Verslag wedstrijden Einrhur - Dordrecht

6/11/2022 - Einrhur (Duitsland) - Dordrecht (Nederland)

Voorbije zondag waren onze ROBA’s niet alleen actief op een aantal plaatselijke crossen (Bonheiden, Waregam, Tongeren ….), maar ook in het buitenland zagen we onze clubkleuren de revue passeren.

Zo blijft onze eigen Belgische kampioene marathon Karen Van Proeyen verder van het ene succes naar het andere lopen, blijkbaar nog steeds terend op die machtig opgebouwde marathonconditie. Ditmaal ging het over de halve afstand, en dat in de bijzonder historische Zuid-Hollandse stad Dordrecht. Samen met haar vriend Wouter Simons, die trouwens 5° werd, stond ze aan de meet van de Drechtstadloop, en er bleek alweer geen kruid gewassen tegen haar optimaal ‘vermogen’.
Zelf had ze het over ‘niet meteen mijn toprace’, maar toch ging alweer iedereen over haar knie, daar op die halve marathon. Haar trainer Luk Verlaenen geniet natuurlijk mee, in dit succesverhaal.

Op hetzelfde moment dat Sander Das & Pieter Verschoren in Bonheiden het beste van zichzelf aan het geven waren, was hun trainer Michael Vermeylen samen met 7 andere kornuiten van zijn groep de Duitse grens gepasseerd, om in het mooie Eifeldorpje Einrhur aan de fameuze Rhursee-lauf deel te nemen. Ziehier het verslag van Michael zelf:

6110
Amper over de landsgrens heen, verscholen tussen diep uitgesneden beboste heuvels aan een langgerekt kunstmatig meer, bevindt zich het pittoreske Eifeldorpje Einrhur. Turtle Team’s geliefde Paasstageplaats, waar één weekend per jaar alles in het  teken staat van de loopsport: De “Rhursee Marathon”. Een geheel weekend met onder andere -uiteraard- een marathon, die het volledige meer op één ronde circuleert. Daarnaast een ultraloop van 52km waarbij je ook het prachtige, maar tevens beladen oud militair complex, Kamp Vogelsang, doorkruist van onder tot boven. Een 10 mijl nordic walking-tocht, een paar kinder- en jeugdafstanden van 1 tot 5km en, als laatste vertrekkend op zondag, het hoofdnummer qua deelnemers, de 16,5 km-Lauf, de wedstrijd rond het onderste deel van het meer, de Urftzee. Met 7 teamleden & 1 interim richting ginds. Zaterdag voeten onder tafel voor de smaakvolle Duitse kost, vervolgens zondag de B&B uitkomen aan de start (en aankomst) van het parcours, klaar voor een prachtige maar tevens loodzware bergkoers.  
 “Als we dan toch gaan afzien, kunnen we het beter in één keer tegoei doen”, zo redeneerde Ruben Van Baelen in zijn kersvers nieuwe wedstrijdsloefkes. Hij vertrok mee op de eerste rij van bijna 700 deelnemers en ging er mee vandoor tegen een strak tempo. Ruben verbaasde dan ook zichzelf, zijn entourage én trainer met een toptijd van 57’51”, meer dan vier minuten sneller dan zijn debuut vorig jaar. Het leverde hem een 3e plaats op algemeen en de overwinning bij de beloften U23. Enkel Yannick Reihs (een man van 14’02” over 5000m deze zomer) die demonstreerde in een nieuw wedstrijdrecord van 54’20” minuten, was een klasse te sterk. De strijd om plaats twee met Timo Küpper (niveau 14’34” op 5000m) verloor hij nipt na de laatste beklimming in deze sterk bezette editie 2022.
Ook Lode Wuyts debuteerde zeer sterk, met een 9e plaats algemeen en als 2e belofte in een tijd van 1u02’27”. Voor de eerste keer die afstand in wedstrijd, een zeer opmerkelijke prestatie. “Die eerste berg tot op die stuwdam was de zwaarste” zo omschreef hij terecht de steile klim richting de Urftzeemauer. Eén van de drie beklimmingen waar het geen schande is, zelfs voor de getrainde atleet, om even meer dan één voet tegelijk op de grond te houden. Niet veel later zagen we ook Wout Coenegrachts die, na een lange sukkelperiode met de illiotibiale band deze zomer, zijn wederoptreden maakte in zijn favoriete winterwedstrijd. Met een respectievelijke tijd van 1u04’16” en 13e plaats algemeen ziet de wederopbouw richting het crosseizoen er goed uit voor onze kersvers afgestudeerde ingenieur.  
Kort daarop volgende onze master Sander Lesage, heden in zijn zwaarste trainingsweek richting de marathon van Valencia, die zijn record van 2018 met een halve minuut aanscherpte. 1u04’23”, 14e plaats algemeen & 4e master. Ook Joeri Peridieus verkoos dit jaar de Eifel boven het veld en debuteerde goed met een tijd van 1u08’23”. 20e algemeen en 4e belofte.
Lukas Das verbaasde iets later met maar liefst 9 minuten sneller te lopen dan zijn debuut vorig jaar. In 1u09’39” pakte hij de overwinning bij de juniors U20 en liep hij naar een 25ste plaats algemeen.
De Das Brothers verdeelden het werk dit weekend, want ook Broer Sander liep later die dag zijn sterkste lange cross bij de seniors in Bonheiden, waar ook onze supermaster, Pieter Verschoren de overwinning pakte bij de plus 35-jarigen. Trainer Michael Vermeylen, terug in opbouw na lange griepperiode, ‘haasde’ aan de Rhursee als training zijn jeugdmakker Jan Coppens (nog niet aangesloten maar komt wel) naar een mooie tijd van 1u20’ over de dik 16km en kwamen aldus als 99ste en 100ste over de streep. Leden en trainer keerden aldus zeer tevreden huiswaarts na een topweekend met het team. Met de verkregen urkundes & medailles reeds boven het bed of in het clublokaal gehangen, kijken we uit naar de komende crossen. Sportieve groeten & tot dan!

Michael (Roba’s Turtle Team)

6111