Verslag wedstrijden oktober 23

25/10/2023 - Heverlee (= Prov kamp scholen-veldloop MOEV)
28/10/2023 - Leuven (Jeugdindoormeeting)

Vorige woensdag waren een aantal ROBA’s van onze 3 kernen actief op de MOEV-veldloop te Heverlee, meer bepaald om er het provinciaal crosskampioenschap af te werken, met teams komende van de diverse scholen in de regio. Door de regen van de voorbije dagen was er minder volk dan gewoonlijk, en het zijn natuurlijk de ‘gelegenheidslopers’ die het als eersten laten afweten. Het contrast tussen aangesloten atleten, vooral van DCLA en ROBA, en de niet aangesloten deelnemers was alweer erg groot. Daar we geen uitslag hebben ontvangen gaan we ons beperken tot de ROBA-winnaars, zijnde Joke Tytgat en Robbe Vandamme, die wonnen met de vingers in de neus, en Jana Nulens, die iets ruimer in de reserves moest tasten om de DCLA-atlete Amélie Koninckx en de HERA-clubvriendin Finn De Coster achter zich te houden. Er waren heus nog veel andere clubgenoten van de partij, maar zonder uitslag wordt het een gevaarlijk ‘giswerk’ waarbij we menig clubgenoot zouden missen/vergeten, en dan liever geen opsomming natuurlijk. Zie hieronder foto’s die aangaven dat de sfeer wel oké was.

h1
Winnares Jana, met club-collega Finn op bronzen positie
h2
Onze jongens, klaar om de ‘schoolkleuren’ te verdedigen ….

Voor de ‘echte’ uitslag verwijzen we graag naar de MOEV-website, waar bij het schrijven van dit artikel nog niets op terug te vinden was.

3 dagen later, op zaterdag, trokken 20 ROBA’s naar de Leuvense indoorwedstrijd, waar de DCLA-collega’s het prille indoorseizoen openden voor pupillen en miniemen. Welgeteld 120 jongens en meisjes gingen de strijd aan met de kogel in de hand, aan de hoogspringmat, en in de zandbak van het verspringen. 75 onder hen droegen trotsvol de wit-rode kleuren van DCLA, en gingen met het leeuwendeel van de top-3 plaatsen lopen. Slechts 2 van onze jonge Roba’s wisten daar hun voet tussen de deur te zetten, en dat waren minieme Nel Havet aan de hoogspringmat, en onze nieuwkomer Lorenzo De La Cruz Goethuys, maar dan in de kogelring bij de pupillen jongens. Deze DAK-knaap met zondermeer de mooiste familienaam van gans ROBA stootte vanuit het niets 7m33 ver, en gaf daarmee meteen zijn visitekaartje af richting zijn clubgenoten Lars en Warre Daniels, Lucas Van Hemelryck en Jules Claes. Lars Vervloesem en Vic Peeters gingen de confrontatie zelfs niet aan, en beperkten zich tot de 2 springnummers. Die 7m33 van Lorenzo was hier goed voor de 3° plaats, en ook Nel kreeg die bronzen plak rond haar nek, zoals onderstaande foto fraai aangeeft, na een sprong van 1m30 aan de hoogspringmat. Amber Vanheusden zat met 1m25 nog aardig in de buurt, maar voor Marie Claes, Lena Rinckhout, Ellen Borremans en Saar Vosters was dit nog iets te hoog gegrepen, letterlijk en figuurlijk. Totaal geen probleem natuurlijk, zo vroeg op het seizoen, zeker voor de vele 1° jaars. Julie en Jana De Swert zagen we het beste uit zichzelf halen aan de verspringbak, 3m58 en 3m52, en op datzelfde ogenblik verdedigen Lily Salien en Kaat Bollaerts knap onze kleuren bij de pupillen meisjes.

h3
Nel na het hoogspringen
h4
Lorenzo, terecht fier op zijn bronzen plak !

Onze 3 kersverse miniemen Bent Lambrechts, Daan Van Esse en Martijn Printemps kregen in de kogelring 1kgr surplus te verwerken, van 2 naar 3 kilogram, en ook dat is natuurlijk weer even aanpassen. Daan bleef met 6m98 net onder de 7m-lijn, en ook Martijn heeft met 6m97 die eerste barrière quasi meteen binnen handbereik. Bent kon zich uitleven aan de verspringbak, 4m22, en gelukkig verandert er daar natuurlijk niets voor die gasten.

Volledige uitslag : zie atletiek nu

rudy