Verslag KVV Indoor AC

KVV Indoor 2018 Foto

Vlaams Kampioenschap indoor AC ontvangt kleine delegatie.

De lopende examenperiode weerhield menig studerend ROBA-atleet van deelname aan het Vlaams kampioenschap indoor afgelopen zondag. Onze kleine delegatie liet het echter niet aan zijn/haar hart komen en ging voluit voor het uit te reiken eremetaal.

Lien Andries kwam er met 7"97 (60m) en 25"60 (200m) wedstrijdritme opdoen tussen haar beroepsbezigheden als lerares door terwijl Paulien Dewyngaert de examenstress even liet voor wat het was en over de dubbele baanronde met 57"67 net het ereschavot aan drie concurrentes moest laten. Ook Arno Cornelis trok op de 800m goed zijn streng door te finishen in 2'00"31. Zijn coach Dany Van De Putte zag vervolgens zoon Cedric en Yellow Armada-genoot Sander Verminck bijzonder fluks van start gaan op de 3000m. In de eerste wedstrijdfase gingen ze samen op pad waarna Sander enigszins de rol moest lossen. Cedric beet door en trok in de eindsprint flink door om als eerste te finishen in 8'28"08. Hij kreeg op het podium gezelschap van Sander die met 8'53"11 het brons mee naar huis mocht nemen. Brons was de medaille die Remko Aubert net misliep door in het hinkstapspringen 13m52 ver te landen. Zijn discipline-genote  Sietske Lenchant had dan al een bronzen exemplaar op zak door met de kogel 13m15 op te laten tekenen. Zowaar een PR met de 4kg zware kogel en een opsteker voor het nakend BK meerkamp zondag. In het hinkstapspringen ging het dan eerder routineus naar 12m35, weliswaar de titel maar toch wat beneden de eigen verwachtingen.

Met twee titels en twee bronze medailles, aangevuld met dichte ereplaatsen zowaar een zeer opgemerkte passage van onze protagonisten!

Podium 3000m KVV AC Indoor 2018
Podium 3000m KVV AC Indoor 2018