Verslag BK Trail

13/05/2023 - Ovifat - BK ‘trail’  

En nog maar eens een tricolore titel  voor Karen VAN PROEYEN : Belgisch kampioene trail  2023 !

bktrail           
Na haar knalprestatie in de marathon van Rotterdam dit voorjaar, waar zij als 3° in de V35-categorie, een besttijd neerzette van 2u35'28", heeft Karen VAN PROEYEN zich opnieuw knap in de kijker gelopen. Zij schreef op 13 mei jl., op de marathonafstand meer bepaald, nl. Le Grand Trail des Lacs et Châteaux te Ovifat (HF) op haar naam, goed voor nog maar eens een Belgische titel. Haar 5° al, na 2 maal het BK op de marathon te hebben gewonnen, 1 maal op de halve marathon en zij ook reeds 1 maal Belgisch kampioene werd over 10.000m op de piste. De wekenlange voorbereiding, op basis van de trainingsschema's van Luk Verlaenen, heeft eens te meer geloond.
Haar BK trail vond in de Hoge Venen plaats over een afstand van 43,5 km en telde ongeveer 1500 hoogtemeters. Karen finishte als 1ste dame op dat BK trail in een tijd van 4u6', met zowat 30 minuten voorsprong op de 2de vrouw.
Graag laten we Karen hierna haar bevindingen bij die slopende wedstrijd zelf vertellen:
"Hoka was medehoofdsponsor van de trail en het was dus best fijn om als Hoka-atlete te winnen, met de gloednieuwe Tecton X2. Het parcours was best pittig, met passages door vrij diepe rivieren (eerste rivier onderschat en gevallen, gsm en tracker nat). De goed beloopbare stroken omhoog lagen me goed, de technisch vlakke stukken naast rivieren en de vele boomwortels wat minder, maar het was leuk spelen met de mannen. Op controle heb ik de wedstrijd kunnen afmaken, maar het blijft mentaal toch altijd wel een hele inspanning, zo een lange trail. Er na goed genoten. Anekdote: aan de start bleek dat ik geen tracker had gekregen, dus moest ik terug helemaal omhoog aan de skipiste, om de tracker bij de organisatie af te halen, waardoor ik maar net op tijd terug aan de start was. Dat brengt de teller op 5 Belgische titels: 2 maal op de marathon, 1 maal op de halve marathon, 1 maal op de 10.000m op de piste en nu op de trail".

Indrukwekkend,  beste Karen en welverdiende gelukwensen waard!

Raymond

svdm