjes (2011) stonden met 54 aan de start. De wedstrijd leverde Liene VAN ROMPAEY een mooie 13de plaats op. Bij de benjamins jongens (2012) toonde Arthur SUETERS, als 12de zich de beste ROBA, weliswaar op de hielen gezeten door Lowie VAN DE PUT (19de), Robbe GHYSEN (31ste, na zijn indoor optreden op zaterdag) en Feliks GRANDJEAN (mooi 33ste op 50). Bij de benjamins van het bouwjaar 2011 was de groep nog groter (72 dln.). Arne HAPPAERTS van de HERA-kern tikte als 59ste aan in die voor hem bijna thuiswedstrijd, want woonachtig in Hever (zijn broer Rune zou even later bij de pupillen aantreden).

Meteen daarna zat er voor ROBA al een eerste podiumhuldiging aan te komen, want Fien PEETERS pakte de 3de plaats bij de pupillen (2010). Fien is een meisje met talent: zij haalde ook te Heverlee al het 3de hoogste podiumschavotje. In de wedstrijd te Mechelen tikte Ana SUETERS als 11de aan, Nina JANSSENS als 35ste, Fien ELIAS als 37ste en de evenzeer verdienstelijke Lize GHYSEN als 50ste, op maar liefst 73 deelnemertjes. Ook de oudste pupillenreeks bracht aardig wat volk aan de start (58 dln.), met de plaatsen 23, 28 en 43 aan de eindmeet voor respectievelijk Hanne SMIT, Lotte COOSEMANS en Sarah PRENEN. Mooi zo!
Bij de pupillen jongens (2010) noteerden we o.m. leuke YA-inbreng, met een 10de plaats voor Jarne DE WILDE (hij werd al 8ste in Waregem). Jesse MEYERS finishte als 13de en Emiel AELTERMAN als 28ste, van weer eens een ruim deelnemersveld van 73 enthousiaste jongeren. De oudste pupillenreeks lokte 63 deelnemers, met Robbe VAN DAMME op de 28ste plaats en Rune HAPPAERTS, uit het naburige Hever, als 43ste.

De 53 miniemen meisjes (2008) kregen 1780 inmiddels glibberige meters onder de spikes geschoven, met een zeer knappe 6de stek voor Lotte HUENAERTS (zij werd al 4de in Heverlee). Ook deze keer zat Noor PEETERS haar als 15de op de hielen (7de in Heverlee). Jolien WOUTERS (41ste), Moranne VERMUNICHT (47ste) en Auke MARIN (48ste) mochten evenzeer tevreden op hun prestaties terugblikken.
Met Xantipe SERVOTTE (min. 2007) maakten we al te Waregem kennis, na haar 14de plaats aldaar. Te Mechelen klom zij naar een puike 8ste plek op 37. Ella SCHEPERS werd 14de, Lana DE WAELE 18de en Hanne DE RIDDER nog verdienstelijk 32ste. En dan klonk opnieuw de naam VAN ROMPAEY door de luidsprekers, want Thias finishte als 4de miniem (2008) maar net naast het podium (54 dln.). De oudste miniemenrace (2007) leverde voor ROBA nog maar eens een top tien-plaats op, met Isas VAN ASSCHE als 7de (op 36).

En daar was Ulrike VANDOOLAEGHE weer, een naam die in ROBA-kringen al vertrouwd in de oren klinkt, na o.m. haar knappe 2de plaats bij de cadetten in de Jongerencross aan de Gaverbeek. Te Mechelen werd het net geen podium (4de). Zij ging er een ganse reeks ROBA-girls vooraf, wier naam deze rubriek in het verleden al menigmaal heeft gesierd (zie o.m. de verslagen over Heverlee en Bonheiden): 15deJarell DE WAELE, 17deLisa VANDAMME, 22steFemke VERHOEVEN (haar tweede wedstrijd bij de cadetten), 24steLore WILLEMS, 25steJitte RENMANS, 31steHannelore HECQ en 36steErin DECOSTER, op 48.
Bij de cadetten jongens eindigde Seppe HUENAERTS (9de te Heverlee) op de 14de stek van weer maar eens een 46-koppig deelnemersveld. Wout GOOSSENS en Bert VAN MALDER (heeft de smaak van de competitie te pakken gekregen) tikten als 30ste en 42ste aan.

