PK Veldlopen - Deel 2

15/01/2023 - Vilvoorde - PK Veldlopen Vlaams-Brabant - deel II

Yorick en Vinnie op  de afspraak bij de seniors Heren

pk1
Vinnie neemt de latere winnaar meteen op sleeptouw … (Sven)

Net als in het eerste deel van het PK-wedstrijdverslag starten we het artikel onder de hoofding van de seniors, zelfs al kwamen die in dat 1° luik totaal niet in beeld. Toch is dit de evidentie zelve, want scoren op de ultieme hoofdwedstrijden, zijnde die van de seniors, is en blijft het uiteindelijke doel van iedere clubleiding, alsook die van de clubtrainers. Fraai voor de dag komen bij de pupillen en miniemen is mooi om mee te maken, zeker voor de kinderen zelf en diens ouders, en moeten we dus ook absoluut niet wegstoppen, of onder de mat schuiven, wat we ook niet doen. Maar het streefdoel is en blijft om dat jonge talent via de cadetten- en scholierenreeks naar de juniorsleeftijd te begeleiden, waar de gevaarlijke kaap van het hoger onderwijs op hun ligt te wachten, met alle risico’s voor de sportieve continuïteit vandien. Slechts een fractie van de jeugdige pupillen- en miniemenkampioenen wordt überhaupt senior, laat staan een senior die ook daar het ereschavotje weet te vinden. Hopelijk zijn onderstaande cadetten en scholieren onderweg om die gevaarlijke klip te kunnen pakken.

Cadetten & Scholieren

Noor Peeters heeft provinciale titel niet gestolen!

Bij de cadetten en scholieren lopen de 1° en 2° jaars te samen, maar voor ieder is er wel nog een apart podium voorzien, iets wat definitief wegvalt van bij de juniorsleeftijd. Met Noor Peeters en Jolente Alen hadden we bij de cadetten 2 sterkhouders in de koers, die de voorbije weken bewezen niet te beroerd te zijn om de wedstrijd in handen te nemen, en finaal af te rekenen met de rest van het peloton. Ook nu weer zagen we ze snel, van bij de eerste doortocht doorheen het bos, het 34 koppen tellende deelnemersveld aanvoeren, al deden ze dat in volstrekt omgekeerde richting dan eigenlijk was voorzien. Eén van de officials was blijkbaar niet bij de pinken, en joeg al de dames meteen het verkeerde erg smalle pad op, waardoor er hier en daar werd gevloekt omwille van niet kunnen opschuiven, of een verzwikte voet op dat hobbelige pad, waar boomwortels en puntige steenafval als een gesel Gods fungeerden voor de spikes en de daarin op bescherming hopende enkelgewrichten. De mensen van het Vlaamse kruis, die meestal op een cross al blij zijn als er toch één iemand komt aankloppen aan hun tent, werden hier behoorlijk aan het werk gezet omwille van letsels aan de enkels. Vooraan leek dit alles Noor helemaal niet te deren, want zij bleef met de blik op oneindig het koersverloop helemaal in handen te nemen, en waar anders Jolente met veel inzet ook haar deel van het werk op de schouders neemt, zagen we ze ditmaal eerder afwachtend lopen, in het spoor van haar clubvriendin, en de verrassend sterk presterende 1° jaars Jana Huybrechts. Voor eigen volk werd dit ACKO-meisje bijvoorbeeld pas 4°, een kleine 15 seconden achter ons ROBA-duo, die daar één (Jolente) en twee (Noor) werden. Na driekwart wedstrijd zagen we dat Jolente niet in haar normale doen was, en in de laatste pakweg 250m liepen de benen helemaal vol. Met haar 4° eindpositie strandde ze zelfs naast het podium, en dat had echt niemand verwacht. Rond de jaarovergang was ze nog ziek geweest, en dat gaat natuurlijk niet in de kouwe kleren zitten. Een geheel ander beeld bij Noor, die geen minder moment kende, op stijlrijke wijze de concurrentie één na één deed kraken, op die jonge dame uit Kortenberg na. In de spurt bleek die zelfs over net iets snellere benen te beschikken, maar beiden liepen ze dus als provinciale kampioenen binnen, iets wat aan de finishlijn tot grote vreugde leidde, en dat in beide kampen. Noor werd hier ‘dubbel beloond’, niet alleen voor de bergen werk die ze hier verzette in deze titelrun, maar daarenboven ook voor haar punctuele trainingsinzet, die zo typerend is voor haar.    

