Verslag meetings Booischot - Alken - Brasschaat - Turnhout - St-Niklaas

18/6/2022 - Booischot - Alken - Brasschaat

B1
Nina snelt naar de beste jaarprestatie in België … 9”61 op de 60m horden

Voorbije zaterdag waren 31 ROBA-jongeren van de partij bij onze goede buren van AVZK, die verrassend uitpakten met een ‘samenvallende wedstrijd’ kangoeroes-benjamins en pupillen-miniemen, en voor de aanwezige atleetjes, ouders en begeleiders bleek dit een schot in de roos.
De wedstrijd begon om 10u, en eindigde om 13u45, waardoor iedereen nog een fameuze ‘vrije namiddag’ voorgeschoteld kreeg, wat anders helemaal niet het geval is, en met de temperatuur die we hier kregen voorgeschoteld (veel te warm…) was het een Godsgeschenk om niet te moeten starten met de meeting op het heetste moment van de dag. Vooral voor de mama’s en de papa’s die bijvoorbeeld een benjamin en een pupil in huis hebben rondlopen is dit een topformule, want dan moeten ze geen godganse dag opofferen om dat sportieve duo te begeleiden, eentje in de voormiddag, de andere tijdens de namiddag. En dan hebben we het nog niet gehad over het ‘educatieve’ karakter van zo’n dubbel programma, waarbij de 2° jaars benjamin al eens stiekem kunnen aanschouwen wat hem/haar volgend jaar aan leuks staat te wachten. Voor onze 12 Kangoeroes en Benjamins was het dus niet alleen een prettige sportieve topdag, maar ook een erg leerrijke…
Zoals reeds gezegd, het was er snikheet, en weinig beschutting, dus spaarzaam omgaan met de krachten was zondermeer de boodschap. Het begrip ‘opwarmen’ voelde wat ongemakkelijk aan, en de inhoud ervan kon een stukje ‘beperkter’ dan gewoonlijk. Tussendoor een slokje drinken om de vochtbalans op peil te houden was wel aan de orde van de dag, en verder geen al te gekke dingen tussendoor. Gelukkig bestond het programma uit korte spurtafstanden, al dan niet met horden, en verder een aantal kampnummers, waar die hitte niet al teveel impact op heeft, wel integendeel.  
Het venijn zat in de staart, want de meeting werd er afgerond met een 3x600m aflossing, en dat zowel bij de jongens als meisjes, pupillen en miniemen. Met minimaal 1 team in al die estafettes bewezen onze jongeren dat ze geen watjes zijn, en vooral de wijze waarop was een schitterende afsluiter van een meer dan geslaagde meeting, waarvoor alle lof richting de mensen van Booischot.

Op de korte spurtafstanden heeft die warmte geen negatieve invloed, en als je daar bovenop nog in de startblokken mag kruipen temidden van sterke Antwerpse concurrentie uit Lyra, AVZK, RAM en ABES, weet je dat dit hoogstaande onderlinge strijd zal opleveren, en er ongetwijfeld persoonlijke records zullen sneuvelen. Hier een top-3 plaats behalen op een individuele proef, en de daarbij horende medaille, was absoluut geen sinecure, en slechts voor 2 Roba-pupillen en 3 miniemen weggelegd.
Zo werd Lenthe Nijs fraai 3° op de 60m vlak, in een nieuwe PR-tijd van 9”30, en ook op de 60mH verbeterde ze haar eigen bestchrono, en bracht hem op 10”88. Die 60mH werd gedomineerd door een beresterk Lyra-trio, waar ook onze andere sterke hordeloopster Milla Mergaerts (11”07) geen verhaal tegen had.

B2
Milla en Lenthe, in volle inspanning … (Foto Sven)

Op de 60m spurt kwamen ook de andere pupillen meisjes zeer sterk voor de dag, zoals onze Anna Van Hoof (sterke PR van 9”40 op de 60m), Lola Claes (knappe PR van 9”51), Martha Van Put (puike winnares 2° reeks 60m, PR-tijd van 9”52), en Emily Vansweevelt, die een fraaie 9”59 liet optekenen. Liene Van Rompaey verbeterde zich tot een tijd van 9”64, nadat ze eerder op de dag al bijzonder blij was met haar verspringoptreden, waar ze zich verbeterde tot 3m77, en er ons beste meisje was op dit kampnummer. Ook Lena Van Aerschot (3m08) en Stien Speetjens (2m94) verlieten de zandbak met een persoonlijke bestprestatie achter hun naam, en ook op de horden verweerde Lena (12”47)  zich naar behoren, net als Martha (12”47) trouwens.

