Verslag Veldlopen Lebbeke - Essen - Lommel

17/02/2019 - Veldlopen van Lebbeke, Essen en Lommel

Aanloop naar BK, met voor ROBA mooie OVERWINNING en EREPLAATSEN!

Beperkte Roba-bedrijvigheid afgelopen zondag 17 februari, als aanloop naar het BK van volgend weekend. Roba trok wel de aandacht met de prachtige zege van Lahsene BOUCHIKI te Lebbeke en de ereplaats van Evy HENS te Essen in de Noorderkempen. Ook in het Limburgse Lommel werd aubergine gesignaleerd met twee puike resultaten tijdens de wedstrijden voor het Limburgs Veldloopcriterium aldaar.

Zege voor Lahsene BOUCHIKI

Het was wel de 63ste editie al van de veldloop van AC Lebbeke aldaar (wat naar de status van klassieker neigt), maar aan de start van de seniorenwedstrijd over 8660m, stonden slechts 19 atleten. De korte cross scoorde er beter met 36 deelnemers. Onze Lahsene BOUCHIKI toonde zich de beste van die senioren, met 9 seconden voorsprong op Sven Bombeke (EA). U weet wel, de Aalstenaar die vroeg dit seizoen in de veldloop van Vilvoorde o.m. onze eigen Timothy CONVENTS van de zege hield. In de Roba-klassieker van Wespelaar (2 dec 2018) pakte Lahsene (broer van Soufiane en student aan de Eastern Michigan University in de VS) overigens al mooi de tweede plaats, na Wesley DE KERPEL, maar voor Timothy CONVENTS en Pieter VERSCHOREN. Lebbeke werd een wederoptreden, wel met een verdienstelijke zege en zijn coach zag dat het goed was. Bij aanvang van het lopende veldloopseizoen maakte Lahsene zich overigens ook al verdienstelijk voor onze club: samen met de broertjes DE KERPEL tekende hij met Roba voor de 3de plaats tijdens de CrossCup Relays te Gent.

Evy HENS: 5de te Essen

Essen, de ESAK-gemeente waar de bekende wieler- en atletiekfamilie Van Hooydonck thuis is, beleefde op 17 februari jl. de 20ste editie van de Veldloop van de Noorderkempen. Britt Vanthillo (ACBR), dochter van de internationaal gelauwerde mastertopper Els Van Hooydonck, was er de beste van de 10 seniores en onze Evy HENS finishte er als 5de, net in de helft van het deelnemersveld. Na lang gestreden te hebben met de 3de plaats als inzet, moest zij tijdens het wedstrijdeinde wat terrein prijsgeven, maar ging zij, sierlijk lopend als steeds, bekende streekgenote Liesbeth Monsecour (HULS) nog met 9 seconden vooraf. Voor de rest vielen er geen Roba-shirts te bekennen, daar in de stille Noorderkempen (Essen trok 317 deelnemers voor alle wedstrijden samen).

Lommel: aubergine in het bronsgroen eikenhout

Te Lommel, tijdens de wedstrijden voor het Limburgs Veldloopcriterium, was Roba bij de jongsten vertegenwoordigd door Ria VERHEYEN. Zij tikte verdienstelijk als 8ste aan bij de benjamins meisjes (2010) op 22. Ook bij de heren junioren kleurde Roba mee het gebeuren, met de mooie 4de plaats van Joeri PERDIEUS, netjes in het midden van het groepje deelnemers.

Volgende afspraak, het Park van Laken, voor de CrossCup-manche en de Belgische veldloopkampioenschappen,... op wandelafstand van het Atomium. Niet te missen!

RW