G-Stratenloopcriterium regio Aarschot

Ook in deze zomermaanden staat onze G-werking klaar om atleten met een beperking een sportief programma voor te schotelen met het organiseren van verschillende stratenlopen in de regio Aarschot. Meer info kan gevonden worden in de verschillende bijlagen.

Aarschotse Stratenloop

Naar jaarlijkse gewoonte gaat ook dit jaar op Pinkstermaandag - maandag 5 juni - de Aarschotse Stratenloop door. Start en aankomst zijn gelegen op het Schaluin te Aarschot, ter hoogte van de Knoet

Programma

Volgende wedstrijden staan op het programma:

    14.00 uur : Jeugdwedstrijden en G-loop

         200 m : °2011 en later

         400 m : °2009 - 2010

         800 m : °2006 - 2008

         800 m : G-loop (voor athleten met een beperking)

    14.30 uur : 3 km Ladies

    15.00 uur : 3 km Heren

    15.30 uur : 6 km

Dames pakken titel in eigen huis

Menig toeschouwer had onze damesploeg in hun top-3 staan, ook al kwam er bij ons toch wel wat denkwerk aan te pas om de best mogelijke ploeg op te kunnen stellen. Meteen stond onze club dus voor een dubbele opdracht, zowel op sportief als op organisatorisch vlak. Onze dames sprokkelden gestaag puntjes en stonden in het klassement mee vooraan. Net voor de aflossingen steeg ineens de spanning want met luttele puntjes voorsprong kwam de titel plots om de hoek kijken. De aflossingen deden het prima en zo kon de titel in eigen huis gevierd worden.

Mannen handhaven zich netjes

Onze mannen wisten zich vandaag in St-Niklaas te handhaven in Ere-afdeling VAL. Een vrij rustige namiddag voor onze mannen werd afgerond met 117,5 punten en een 7e plaats in het eindklassement. Opdracht meer dan volbracht! Proficiat!

Jongens 5e in 2e afdeling

In tegenstelling tot gisteren was het stresslevel bij de coaches in Heusden toch wel wat lager. Niet dat dat bij de eerste nummers meteen duidelijk was in de tussenstand maar gaandeweg ging het met de punten crecendo en kwamen we in veilig vaarwater terecht. Iedereen vocht voor wat hij waard was en dat leverde bij wijlen spannende wedstrijden op, gesteund door de aanmoedigingen van onze supporters. Met een 5e plaats in de eindafrekening kon iedereen zich vinden en konden we het eerste BVV weekend positief afsluiten. Proficiat jongens!

Meisjes houden stand in 1e afdeling

Met een klein hartje werd vandaag uitgekeken naar de BVV manche in Mol. Een jonge ploeg, hier en daar wat verschuivingen, een andere discipline dan gewoonlijk, kortom de nodige ingrediënten voor een namiddagje gezonde spanning. Vanaf de eerste proeven wisten we dat het een hele namiddag puntjes sprokkelen zou zijn om in deze reeks te kunnen blijven. Gelukkig klaarde de horizon op het einde toch nog op en werd het finaal een 10e plaats. Knap gedaan meisjes!

Rouwbrief Hubert Mertens

Met droefheid melden wij het overlijden van één van onze bestuursleden Hubert Mertens. Hubert was één van de drijvende krachten binnen onze kern Diest.

Een laatste groet aan Hubert kan gebracht worden in JULIS, Vervoortstraat 11 te diest, samen met de familie, op woensdag 19 april van 19 tot 20u

De crematie zal plaatshebben in strikte intimiteit.

Onze blijken van medeleven gaan uit naar zijn familie

Meetshovenloop Betekom

Op vrijdag 28 april kan iedereen het weekend sportief inzetten op onze tweede Meetshovenloop.

Plaats van afspraak: Zaal Verhaegen. Vanaf 18.30u starten we voor de kindjes met een karamellenloop, daarna een wedstrijd voor G-sporters, en vervolgens wedstrijden over 2, 5 of 10 km. Er is een naturaprijs voor iedere deelnemer, en een verloting van een aantal mooie prijzen onder de aanwezige deelnemers.

Allen daarheen!

Panathlonverklaring

Elke kind en elke jongere heeft het recht om te sporten op zijn of haar eigen maat. Als atletiekclub wil ROBA (Regio Oost Brabant Atletiek vzw) dan ook instaan voor een positieve, veilige en ethische sportomgeving, waarin kinderen en jongeren zich op persoonlijk en sportief vlak kunnen ontwikkelen en ontplooien. Om deze intenties kracht bij te zetten, ondertekende ROBA daarom tijdens haar algemene vergadering op maandag 13 maart 2017 de Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport.

Pagina's