pk2
Beresterke koers, beste Noor! (Sven)

Na ons topduo was het nog uitkijken naar nog 6 andere meisjes, netjes verdeeld over de 2 jaren, 2008 en 2009. Meteen viel op dat Sari Jonckers in uitstekende doen was, en via een zeer stabiel koersverloop op de 6° eindplaats uitkwam bij de 2° jaars. In haar spoor liep de voorzichtig gestarte Kato Vanstechelman als 5° meisje binnen bij de 1° jaars, en na afloop meldde ze meteen dat het ogenschijnlijk ‘ingehouden aanvangstempo’ pure noodzaak was na een enkelverzwikking in die eerste foutief gelopen strook. Het duurde een tijdje eer ze de alweer puik lopende Jana Nulens te pakken had, en deze moest pas buigen in het laatste kwart van de koers. Als 6° eerste jaars, bedroeg het verschil finaal een kleine 13 seconden. Mooie koers van Jana, en hetzelfde geldt voor Babette Swannet, die 14° werd op 23 bij de jongste cadetten, en ondermeer de 1 jaar oudere clubgenoten Maya Wittevrouw, 9° tweede jaars, en Lara Goris, 10° 2° jaars, achter zich wist te houden. Stuk voor stuk mogen ze terugblikken op een karaktervolle wedstrijd, die alweer alles in zich had om onze supporters te kunnen begeesteren.

pk3
Sterke koers van Sari, en haar  1jaar jongere collega’s Kato en Jana

Onder de 50 cadetten jongens zaten er 9 van ons, 6 eerste jaars en 3 van het bouwjaar 2008. Ook ditmaal kwam Robbe Vandamme als sterkste uit de strijd, 7° in totaal, maar … 4° in zijn jaar, op slechts een habbekrats van de bronzen plak. Week na week blijft Robbe ons verbazen, en dat was hier niet anders. Ongeschonden kwam hij niet uit de strijd, want voor een 2° maal dit seizoen werd hij getrakteerd op een innig contact met iemand anders zijn 12mm-pinnen.

pk4
150m na de start dunt Joost het kopgroepje al uit tot een dozijn jongens, met achteraan Robbe

Vooral zijn 2° wedstrijdhelft straalde kracht uit, wat bewijst dat Robbe echt over ‘inhoud’ beschikt. Joost Jansen was onze 2° man in het veld, op plaats 19, en vooral in de eerste helft van de koers, zie ook bovenstaande foto, wist hij in de buurt te blijven van zijn 1 jaar jongere clubmakker. Joost wordt echt zichtbaar sterker en sterker. Exact 10 posities verder zagen we Kasper Rijnders krachtig spurtend binnenlopen, als 15° eerste jaars, en hij gaf hiermee in extremis Jarne Rymenants, 30°/16°, Pepijn Defauw, 31/15° 2j, Lander Demey 33°/18°, Lander Luyten, 35°/19°, Arthur Op ’t Eyndt, 46/20° 2j, en Kwinten Dufresne, 48°/28, het nakijken.

pk5
Pepijn neemt Kasper, Jarne en Lander op sleeptouw, maar kan Kasper finaal niet afstoppen (Sven)

