Corona nieuws - update 28 maart

Beste atleten, trainers, ouders,

Corona update – Geen trainingen tot en met 19 april – geen competities tot en met 10 mei

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020 werd beslist de eerder genomen maatregelen te verlengen met twee weken, nl. tot en met 19 april 2020. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei 2020. De Nationale Veiligheidsraad evalueert deze situatie constant.

Er werden geen strengere maatregelen genomen, maar de huidige maatregelen blijven dus nog een tijd van kracht. Dit betekent dat er alvast tot en met 19 april geen trainingen georganiseerd worden en dat tot nader order sportcentra (en onze atletiekpistes) afgesloten blijven.

De Vlaamse Atletiekliga had ook al beslist om alle competities/wedstrijden te annuleren tot en met 10 mei: https://www.atletiek.be/nieuws/officiele-berichten-24-3-2020

Nog even de belangrijkste maatregelen:

De belangrijkste basisregel in ons land is simpel: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd zoveel mogelijk contacten. Daarnaast blijven ook de basishygiënemaatregelen belangrijk.

Privé- en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, feestelijke, folkloristische, sportieve en recreatieve aard zijn verboden. Wandelen, fietsen of lopen in de buitenlucht mogen, met gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen of met één vriend of vriendin. Wel belangrijk is dat daar de nodige afstand (1,5 meter) bewaard wordt. Ook belangrijk: je mag de auto niet nemen om naar een plek te rijden om daar te wandelen of joggen. Mensen mogen dus alleen buiten zijn zolang het lopen, wandelen of fietsen duurt. Je moet ook in beweging blijven, dus niet urenlang in de parken gaan zitten bijvoorbeeld. Samenscholingen zijn verboden.

De details van de maatregelen zijn beschikbaar op www.info-coronavirus.be.

Kijk specifiek voor informatie over de sportsector op: https://www.sport.vlaanderen/corona-en-sportbeoefening-in-vlaanderen/

CORONA UPDATE: ALLE COMPETITIE AFGELAST TEM 10 MEI
Dit betekent voor ROBA alvast dat de Meetshovenloop op 24 april, de jeugdmeeting op 1 mei in Wespelaar en de ROBAlympics op 10 mei niet doorgaan, noch herpland worden verderop in het seizoen.
De Vlaamse Atletiekliga deelt het volgende mee:
"Zoals gisteren reeds gepubliceerd op onze website zijn de wedstrijden tot en met 10 mei afgelast. Gezien het om een grote hoeveelheid afgelaste wedstrijden gaat (102 organisaties weg + piste tem 10 mei) én dit mogelijk nog kan oplopen als de periode moet verlengd worden, is een herschikking van de kalender in het resterend stuk van het outdoor seizoen zo goed als onmogelijk. De raad van bestuur en de beleidscommissie competitie hebben volgende principes op papier gezet:

  • Er worden geen wijzigingen meer aangebracht aan de huidige zomerkalender. Meetings, aangevraagd door een club, worden niet verplaatst indien ze geannuleerd werden.
  • Ook kampioenschappen worden niet verplaatst met uitzondering van de Belgische kampioenschappen op voorwaarde dat er een relevante datum kan worden gevonden.
  • De interclub AC zal in zijn huidige vorm in 2021 worden georganiseerd en de mixed-versie schuift op naar 2022.
  • Provinciale en Vlaamse kampioenschappen die worden geannuleerd, worden niet herpland.
  • De score van Flanders Cup Meetings en Athletics Classic Meetings 2020 wordt niet in rekening gebracht voor de beoordeling van het prestatieniveau (wedstrijdenprogrammering 2020).
  • Vermits de Beker van Vlaanderen pupillen/miniemen van 18 en 19 april geannuleerd werd zal uiteraard de finale op 12 september ook niet doorgaan.

(#CoROBAchallenge, #WeAreRoba)