Bij de pupillen jongens was Lukas Vercruysse onze man van de dag, met een mooie 3° plaats op de 60m vlak, in een uitstekende PR-tijd van 8”87, en ook op dezelfde afstand, maar dan met horden, bleek hij (PR 10”78) onze sterke knaap in het veld. Ferre Hennens bevestigde met zijn 9”14 chrono op de 60m dat hij over een stel snelle benen beschikt, want hij hield hier zonder verpinken zijn clubmakkers Daan Van Esse (PR 9”18), Thomas Van Hees (PR 9’48), Staf Salaets (9”65) en Goos De Troch (PR 9”76) achter zich. Ook Emiel Hindriks (11”11), Kobe Heijlen (10”68), Louis Celis (PR-chrono van 10”37) en Martijn Printemps (PR-tijd van 10”14) hadden geen verhaal tegen de snelle benen van Ferre. Op het hordennummer lagen de verhoudingen enigszins anders, want daar gaven Staf (mooie PR-chrono met 12”09) en Emiel (PR 13”41) op hun beurt hem netjes het nakijken.

B3
Lukas op weg naar die mooie 8”87, voor ondermeer Ferre (9”14)(foto Sven)

Bij de miniemen jongens sloegen 5 Roba-gasten de raad van weerman Frank Deboosere (= ‘doet absoluut geen zware inspanningen bij zulk weer!”) compleet in de wind, en achteraf had ook niemand spijt van die ongehoorzaamheid. Mathieu Maes kende een absolute superdag, met een uitstekende zege op de 80m (PR 10”80, fameuze duik onder de 11”-barrière!) en een even knappe 2° stek op de 80m horden waar hij met 13”99 voor het eerst onder die 14”-grens bleef. Reken daarbij nog zijn PR-prestatie aan de hoogspringstand (1m30) en het speerwerpen (19m34), alsook zijn inbreng bij de 3x600m (zie verder…), en je weet meteen dat Mathieu de Booischotse piste verliet met een uitstekend gevoel en opgeheven hoofd. Op die 2 kampnummers moest hij de duimen leggen voor Lander Bergen, die fraai 3° werd bij het hoogspringen, met een PR-verrichting van 1m40, en 22m78 achter zijn naam kreeg aan de speerstand, wat ook al een bestprestatie is. Hier klopte Lander ondermeer ook Jarne Rymenants (12m38, PR), Tobia Vansweevelt (PR 12m67) en Milo Caers, die 21m99 ver wierp. Milo zijn dag kon toen al niet meer stuk, want op de 80m realiseerde hij een 11”79 PR-tijd, en zijn reactie aan de meet (duim meteen in de hoogte…) was alleszeggend. Tobias was met 11”66 nog een fractie sneller, en zat dus netjes tussen Mathieu en Milo in.

Ook onze miniemen meisjes bleven er niet onopgemerkt, en de dame die de hoogste sportieve noten zong was alweer onze snelle Nina Janssens. Ondanks de sterke Antwerpse concurrentie stond ze tweemaal op het hoogste schavotje, met ditmaal een fraaie 10”98 op de 80m, maar vooral die fameuze 9”61 op de 60m horden, waarmee ze momenteel geheel bovenaan de Belgische ranglijst 2002 staat, en zich nog steviger is de clubrecordtabel verankert. Na haar wedstrijd was diens eerste vraag aan ondergetekende … ‘wat gaat u nu schrijven, Rudy?’, en we moeten eerlijk toegeven dat we stilaan maar zeker quasi alle superlatieven hebben opgebruikt… Machtig om zien hoe ze op het podium omringd was door meisjes die een kop groter zijn dan zij, maar deze toch telkens zonder pardon voor de bijl gaan. Wat als ook zij in haar groeifase komt … Knap Nina!
Vooral mooi om zien is die onderlinge vriendschap tussen onze miniemen meisjes, en dat was hier niet anders. Meteen na haar schitterende zege op dat hordennummer hingen die andere dames rond haar nek, met onze super enthousiaste en zeer lieve Ana Sueters als natuurlijke verbindingspersoon binnen die bende. Ana mocht trouwens meer dan tevreden zijn over haar eigen verrichtingen hier in de Zuiderkempen, want ook haar PR-chrono van 10”59 op de horden mocht er zijn, en in de verspringbak (4m10) scoorde ze eveneens nooit beter dan hier.

