Verslag BK Indoor AMH

BK Indoor AMH

08/12/2019 - Belgisch kampioenschap indoor voor AMH

Twee Belgische titels voor Petra Kerkhofs en een nationaal record! Verder voor ROBA ook nog zilver en brons...

Eind augustus jl. brachten we op onze ROBA-website verslag uit over het BK atletiek voor AMH, dat plaatsvond op en rond de piste van het Koning Boudewijnstadion te Brussel. Onze G-atleten presteerden er toen uitstekend, want zij behaalden er blinkend eremetaal: tweemaal goud, tweemaal zilver en ook tweemaal brons. Afgelopen zondag 8 december doken sommigen van die ROBA's de zaal in voor hun indoorkampioenschappen. Zij maakten deel uit van de ruim 100 atleten met een fysieke, visuele of verstandelijke beperking, die het beste van zichzelf gaven tijdens de tweede editie nog maar van het BK indoor voor AMH. Plaats van gebeuren: de Gentse Topsporthal aan de Blaarmeersen. En eens te meer maakten onze ROBA-atleten indruk, met o.m. twee Belgische titels en een nationaal record voor Petra KERKHOFS en daarenboven nog zilver en brons voor Daniël VAN BLADEL en Bram GRYMONPON en brons voor onze aflossingsploeg.

ROBA weet de weg naar het podium ...

In de stevig bezette 60m heren wedsrijden tikte Valerian VAN CAUWENBERGH als 6de aan in zijn reeks, in de knappe tijd van 8"39. Dat begeerde podium werd nog niet gehaald,  maar staat op de planning. In zijn reeks werd Bram GRYMONPON 2de, in 8"75. Onze zilveren medaillewinnaar op het BK verspringen outdoor, ontgoochelde met die tijd evenmin, net als zijn ROBA-maatje Daniël VAN BLADEL overigens (zilver op het BK 100m outdoor), die in zijn serie 60m indoor 9"53 liet optekenen. Sinem VAN CAMP finishte in zijn reeks als 6de in 10"27. Verdienstelijk toch ook.
G-Indoor
G-Indoor 4
Even later die middag veroverde ROBA dan wel dat podium. De veelzijdige Bram GRYMONPON sprong als 3de in de uitslag 1m45 hoog. In de outdoorkampioenschappen voor AMH aan de Heizel, had hij in augustus ook al brons behaald, met een sprong van 1m50. Knappe prestaties toch.
G-Indoor
Onze aubergine kleuren bleven in beeld daar aan de Blaarmeersen. In zijn 200m (één indoorpisterondje dus) werd Mario LAUWERS (-21) 4de in 40"46. Over dezelfde afstand won Valerian VAN CAUWENBERGH (-21) zelfs zijn reeks in 28"04, 3 seconden minder snel maar dan de algemene winnaar van die 200m.
Met het kogelstoten betraden we het terrein van o.m. Daniël VAN BLADEL (-21). De bronzen medaillewinnaar op het BK outdoor in die discipline (7m45), deed het in zaal nog beter, want pakte met een worp van 8m34, schitterend zilver, op 4cm slechts van kampioen Jonathan Cuypers (HAC). Gelukwensen, Daniël!
Ondertussen had Mario LAUWERS zijn reeks 800m als 7de afgerond in 3'45"34.
G-Indoor 2

Petra KERKHOFS - festival

En zij deed het opnieuw, onze viervoudig Belgisch veldloopkampioene en outdoorkampioene op 800m en 1500m, Petra KERKHOFS. Op de indoorpiste van de Gentse Sporthal domineerde zij de 800m en won er met zo'n 19 seconden voorsprong op de 2de, in de knappe tijd van 2'49"88. We herinneren ons dat zij haar Belgische titel in open lucht, over dezelfde afstand, behaalde in 3'00"51. Van een prestatie gesproken, daar aan de Blaarmeersen!
Maar haar honger naar nog een kampioenenschildje was nog verre van gestild. Want zij stootte even later de kogel 6m90 van zich af, goed voor wéér eens goud. Half oktober jl. bewees de leading lady van onze G-atleten ook al dat zij nog meer kan dan snel lopen, want op de "Mentalympia" te Mechelen won zij van 14 deelneemsters het kogelstoten met een worp van 7m10. Klap op de vuurpijl: met haar 6m90 in zaal aan de Blaarmeersen, vestigde zij met de kogel een nieuw Belgisch indoorrecord (er werden maar liefst 23 nieuwe Belgische bestprestaties neergezet, daar te Gent!). Van harte gefeliciteerd Petra. Soms komt een mens superlatieven te kort om zijn waardering echt naar waarde weer te kunnen geven. ...ROBA is fier op u!

En ROBA was nog niet uitgezongen. Want de 4×200m-aflossingen kwamen er aan. Onze G-atleten Valerian VAN CAUWENBERGH, Sinem VAN CAMP, Bram en Ward GRYMONPON, veroverden schitterend brons, in een tijd van 2'00"15. Enkel HAC en ACBB deden beter.
Hartverwarmende kampioenschappen werden het die namiddag in de Topsporthal. De successen van onze G-atleten komen niet zó maar uit de lucht gevallen. Zij worden uitstekend begeleid door een team gedreven coaches, zoals Greet, Wim, Anouk, Sara e.a.. Zij zetten zich volledig in voor hun atleten en leggen zo de basis voor verdere deugddoende prestaties van de G-kern van ROBA. Hun trainingssessies, vol enthousiaste overgave, lopen elke woensdagavond vanaf 18u30 en op vrijdagavond vanaf 19u, gedurende een uurtje, aan "De Tumkens" te Betekom. Kom de sfeer daar maar eens opsnuiven!

Onze warmste gelukwensen alleszins voor al die prestaties en voor die geslaagde aanloop naar... "de warmste week" !

RW