Verslag Veldloop Mol - Waregem - Opwijk

Veldloop Mol 2018

4/11/2018 - CROSSCUP MOL

Hard labeur in Molse witte zand !

Het begrip zandspecialist kennen we natuurlijk vooral vanuit het veldrijden, maar 1 maal per jaar waait het ook over naar die andere Vlaamse buitensport, en het zijn steevast onze collega’s van Vabco Mol die daar borg voor staan. Op en rond het Zilvermeer is het begin november traditioneel verzamelen geblazen voor de eerste individuele run binnen het CrossCup-gebeuren, en dat was dit jaar niet anders.

Mul zand in de startzone, de fameuze passage richting de vijver, en nog meer in de vernieuwde finishstrook, wat leidde tot taferelen aan de eindmeet die we vooral kennen van de 1500m in de 10kamp. Bij de korte cross heren bijvoorbeeld lagen 8 van de eerste 10 lopers nog op de rug naar adem te snakken, toen Daan Coremans als 32ste over de meet kwam, en één van hen was Kevin De Kerpel. Halverwege had deze de koers in handen genomen, en zat ondermeer op kop bij de vijverpassage. Ondanks de luide aanmoedigingen van broer Wesley (gedwongen inactief met een keelontsteking) ging in de 2de ronde het … licht stilletjes aan uit, en viel hij terug naar de 5de stek. Zelden is hij zo diep gegaan … Daan bleek duidelijk zijn race beter verteerd te hebben, waarschijnlijk steunend op een gedoseerde start (iets te voorzichtig zelfs…) maar vooral zijn kortere paslengte, die resulteert in een stabielere romphouding, wat energie sparend is. Joris Van De Velde (46ste), qua stijl zowat de antipool van Daan, zag je na amper 300m al denken … waar ben ik in Godsnaam aan begonnenJef Verlinden (67ste), Nico Ceusters (77ste) en Nick Nys (83ste) maakte er onze inbreng compleet, daar op die korte afstand.

Geen Roba seniors mannen of vrouwen op de lange cross, bij afwezigheid van ons fameus marathon duo Nina Lauwaert (batterijen terug aan het opladen op een stage, en dat na een fameus wegseizoen) en Karen Van Proeyen, dus was het uitkijken naar het dames juniors trio Sien Wittevrongel (23ste) - Elina Heroes (24ste) – Cathérine Smets (27ste) en de passages van onze enige master in koers, Rita De Vries, die de 10de plaats binnen haar categorie uit de brand sleepte. Bij de M-55 triomfeerde Patrick Van Daele, en datzelfde huzarenstukje schudde ook Hubert Grandjean uit de mouwen bij de M-60, voor o.m Redgy Tytgat, die 2de werd binnen die categorie. Patrick’s broer, Luc Van Daele was er de op één na sterkste M-65er, en Danny Van Bael (16de) verscheen als 3de M-45’er in de uitslag. Tel daarbij nog Chris Wouters (21ste), Wouter Verbist (33ste), Filip Smets (38ste), alsook Nico De Roeck (46ste), Pascal Van Ouytsel (49ste), Dirk Biscop (62ste) en Bart Dewil (73ste), en je beseft dat het alweer een aangename race was voor de aanwezige Roba-volgers. In het bijzonder de beresterke juniors lichting viel hierbij fameus in de smaak. De Nederlandse topkern was naar Mol afgezakt en ook onze beste landgenoten tekenden present. Al moet wel een kanttekening geplaatst worden, want tot 31/12 mogen de nieuwe seniors in de CrossCup nog meelopen met de juniors. Het verschil tussen de eersten en onze jonge eerstejaars juniors is dus 2 jaar! Yorick Van De Kerkhove hield als 1ste jaars goed stand (7de eerste jaars), mede profiterend van zijn lager gewicht (mooi meegenomen op dit loodzware parcours), en ditmaal duidelijk de betere van Ward Delmè (27ste), Sander Das (45ste) en Timo Vandeuren (47ste).

Bij de Cadetten en scholieren was het kwantitatief gezien voor ons eerder een mager beestje. Dina Calders (18de cad meisjes) en Liam Dreesen (knap 8ste, sterke 2de helft bij cad jongens!) moesten onze aanmoedigingen met niemand delen, en bij de scholieren was het met 3 stuks nauwelijks beter. Liana Heroes liep als 24ste meisje binnen, en Lukas Das mocht als 55ste zijn naturaprijs gaan afhalen. Geheel vooraan probeerde Yvan-Kevin Shumbusho niet alleen onze clubkleuren hoog te houden maar zelfs onze Belgische eer, te midden van enkele Hollandse toppers. In de vlot lopende boszone wist hij zich telkens netjes in het zog te plaatsen van die minimaal 1 kop grotere, en vooral meer gespierde concurrenten, maar dat fysiologisch nadeel betaalde hij cash in die verschrikkelijke witte zandstroken. Werkelijk op de meet werd hem de 3de plaats afgesnoept (…milimeterkwestie) maar hij mocht wel op het erepodium zijn CrossCup leiderstrui gaan opeisen.

Niettegenstaande Mol toch niet bij de deur ligt, wisten onze jeugdtrainers 46 jongeren naar het Zilvermeer te lokken. Nu ja, voor onze Diestse vrienden was de afstand best te doen, wat resulteerde in weer heel wat deelnemers. Ook bij deze jeugdreeksen waren er verrassend veel Nederlandse lopertjes, alsook veel meisjes en jongens van onder de taalgrens. Toch wisten heel wat Roba’s zich vooraan in de kijker te lopen, zoals het duo Joke Tytgat (3de, eerste roba podiumplaats van de dag) en Fien Peeters (mooi 5de, dit HERA-meisje), Kato Vanstechelman (fraai 2de bij de eerste jaars pup) en vooral Anneline Smets die bij de 2de jaars pup meisjes wel door het zand leek te zweven en stijlrijk iedereen het nakijken gaf, waaronder Bikha Peeters (21ste), Maya Wittevrouw (23ste), Fran Demarsin (29ste) en Stien Teniers (36ste).

Voor de mooie prestaties van al de andere jeugdige clubiconen verwijs ik graag naar de website met uitslagen van de crosscup.

Groeten,
Rudy

 

4/11/18 - Cross te Waregem

Onze clubgenoten van de Yellow Armada trok met een delegatie naar Waregem, en ook zij liepen zich in onze ROBA-kleuren in de kijker.

Lenn Teugles, die recent over kwam van Sparta Bornem wist zijn eerste overwinning in ROBA-trui te bemachtigen en moest slechts 1 master laten voorgaan.

Bij de dames kwam Josephine Rondelée, die ook haar eerste individuele wedstrijd voor ROBA afwerkte, als eerste senior over de streep.

Naast deze 2 overwinningen waren er nog mooie ereplaatsen van Gust Waegeman (8ste schol jongens), Stepfanie D’Haen (7de master dames) en Elien Osselaer (6de senior dames).

 

4/11/18 : Cross te Opwijk

Sen heren: 6de Stijn Van Buyten (9 deeln)