We begonnen dit artikel met ons voornemen en hoop om zoveel mogelijk jongeren doorheen die sportieve reis richting seniorsleeftijd te loodsen, en dat dit een lange tocht is met ‘vele obstakels onderweg’, hebben we ook aangekaart. Het feit dat we hier bijvoorbeeld bij de scholieren slechts 2 meisjes en 4 jongens in ROBA-tenue zagen opdagen is een symptoom van de net aangehaalde theorie. 3 van hen kwamen uit ons Berlare-team, dat al jaren binnen ons ROBA-fondgebeuren een bijzondere rol speelt. Bij de meisjes zagen we Laura De Saeger als 7° binnenlopen bij de 1° jaars, en hing daarmee een kwart minuut voor op Xantippe Servotte, die 9° werd. Onder de amper 6 tweedejaars scholieren hadden we zelfs niet één clubatlete rondlopen, wat bewijst dat bezorgdheid niet ophoudt aan onze clubgrenzen, wel integendeel. De breuklijn lijkt zelfs stilaan maar zeker naar beneden toe op te schuiven. Bij de jongens bijvoorbeeld waren bij de eerste 15 scholieren die de meet passeerden, slecht vier 2°jaars, en als u ons niet gelooft, vraag het dan gerust na bij onze eigen Seppe Bossaert, want hij was die 15° scholier, en dus ook de man die net achter het net viste wat het podium betreft. Pas aan de meet had Seppe door dat de man die slecht 2 seconden voor hem de meet passeerde naar de ceremonie werd geroepen voor de 2° jaars….  Een kort baalmoment drong zich even op … Verder in het pak zaten ook nog Isas Van Assche, die als 17° in de uitslag van de 1° jaars verscheen, en Sten Van Ouytsel, die beslag legde op de 7° plaats bij de 2° jaars. Sten is echt een vaste waarde geworden binnen ons scholierenteam afstandlopers, waar weliswaar Lars Peeters onze sterkste troef is natuurlijk. Net als zijn zus werkt ook hij gericht naar het VAL-kampioenschap in ons eigen Diest, alsook de nationale titelstrijd in het Brusselse park. Hier zagen we na afloop van zijn koers maar een beteuterd gezicht, want het ‘draaide’ niet zoals hij zelf had verwacht. Dat de thuisloper Daan Lievens er snel van onder zou muizen zat nog netjes binnen het verhoopte scenario, maar geen antwoord hebben op gasten als een Tijl Wachtelaer en Rohan Vits, nee dat stond niet in het voorziene draaiboek. De ACKO-atleet moest eerder dit seizoen al 2x (voor eigen volk + in Roeselare) het hoofd buigen voor onze talentrijke Lars, en ook de DCLA-man ervaarde in Roeselare wat de juiste pikorde is binnen de Vlaamse scholierenlichting. Komende zondag biedt de CC-cross van Hannuit al meteen de mogelijkheid om deze ‘iets mindere dag’ weg te poetsen, en Lars een beetje kennende zal hij er zich wel snel overheen zetten, te meer er nog steeds brons rond zijn nek hing daar in Vilvoorde. Onderstaande foto, van mamma Anneleen, behoeft geen extra commentaar …

pk6
‘Kop op’, beste Lars, na Diest spreken we hier niet meer over …

 

Juniors & Seniors

Eremetaal voor Tuur, Lenn, Yorick en Vinnie!

Zuiver kwalitatief gezien viel er niet veel af te dingen op de winnaars van het hoofdprogramma, want met thuisloper Mathis Lievens bij de juniors, de mooi lopende DCLA-atlete Yewbdar Denys als winnares bij de vrouwen seniors, en onze eigen Yorick Van De Kerkhove als triomfator bij de heren seniors, zal de VAC-voorzitter Raymond Seneca wel tevreden geweest zijn. Maar onze hardwerkende collega’s, Frank De Smet in het bijzonder, verdienden kwantitatief toch wat meer belangstelling in die hoogste categorieën. Met 4 junior dames en 9 bij de mannen, alsook 13 vrouwelijke seniors en amper … 9 heren seniors kon je van de aanwezige papa’s en mama’s nauwelijks verwachten dat ze nu eens niet meteen vertrokken na de koers van hun eigen spruit, en samen met die kleine kampioenen bleven kijken naar het hoofdprogramma. Ook het afsluitende ‘korte crossgebeuren’ bracht qua numerieke bezetting geen soelaas, met bijvoorbeeld amper … 3 dames bij de seniors.

