Een woordje van onze voorzitter Dirk

Beste Roba-vrienden,

We hadden het natuurlijk al zien aankomen, maar jammer genoeg heeft de Nationale Veiligheidsraad van België gisteren beslist om de lockdown-light te verlengen tot 19 april, tot na de Paasvakantie dus. De kans is echter groot dat het ook nadien nog zal verlengd worden.

Uiteraard begrijpen we allemaal dat dit nodig is en dat momenteel de gezondheid van ons allen voorgaat. Ik hoop dan ook dat onze leden, hun familie en vrienden gespaard blijven van de ellende die de ziekte met zich meebrengt.

Corona nieuws - update 28 maart

Beste atleten, trainers, ouders,

Corona update – Geen trainingen tot en met 19 april – geen competities tot en met 10 mei

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020 werd beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, nl. tot en met 19 april 2020. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei 2020. De Nationale Veiligheidsraad evalueert deze situatie constant.

Atletiektraining in tijden van Coronacrisis

‘Atletiektraining’ in tijden van Coronacrisis
… een run in het onbekende …

Terwijl iedereen met schrik uitkijkt naar het volgende nieuwsoverzicht, omdat ze daar met onwezenlijke cijfers en statistieken uitpakken, of beelden tonen vanuit Lombardije die op ons netvlies blijven kleven, durft ondergetekende het aan om het even te hebben over onze geliefde atletieksport, die mee klappen krijgt, net als de rest van ons dagelijks leven, door de weliswaar VOLSTREKT terechte maatregelen.

Verslag BK Indoor Masters en Juniors

08/03/2020 - Topsporthal Gent - BK indoor voor masters, provinciale kampioenschappen indoor voor masters en BK halve fond voor de jeugd

Een verhaal van Brons, Zilver en Goud...

Een flink aantal ROBA-masters had zich voorgenomen op zondag 8 maart hun atletiekwinter "binnen" af te sluiten, niet noodzakelijk op het ook door de instanties warm aanbevolen thuisfront, maar wel in die prachtige indoortempel, de Topsporthal aan de Gentse Blaarmeersen, als de "corona" op het werk als het ware van een mooi indoorseizoen.

Verslag Meeting Burcht

07/03/2020 - ‘buitenmeeting’ in Burcht

Dat sommige atleten al reikhalzend uitkijken naar de tartanpiste in de buitenlucht, is een jaarlijks weerkerend gegeven tijdens het voorjaar, en dat is nu niet anders, zeker gezien de natte en stormachtige weekends van de voorbije 1,5 maand. Sommige organisatoren spelen daar handig op in, door al werpersmeetings te voorzien op de buitenpiste, hun zogenaamde WWM of ‘winter-werpmeetings’.

Verslag Indoor scholiereninterland en Internationale Miniemen Interclub

7/3/2020 - Indoor-Scholiereninterland U17 in Gent

Voorbije zaterdag werd voor de 9° maal een indoor-interland gehouden specifiek voor eerstejaars scholieren jongens en meisjes, en onze eigen Amélie Denecker verkreeg de eer om er mee de VAL-kleuren te verdedigen als lid van het Vlaamse meisjesteam. Zij gingen er de strijd aan met de Waalse liga LBFA, met Nederland en de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.