Verslag Finale BVV pup/min meisjes en jongens

15/9/2018 - FINALE Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen

ROBA ZOWEL BIJ DE MEISJES ALS DE JONGENS PRESENT !!!

Het al dan niet ‘aanwezig’ mogen/kunnen zijn als club op deze jaarlijkse topafspraak van de jeugdatletiek wordt toch stiekem aanzien als een soort graadmeter van een goed uitgebouwd jongerenbeleid, waarbij de nadruk ligt op een ‘plezant groepsgebeuren’, met een ‘speelse opbouw’ binnen het brede gamma aan atletiek-onderdelen.

Verslag BK Aflossingen 2018

16/09/2018 - BK Estafetten Andenne

Sinds het PK aflossingen enkele weken geleden in Betekom hebben onze aflossingsploegen duidelijk de smaak te pakken en trokken we met 11 ploegen naar Wallonië.

In het mooie sportstadion van Andenne stond de eerste start al om 10u gepland, zodat onze spurters al vroeg uit de veren moesten. Gelukkig was de stralende zon ook van de partij, zodat we ons temidden van de heuvels rond Andenne een beetje op vakantie waanden.

Verslag BK Cadetten en Scholieren 2018

10/9/2018 - Belgisch kampioenschap cadetten/scholieren

Blinkend goud voor Milan, met een duik onder de fameuze 50”-grens!

Het eerste WE van september is voor iedere cadet en scholier met een zekere ‘inhoud’ en ‘ambitie’ het moment van de waarheid, want de Belgische atletiekbond prikt jaarlijks dan netjes hun kampioenschap op de trouwens al pittig gevulde wedstrijdkalender.

Verslag Memorial Van Damme 2018

31/8/2018 - Brussel (Memorial Ivo Van Damme)

Jong ROBA talent in het voorprogramma !

Eén zaak hebben toppers met gewone stervelingen gemeen, namelijk dat eens de actieve sportcarrière achter de rug ligt, het alleen nog putten is uit …. ‘schitterende, onvergetelijke momenten’. Voor de ene is dat de laatste 10 km van de marathon dwars doorheen het centrum van Berlijn, waar aan de meet de Europese titel ligt te wachten, en voor een ander, iets minder getalenteerde loper, komt het onverwachte podiumgebeuren in de jaarmarkt jogging van Erps Kwerps terug boven borrelen.

Verslag PK Aflossingen 2018 - Deel 1

2/9/2018 - Provinciaal aflossingskampioenschap

Sportief en organisatorisch een schot in de roos, met een … Belgisch record als kers op de taart!

Deel 1 : onze alleroudsten en de allerjongsten (benj-pup-min)

In het zonovergoten atletiekstadion van de Tumkens was het op de allerlaatste dag van de grote vakantie zondermeer ‘zalig vertoeven’ op en langsheen de tartanbaan.

Verslag BK Hamer

1/9/2018 - Belgisch Kampioenschap Hamer Masters te St-Niklaas

Weer bingo voor Walter !

In St Niklaas kwamen atleten bij mekaar die niet alleen al wat ‘jaren op hun teller’ hebben staan, maar ook nog over voldoende kracht beschikken om de 7,260 kg zware hamer weg te slingeren. En bij het gewichtwerpen doen die Masters er trouwens nog een schepje bovenop, want de bol weegt al 15kgr880.
 

Centurion - Patrick Vandeweyer

Vorig WE 18 - 19 augustus werd de Centurion 100 Miles race snelwandelen afgewerkt op Isle of Man. In een internationaal gezelschap van 2 Amerikanen, 1 Fransman, 1 Cyprioot, 8 Britten, 7 Nederlanders en 5 Belgen gingen onze clubgenoot Patrick Vandeweyer zaterdag om 12 uur plaatselijke tijd van start. Goed weer om te stappen maar de vooruitzichten voor de nacht waren niet rooskleurig. Net voor middernacht gingen immers de hemelsluizen openen. Regen en wind zorgden ervoor dat er heel wat opgaven te betreuren vielen.