Maar anderzijds zouden ze wel getuige geweest zijn van de alsmaar sterker wordende Tuur Aerts, die netjes naast Mathis Lievens het juniorspodium mocht betreden, en dat op de zilveren positie. Gans de koers door hield hij er een fameus tempo op na, zonder ene verzwakking, wat resulteerde in die mooie 2° plaats. De progressie die deze knaap gerealiseerd heeft de voorbije 2 seizoenen is

pk7
Tuur en Daan, onze 2 juniors in koers … (Sven)

ronduit indrukwekkend. Spijtig dat zijn vriend Daan De Ceulaer tijdens diezelfde fase een ganse periode in de lappenmand lag, want hun klasse lag bij aanvang op een vergelijkbaar niveau. Maar dat het de juiste richting opgaat bij de ‘3° generatie’ De Ceulaer bewijst zijn 7° plaats, en dat in een koers waar hij het voor een groot deel zelf moest opknappen, zonder al te veel medelopers om zich heen. Ook onze enige vrouwelijke senior in wedstrijd, de sympathieke Elien Osselaer, ondervond weinige steun aan medeatleten, maar met slechts 13 dames in een koers kan het ook moeilijk anders… ‘Het hoge tempo ontwikkelen was niet evident’ zei ze achteraf, zeker als je weet dat ze gezien haar marathondeelname natuurlijk vooral veel aërobe arbeid heeft verricht, en minder dat pittige werk, wat zo’n crossdeelname vereist. ‘Maar ik ben content’ waren de afsluitende woorden van deze atlete, ook behorende tot ons Berlare-team.

PK8
Elien, net het bergje achter de rug… (YA)

Iets later zagen we nog 4 andere lopers, van ons Oost-Vlaamse team aan het werk, en ook dit kwartet zorgde voor spektakel, samen met onze BETA-man Yorick. Van bij de start van de 10225m lange cross nam Vinnie Van Puyvelde het commando op zich, en dat was zo strak, dat alleen zijn jongere clubmakker Yorick mee in de slipstream zat.  

pk9
Vinnie, duidelijk in goede doen … en Yorick gaat vlotjes mee

Yorick liep toch met wat vraagtekens rond, want rond nieuwjaar werd hij abrupt geconfronteerd met enkele dagen hoge koorts, wat natuurlijk nefast kan zijn voor het actuele conditieniveau. Vandaar ook dat hij er niet als een gek invloog, en aan Vinnie dus een schitterende compagnon de route had in het eerste luik van de koers. Gedurende 35 minuten leverden onze 2 mannen pure promotie af voor onze club, en dat verdient een ‘dikke merci’ aan het adres van Vinnie en Yorick, oprecht dank u wel. Dat Vinnie kan lopen weten we al langer dan gisteren, en ook Yorick zal hier wel een ‘geruststelling’ uit putten, richting Hannuit.

Dat ‘dankwoord’ geldt trouwens ook voor onze 3 jongens in de korte cross, waar het voor de gemiddelde ROBA-volger een bijzonder aangename kennismaking werd met de nieuwkomers Maarten De Munck en Siegert Lefevere. Onze 3° man in koers, Lenn Teugels, is natuurlijk al enkele seizoenen een vaste waarde voor onze trouwe supporters, en die hoopten meteen stiekem op een extra medaille in deze koers. Lenn zou ze niet teleurstellen, want hij had slechts 9’05” nodig over de 2765m, en alleen de DAC-atleet Jelle Bulens was nog een 7-tal seconden snelle dan hij. ‘Even onoplettend geweest’ zei Lenn achteraf, en net ietsjes te lang in het spoor blijven zitten van nieuwkomer Maarten, waardoor de vogel was gaan vliegen, zoals onderstaande foto netjes aangeeft.   

pk10
Maarten, Lenn, en ietsjes verder in het pak Siegert .. geheel rechts nog een schim van de winnaar

Onze jongens werden fel aangemoedigd door hun trainer Dany, die natuurlijk in zijn nopjes is met de komst van die 2 gasten, die overduidelijk kunnen lopen. Maarten werd knap 4°, en Siegert liep als 8° over de finishlijn. Laat hier nog wat extra wedstrijdervaring op los, en we zijn vertrokken voor heel wat fraai koersnieuws.

