Verslag Waterloop

01/09/2023 - 30ste Waterloop te Aarschot

Succesverhaal met een aubergine strikje rond!

Voor de 30ste keer al ging te Aarschot de traditionele Waterloop door. Deze jogging en wandeling bracht de deelnemers, via de oevers van Laak en Demer, naar de Kasteeldomeinen Nieuwland en Ter Rivieren en de natuurgebieden Vorsdonken en Turfputten. De in totaal 282 deelnemende lopers hadden de keuze uit de afstanden 4, 9 of 15 km. De Knoet tekende voor een puike organisatie. De ervaringrijke BETA-kern van ROBA, onder leiding van Jos Janssens, Jord Vandenhoudt en Pieter Craenen, droeg een aardig steentje bij tot het succes van het loopevenement. Den Tesse van De Knoet had blijkbaar een pakt met de weergoden gesloten, want na een kletsnatte voormiddag, met overvloedige regenbuien boven de streek, deed een joggingvriendelijk avondzonnetje zijn intrede rond de omloop. Vanaf 19u15 werden de diverse joggings van start geschoten. Wedstrijdcommentator Paul WInnepenninckx, deskundig geruggensteund door Jan De Wijngaert als co-commentator, gaf het beste van zichzelf. Zij mochten aan de finishlijn een reeks klinkende namen verwelkomen, samen met al die gedreven joggers, die bijzonder verdienstelijk evenmin de inspanningen schuwden. De prestaties van onze clubgenoten uit de voorste gelederen, zetten we hierna graag op een rijtje.  De volledige uitslagenlijsten, met de resultaten van alle ROBA's, vindt u op www.crone.be/uitslagen.

4km - ROBA op de afspraak!

De zege over 4km ging bij de heren naar de atleet van AC Westerlo, Jelle Van Leuffelen. Hij ging met 7 seconden onze ROBA-boy uit Werchter, Lode WUYTS vooraf. Deze schreef deze zomer ondermeer al knappe overwinningen op de weg op zijn naam te Gelrode (2km) en Holsbeek (3km) en staat ook op de piste flink zijn mannetje (1000m in 2'40"07 te Kortenberg). Zijn vriend Han RAETS pakte de 3de plaats in de Waterloop over 4km en is over 1500m zo'n 4'03"07 waard. Pieter VERSCHOREN, de M35-master in een uitstekende conditie, met nieuwe clubrecords in zijn leeftijdscategorie over 3000m en 5000m, finishte aan De Knoet als 4de over 4km. Robbe THIELEMANS uit  Baal werd 6de, Kobe DELME 7de en Jeroen PERDIEUS 10de over die afstand, net voor Ramselnaar Giel VAN DER SANDE en Wouter DEMEY. Nog tal van andere verdienstelijke ROBA's (zoals Kasper RIJNDERS als 17de) vindt u in de 103 namen tellende 4km-uitslag terug.
Bij de dames over 4km moest onze ROBA-cadet, Kato VANSTECHELMAN, als 2de, enkel de Mechelse Stephanie Kennis laten voorgaan. Kato won recent te Betekom met het ROBA-team nog goud op het PK 4×800m cadetten! Scholier Hanne VAN DER HOEVEN uit Schriek werd 3de bij de dames over 4km en Nicole BERGEN 9de, Joëlle DANCKAERTS 12de, Ingrid VERBRAEKEN uit Begijnendijk evenzeer verdienstelijk 28ste dame. Allen een proficiat waard! De volledige uitslagen van deze 4km en van al onze ROBA-leden, vindt u, zoals reeds vermeld, op www.crone.be/wedstrijduitslagen.

