Verslag Veldloop Waregem

03/11/2019 - 62ste Jongerencross te Waregem

"AUBERGINE AAN DE GAVERBEEK"

Geen paardengetrappel die zondag 3 november op de Hippodroom van Waregem, maar wel de 62ste editie al van de Jongerencross aldaar. Een veldloopklassieker dus, met een flinke ROBA-inbreng, meer bepaald door onze Yellow Armada-kern. Overigens kwam de Jongerencross van Waregem, net zoals de veldlopen van Heverlee en Bonheiden, die dag in aanmerking voor het "wintercriterium veldlopen" van het "Motivatie Premie Stelsel" (MPS) van ROBA. En onze ROBA's toonden er zich van hun beste zijde. Zij  promootten er met verve ... "aubergine aan de Gaverbeek".

ROBA haalt het podium

Jarne DE WILDE opende in de sterk bezette pupillenwedstrijd (72 deelnemers!) met een mooie 22ste plaats algemeen en goed voor een 8ste stek bij de eerstejaars pupillen. Minder goed gestart, rukte Xantipe SERVOTTE nog op naar een 14de plaats in het peloton van 59 miniemen, wel als 5de beste bij haar leeftijdsgenotes. En meteen daarna zat er een podiumhuldiging aan te komen voor ROBA. Ulrike VANDOOLAEGHE haalde met brio het 2de hoogste schavotje in een wedstrijd met 33 dames cadetten, nadat zij haast de ganse wedstrijd aan de leiding had gelopen. Onthouden die naam!
Knap werk ook van Silke UYTENDAELE bij de scholieren. In februari jl. eindigde zij als 45ste in het BK veldlopen voor cadetten. Haar eerste wedstrijd bij de scholieren leverde al meteen een puike 5de plaats op (17 deeln.), tezelfder tijd goed voor de overwinning bij de eerstejaars. Van een opener gesproken!
En Elias DE WILDE dan bij de heren scholieren, die met 36 aan de start stonden? Elias vertrok als een pijl uit een boog, bouwde zo'n 30m voorsprong uit op de rest, maar moest vervolgens terrein prijsgegeven,  om zich daarna verdienstelijk naar een mooie 9de plaats te knokken. Een kerel met pit!
Bij de seniores dames hielden Elien OSSELAER en Josephine RONDELEE de ROBA-kleuren hoog, met een knappe 4de en 5de plaats (op 13 seniores).
Na zijn marathonexploten (5de op het BK te Eindhoven in 2u27'49"), was het voor senior Sander VERMINCK in de Waregemse modder aanpassen geblazen aan het specifieke veldloopritme. Het leverde hem een 5de plaats (op 20) op. Voor onze 400- en 800m-loper, Runar VAN DER PUTTEN, werd Waregem zijn eerste juniorenveldloop, over maar liefst 6840m. Een hele opdracht dus, maar goed voor een 6de plaats (op 8).

De Yellow Armada-boys en girls van ROBA vielen te Waregem verre van uit de toon. Zij brachten met overtuigende prestaties ... "aubergine aan de Gaverbeek".

RW