Masters

Tot slot nog verrichtingen van onze masters, waar het altijd uitkijken is naar hoeveel van onze afstandlopers in hun eigen leeftijdscategorie kunnen scoren. En finaal bleek de buit aan provinciale schildjes alweer vrij aardig op te lopen. Zo bleek onze Rita De Vries de onbetwiste winnares bij de M65, een prestatie die ze trotsvol deelde met Vera Meuris en Sofie Fierens, die respectievelijk bij de M50 en de M45 de winst wisten binnen te halen. Waarschijnlijk had in dit lijstje nog een 4° naam verschenen, namelijk die van Melissa Van Den Driessche, maar een enorm zware verzwikking van de voet op één van die klotestroken in het bos besliste er meteen anders over, en haar koppositie ging meteen in rook op. ‘Uitrekking van de ligamenten’ was het verdict na de beeldvorming, en meteen kan ze als juf 2 weken met de krukken voor de klas staan. Wie we gelukkig wel in de uitslag aantreffen, is onze Daniële Van Os, die hier uitstekend voor de dag kwam, echt één van haar beste crossen, en dat beloond zag met de 4° eindpositie van de M35. Eén leeftijdsniveau hoger, bij de M45, waren Els Gijsemans en Wendy Vermaelen het beste van zichzelf aan het geven, en dat bracht hen op positie 7 en 9 in de einduitslag.

pk11
3 winnaars … Rita (M65) en Vera (M50, en rechts Sofie, als beste M45’er

Ook bij de mannen was het uitkijken naar winnaars in de diverse reeksen, maar hier bleef de teller al steken op … twee zeges. Cyriel Coremans kwam één positie te kort bij de M75, en ook Paul Arnoets zag een leeftijdsgenoot binnen de M70 weglopen, een zekere Eddy Vierendeels, waar niets tegen te beginnen viel. Zijn naam alleen al boezemt angst in. Dus geen provinciaal schildje voor Cyriel en Paul, en ook Chris Wouters, M50, Bart De Nijs, M55, en Marc Vaes, M60, konden via hun nochtans knappe 3° plaats geen aanspraak maken op dat begeerde schildje. Wie wel langsheen het erepodium mocht passeren was Hubert Grandjean bij de M65, die via een puike wedstrijd alles netjes onder controle had, en onze sympathieke Kristof Speltinckx, die tot zijn eigen stomme verbazing de beste man in koers bleek te zijn bij de M45’ers. Ja in zo’n bonte bende aan masters, met daarbij nog een groep juniors, is het natuurlijk moeilijk uitkijken naar potentiële rivalen voor de gouden plak.  

pk12
De gelukkige Kristof, 1° bij de M45, en Hubert, al jaren topper in zijn categorie...

Voor Kristof is dit een bekroning van zijn reeds nu al meer dan geslaagde wintercampagne, want ook voorbije weken kwam hij al goed uit de verf. In zijn zelfde categorie liep Johan Vermaelen als 7° binnen, en die was ook content toen hij hoorde dat zijn trainingsmakker met de zege was gaan lopen.

pk13
Johan, richting de finish …  Danny drukt meteen zijn stempel, voor o.m. Wim, Bart en Wim

