Verslag BVV Cad Schol

14/05/23 - Kessel-Lo - BVV cad/schol - Afdeling

Onze atleten stranden op de schitterende 2° plaats … althans dat denken we toch …     

bvv1
Schitterende collectieve prestatie van deze jongens en meisjes cadetten/scholieren!!

Toen we vorig jaar zo verpletterend uitpakten in de 2° afdeling, met een legendarische voorsprong van maar liefst 119 punten voor de nummer twee, Vlierzele (516p tegenover 397p !!), werden we meteen als kandidaat winnaar in de hoogste afdeling gekatapulteerd. Wijzelf bleven evenwel rustig met beide voetjes op de grond, en met de nuchterheid die ons eigen is. Ondergetekende gebruikte toen de titel ‘we promoveren naar de 1° divisie, daar waar we …‘echt thuis horen’ … ‘. Nu één jaar later bleken die voorzichtig gekozen woorden toch een schot in de roos, want wat de bond ook moge beslissen de komende weken, een top-drie plaats kunnen ze ons niet meer afnemen.

Samen met onze vrienden van DCLA hadden we de Vlaams-Brabantse eer hoog te houden in Kessel-Lo, daar te midden van dat Oost-Vlaamse bastion, bestaande uit 6 teams, zijnde AC Waasland, AV Lokeren, KAAGent, Oudenaarde, RCGent en Lebbeke. Ook Limburg was er vertegenwoordigd door 2 teams, namelijk Looise en AVToekomst, terwijl AC Herentals en FLAC het in hun eentje moesten zien te klaren, wat betreft de provinciale inspiratie. Mooi om zien was ook dat we met het grootste team konden uitpakken, zijnde 49 atleten, wat er 2 meer waren dan de wit-rode Leuvense brigade, maar vooral duidelijk meer dan RCGent en FLAC, die met 28 en 27 atleten het heel wat moeilijker hadden om overal iemand op post te hebben, of ‘frisheid’ te scheppen binnen de aflossingsteams.  

Tweede fraai gegeven is dat we ook met heel wat 1° jaars op pad waren, wat zondermeer hoopgevend is richting volgend seizoen. Op 13 van de 25 cadetten-proeven hadden we ons vertrouwen in handen gegeven van een eerstejaars, en bij de scholieren was dat op 11 van de 25 proeven het geval. Goed dat ze nu reeds die ervaring konden opdoen, en eens proeven van het competitiegebeuren, dat natuurlijk toch een gans ander karakter kent dan het vlotte ‘groepsgegeven’ bij de pupillen en miniemen, waar vrijwel niemand alleen het gewicht van een proef op de schouders moet nemen. Hier staan die 1° jaars cadetten er voor het eerst geheel alleen voor, uiteraard wel gesteund door hun trainers en ouders, aan de andere zijde van de omheining. Dus zondermeer ‘petje af’ voor onze meisjes en jongens van het bouwjaar 2009, die hier voor ons meteen zoveel punten in het bakje deponeerden, waardoor we al snel in de top-3 positie kwamen, en er eigenlijk voor de rest van de dag ook niet meer weg te slagen waren. Qua ‘spankracht’ werd het een topdag, binnen een alweer vlekkeloze organisatie, en ook het zonnetje was blijkbaar bereid om nog één extra shift het beste van zichzelf te geven. Kortom, zuivere sportbeleving van de bovenste plank, tot die zo verduivelde 3° aflossingskoers…

Laat ons alvast maar starten met die fraaie verrichtingen van onze 1°jaars cadetten, de jonkies binnen ons team. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Imke storms die in de kogelring meteen mooi 5° werd met een PR-worp van 10m32, of haar clubvriendin Sarah Prenen, die zelfs al direct mocht ‘dubbelen’, zijnde in de discuskooi en aan het speerwerpen. Sarah verzilverde dat vertrouwen met 2x een 5° stek, alsook  2x een persoonlijk record, namelijk 26m81 met de 500gr wegende speer, en 25m37 met de discus.

bvv2
Imke en Sarah … meteen mooi bezig! (alle foto’s in het verslag zijn alweer van Sven)

Ella Hauquier kreeg een drievoudige taak voor de voeten geworpen, namelijk zo goed mogelijk scoren aan de verspringbak, punten pakken op de 200m, en als starter de 3 snelle vriendinnen meteen in een goed positie loodsen. Ella deed het werkelijk voortreffelijk; met 2 maal een uitstekende 2° plaats, zijnde een PR-sprong van 5m28 ver, en een knappe 26”19 op de 200m; wat een verbetering van haar besttijd is, maar de windmeter verpestte een beetje de sfeer door … +2,1m/s aan te geven. Exact hetzelfde had Luka Schoolmeesters voor op de 100m vlak, waar hij als 5° de meet passeerde in een PR-tijd van 11”88, maar ook met dat … ‘zuchtje teveel’, +2,1m/s.

