Verslagen Indoor Hoboken en Gent

13-14/1/2019 - INDOOR GENT en HOBOKEN

Terwijl in al de andere Vlaamse provincies de atleten naar buiten werden gelokt met het vooruitzicht op het mogelijk behalen van een provinciaal crossschildje, waren alvast onze Vlaams-Brabantse atleten verlost van die moeilijke keuze… ‘indoor of veldlopen’, om de reden die u allen ondertussen al wel kent. In Hoboken en Gent wisten ze dat wel te waarderen, de komst van die extra aubergines.

-- Indoor Hoboken --

In de Hobokense sportschuur maakte onze snelle benjamin Fien Peeters wederom haar opwachting, en dan weet u haast meteen dat ze zowel in de reeks 60m (9”79) als in de finale (9”61) iedereen netjes het nakijken gaf. Ze kwam hier met recordambities binnenvallen, en die gevoelens werden zeer snel ingelost. Haar 3m38 aan de verspringstand was 21 cm verder dan de 3m21 van clubvriendin Maya Frederickx, 2 maand geleden te Herentals. Dikke proficiat, Fien!

-- Indoor Gent --

Ook in Gent regende het persoonlijke best prestaties. Denken we maar aan broer en zus Robbe (10”30 pup) en Lisa Van Damme (9”21 min) op de 60m, en voor Lisa zelfs ook nog bij het verspringen (4m11). Mochten er nog ROBA-lezers zijn die twijfelen aan het succes van het Vlaams indoor-gebeuren, of op z’n minst reserves hebben bij al dat spurt- en springgedoe in een sporthal of schuur, wel die moeten zeker eens deze Gentse uitslag doorbladeren, of gewoon met de net genoemde Lisa een praatje maken. Zij zal u met veel plezier vertellen dat ze ernaast maar liefst … 83 andere miniemen meisjes stond aan te schuiven op dat verspringnummer. U leest het goed … 83 verspringsters… Een nachtmerrie voor het concentratiebehoud natuurlijk, maar wel een cijfer dat alle concurrentie met het veldloopgebeuren glansrijk doorstaat. Zelfs bij de seniors dames waren er nog 23 actief op datzelfde verspringnummer, met o.m. Kato Gevaert (5m01).

6 aanwezige cadetten meisjes droegen er onze clubkleuren, en zij acteerden op de 60m, 200m en de 60m horden. Uitgerekend 3 van de 4 proeven waar in de jaren 2008-2009 onze latere meerkampster Marjolein Lindemans zo fameus heeft huisgehouden in de ROBA-recordtabel, dat je al van goeden huize moet komen om nog maar te durven ‘nadenken’ over een plaatsje binnen die indoor erelijst. Sarah Vervekken (mooi 8”93 op 60m), Charlotte Coene (fraaie 27”67 op 200m) en Amelie Denecker (sterke 9”78 op de 60mH) lieten het evenwel niet aan hun hart komen, wat resulteerde in de net genoemde knappe tijden. Ook Ella Guldentops, Zita Beelen en debutant Hanne Leempoels waagden zich aan de dubbel ‘200m-60mH’, en op het hordennummer werd dit telkens beloond met een persoonlijk record. Prima dames !

Scholiere Tine Geets kreeg een 8”97 achter haar naam op de korte sprintafstand, en 29”34 op de baanronde. Hier moest ze het hoofd nederig buigen voor clubgenote Line Dockx, die haar 200m PR netjes aanscherpte tot 27”95. In hun indoor recordtabel wordt het helemaal mooi, want op de 60m bijvoorbeeld kijken ze aan tegen de 7”46 van niemand minder dan Kim Gevaert (HERA, 1995).

2 jaar later schudde Kim een propere 7”34 (HERA, 1997) uit haar bijzonder snelle benen, niet alleen het huidige ROBA-clubrecord juniors, maar tevens ook nog steeds het … Belgisch record. Dus geen reden tot stress voor onze junior Chloë Porton, die hier door de organisatoren van Vlierzele beloond werd met een 8”40 chrono op de korte spurt, en 27”45 op de baanronde.

Rudy.