Verslag veldloop en BK Masters Tessenderlo

Tessenderlo - BK veldlopen voor masters

Belgische titels voor Rita DE VRIES, Patrick VAN DAELE en Herman PEETERS!

ROBA is meer dan ooit een atletiekvereniging met kampioenen in haar rangen. Dat bewees maar weer eens het BK veldlopen voor masters te Tessenderlo. Rita DE VRIES (W60), Patrick VAN DAELE (M55) en de onverslijtbare Herman PEETERS (M80) pakten er de nationale veldlooptitel, op een vlot beloopbare, maar wel selectieve omloop. Niet enkel de podia kleurden er behoorlijk aubergine, maar ook de organisatie van het gebeuren kreeg een mooi Roba-strikje mee: onze eigen Paul Winnepenninckx tekende immers voor deskundige live commentaar bij de diverse wedstrijden. Ook naar hem gaan onze gelukwensen uit.

ROBA op de afspraak!

Rita DE VRIES bij de zestigers. Te Tessenderlo werd het haar 2de nationale titel op rij (na Gesves verleden jaar). De Vlaamse crosskampioene (te Rotselaar, weet u nog?), liep in Limburg haar naaste concurrente, Marie-Therese Dedecker (Lond) op 34 seconden.
Bij de vijftigers (W50) finishte Jeannine VAN DER HOEVEN als 5de en onze provinciale kampioene cross (W45), Vera MEURIS, kwam nationaal in die categorie als 8ste over de meet. Katie DECLERCK als 11de en Greet ALEN als 12de.
Podiumhuldigingen, provinciale, Vlaamse en nationale titels binnenhalen zijn onze ROBA-topper Patrick VAN DAELE niet vreemd. Na zijn Vlaamse goud te Rotselaar, haalde hij te Tessenderlo bij de M55-ers zijn 11de Belgische veldlooptitel binnen. Hij ging met 20 seconden Luc Nassen (ADD) vooraf en kreeg van het publiek een warm applaus toebedeeld. Die andere M55 ROBA-master met dat rijke nationale en internationale palmares, Peter DE VOCHT, was nog maar aan zijn tweede wedstrijd in aubergine shirt toe (hij won al te Tongeren) en meldde zich (pas hersteld na blessureleed) knap als 5de aan de finish. Andere verdienstelijke M55-ers: 20steCarl RAETS en 31steIvo VAN DEN BROECK. Ook bij de zestigers (M60) was ROBA in de running, met de vice-Vlaamse crosskampioen Hubert GRANDJEAN op de 7de plaats. Redgy TYTGAT werd 21ste. Ook Paul ARNOETS (M65) heeft al meermaals het genoegen van een podiumhuldiging gesmaakt (te Rotselaar was hij 3de Vlaming bij de 65-ers). Op het BK in die categorie was eveneens een mooie 3de stek zijn deel. Gelukwensen ook voor onze Belgische marathonkampioen bij de zeventigers, Luk LEYZEN. In de cross voor de nationale titel M70 moest hij als 2de enkel Erik Leyseele (BEHO) laten voorgaan.
Een nationale veldlooptitel die door de ROBA-supporters bijzonder warm werd onthaald, was die van Herman PEETERS bij de tachtigers. Spijts moeilijke trainingsomstandigheden, haalde hij het toch maar weer eens. Wij zijn de tel kwijt, maar zijn hoeveelste kampioenstitel bij de masters is dit al? Ook in 2015 werd hij nog Belgisch crosskampioen bij de 75-ers. Gemeende gelukwensen,  Herman!

Bij de masters W35 noteerden we Veerle SMETS als 15de en bij de W40-ers Diziana VAN GOIDSENHOVEN als 17de. Twee ROBA-shirts in het kleurrijke M45-peloton, met Wim DE PAUW als 16de en Pascal VAN OUYTSEL als 21ste aan de aankomstlijn. Bij de vijftigers tikte Dirk BISCOP als 22ste aan, Bart DEMOLDER als 26ste en Peter VAN DE KERKHOVE als 31ste. Een uitgebreide groep veertigers telde Jeroen RIJNDERS (8ste te Rotselaar) in haar rangen. We begroetten hem als 20ste aan de finishlijn (M40). Even later mochten we als 38ste M40 Nico DE ROECK verwelkomen. In de jongste masterscategorie (M35) slechts 1 moedig ROBA-boy: Tim CYPERS op de 31ste plaats.