bvv3
Ella en Luka … totaal niet onder de indruk van het gebeuren …    

Al snel werd duidelijk dat het begrip ‘degradatiestress’ hier voor ons niet van toepassing was, wel integendeel. Naarmate de proeven zich in snel tempo opvolgden, en er door de alweer uitstekende microman tussenstanden werden afgeroepen, bevonden we ons telkens in de top-3 zone, samen met het thuisteam en de ploeg van KAAGent, dat door ons vooraf als topfavoriet was naar voor geschoven. Onderaan werd het al snel duidelijk dat hun stadsgenoten van RCGent in de problemen kwamen, en ook in het kamp van AVToekomst, Oudenaarde en het grote FLAC zagen we stilaan maar zeker een andere gemoedstoestand ontstaan, geheel anders dan in ons hoekje daar links op de tribune.   
Zolang onze jongste pionnen bleven scoren was er geen vuiltje aan de lucht. De veelzijdige Thomas Vandewaetere bijvoorbeeld liep als 9° binnen op de 800m, in een persoonlijke besttijd van 2’22”28, en later op de dag schudde hij nog een 2° PR-vermelding uit de mouwen, ditmaal in de zone van het speerwerpen, en dat met 30m95, wat goed was voor positie 8. Ook Sune Wolfs verbeterde zijn besttijd op de 300mH, en bracht deze op 46”43, ondanks de tegenwind van -1,6m/s. Zijn 6° eindplaats leverde alweer heel wat punten op, in zoverre zelfs dat de microman zich stilaan alleen nog concentreerde op die 3 teams aan de kop, die duidelijk afstand namen van de rest van het peloton. Tijdens de koers was hij voortdurend de posities van KAAG, DCLA en ROBA aan het vergelijken, wat de al aanwezige spanning nog een tikkeltje aanzwengelde. Zo kon Robbe Vandamme via de speaker haast horen waar zijn voornaamste concurrenten zich bevonden in de 1500m-koers, al heeft deze knaap met zijn uitstekende vechtersmentaliteit die extra info eigenlijk niet nodig. Hier liet hij de klok stilvallen op een zeer knappe 4’33”42-chrono, alweer een puike persoonlijke besttijd, en goed voor de 4° plaats.

bvv4
Sune, Thomas en Robbe, extra mooie puntenscore in het ROBA-laatje!

Voor zij die het nog niet mochten doorhebben, we zijn nog steeds bezig met de lichting 1°jaars cadetten, en zitten nog niet aan het einde van ons bobijntje. Ook Bette Van Rompuy was mee afgereisd naar de Leuvense randgemeente, en zij moest voor ons proberen om zoveel mogelijk punten te sprokkelen op het hoogspringnummer. Haar 1m45 bleek hier goed voor een schitterende 3° plaats. De winnaar krijgt 13 punten, dus een bonus van 1 extra punt, en dan gaat het bergaf via 11p, 10p, 9p, tot het ene luttele punt. ‘Ieder punt is belangrijk’ wordt al snel geroepen, en die boutade bleek hier finaal, in die spannende titelstrijd in de hoogste afdeling … geen goedkope, niets zeggende ‘slogan’ te zijn, wel integendeel…

Met Rune Happaerts op de 100mH zijn we aan onze 8° en laatste 1°jaars cadet gekomen, en ook hij stelde absoluut niet teleur. Deze enthousiaste knaap, uit onze HERA-kern, dwingt gewoon respect af, door de wijze waarop hij zijn lichaam over die 84cm hoge obstakels weet te tillen. Waar gaat dat vent uitkomen wanneer moeder natuur eens echt het startschot geeft van zijn ‘groeifase’, als je ziet tot wat hij nu reeds in staat is. ‘Petje af’ voor die PR-chrono van 17”55, en vooral het feit dat hij hier als 7° in de uitslag alweer een fraaie duit in ons puntenzakje deed.    
   
                    

bvv5
Rune en Bette, 2 enthousiaste aanwinsten voor ons cad/schol-team!

Dus vooral veel ‘regelmaat’ bij deze jonkies, met nergens een mindere prestatie of ‘punten kostende uitschuivers’, wel integendeel. En onze 2° jaars cadetten zouden op die ingeslagen weg netjes verder borduren, met nog 2 bronzen posities, 4 tweede plaatsen en 1 zege, maar die laatste was er meteen wel eentje met een fameus gouden randje aan. Op 400m en halve fond wisten we vooraf dat we zeer sterk voor de dag zouden komen, met Lotte Huenaerts, Jolente Alen en Noor Peeters op de baan. Jolente en Noor hadden op het voorbije provinciale kampioenschap al blijk gegeven van een puike fysieke paraatheid, en ook hier toonden ze hun intrinsieke klasse. Beiden werden ze schitterend 2°, met voor allebei een PR-bonus bovenop. Jolente flirt met haar 2’20”24 nu echt met de fameuze 2’20”-barrière, en Noor nestelt zich met haar 4’52”47 netjes op positie 5 in de Vlaamse jaarranglijst.   