De nog aanwezige ROBA-supporters keken naast het debuut van onze kersverse M35’er Greg Van Der Sande, ook vooral uit naar het wederoptreden van onze ondertussen 50 jaar geworden Danny Van Bael. Er zat ook een zekere symboliek achter, want zijn laatste koers dateerde van exact 3 jaar geleden, in de moddercross van Gooik, dus ook het toenmalig provinciaal kampioenschap.
Het zegegebaar maken, zoals toen, zat er deze maal nog niet in, al gaf hij met zijn 4° eindplaats wel meteen zijn visitekaartje af richting Wim De Pauw, 6°, Filip Smets, 7°, Wim Wuyts, 11° en Pascal Van Ouytsel, die als 15° M50 binnenliep. Ook onze M55’ers Dirk Van Kerkhoven, hier 9°, Dirk Biscop, 12°, en Paul Vermeylen, 13, weten meteen dat het een plaatsje ‘opschuiven’ wordt, en datzelfde geldt voor Redgy Tytgat, 4° M65, Ivo Van Den Broeck, 5° M60,  en onze jonge M40’er Tim Cypers, die hier 14° werd in zijn categorie, en ook meteen na de koers last had van die allesbehalve ideale ondergrond.
Naast het heroptreden van Danny, was natuurlijk het langverwachte debuut van Greg Van Der Sande een gegeven waar menig ROBA-volger, zeker in Betekom, naar uitkeek. In december was hij de kaap van 35 jaar gepasseerd, en kon hij niet langer het ‘aandringen’ van Jan en alleman op de Betekomse piste negeren.

pk14
Greg, laat dit een ‘start’ zijn van nog … veel moois …

Zijn coach Wim moest hemel en aarde verzetten om hem finaal zo ver te krijgen, want de angst voor dat ‘echte werk’ was zeer aanwezig. Van recreant binnen de joggingwereld opklimmen naar het ware veldloopgebeuren, het kan dus echt, voor zij die daar nog mochten aan twijfelen. Greg miste zijn debuut niet, en liet meteen een puike indruk na, wat resulteerde in een 5° plaats bij de jongste masters. Flits gestart, mooi in een 2° groepje lopend, om vervolgens stilaan maar zeker op te schuiven doorheen de 2° wedstrijdhelft. We zagen een gelukkige coach langsheen de zijlijn staan, wiens schema’s, smeekbedes en peptalk eindelijk rendeerden. Eén zaak is duidelijk … Greg kan lopen, en ook hijzelf kan daar nu niet meer omheen …

rudy

uitslagen:
Cad - veldloop – Dames Reeks 1 (2765m)
 
5 1227 Vanstechelman Kato 2009 ROBA 11'14
  6 1802 Nulens Jana 2009 ROBA 11'27
  14 1834 Swannet Babette 2009 ROBA 11'59

pk15
Één van onze stijlrijkste loopsters, Babette…

Cad - veldloop – Dames Reeks 2  (2765m)
 
1 1484 Peeters Noor 2008 ROBA 10'05
  4 1469 Alen Jolente 2008 ROBA 10'38
  6 1801 Jonckers Sari 2008 ROBA 11'04
  9 1812 Wittevrouw Maya 2008 ROBA 12'19
  10 1642 Goris Lana 2008 ROBA 12”27

pk16
Goud voor Noor …, Maya en Lana… (Sven)

Cad - veldloop – Heren Reeks: 1 (2765m)
 
4 1279 Vandamme Robbe 2009 ROBA 18'0
  15 1326 Rijnders Kasper 2009 ROBA 50'0
  16 1272 Rymenants Jarne 2009 ROBA 52'0
  18 1274 Demey Lander 2009 ROBA 58'0
  19 1327 Luyten Lander 2009 ROBA 1'03
  28 1547 Dufresne Kwinten 2009 ROBA 1'43

pk17
Robbe … ‘sterk bezig’ 
pk18
Kwinten en Arthur, mooi in strijd … (Sven)

Cad - veldloop – Heren Reeks: 2  (2765m)
 
10 1273 Jansen Joost 2008 ROBA 35'0
  15 1278 Defauw Pepijn 2008 ROBA 54'0
  20 1270 Op 't Eyndt Arthur 2008 ROBA 1'37

Schol veldloop Dames (3195m)
  7 3679 De Saeger Laura 2007 ROBA 13'48
  9 3680 Servotte Xantippe 2007 ROBA 14'13

pk19
Laura en Xantippe, in één beeld

Schol veldloop – Heren Reeks: 1 (4610m)
 