Het BK veldlopen voor masters werd voor ROBA een stevig feest. ROBA ging als club immers met drie nationale titels de Limburgers van ADD en SACN vooraf, net als het West-Vlaamse BEHO, het Oost-Vlaamse Meetjesland en onze Vlaams-Brabantse vrienden van DCLA, die elk met twee tricolore schildjes huiswaarts keerden. Onze "veteranen van vele oorlogen" verdienen een warm applaus.

Voorprogramma: en weer ROBA aan de top!

Alvorens de hoofdschotel van het veldloopmenu, het BK, werd geserveerd, kregen we te Tessenderlo een smakelijk voorgerecht opgediend, met weer eens ROBA-zeges en -applaus rond het podium. Vooral onze jongeren blonken uit. Inderdaad, "zoals de ouderen zongen, zongen ook de jongsten hun mooiste lied". Joke TYTGAT pakte haar 9de crosszege van het seizoen bij de benjamins. Zij dartelde haar clubmaatjes Ana SUETERS  (8ste), Mila VERHEYEN  (9de), Nina JANSSENS (12de), Elly RINCKHOUT (13de) en Elise MINNART (16de) vooraf (21 deeln.). Reeks 1 bij de benjamins jongens bracht Finn FREDERICKX op de 13de plaats, Brent KNUTS op de 15de, Jaan TUERLINCKX op de 18de en Louis JANSSENS op de 22ste plaats. In de 2de reeks eindigde Mats VERHEYEN als 10de op 15. De beide reeksen pupillen meisjes leverden voor ROBA een overwinning op. In reeks 1 was Kato VANSTECHELMAN de verdiende winnares (zij won ook al te Hulshout), met Rosanne TUERLINCKX als 11de en Sarah PRENEN als 14de (op 22). En ook Anneline SMETS blijft maar winnen (na o.m. al te Mol, Wespelaar, Hulshout, Herentals en Vilvoorde). Te Tessenderlo won zij reeks 2, met 9 seconden voorsprong op de 2de, Bikha PEETERS, Nore VAN LOO als 5de, Sari JONCKERS als 9de en Maya WITTEVROUW als 11de (op 15). Van ROBA-weelde gesproken!
De wedstrijd voor pupillen jongens trok 21 deelnemertjes, met Kasper RIJNDERS en Ilias GOOSSENS op een verdienstelijke 10de en 12de plaats. De 1ste reeks miniemen meisjes bracht Eline MORIAU op de 13de plaats (16 deeln.) en de 2de reeks Lore WILLEMS als 2de op 5 tellen van de zege. (7 deeln.). Ook Toon DEMARSIN gaf het beste van zichzelf bij de miniemen jongens,  als 11de (op 14).

Over naar het Liam DREESEN-festival dan bij de cadetten, met wéér een overtuigende 2de plaats (op 14). Mooi veldloopseizoen,  Liam! De klassieke ROBA-namen bij de scholieren: 5deKasper BOTTU, 7deLode WUYTS, 8steElias FIVEZ en 10deWies RAETS (op 11) .
Ook Sien WITTEVRONGEL gaat op haar elan verder bij de juniores. Onze provinciale crosskampioene en 20ste op het BK, mocht te Tessenderlo het tweede hoogste podiumtrapje beklimmen (6 deeln.). Bij de heren junioren haalde ook Ward DELME het podium, als 3de, met in zijn spoor Han RAETS als 5de en Joeri PERDIEUS als 8ste (op 13). Bij de seniores dames sloot Evy HENS een geslaagd seizoen af met een schitterende 2de plaats. Ook Lise VAN CASTEREN (4de) zou op dat podium niet hebben misstaan. Catherine SMETS finishte verdienstelijk als 8ste seniore.

Een voor ROBA ware veldloophoogdag daar te Tessenderlo! En dat gaf ook onze commentator Paul deskundig het publiek mee, zoals het hoort...via de luidsprekers.

RW