bvv6
Jolente en Noor … weten beiden ‘klasse en sierlijkheid’ te bundelen …

Ook Lotte is een meisje waar je zeker kan van zijn, dat ze er zal staan op de momenten dat het er toe doet, alleen kreeg zij een pittige antibioticakuur achter de kiezen, ten tijde van de provinciale titelstrijd, en zulk medische tussenkomen heeft natuurlijk altijd wat impact op de conditionele curve. Zij zelf was daar duidelijk niet meer mee bezig, en ze muisde er snoeihard vandoor in de eerste wedstrijdhelft. In de laatste rechte lijn nam de verzuring toe, maar alleen het meisje van FLAC slaagde er nog in om onze hard strijdende Lotte bij de kraag te pakken. Dus alweer 11 punten in de pocket, en vooral stilaan een toenemend geloof in onze eigen kansen als titelkandidaat. We waren gekomen met de stille hoop en verwachting een podiumplek uit de brand te kunnen slepen, maar ‘haasje-over’ spelen wat de koppositie betreft, met Leuven en KAAGent als ‘sparring partners’, neen die vooraanstaande rol hadden we ons zelf niet toebedeeld, althans niet luidop …  Voor RCGent zag het er ondertussen alsmaar beroerder uit, en ook de mensen van FLAC werden haast gek toen ze hun meisje zagen winnen (zie onderstaande foto) op de 400m, want die bonus aan 13 punten kwam als geroepen op dat moment.

bvv7
Lotte en Senne, beiden op de 400m aan puntenwinst !

Bij de jongens was het Senne Caers die voor ons in de startblokken kroop op dat loodzware 400m-nummer, en dat was met een … bang hartje. Die angst bleek achteraf geheel overbodig, want na een fraaie koers, zonder zwak moment, dook hij voor het eerst onder de fameuze 60”-grens, en in zijn persoonlijk trainingsboekje prijkt vanaf nu een 59”53-chrono. Deze tijd was daarenboven goed voor de 9° chrono hier, en dus helemaal niet het scenario waar hij zelf zo bang voor was. Deze prestatie gaat hem echt een boost geven, zoveel is duidelijk.  

Als je in zo’n spannende nek-aan-nek-competitie verzeild geraakt, kan elke misser of uitschuiver gemist worden als kiespijn, alleen weet je dat zulk haast ieder team overkomt, en een rimpelloos parcours afwerken overheen een propvolle dag topcompetitie haast een utopie is. 3x missen bij de discus of 3 nulsprongen bij de zandbak, gebeurt sneller dan je denkt, of een valste start aangerekend krijgen omwille van de ‘extra spanningslading’ die zo’n interclubcompetitie met zich meebrengt, het loert allemaal om de hoek … Net op het ogenblik dat KAAGent een definitieve kloof leek te gaan slaan met hun beresterke hordeloper Mats Trotteyn sloeg voor hun het noodlot toe, met een valse start, en meteen 13 punten die in rook opgingen. Bij de volgende tussenstand hadden DCLA en ROBA de Gentse collega’s alweer terug bij het nekvel.
Wij hadden eerder op de dag al onze portie ‘ongeluk’ moeten verteren, toen Anneline Smets ten val kwam op de 300mH, en van een zekere top-3 plaats terugviel naar positie 8. Vliegensvlug stond ze meteen terug op de baan, en zou puur op karakter en adrenaline nog die achtste plaats weten te pakken. Het was met haar bijtrekbeen dat ze de horden vol op de knie aantikte, en aan haar val hield ze heel wat schaafwonden over op beide armen, alsook beide knieën. Dit kan gebeuren bij een hordenproef, we zien het zelfs op internationale kampioenschappen. Zij die dachten dat daarmee het liedje van Anneline was uitgezongen vergissen zich schromelijk, want enkele uren nadien kwam onze karaktermeid op ondergetekende zijn schouder tikken met de boodschap … ‘je kan op mij rekenen voor de 4x100m!’ En daar liet ze dubbel gemotiveerd haar klasse zien. ‘Respect’, beste Anneline!

Helemaal op het einde van de competitie zou ook DCLA zo’n klotemoment meemaken, waar niemand ook maar iets kon aan doen, alleen viel vanaf dat ogenblik de werkelijk op en top schitterend opgebouwde sportnamiddag als een kaartenhuisje in mekaar. Van een bijna volbrachte apotheose met alleen maar ‘winnaars’ op de plaatsen één, twee en drie, gleed gans het gebeuren meteen weg naar een abrupte anticlimax waar nooit nog een ware winnaar uit tevoorschijn kan komen, wat de Vlaamse jurycommissie over een kleine 2 weken ook moge beslissen. Geen sportief applaus voor de uiteindelijke winnaar, zoals gebruikelijk, waar al de teams uit zuiver respect wachten op de ereronde van het winnende team. Neen, die waren nu al lang vertrokken, ook al omdat ze niets te maken wilden hebben met de soap die er zich afspeelde op de piste. Deze schitterend georganiseerde meeting (respect voor de DCLA-medewerkers !), met een ‘Hitchcock-gehalte’ dat niemand voor mogelijk hield, verdiende echt een fraaie slotakkoord …

Ondergetekende zal deze meeting blijven koesteren omwille van de inzet en teamgeest die onze jongens en meisjes ten toon spreidden, met een clubuitstraling die alweer de revue passeerde van De Panne tot Maaseik. Het werd de meeting waar Marie Vermeulen wederom beresterk voor de dag kwam op de 100m, PR 12”27, en 80mH, 12”38,  en via een 2° en 3° plaats weer één van onze hofleveranciers was wat de punten betreft. Met dat nieuwe 100m-clubrecord prijkt ze nu op de 3° positie in Vlaanderen. Nu even een korte ‘relax-fase’ inlassen, beste Marie, en dan werken richting het KVV.
Het werd daarenboven ook de meeting waarop Senne Vertongen zijn discusrecord op 29m64 bracht, en nog een 2° zevende plaats wist te pakken bij het kogelstoten, waar hij 9m46 achter zijn naam kreeg.
 