B4
Ana in goed doen, daar in Booischot! (foto Sven)

Noa D’hollander van haar kant liet vooral op de 80m spurt haar klasse zien, met een mooie PR-chrono van 11”65 als eindresultaat. Hanne Smit was onze beste dame bij het speerwerpen (19m39), waar ook Elly Rinckhout (PR 13m44) tot een verbetering kwam, net als in de verspringbak (3m25).

B5
Elly op weg naar een persoonlijke bestworp … (foto Sven)

Elly en Hanne kwamen daarenboven uitstekend voor de dag op het afsluitende aflossingsnummer, de 3x600m, waarmee we nog 4 fameuze bisnummers kregen voorgeschoteld, netjes aan het slot van de middag (alles opgekuist om 13u45…). Bij de pupillen meisjes zagen we naast Ana Van Hoof (sterke koers!) en Emily Vansweevelt (wat een laatste 200m!) het kersverse Beta-meisje Emme Vos debuteren en dat deed ze op een prachtige manier, waardoor ons trio trotsvol op de 2° podiumplaats stond te pronken. Meteen een medaille rond de nek, en dat op uw eerste koers (met een papieren nummer, want haar officiële nummer was nog niet binnen).

B6
Nieuwkomer Emme, meteen goed opgevangen door meisjes als een Ana en Emily! (Foto Sven)

Ook onze pupillen jongens werden naar het erepodium geroepen, want het sterke drietal Daan Van Esse, Staf Salaets en Lukas Vercruysse had met een tijd van 6’14”84 de 3° chrono van het ganse stel. Langsheen de rand van de piste stond een zekere Paula Elsen, ooit nog atlete bij de Beta-kern, als terecht fiere oma van Staf, de jongens luid aan te moedigen, met de bronzen plak als mooi eindresultaat.
Datzelfde eremetaal kreeg ook ons miniemen meisjestrio Hanne Smit, Ana Sueters en Elly Rinckhout om hun hals, en dat na een beresterk optreden van hun alle drie. Alleen het 1° team van ABES en ons eigen trio Nina Janssens, Fien Peeters en Lora Vanhentenryck bleken een maatje te groot. Fien en Lora waren de provinciegrens gepasseerd om alleen op dat mooie aflossingsnummer uit te pakken, en dat was er ook aan te zien. Wat kan atletiek toch mooi zijn als je van moeder natuur extra motorische tools hebt meegekregen… Naar analogie van de internationale toppers gingen ze zonder verpinken ook even een kiekje nemen naast het scorebord, kwestie van de zaak netjes af te ronden…
Onze jongens hielden het iets bescheidener, al moesten ze sportief met een 2° plaats nauwelijks onderdoen voor hun clubvriendinnen. Die stonden trouwens luid aan te moedigen, toen Milo Caers, Tobias Vansweevelt en Matthieu Maes uitstekend voor de dag kwamen, in hun strijd tegen het Antwerps geweld, en alleen maar voor het thuislopende A-team van AVZK het hoofd moesten buigen.

B7
Tobias, Milo en Matthieu, na hun fraaie 3x600m … (Foto Sven)

Ook op zaterdag stond weer een meeting van het Antwerps AAS-criterium op het programma, ditmaal in Brasschaat, en ook daar was het natuurlijk ‘bakken en braden’ geblazen. Vraag het maar aan onze enthousiaste pupil Lena Rinckhout, want zij pakte er uit op de 60m (mooie 10”04), het hoogspringen (1m00) en met de hockeybal (25m37). Dit laatste atletieknummer zal volgend jaar, seizoen 2023, trouwens niet langer meer op het programma staan van de pupillen, maar wordt er vervangen door vortexwerpen. Dit heeft recent de beleidscommissie jeugd van de VAL beslist, en dat op aanraden van vele jeugdtrainers, die aangaven dat werpen met een vortex veel beter is voor het ‘correct’ aanleren van de werptechniek & voorbereiding op het speerwerpen, dan hockeybalwerpen. Ook de logica dat ze het vortexwerpen al kennen van bij de Kangoeroes en Benjamins (sinds zomer 2021) speelt natuurlijk mee.