Bart VANDEN BOSCH 2de op de 9km

De in Hoeselt wonende Simon Eeckhout won, met 55 seconden voorsprong op de 2de, overtuigend de 9km bij de heren. En die 2de was onze ROBA-boy en Kapsalon Luc-atleet uit Holsbeek, Bart VANDEN BOSCH. Knappe prestatie van Bart, nadat hij dit seizoen te Peulis al de 8km had gewonnen en 3de werd over 7km in zijn eigen gemeente en 4de te Haacht over 5km. Master Guy VAN DER HOEVEN uit Schriek werd 10de en Bart DE NIJS puik 12de. Onze cadet Joost JANSSEN uit Tielt-Winge mocht een fraaie 14de plaats noteren. Net na cadet Jarne RYMENANTS kreeg master M65 Jos VERBRIGGHE uit Kampenhout de 16de plaats op de 9km toegewezen. ROBA-cadet Pepijn DEFAUW werd knap 23ste, Rudy VANDEN BOSCH 28ste, Lukas VAN KERKHOVEN 30ste, Ramselnaar Jeroen RIJNDERS 37ste, gewaardeerd clubfotograaf Sven JANSSENS 41ste, Danny VAN BAEL 43ste,  Balenaar Marc WILLEMS 55ste, net voor twee Aarschottenaren in aubergine kleuren, Ronny RYMENANTS en onze verdienstelijke M75-er Cyriel COREMANS. Gelrodenaar Dirk VOUNCKX tikte als 63ste aan en ROBA-recreant Guido SCHEERS als 77ste.
Bij de dames over 9km was er geen kruid gewassen tegen de Heistse Vicky Liekens. Zij ging Karo De Nijs uit Duffel vooraf en onze Lise VAN CASTEREN (3de) uit Begijnendijk, die na haar zege onlangs te Holsbeek over 7km, ook in de Waterloop een glansrijke prestatie neerzette. Chantal RAEYMAKERS (Kapsalon Luc) mocht een mooie 5de plaats toevoegen aan haar al rijke palmares. Greet TIERENS werd mooi 8ste. De Betekomse Fleur VERMEIRE (ROBA Recreanten) finishte als 9de dame. Knap toch! Kristel VAN LOOY, in aubergine kleuren, werd, niet minder verdienstelijk, 11de dame over 9km. Zij ging o.m. de Hulshoutse Nancy Bastiaens (12de) met 10 seconden vooraf. Katrien VERHAEGEN uit Begijnendijk werd 14de. Ine MIDDEL (master +65 uit Ramsel) mocht met een 16de plaats evenzeer tevreden op haar wedstrijd terugblikken, net als de Betekomse Katrien VAN RILLAER van de ROBA Recreanten. Zij ging als 17de de Gelrodese Anne-Lies Schoolmeesters 1 plaatsje vooraf. Veronique VAN VLASSELAER (Ramsel) finishte verdienstelijk als 20ste dame. De Betekomse Cindy VERSTREPEN werd als 31ste afgeklokt, ultralooptopper Karine VAN ELSEN als 34ste, terwijl Greet GELIN als ROBA Recreante zich als 40ste bij de aankomstrechters meldde.  Vermoeid, maar gelukkig, waren die ROBA-ladies na hun 9km-run.

15km - met toppers als schitterende winnaars!

Ook voor het slotnummer van de Waterloop over 14.800m had ROBA nog stevige ijzers in het vuur. De man uit Morkhoven, Kenneth Laureys (De Dorpspomp), won met meer dan een minuut voorsprong op de 2de deze run langs Laak en Demer. Kenneth kent de omloop als geen ander, want verleden jaar werd hij 2de in de Waterloop-wedstrijd over 9km. Dit jaar mocht hij overigens ook al van de overwinning proeven in de 10,5 km-loop van Booischot en de 10km van de Limbergjogging. Onze master +35 uit Ramsel, Greg VAN DER SANDE, pakte de 2de plaats, nadat hij verleden jaar in diezelfde wedstrijd over dezelfde afstand reeds als 3de was geëindigd. Op wandelafstand van zijn St. Jozefscollege, finishte Mattias PAGLIALUNGA als 3de op die 15km. Mattias is aan een fraai seizoen bezig. Ten bewijze: ondermeer zijn 2u45'23" in de marathon van Rotterdam dit voorjaar. En Raf VERHAEGEN dan? Onze M50-master veroverde de 11de stek op de 15km (zijn tijd: 1u02'29"). Knap zo! Dat geldt evenzeer voor Benny VAN VLASSELAER uit Schriek als 13de en Nico CEUSTERS  als 16de en onze toegewijde webmaster Filip SMETS als 20ste. M40-er Tim CYPERS uit Betekom finishte even later als 23ste. Peter DE VOCHT, de clubgenoot die op zijn vijftigste wereldrecordhouder werd op de 10.000m in zijn leeftijdscategorie, in 29'55"16, liep op een drafje zijn ruim 14km lange Waterloop en werd aan de meet als 31ste geregistreerd. Jo DAS uit Nieuwrode zat hem als 32ste op de hielen. Dan volgde M60-er Michel OCULA als 33ste en Betekomnaar Jo DISCART als 34ste.
Bij de dames over 15km stond er geen maat op de sierlijk lopende ROBA-atlete Ruth VAN CAMPEN uit Begijnendijk. Zij kan al een mooie erelijst voorleggen, met ondermeer brons op het jongste Belgisch en Vlaams kampioenschap op de marathon te Eindhoven in 3u05'34" (haar eerste marathon). Zij won dit jaar ondermeer ook te Booischot een 10,5km-run. In de Waterloop te Aarschot ging zij de 2de, Karen Peeters (Bonheiden), met ruim 3 minuten vooraf. Karen Van Loy uit Beerzel werd 3de bij de dames in de 15km-Waterloop, onze ROBA-lady Veerle SMETS 6de (wat een mooi seizoen al !), Lore VAN CASTEREN uit Houtvenne 7de en Heidi DE WINTER-PIETERS uit Keerbergen 11de.

De 30ste Waterloop was eens te meer een succesverhaal dat de sfeer opriep van "één grote, warme lopersfamilie". Op de terrasjes aan De Knoet werd nog gezellig, en met volle teugen,  nagenoten van de tijdens de wedstrijden geleverde inspanningen. Bekijk de volledige uitslagenlijsten nog even op www.crone.be/uitslagen. Alle vermelde atletes en atleten verdienen onze waardering en welverdiende gelukwensen!

Raymond