bvv8
Senne in de kogelring …
bvv9
en Marie te midden van haar geliefde hordenbiotoop …

Net als bij Senne lag ook voor Jose Huybrechts een 7° plaats te wachten aan de eindmeet, ditmaal op de 200m. Zijn start was niet perfect, en finaal kwam hij uit op een tijd van 24”75. Gelukkig kreeg het in de 4x100m een herkansing qua ‘snel starten’, en die kans liet hij niet liggen.  

bvv10
Jose, op de 200m race …

Samen met Luka, Rune en de slotloper Thias Van Rompaey kwam Jose uit op een 48”42-chrono, en vooral een puike 6° stek. RCGent kreeg daar de definitieve genadeslag met een diskwalificatie, voor
zover het kalf al niet eerder was verdronken natuurlijk...
Onze slotloper Thias leefde op dat ogenblik al enkele uren in een zalige overwinningsroes, want niet alleen was hij schitterend 3° geworden aan de hoogspringmat, met een mooie PR-hoogte van 1m71, maar daarenboven stak hij er met kop en schouders bovenuit aan de polsstokstand, waar hij de toeschouwers 40’ lang puur topsport aanbood, met finaal een geslaagde poging over … 4m10!
Voor zij die minder voeling hebben met dit spectaculaire kampnummer even ter info … de nummer 2 in Vlaanderen zit momenteel op 3m35.

bvv11
Dikke proficiat, beste Thias, alsook aan trainer Nathalie!

Rest ons wat de cadetten betreft nog alleen de 4x100m meisjes, waar voor het eerst Charlotte Van Mierlo een plaatsje wist op te eisen, dankzij haar mooie prestaties van de voorbije weken. En dat de aanpassing binnen het team klaarblijkelijk bijzonder vlot is verlopen, bewezen onze 4 jonge dames door hier iedereen meteen het nakijken te geven, in een fraaie nieuwe clubrecordtijd van … 49”15. Onze Ella zette als startloopster het team direct netjes op de rails, de gehavende Anneline (zie roodheid boven de knie) gaf het stokje vlekkeloos door aan Charlotte (zie foto), die op haar beurt het slotakkoord overliet aan een ontketende Marie.

bvv12
Anneline en nieuwkomer Charlotte, zondermeer een aanwinst voor ons 4x100m team!

Eindelijk is daarmee die opmerkelijke 49”29-chrono van het seizoen 2008 uit de tabellen geranseld, een tijd waarvan niemand weet wie die heeft gelopen, want er staat in het vakje van de ‘namen’ … ‘niet gekend’.  Dit trieste mysterieuze record is dus netjes opgekuist, en ons talentrijk viertal is nog lang niet uitgezongen, zoveel is duidelijk.

Laat ons deze opmerkelijke interclubcompetitie afronden met de verrichtingen van onze scholieren, waarbij meteen de bedenking opborrelt dat uitgerekend zij, onze 2° jaars scholieren de grootste verliezers zijn van dat trieste slot op het einde van de dag. Al de andere teamleden krijgen volgend jaar een nieuwe kans voorgeschoteld, maar onze jongens en meisjes van topjaar 2006 zullen zich dan uitsluitend moeten richten op de ‘interclub alle catg’, en dat dus als 1° jaars junior. Van een ‘sportieve revanche’ is dus geen sprake meer voor hun. Ze mogen er echt hun slaap niet voor laten, en alleen terugdenken aan de machtige strijd tussen de 3 teams, Gent, Leuven en ROBA, en vooral aan de eigen inbreng die ze daarbij vervuld hebben.
Noa Joos en Robbe Charchon zullen u volgend jaar nog meteen perfect kunnen uitleggen dat ze vochten als leeuwen op de 100m en 200m, met voor Robbe een PR-chrono van 11”13, en Noa die zelfs 2 maal mocht juichen met haar PR-tijden van 12”62 en 26”04. Deze chrono’s waren respectievelijk goed voor positie 2, 3 en 4, en op de 200m, 23”08, liep Robbe als 3° over de meet.  

bvv13
Noa en Robbe …

Ook Hannelore Hecq zal deze competitie nooit meer vergeten, al was het maar om de gedachte dat ze hier voor het eerst onder de zo begeerde 60”-barrière dook, met een nieuwe toptijd van 59”76. Wat een mooie voorjaarscampagne is deze sympathieke BETA-dame aan het afwerken, jongens …

bvv14
Hannelore en Mathis, beiden op de 400m …

Op diezelfde afstand, maar dan bij de jongens, zagen we Mathis Van Roosendael sterk uitpakken, en zijn fraaie 52”77-chrono was hier goed voor de 4° plaats, en dus alweer 9 waardevolle extra punten.
Op de 800m dames kwam in laatste instantie onze 400m-loopster Kaat Witters de ‘vrije plaats’ opvullen, al had ze de ‘dubbele ronde’ nog nooit in competitie afgewerkt. Onder het motto ‘1 punt is zeker, en de rest is pure winst’ ging ze met de nodige spanning aan de startlijn staan, maar 2’42”95 later verrees de glimlach op haar gezicht, want met een 10° plaats was de opdracht meer dan volbracht. Hartelijk dank, beste Kaat!!   

