Grote Prijs Vermarc Sport

"Wielrennen zit in ons bloed."

“Heel wat koersen werden omwille van COVID-19 meteen afgelast of verplaatst. Nu we stilaan uit de lockdown kruipen, voelen we dat de nood aan competitie bij de Belgische Eliterenners enorm groot is” zegt Marc Verbeeck, CEO bij Vermarc Sport. “Met een nieuwe koers als ‘De grote prijs Vermarc Sport’ in samenwerking met Het vliegend wiel Rotselaar willen we de Eliterenners opnieuw laten proeven van de koers - uiteraard met de nodige veiligheidsmaatregelen en onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen rondom het coronavirus.”

Geleidelijke heropstart van de clubtrainingen - update 15 juni

Corona update – voorzichtige en geleidelijke heropstart van de clubtrainingen

Vanaf 18 mei wordt het mogelijk om de clubtrainingen te hervatten, zoals de veiligheidsraad het stelt “met een groep van maximum 20 personen, steeds in de aanwezigheid van een trainer of een meerderjarige toezichter, en met het respect van een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon.”

20 jaar ROBA - uitgesteld

Een paar maanden geleden begonnen we met veel enthousiasme aan de voorbereidingen voor '20 jaar ROBA’: een datum werd geprikt, ideeën werden gesprokkeld, een FB-pagina aangemaakt. En toen kwam Corona… De voorbereidingen werden stilgelegd, het enthousiasme en de hoop om dit feest te kunnen organiseren bleef. We zijn ondertussen 3 maanden later, hebben heel wat #coROBA-challenges aangegaan, maar de ’20-jaar ROBA’-challenge blijkt (voorlopig) te hoog gegrepen.

Atletiektraining in tijden van Coronacrisis 3

Atletiektraining in tijden van caronacrisis - deel 3

Beste Roba’s, beste atletiekvrienden vooreerst oprecht een ‘goede gezondheid’ toegewenst voor u en uw naaste gezinsleden. Uit de vorige twee delen kon u al afleiden dat ondergetekende in de zorg staat, en het goede nieuws is dat we het alsmaar beter kunnen bolwerken op onze COVID-19 afdeling, die we een kleine 3 weken geleden abrupt moesten oprichten, ter vervanging van onze ‘normale’ populatie neurologie/neurochirurgie.

Een woordje van onze voorzitter Dirk

Beste Roba-vrienden,

We hadden het natuurlijk al zien aankomen, maar jammer genoeg heeft de Nationale Veiligheidsraad van België gisteren beslist om de lockdown-light te verlengen tot 19 april, tot na de Paasvakantie dus. De kans is echter groot dat het ook nadien nog zal verlengd worden.

Uiteraard begrijpen we allemaal dat dit nodig is en dat momenteel de gezondheid van ons allen voorgaat. Ik hoop dan ook dat onze leden, hun familie en vrienden gespaard blijven van de ellende die de ziekte met zich meebrengt.

Atletiektraining in tijden van Coronacrisis

‘Atletiektraining’ in tijden van Coronacrisis
… een run in het onbekende …

Terwijl iedereen met schrik uitkijkt naar het volgende nieuwsoverzicht, omdat ze daar met onwezenlijke cijfers en statistieken uitpakken, of beelden tonen vanuit Lombardije die op ons netvlies blijven kleven, durft ondergetekende het aan om het even te hebben over onze geliefde atletieksport, die mee klappen krijgt, net als de rest van ons dagelijks leven, door de weliswaar VOLSTREKT terechte maatregelen.

Verslag BK Indoor Masters en Juniors

08/03/2020 - Topsporthal Gent - BK indoor voor masters, provinciale kampioenschappen indoor voor masters en BK halve fond voor de jeugd

Een verhaal van Brons, Zilver en Goud...

Een flink aantal ROBA-masters had zich voorgenomen op zondag 8 maart hun atletiekwinter "binnen" af te sluiten, niet noodzakelijk op het ook door de instanties warm aanbevolen thuisfront, maar wel in die prachtige indoortempel, de Topsporthal aan de Gentse Blaarmeersen, als de "corona" op het werk als het ware van een mooi indoorseizoen.