In Alken zaten Olivia Wittevrouw, Vik Tielens en Willem Tiri te puffen, maar hun ‘sportieve kunnen’ had er duidelijk niet onder te lijden, wel integendeel. Willem scherpte er zijn 400m-chono aan tot een fraaie 54”03, en ook Olivia ging van start op dat loodzware nummer, en beloonde zichzelf met een mooie 1’06”05. Vik hield het bij een 100m, en liet daar een 12”11-chrono optekenen.

Rudy

18 juni 2022 : Booischot JEUGDMEETING AVZK
Pup - 60 - Dames
 
3 4411 Nijs Lenthe 2012 ROBA 9.30 (PR)
  5 5003 Van Hoof Anna 2012 ROBA 9.40 (PR)
  7 4810 Claes Lola 2012 ROBA 9.51 (PR)
  8 4097 Van Put Martha 2011 ROBA 9.52 (PR)
  10 4103 Vansweevelt Emily 2012 ROBA 9.59
  11 4098 Van Rompaey Liene 2011 ROBA 9.64 (PR)
  15 4091 Van Aerschot Lena 2011 ROBA 9.90
  22 4813 Speetjens Stien 2012 ROBA 10.32

B8
onze enthousiaste pupillenmeisjes … Anna, Lena, Liene, Lenthe, Stien en Lola!

Pup - 60 - Heren
 
3 1011 Vercruysse Lukas 2011 ROBA 8.87 (PR)
  5 714 Hennens Ferre 2011 ROBA 9.14
  6 1004 Van Esse Daan 2012 ROBA 9.18 (PR)
  13 1993 Vanhees Thomas 2011 ROBA 9.48 (PR)
  17 1388 Salaets Staf 2011 ROBA 9.65
  22 1979 De Troch Goos 2011 ROBA 9.76 (PR)
  25 1387 Printemps Martijn 2012 ROBA 10.14 (PR)
  30 618 Celis Lowie 2011 ROBA 10.37 (PR)
  32 713 Heijlen Kobe 2012 ROBA 10.68
  33 728 Hindriks Emiel 2012 ROBA 11.11

Pup - 60h - Dames (68/6H/7)
 
4 4411 Nijs Lenthe 2012 ROBA 10.88 (PR)
  5 4895 Mergaerts Milla 2011 ROBA 11.07
  9 4097 Van Put Martha 2011 ROBA 12.47 (PR)
  10 4091 Van Aerschot Lena 2011 ROBA 13.34 (PR)

B9
Martha, verraste zichzelf op de 60mH! (foto Sven)

Pup - 60h - Heren (68/6H/7)
 
4 1011 Vercruysse Lukas 2011 ROBA 10.78 (PR)
  7 1388 Salaets Staf 2011 ROBA 12.09 (PR)
  15 728 Hindriks Emiel 2012 ROBA 13.41 (PR)
  16 714 Hennens Ferre 2011 ROBA 13.49
  17 618 Celis Lowie 2011 ROBA 13.61 (PR)
  20 713 Heijlen Kobe 2012 ROBA 13.91 (PR)

Pup - hoog - Heren
 
18 1979 De Troch Goos 2011 ROBA 1.10m
  20 1004 Van Esse Daan 2012 ROBA 1.10m
  23 1387 Printemps Martijn 2012 ROBA 1.05m (PR)
  25 728 Hindriks Emiel 2012 ROBA 0.95m

Pup - ver - Dames
 
4 4098 Van Rompaey Liene 2011 ROBA 3.77m (PR)
  9 4411 Nijs Lenthe 2012 ROBA 3.51m
  14 4810 Claes Lola 2012 ROBA 3.14m (PR)
  15 5003 Van Hoof Anna 2012 ROBA 3.09m
  16 4091 Van Aerschot Lena 2011 ROBA 3.08m (PR)
  20 4813 Speetjens Stien 2012 ROBA 2.94m (PR)

Pup - kogel - Dames (2kg)
 
4 4098 Van Rompaey Liene 2011 ROBA 6.90m
  8 4411 Nijs Lenthe 2012 ROBA 5.78m
  15 5003 Van Hoof Anna 2012 ROBA 4.18m

Pup - kogel - Heren (2kg)
 
18 1004 Van Esse Daan 2012 ROBA 5.75m
  20 1387 Printemps Martijn 2012 ROBA 5.57m (PR)
  21 728 Hindriks Emiel 2012 ROBA 5.41m
  22 1993 Vanhees Thomas 2011 ROBA 4.78m (PR)
  23 713 Heijlen Kobe 2012 ROBA 4.59m