bvv15
Kaat en Laura … op weg naar belangrijke punten …

Wat echt opviel tijdens dit titeldebat was het volledig achterwege blijven van ‘tactische races’, die we toch vaak zien in competities als de deze. Noch bij de cadetten, noch bij de scholieren werd er ‘gewandeld’ in de beginfase, om dan plots te ‘ontploffen’. Neen het leek wel alsof iedereen van de eindelijk goede weersomstandigheden en de voorziene concurrentie gebruik wilde maken om eerst een goede tijd te lopen, en zich dan pas zorgen te maken over de best mogelijke persoonlijke eindplaats. Ook in de 1500m-koers van Laura De Saeger en Lars Peeters werd er niet getreuzeld, wel integendeel. Laura wist uiteindelijk beslag te leggen op de 5° plaats, met een niet onaardige tijd van 5’10”60, en Lars finishte als 6°, in een voor hem matige 4’16”09.

bvv16
Lars en Seppe …

Met een ‘gangmaker’ als Sem Serano weet je natuurlijk meteen dat het geen wandeling door het park gaat worden, maar vanop de zijlijn zagen we meteen dat het niet Lars zijn dagje was, niettegenstaande de trainingstesten mooi op punt stonden. Al eens een ‘mindere dag’ hebben, ja daar ontsnapt niemand aan, ook niet zeer talentrijke gasten, zoals Lars er overduidelijk ééntje is.
Op de 800m zagen we Seppe Bossaert vechten voor ieder plaatsje, en dat bracht hem finaal op positie zes. Met zijn chrono van 2’03”63 kan hij hoopvol uitkijken naar de komende zomerweken, en vooral richting najaar. Voor Seppe is het ook de definitieve afsluiter, als 2° jaar scholier, van deze mooie BVV formule cadetten/scholieren, een competitie waarin hij telkens het beste van zichzelf heeft gegeven. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor onze andere jeugdige atleten als een Lotte Van Vlasselaer, Kamiel Van Rompuy, Jolien Hoylaerts, Kamiel Van Rompaey, Jonas Eelen en Julia Van Hoof. En gelukkig kon onze nieuwe snelle man William Celis deze in alle opzichten ‘opmerkelijke dag’ nog actief meemaken, want ook hij is van het bouwjaar 2006, en dus volgend seizoen 1° jaars junior. Dat betekent bijvoorbeeld meteen dat van ons hier presterend 4x100m-kwartet, niemand sportief revanche kan nemen op het verloop van de eindscore. Niet dat dit nodig is want door al het tumult van de koers net voordien, had nog nauwelijks iemand oog voor de topverrichting van onze vier jongens, William, Jonas, Kamiel en Robbe. De laatste drie beleefden samen met Dieter Berghs een absoluut kickmoment tijdens het voorprogramma van de Memorial Ivan Van Damme 2022, en waar ze het clubrecord op 43”55 brachten. Wel hier vertrok William werkelijk pijlsnel in het schot, zette onze 3 andere jongens meteen op kop, en via zeer mooie stokwissels liep slotloper Robbe als winnaar over de meet, in een tijd van … 43”44 !

bvv17
Dikke proficiat aan William, Jonas en dit tweetal, Robbe en Kamiel!

Misschien moeten onze 4 jongens alvast 8 september met gele fluostift aanduiden in hun agenda, want ook dit jaar staat die 4x100m geprogrammeerd in het voorprogramma van onze Belgische atletiekhoogdag, zowel bij de jongens als de meisjes trouwens.

Nogmaals dit knaloptreden van onze 4 jongens, met een zege en clubrecord bovenop, heeft ondergetekende nauwelijks kunnen volgen, omdat hij werd opgeëist door het feit dat ons meisjesteam 4x100m op dat ogenblik als DQ stond aangeduid, iets wat gelukkig snel werd rechtgezet. Lotte Van Vlasselaer zat vanop de zijlijn ook raar op te kijken, zo van ‘wat gebeurt hier in Godsnaam toch allemaal…’. Zelf had ze eerder op de namiddag een mooie 100mH afgewerkt, in 15”94, maar met net iets te veel wind. Dat haar conditie terug in stijgende lijn is in vergelijking met de provinciale titelstrijd is overduidelijk. Ook bij Hanne De Ridder, die nu de 400mH afwerkte in 1’14”76, is dat duidelijk het geval, en van beide dames verwachten we nog fraaie verrichtingen de komende zomermaanden. Wie ook uitkijkt naar een verbetering van de resultaten is Jolien Hoylaerts, zeker aan de hoogspringstand. Jolien werd hier 2x 5°, wat qua puntenscore alweer een goede zaak was, maar voor zichzelf rekent ze snel op het terug opkrikken van haar prestaties richting de persoonlijke records. Met haar 1m45 hoog en 4m79 ver neemt dit veelzijdig meisje geen genoegen, ‘dat moet terug beter’ hoorden we haar zeggen.   

