Provinciale Kampioenschappen Vlaams-Brabant Aflossingen 2018

Op zondag 2 september 2018 organiseert ROBA de Provinciale Kampioenschappen Vlaams-Brabant 2018 in Betekom.

De eerste start wordt gegeven om 12 uur.

De volgende wedstrijden worden gelopen (zie uurschema voor meer informatie):

  • 4 x 100m (CAD/SCHOL/JUN&MAS/A.C.)
  • 4 x 60m (BEN/PUP)
  • 4 x 80m (MIN)
  • 4 x 800m (CAD/SCHOL/JUN&MAS/A.C.)
  • 4 x 200m (A.C./MAS)
  • 3 x 600m (BEN/PUP/MIN)
  • 4 x 400m (JUN&MAS/A.C.)
  • 4 x 1500m (A.C./JUN&MAS)

Inkom: 3€

Verslag BVV Masters

Zondag 10 juni 2018: Beker Van Vlaanderen Masters

Roba houdt Vlaams Brabantse kleuren hoog !

Het is en blijft een raar gegeven te moeten vaststellen dat wij in de 1° afdeling Masters, en wij alleen, onze provincie mogen/moeten vertegenwoordigen. En met finaal een 3° eindplaats, 156 punten, hebben we dat met brio afgewerkt mogen we wel stellen. De score was vrij aardig verdeeld tussen onze Dames (79p) en Heren (77p), want in tegenstelling tot al de andere leeftijdsreeksen, is het een gemengd gebeuren zoals u waarschijnlijk wel weet.

Verslag recreanten in Tilburg 2018

Recreanten in Tilburg

Onze recreanten werkten dit voorjaar onder impuls en met de schema’s van Dirk Biscop en de begeleiding van Julia Van Goolen en Jan Maus toe naar de halve marathon van Tilburg. Op 13 mei was het zover, en trokken we met 13 naar Tilburg: Jan Maus, Veerle Van Gossum, Marie-Jeanne Schoofs, Benny Van Herrewegen, Greet Gelin, Vanessa Vanhimbeek, Luk Leyzen, René Eggers, Anja Vodermans, Mia Discart, Ine Middel, Tom Corthouts (niet op foto) en Nico Torfs (niet op foto).

Verslag KVV AC

19 mei 2018: Kampioenschap van Vlaanderen AC

Onze toppers stellen niet teleur !

Voorbije zaterdag was Deinze de thuishaven voor het KVV alle catg, en 14 Roba’s maakten er hun opwachting.

Succesvolle Aarschotse Stratenloop

De BETA-kern tekende samen met De Knoet voor een succesvolle editie van de Aarschotse Stratenloop.  De diverse wedstrijden trokken in totaal net geen 900 deelnemers, maar enkele eenheden minder dan in het recordjaar 2010. Zij brachten  namen die klinken als klokken op het podium, met winnaars als Liesbeth Monsecour (HU) op de 3km Ladies Run en van ROBA-zijde Yorik Van de Kerkhoven (3km), Daan Coremans (6km), Karen Van Proeyen (6km) en Kevin De Kerpel (12 km). Op deze laatste afstand ging de zege bij de dames naar de Tremelose Sarah Minart.

Verslag BVV AC Mannen

Zondag 13 mei 2018: BVV Heren Ere-afdeling VAL in Kessel-Lo

Thuiswedstrijd op 15km van … thuis …

Als er iets is wat het voortbestaan van de ‘Beker van Vlaanderen interclub’ kan rechtvaardigen is het wel dat zalige ‘groepsgevoel’, die ‘wij-dynamiek’, welke tijdens de rest van het seizoen vaak het onderspit moet delven binnen zo’n individuele sport als de onze.

Georges VISSENAEKENS overleden

Op 14 mei 2018 is Georges Vissenaekens op 88-jarige leeftijd overleden. Na een rijke professionele loopbaan als ambtenaar in het voormalige Belgisch Congo en later in Aarschot als gedreven notariaatsbediende, maakte Georges zich gedurende jaren bijzonder verdienstelijk als bestuurslid bij BETA, een van de drie kernen waaruit ROBA zou worden geboren (hij was overigens een overtuigd pleitbezorger van het ROBA-project). Tevens was hij een gewaardeerd jurylid.

Verslag BVV AC Dames

Zaterdag 12 mei 2018: Ereafdeling KBAB in Dampicourt

Onze dames scoren fraai in de hoogste klasse !

222km … dat was de exacte afstand die de VAB-routeplanner ons aangaf bij de opstart richting het knusse Saint-Mard stadion, diep in Belgisch Lotharingen (op 1 dorpje na het meest zuidelijke punt van ons land), pal op de grens met Frankrijk. Voor de 12 sterkste Belgische teams, waarvan 8 uit het Vlaams gewest, was het daar immers verzamelen geblazen met als inzet de binnenrijven van de enige echte ‘KBAB ereschaal’.