Opnieuw kwam onze club mooi in de spotlights, met Silke UYTENDAELE als 3de op het podium bij de scholieren dames. Na Waregem (waar zij 5de werd) was dit nog maar haar tweede race in de scholierencategorie. Knappe prestatie! Dina CALDERS werd 15de, Jeanne VAN OUYTSEL 17de (9de in Heverlee) en Roos CORBEELS 23ste (op25).
Dat scholier Elias DE WILDE de goede conditie te pakken heeft bewees hij al te Waregem, waar hij 9de werd. Te Mechelen schoof hij op naar een knappe 5de plaats op 45 concurrenten. Hij ging een reeks voortreffelijke ROBA-scholieren vooraf als Gust WAEGEMAN (7de), Emiel TIRRY (16de), Tom GOOSSENS (24ste), Lander DEWIJNGAERT (25ste) en Wies RAETS (30ste) op 45. ROBA heeft in die categorie aardig wat ijzers in het vuur.

Triomftocht van Lenn TEUGELS

ROBA helemaal bovenaan op het podium bij de heren junioren! Voor die stunt zorgde Lenn TEUGELS, die met een straat voorsprong won. Lenn was met een denderende conditie teruggekomen van een deugddoende Yellow Armada-stage op het zonnige Tenerife. Onze HERA-coming men Lode WUYTS en Han RAETS brachten met een 6de en 7de plaats (op 12) en na een slippartijtje van laatstgenoemde, de puike bevestiging van de forme die ze al te Bonheiden etaleerden (7de en 4de toen).

Naarmate de veldloopnamiddag vorderde, de regen heviger werd en ook de prestaties van de ROBA's duidelijker in het oog sprongen, steeg ook het aanzien voor de regenschermen in aubergine kleuren van de supporters naast het parcours. Onze Sep SCHILLEBEECKX, met weer maar eens een 3de plaats in de korte cross (net als in Bonheiden), droeg daar beslist toe bij. Ook Kim BEYNAERTS bevestigde zijn voorkeur voor het kortere werk met een 34ste plaats (op 39).

Niet alle atletiekverenigingen kunnen uitpakken met een zo stijlrijk duo bij de seniores dames als ROBA, met Evy HENS en Lise VAN CASTEREN. Zij bekoorden de toeschouwers met een knappe 7de en 8ste plaats op 31. Aangenaam was ook de kennismaking met Tesfalem OKBAI in ROBA-outfit daar aan de boorden van de Dijle. Hij tekende bij de heren senioren meteen voor een knappe 11de plaats (op 31).

Onze dames masters +35, Vera MEURIS en Diziana VANGOIDSENHOVEN, trokken evenzeer de aandacht naar zich toe, met een 6de en 7de plaats in de uitslag (op 20), nadat zij een weekend eerder te Bonheiden reeds als 8ste en 12de waren gefinisht.

De 44 masters +35 kregen te Mechelen 6520m op het menu. Oost-Vlaming Jeroen AELTERMAN meldde zich als 7de en beste ROBA aan de eindmeet. Duatlonadept Gerd JOOS als 21ste en Nico DE ROECK (aan zijn tweede wedstrijd in twee dagen toe) als 21ste. Met een verdienstelijke 28ste, 35ste en 40ste plaats ontgoochelden Wouter VERBIST, Wim WUYTS (na een pijnlijke val) en Tim CYPERS evenmin.

Vervolgens kleurde het podium weer voor een stuk aubergine. Onze Belgisch kampioene 1500m (W50), Jeannine VANDERHOEVEN, werd immers 2de bij de vijftigers, op een zucht maar van die andere grote dame bij de masters, Els Van Hooydonck (ESAK). Onze beste Belgische veldloopster bij de zestigers, Rita DE VRIES, bleef als 7de niet zo ver uit de buurt,  net als Greet ALEN als 8ste (op 15).

Snelle jongen Joost GRYMONPON (is o.m. Vlaams kampioen 800m M50), maakte zijn debuut in een cross bij de vijftigers. Met zijn 4de plaats trok hij meteen de aandacht. Ook William BLANCKE als 6de en de palmaresrijke Peter DE VOCHT als 8ste finishten te Mechelen bij de eerste tien. Marathonman Bart DE NIJS als 11de net niet. Hij ging wel Dirk BISCOP (18de) vooraf. Ook Dirk is aan een sterk veldloopseizoen bezig. Nog andere "veteranen van vele oorlogen" traden te Mechelen op Wapenstilstandsdag als verdienstelijke helden in het strijdperk. Hun namen: Ronny LANGENDRIES als 21ste, Bart DEMOLDER 23ste, Michel OCULA 24ste, coach Dirk VANKERKHOVEN als 29ste, de wederoptredende Hubert GRANDJEAN als 34ste, met in hun spoor Ivo VAN DEN BROECK als 42ste, Paul ARNOETS, terug na blessureleed, als 44ste en de clubgetrouwe Peter VAN DER MOSEN als 50ste op 58.

Na het hartverwarmende veldloopspektakel, werden aan de Nekker de regenschermen dichtgeplooid. En er werd nog even nagenoten met een "Maneblusser", een lekker Mechels blondje van brouwerij Het Anker. Eentje maar ...

RW