bvv18
Lotte, Jolien
bvv19
en Hanne …

Wie nog voor extra suspense zorgde was ons duo Jonas Eelen en Julia Van Hoof. Julia zag haar discus bij de 2 eerste pogingen netjes in het net belanden, en was dus genoodzaakt om via een veilige 3° worp, de zaak nog recht te trekken. Finaal lukte ze een 25m45 in de 4° ronde, goed voor plaats zeven. In de kogelring ging het gelukkig een stuk beter, met een mooie 11m69, en een 4° eindplaats.
Ook Jonas liet bij het verspringen eerst 2 nulsprongen noteren, om dan een 3° ‘veilige’ ronde af te werken, 5m76, en finaal bikkelhard toe te slaan met een 6m13-sprong, in de 4° en laatste ronde. Dat bleek voor de voltallige concurrentie hier net iets te hoog gegrepen. Een knappe zege dus voor Jonas, waarvoor onze dank, en dan weet je dat zijn goede trainingsmakker Kamiel Van Rompaey niet kan achterblijven. Deze talentrijke jonge man opende om 10u voor ons meteen de debatten, en pakte op de 1° wedstijd van de dag, de 400mH, direct de volle buit van 13 punten, en dat met een PR-tijd van 56”11! Slechts 1 Vlaamse atleet heeft momenteel een nog snellere tijd staan dan onze HERA-topper. Reken daarbij nog zijn 2° plaats op de 110mH, in 15”30, en je weet meteen dat zijn opvolger volgend jaar een …’grote schoen’ te vullen heeft.

bvv20
Kamiel op de hoge horden …

Datzelfde geldt trouwens ook voor de man die Robbe Van Rompuy zal opvolgen in de kogelring en aan de hoogspringmat. Op dagen als deze ben je als club toch supergelukkig dat je over een goedlopend meerkamp-project beschikt, waar we iedere week in Betekom ook mensen zien meetrainen vanuit andere clubs, en waar we gezien onze basisvisie van destijds absoluut geen problemen mee hebben. Die gasten vormen echt een warme vriendengroep, met atletiek beoefenen als ‘rode draad’ doorheen het verhaal. Robbe is één van die vaste waarden, en dat resulteerde hier alweer in een PR-sprong van 1m83 bij het hoogspringen, 3° in de uitslag, en eveneens een 3° plaats aan de kogelring, met 12m13.

bvv21
Robbe, sterk bezig bij het hoogspringen en in de kogelring …

Stan Vertommen en Kobe Coenen zijn nog zo’n twee kleppers uit het team van Sietske en Peter, en ook hun puntendonatie in ons ROBA-beugeltje werd enorm gesmaakt. Met zijn PR-hoogte van 3m80 aan het polsstokspringen was Stan immers knap 2°, en ook Kobe scoorde bijzonder fraai, met een 2° stek aan de speerstand, via een schitterende PR-worp van 47m97 en een 5° plaats in de discuskooi, met een worp van 31m40. Deze 2 jongens zijn gelukkig voor ons nog 1° jaars, dus dat zit op die proeven wel snor voor volgend jaar.  

 

bvv22
Kobe, een ware stilist in de kooi …
bvv23
Stan, mooi in beeld gebracht door fotograaf Sven …

Wie ook het geboortejaar 2007 achter haar naam heeft staan is onze speerwerpster Katho Bakelants, hetgeen betekent dat ook deze discipline volgend jaar snel zal ingevuld zijn, op de verre voorbereidingsvergadering van de trainingtechnische commissie.  

bvv24
Katho bij het ‘inwerpen’ …

Hier in Kessel-lo liet onze jonge dame van de DAK-kern een 30m02-worp optekenen, en daarmee pakte ze als 1° jaars de 5° plaats, en dus een bonus van 8 punten.

De ploegen in de buik van het klassement waren al lang tevreden dat het degradatiespook netjes aan hun neus passeerde, en zijn onverbiddelijke zeis richtte op de nek van de mensen van RC Gent en AVToekomst. Met respectievelijk 192p en 260p zakken deze 2 atletiekgrootheden uit de hoogste rangschikking, en dat is toch even schrikken. Moraal van het verhaal … ‘elke dag als club zeer hard werken, en er staan voor je atleten, want een mooie naam en een prachtig verleden vormen absoluut geen garantie voor gegarandeerde stabiliteit’. Ook voor FLAC was het met hun 267p een dubbeltje op z’n kant, ondanks het feit dat ze bij het kransje ‘grootste clubs van België’ behoren. Oudenaarde, 278,5p, en Lebbeke, 303p kenden een stressvrije zondag, en ook Herentals, 333,5p, Looise, 339p, AC Waasland, 360p, en AV Lokeren, 394p, wisten al snel dat ze geen gevaar liepen. Mogelijk waren ze wel verrast door de aubergine-armada, die gans de dag door bleef aanklampen bij de 2 grote teams, met naam en faam, en enkele keren zelfs de koppositie overnam, na alweer een zoveelste overwinning van één van ons, en dus de bonus van 13 punten.