3 3109 Peeters Lars 2007 ROBA 9'0
  17 3281 Van Assche Isas 2007 ROBA 1'50

pk20
De mooi lopende Isas …

Schol veldloop – Heren Reeks: 2 (4610m)
  4 2831 Bossaert Seppe 2006 ROBA 49'0
  7 3119 Van Ouytsel Sten 2006 ROBA 2'05

pk21
Sten, op de ‘vals plat’-strook…

Jun - veldloop - Heren
 
2 596 Aerts Tuur 2005 ROBA 22'52
  7 592 De Ceulaer Daan 2005 ROBA 24'55

pk22
Terecht trotse Tuur ! (Sven)

Sen - veldloop - Dames
  9 2091 Osselaer Elien 1996 ROBA 21'59

Sen - veldloop korte cross -Heren (2765m)
 
2 2936 Teugels Lenn 2001 ROBA 9'05
  4 3537 De Munck Maarten 1996 ROBA 9'23
  8 3671 Lefevere Siegert 1995 ROBA 9'51

pk23
Maarten en Siegert … 2 namen om te onthouden …  (YA)
pk24
Lenn, opdracht volbracht …  (YA)

Sen - veldloop lange cross Heren (10225m)
  1 2797 Van De Kerkhove Yorick 2001 ROBA 35'16
  2 3442 Van Puyvelde Vinnie 1994 ROBA 35'30

Masters - veldloop - Dames
W35

  4 3991 Van Os Danièle 1987 ROBA 23'51

pk25
Danièle, sterke koers !
pk26
Melissa, net voor ze uitviel …

W40
  7 4033 Gijsemans Els 1979 ROBA 25'07
  9 4027 Vermaelen Wendy 1978 ROBA 26'52
 

pk27
Els en Wendy, bij de M40’ers

W45
  1 4024 Fierens Sofie 1976 ROBA 22'08
W50
  1 3621 Meuris Vera 1970 ROBA 15'04
W65
 
1 4022 De Vries Rita 1957 ROBA 16'14

Mas - veldloop - Heren
Reeks:M35
 
5 7051 Van Der Sande Greg 1987 ROBA 24'04
Reeks:M40
 
14 6157 Cypers Tim 1980 ROBA 30'52
Reeks:M45
 
1 6080 Speltinckx Kristof 1976 ROBA 24'25
  7 6076 Vermaelen Johan 1976 ROBA 28'56
Reeks:M50
 
3 6791 Wouters Chris 1971 ROBA 1'03
  4 6065 Van Bael Danny 1969 ROBA 1'34
  6 6158 De Pauw Wim 1972 ROBA 1'54
  7 6068 Smets Filip 1971 ROBA 1'56
  11 5251 Wuyts Wim 1971 ROBA 2'49
  15 6144 Van Ouytsel Pascal 1970 ROBA 3'21

pk28
Chris, 3° bij de M50, na een zeer mooie wedstrijd…

Reeks:M55
 
3 6055 De Nijs Bart 1966 ROBA 1'42
  9 6067 Van Kerkhoven Dirk 1963 ROBA 3'46
  12 6066 Biscop Dirk 1964 ROBA 4'23
  13 6147 Vermeylen Paul 1963 ROBA 4'53
 

pk29
3° plaats voor Bart (6055), hier nog in gezelschap van Filip en Wim, rechts Paul …

Reeks:M60
 
3 6083 Vaes Marc 1962 ROBA 4'37
  5 5242 Van Den Broeck Ivo 1962 ROBA 5'23
Reeks:M65
 
1 6072 Grandjean Hubert 1957 ROBA 4'13
  4 6151 Tytgat Redgy 1956 ROBA 8'11
Reeks:M70
 
2 6146 Arnoets Paul 1951 ROBA 7'07
Reeks:M75
 
2 6063 Coremans Cyriel 1947 ROBA 8'38
 

pk30
Paul en Cyriel, beiden op de zilveren positie in hun categorie    (Sven)