Pup - 3x600 - Heren
 
3 1004 Van Esse Daan 2012 ROBA 6:14.84 (PR)
     1388 Salaets Staf 2011 ROBA
     1011 Vercruysse Lukas 2011 ROBA

B10
Lucas, Daan en Staf, na hun puike 3x600m-race! (Foto Sven)

Min - 80 - Dames
 
1 7267 Janssens Nina 2010 ROBA 10.98
  5 7247 D'hollander Noa 2010 ROBA 11.65 (PR)
  12 7480 Sueters Ana 2010 ROBA 12.25

Min - 80 - Heren
 
1 4514 Maes Mathieu 2010 ROBA 10.80 (PR)
  9 4736 Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 11.66
  11 4406 Caers Milo 2010 ROBA 11.79 (PR)

B11
trotse Mathieu, naast zijn nieuwe PR-tijd op de 80m! (Foto DAK)

Min - 60h - Dames (68/6H/7)
 
1 7267 Janssens Nina 2010 ROBA 9.61 (PR)
  5 7480 Sueters Ana 2010 ROBA 10.59 (PR)
  9 7474 Smit Hanne 2009 ROBA 11.28

B12
Hanne in volle hordenactie! (foto Sven)
B13
Ana in volle hordenactie! (foto Sven)

Min - 80h - Heren (76/8H/8)
 
2 4514 Maes Mathieu 2010 ROBA 13.99 (PR)

Min - hoog - Heren
 
3 4404 Bergen Lander 2010 ROBA 1.40m (PR)
  7 4514 Maes Mathieu 2010 ROBA 1.30m (PR)

Min - ver - Dames
 
5 7267 Janssens Nina 2010 ROBA 4.25m
  7 7480 Sueters Ana 2010 ROBA 4.10m (PR)
  8 7474 Smit Hanne 2009 ROBA 4.05m
  11 7247 D'hollander Noa 2010 ROBA 3.92m (PR)
  23 7764 Rinckhout Elly 2010 ROBA 3.25m (PR)

B14
Hanne komt perfect uit op de balk … (Foto Sven)

Min - speer - Dames (0,4kg)
 
5 7474 Smit Hanne 2009 ROBA 19.39m
  12 7480 Sueters Ana 2010 ROBA 13.60m
  13 7764 Rinckhout Elly 2010 ROBA 13.44m (PR)
  16 7267 Janssens Nina 2010 ROBA 11.66m (PR)
  17 7247 D'hollander Noa 2010 ROBA 11.62m

Min - speer - Heren (0,4kg)
 
5 4404 Bergen Lander 2010 ROBA 22.78m
  6 4406 Caers Milo 2010 ROBA 21.99m
  7 4514 Maes Mathieu 2010 ROBA 19.34m (PR)
  14 4736 Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 12.67m (PR)
  15 5006 Rymenants Jarne 2009 ROBA 12.38m (PR)

Min - 3x600 - Dames
 
1° 7267 Janssens Nina 2010 ROBA 5:47.73 (PR)
      7499 Vanhentenryck Lora 2010 ROBA
      7470 Peeters Fien 2010 ROBA

  3° 7474 Smit Hanne 2009 ROBA 6:15.14
      7764 Rinckhout Elly 2010 ROBA
      7480 Sueters Ana 2010 ROBA

B15
6 van onze toppers op het podium! (Foto Sven)

Min - 3x600 - Heren
 
2° 4736 Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 6:00.74 (PR)
      4406 Caers Milo 2010 ROBA
      4514 Maes Mathieu 2010 ROBA

B16
Natte haren, na de deugddoende waterdouche op de piste…  (foto Sven)

 
18 juni 2022 Alken : OPEN MEETING
Cad - 400 - Dames
 
2 507 Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 1:06.05 (PR)
Sch - 100 - Heren
 
2 2810 Tielens Vik 2006 ROBA 12.11 -0.2
Sch - 400 - Heren
 
3 2416 Tiri Willem 2006 ROBA 54.03 (PR)

18 juni 2022 Brasschaat : AAS CRITERIUM PUP/MIN
Pup - 60 - Dames
 
11 4413 Rinckhout Lena 2012 ROBA 10.04
Pup - hoog - Dames
 
9 4413 Rinckhout Lena 2012 ROBA 1.00m
Pup - hockeybal - Dames
 
1 4413 Rinckhout Lena 2012 ROBA 25.37m