Al de ROBA’s zijn de revue gepasseerd in dit verslag, behalve onze 4 dames van de 4x100m scholieren, en de reden kent u waarschijnlijk ondertussen. Benthe Leysen, de enige 2°jaars van het viertal, was er onze startloper, en Olivia Wittevrouw nam de eerste rechte lijn voor haar rekening. Beiden meisjes lieten een uitstekende indruk na, en ook de stokwisseling onderling was van een goed niveau. Nadien was het de beurt aan Inte Wouters, die het bochtgebeuren kreeg voorgeschoteld, en naar het einde toe lichtjes uitliep op de meisjes rond haar. Bij de 3° stokwisseling gebeurde dan dat fameuze vallen van de stok binnen het DCLA-team, nadat er een ongelukkig contact zou zijn geweest zegt men tussen het 3° DCLA-meisje en onze 3° loopster. De beelden en foto’s die dit moeten staven geven geen 100% bevestiging van dat ongelukkig gebeuren, en ook ons zogenaamd ‘betrokken meisje’, onze Inte, meldde achteraf dat ze een stokje op haar arm heeft gevoeld, wat natuurlijk kan, gezien de ‘omhoog vliegende baan’ van het stokje. Onze stokwissel kende geen obstructie door gans dat gebeuren, en Noa Joos klaarde verder perfect de klus, om uit te komen op een 50”37-chrono.   
 
bvv25
Op bovenstaande foto zie je het 3° meisje van DCLA verbaast opkijken naar het stokje dat in de lucht hangt, terwijl Inte en Noa net in de fase zitten van de overdracht (beiden hebben het stokje nog vast). Ook is de ruimte tussen beide ‘3° loopsters’ toch ruimschoots voldoende.

Aanvankelijk werden wij gediskwalificeerd, maar na protest van ons werd dit al snel weggewerkt, mede ook op vraag van DCLA, die absoluut niet aandrongen op de DQ ten aanzien van ons. Zij eiste wel meteen een ‘herlopen’ van hun eigen 4 meisjes, eventueel samen met ons. Dat laatste hebben we direct afgewezen, daar we ons geen ‘veroorzaker’ voelde, laat staan ‘bewust en moedwillig’. Wij hebben verder ons neutraal opgesteld, en ons ook niet verzet tegen de 2° kans die de Leuvense meisjes kregen aangeboden. Toen deze evenwel onder de chrono van KAAGent doken, was het hek helemaal van de dam, en tekende de Gentse collega’s op hun beurt verzet aan…

Kortom … fameuze chaos en meteen een anticlimax die werkelijk niemand had zien aankomen. … geen officiële einduitslag, geen schitterende winnaar die ter plaatste kon genieten van de felicitaties van de 11 andere teams, en ook geen trotse 2° en 3° ploeg, zeker na zo’n schitterende sportnamiddag. …  geen mooi slot aan het einde van de spannendste interclub sinds jaren …

Nu momenteel staan de top-drie als volgt weergegeven :

  • 1° DCLA = 467p
  • 2° ROBA = 467p
  • 3° KAAG = 461p  

Voor het afronden, nog een woordje van dank aan onze meegekomen ‘reserves’, die in geval van plotse blessure meteen konden inspringen.
Vandaar oprechte dank aan Finn De Coster, Jana Nulens, Hanne Smit, Nele De Cat, Willem De Smit, Viktor Verlinden, Toon Demarsin, Sten Van Ouytsel en Oscar Mues.              

Rudy

Uitslag ROBA-atleten:
Cad - 100 - Dames
 
2° 1479 Vermeulen Marie 2008 ROBA 12.27 +1.3 (PR)
Cad - 100 - Heren
 
5° 1276 Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 11.88 +2.1 (PR)
Cad - 200 - Dames
 
2° 1094 Hauquier Ella 2009 ROBA 26.19 +2.1 (PR)
Cad - 200 - Heren
 
7° 896 Huybrechts Jose 2008 ROBA 24.75 +1.0 (PR)
Cad - 400 - Dames
 
2° 1478 Huenaerts Lotte 2008 ROBA 1:01.17 (PR)
Cad - 400 - Heren
 
9° 1284 Caers Senne 2008 ROBA 59.53 (PR)
Cad - 800 - Dames
 
2° 1469 Alen Jolente 2008 ROBA 2:20.24 (PR)
Cad - 800 - Heren
 
9° 894 Vandewaetere Thomas 2009 ROBA 2:22.28 (PR)
bvv26 
Cad - 1500 - Dames
  2° 1484 Peeters Noor 2008 ROBA 4:52.47 (PR)
Cad - 1500 - Heren
 
4° 1279 Vandamme Robbe 2009 ROBA 4:33.42 (PR)
Cad - 80h - Dames (76/8H/8)
  3° 1479 Vermeulen Marie 2008 ROBA 12.38 +0.6
Cad - 100h - Heren (84/10H/8,5) Reeks: 1 (84/10H/8,5)
 
7° 900 Happaerts Rune 2009 ROBA 17.55 +0.1 (PR)
Cad - 300h - Dames (0,76m)
 
8° 1465 Smets Anneline 2008 ROBA 51.06
Cad - 300h - Heren (0,76m)
 
