Beste wensen 2021

Beste ROBA-vrienden,

2020 was een jaar om vlug te vergeten. Ik vermoed dan ook dat niemand spijt zal hebben dat dit jaar eindelijk voorbij is.

Meer dan ooit kijken we met z’n allen uit naar het nieuwe jaar dat hopelijk veel beter wordt dan 2020.

In de eerste plaats hopen we dat iedereen gezond blijft, want een goede gezondheid is de basis voor alles. Zeker ook voor atleten.

Athletes Community Award

ATHLETES COMMUNITY AWARD VOOR JOUW ATLETIEKCLUB

Stilaan loopt 2020 op zijn einde en het wordt een jaar dat nog lang in ons geheugen geprint zal staan. Een jaar met heel wat onzekerheden als gevolg van de coronapandemie. De verschillende scenario’s van de heropstart van het normale leven, die de overheid momenteel voorbereidt en aanpast, blijven voortdurend onze aandacht trekken. Deze onzekerheid heeft ook de atletiekclubs zwaar getroffen. Daarom reikt de Athletes’ Commission hun Community Award dit jaar uit aan alle atletiekclubs ter wereld.

Verslag marathon Valencia

6/12/2020 - Marathon in Valencia

Nog geen ticket richting Tokio voor onze Nina ….

De fameuze marathon van Valencia stond al maandenlang rood aangestipt in haar agenda, want daar zou ze een finale gooi doen naar het behalen van de voorziene limiet, om zich zodoende te verzekeren van een ticket richting de Olympische Spelen van Tokio. Dankzij haar ‘top tien prestatie’, behaald tijdens de marathon van Berlijn (2019), had Nina al één van de internationale eisen op zak, die recht geven op een deelname aan de Spelen.

Jaaroverzicht ROBA Ben-Pup-Min

Overzicht 'Medaille-Winnaars' bij onze Ben-Pup-Min

Beste ROBA-vrienden, zoals je in het eerste overzicht ‘medaillewinnaars’ (= cad tem masters) al kon lezen, houden we er ons ook aan om eveneens de ‘jonge kampioenen’ even in de verf te zetten, want ook hun klassieke ‘namiddagprogramma kampioenenviering’ viel om de gekende reden volledig in het water. Geen gezellig samenzijn, geen afhalen van de jaarlijkse trofee, zelfs geen succesvolle terugblik op het zoveelste schitterende BVV-moment, dat ieder jaar onze voorzitter Dirk uit zijn mouwen mag schudden.

Koop een cadeaubon bij onze kledijpartner Vermarc Sport

Zoek je voor vrienden of familie of voor jezelf nog een sportief cadeau, bij onze kledijpartner Vermarc Sport kan je hiervoor terecht.

Je kan nu ook een cadeaubon online aankopen via deze link naar de webshop: www.vermarcsport.com/nl/cadeaubon.

Wanneer de winkels terug mogen openen ziet Vermarc jullie graag allemaal passeren in hun winkel.
Kom je de bon graag afhalen? Geen probleem, bij de bestelling gewoon "pickup" aanduiden.

Verslag Marathon Nico en Karel

25/10/2020 - De Tumkens - marathon

De Tumkens-marathon of ... onze ROBA's in tijden van corona ...

De eerste officiële marathon in de Polders, uitgetekend langs tot de verbeelding sprekende oorden als De Klinge, Meerdonk, Sint-Gillis-Waas, Stekene, Nieuwkerken-Waas en Sint-Niklaas, stond voor 25 oktober jl. geprogrammeerd. Het zal u maar overkomen dat u zich daar gedurende weken gericht heeft op voorbereid om dan 5 dagen voor D-day te vernemen dat die marathon, door de verstrengde coronamaatregelen, niet kan doorgaan.

Verslag WK halve marathon in Polen

17/10/2020 - WK halve marathon in GDYNIA (Polen)

Enorme vertrouwensboost voor Nina Lauwaert … 1u11’33!!

Ik vermoed dat voor de gemiddelde ROBA-aanhanger de stad Gdynia een nobele onbekende plaats is, maar als we zeggen dat het pal in de buurt van Gdansk ligt, aan de Oostzee, zal er bij menig aubergineaanhanger wel een lichtje beginnen branden. Zo ook voor onze topper Nina Lauwaert, die hier in het noorden van Polen onze nationale kleuren (zie foto) verdedigde op het wereldkampioenschap halve marathon.