6° 901 Wolfs Sune 2009 ROBA 46.43 (PR)
Cad - hoog - Dames
 
3° 1466 Van Rompuy Bette 2009 ROBA 1.45m (PR)

bvv27

Cad - hoog - Heren
 
3° 893 Van Rompaey Thias 2008 ROBA 1.71m (PR)
Cad - ver - Dames
 
2° 1094 Hauquier Ella 2009 ROBA 5.28m +0.6 (PR)
Cad - ver - Heren
 
1° 1276 Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 5.72m -0.2 (PR)
Cad - polsstok - Heren
 
1° 893 Van Rompaey Thias 2008 ROBA 4.10m (PR)
Cad - kogel - Dames (3kg)
 
5° 1093 Storms Imke 2009 ROBA 10.32m (PR)
Cad - kogel - Heren (4kg)
 
7° 1642 Vertongen Senne 2008 ROBA 9.46m
Cad - discus - Dames (1kg)
 
5° 1488 Prenen Sarah 2009 ROBA 25.37m (PR)
Cad - discus - Heren (1kg)
 
7° 1642 Vertongen Senne 2008 ROBA 29.64m (PR)
Cad - speer - Dames (0,5kg)
 
5° 1488 Prenen Sarah 2009 ROBA 26.81m (PR)
Cad - speer - Heren (0,6kg) Reeks: 1 (0,6kg)
 
8° 894 Vandewaetere Thomas 2009 ROBA 30.95m (PR)
Cad - 4x100 - Dames
 
Hauquier Ella 2009 ROBA 49.15 (PR)
  Smets Anneline 2008 ROBA
  Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA
  Vermeulen Marie 2008 ROBA
Cad - 4x100 - Heren
 
Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 48.42 (PR)
  Happaerts Rune 2009 ROBA
  Huybrechts Jose 2008 ROBA
  Van Rompaey Thias 2008 ROBA

Schol - 100 - Dames
  3° 3524 Joos Noa 2007 ROBA 12.62 +0.4 (PR)
Schol - 100 - Heren
 
2° 3113 Carchon Robbe 2006 ROBA 11.13 +1.0 (PR)
Schol - 200 - Dames
 
4° 3524 Joos Noa 2007 ROBA 26.04 +0.4 (PR)
Schol - 200 - Heren
 
3° Carchon Robbe 2006 ROBA 23.08 +0.4
bvv28 
Schol - 400 - Dames
  3 3511 Hecq Hannelore 2006 ROBA 59.76 (PR)
Schol - 400 - Heren
 
4° 3348 Van Roosendael Mathis 2007 ROBA 52.77
Schol - 800 - Dames
 
10° 3515 Witters Kaat 2007 ROBA 2:41.95 (PR)
Schol - 800 - Heren
 
6° 2831 Bossaert Seppe 2006 ROBA 2:03.63 (PR)
Schol - 1500 - Dames
 
5° 3679 De Saeger Laura 2007 ROBA 5:10.60 (SR)
Schol- 1500 - Heren
 
6° 3109 Peeters Lars 2007 ROBA 4:16.09
Schol - 100h - Dames (76/10H/8,5)
 
7° 3518 Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 15.94 +2.2 (PR)
Schol - 110h - Heren (91/10H/9)
 
2 2829 Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 15.30 +0.3
Schol- 400h - Dames (0,76m)
 
8° 3243 De Ridder Hanne 2007 ROBA 1:14.76 (PR)
Schol - 400h - Heren (0,84m)
 
1° 2829 Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 56.11 (PR)
Schol - hoog - Dames
 
5° 3670 Hoylaerts Jolien 2006 ROBA 1.45m
Schol - hoog - Heren
 
3° 3115 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 1.83m (PR)
Schol - ver - Dames
 
5 3670 Hoylaerts Jolien 2006 ROBA 4.79m +0.0 (SR)
Schol - ver - Heren
 
1° 2828 Eelen Jonas 2006 ROBA 6.13m -0.7
 bvv29
Schol - polsstok - Heren
 
2° 3117 Vertommen Stan 2007 ROBA 3.80m (PR)
Schol kogel - Dames (3kg) Reeks: 1 (3kg)
 
4° 3985 Van Hoof Julia 2006 ROBA 11.69m (SR)
Schol - kogel - Heren (5kg) Reeks: 1 (5kg)
 
3° 3115 Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 12.13m
Schol - discus - Dames (1kg)
 
7° 3985 Van Hoof Julia 2006 ROBA 25.45m
bvv30 
Schol - discus - Heren (1,5kg) Reeks: 1 (1,5kg)
 
5° 3108 Coenen Kobe 2007 ROBA 31.40m
Schol - speer - Dames (0,5kg)
 
5° 3666 Bakelants Katho 2007 ROBA 30.02m
Schol - speer - Heren (0,7kg)
  2° 3108 Coenen Kobe 2007 ROBA 47.97m (PR)
 bvv31
Schol - 4x100 - Dames Reeks: 1
 
Wouters Inte 2007 ROBA 50.37
  Joos Noa 2007 ROBA
  Leysen Benthe 2006 ROBA
  Wittevrouw Olivia 2007 ROBA
Schol 4x100 - Heren
 
Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 43.44 (PR)
  Eelen Jonas 2006 ROBA
  Carchon Robbe 2006 ROBA
  Celis William 2006 ROBA

bvv32

svdm