Verslag BK Aflossingen 2018

16/09/2018 - BK Estafetten Andenne

Sinds het PK aflossingen enkele weken geleden in Betekom hebben onze aflossingsploegen duidelijk de smaak te pakken en trokken we met 11 ploegen naar Wallonië.

In het mooie sportstadion van Andenne stond de eerste start al om 10u gepland, zodat onze spurters al vroeg uit de veren moesten. Gelukkig was de stralende zon ook van de partij, zodat we ons temidden van de heuvels rond Andenne een beetje op vakantie waanden.

Onze dames alle categorieën (Charlotte Kinable, Paulien Dewyngaert, Inge Bellemans en Lien Andries) mochten de spits afbijten op de 4x100m. Met een tijd van 49”79 werden ze 2de, wat voldoende was voor een finaleplaats later op de dag. In die finale liepen ze nog wat sneller (48”97) wat hen de minst dankbare 4de plaats opleverde. Ons spurterskwartet was schijnbaar onvermoeibaar want later op de dag stonden ze klaar voor de 4x200m. En ook daar werden zij 2de in hun reeks in 1’44”26 én 4de in de finale in 1’44”04. Jammer, want een medaille hadden ze zeker verdiend.

Op de 4x100m bij de heren traden we aan met een gemengd team van 2 scholieren (Jeff Bogaerts en Milan De Neef), 1 junior (Remco Verstrepen) en 1 senior (Jens Pardon). Zij werden in hun reeks 4de in 45”14, wat net niet volstond voor een finaleplaats. Een paar uur later deden Milan en Jens een nieuwe poging op de 4x200m, dit keer samen met scholier Benjamin Smets en cadet Karel Daniëls. Jammer genoeg ging het fout bij de 2de stokwissel, wat hen een diskwalificatie opleverde.

De cadetten jongens (Karel Daniëls, Lars Verlinden, Wout Van Breedam en Roan Van Uffel) streden op de 4x100m voor wat ze waard waren. Ze werden 5de in hun reeks, maar verbeterden wel hun tijd van het PK met meer dan een halve seconde.

Enya De Troyer, Annelies Geyskens, Line Docks en Kato Gevaert verdedigden onze kleuren op de 4x100m scholieren meisjes. Zij stranden op de 4de plaats in hun reeks. Ook zij liepen met 52”23 een halve seconde sneller dan in Betekom.

Na de middag stonden de langere aflossingsnummers gepland met zowel bij de jongens als bij de meisjes een scholierenploeg op de 4x800m. Onze meisjes (Jenna Van Win, Tami Samson, Sien Wittevrongel en Merel Geerts) strandden ondanks de sterke inhaalbeweging van slotloopster Merel net op de 4de plaats (alweer) in 10’21”54. Onze jongens met Runar Van der Putten, Lode Wuyts, Han Raets en Ward Delme streden de hele wedstrijd mee in het pak om uiteindelijk knap 6de te worden in 8’28”58. Maar liefst 18 seconden sneller dan op het PK in Betekom met hetzelfde team.

Op de 4x1500m werd veel verwacht van het ROBA team dat voor het Belgisch record ging. Het waren echter niet onze seniors (zoals aangekondigd in de krant), maar wel onze +60’ers (Hubert Grandjean, Redgy Tytgat, Marc Huysmans en Paul Arnoets) die hun eigen record van enkele weken geleden nog wat wilden scherper stellen. Met nog 800m te gaan voelde Paul zich niet goed en wisten ze dat het record er niet in zat. Paul gaf er de brui aan, maar dat was de officiëlen blijkbaar ontgaan. Resultaat is dat onze mannen in de uitslag staan met 19’28”93. Een verpulvering van hun record, maar wel met 2 ronden te weinig gelopen. We zullen dat dan maar niet homologeren zeker.

Tot slot hadden we ook nog 2 teams op de 4x400m. Zowel bij de dames als de heren een volledige juniorsploeg. Onze dames deden het met Lore Vanderwegen, Liselot Smolders, Cathérine Smets en Florence Amon meer dan behoorlijk. Ze werden 4de in hun reeks in 4’25”30. 13 seconden sneller dan op het PK en Liselot in de wolken omdat ze tegen EK-atlete Elise Vanderelst van MOHA mocht lopen.

Tot slot kregen we dan toch nog een ROBA medaille met ons juniors-viertal Remco Verstrepen, Nils Van Noten, Luca Braile en Timo Vandeuren. Even leek het erop dat we alweer een 4de plaats in de wacht sleepten, maar iedereen had een gele juryvlag gezien. En wat bleek, de jongens van Lierse, die 3de geworden waren, hadden een foute stokwissel gehad, waardoor onze jongens alsnog de bronzen medaille mochten ophalen. Weer net geen clubrecord, maar nadat ze vorige week al zilver hadden behaald op het BK Aflossingen voor juniors, hebben ze wel hun 2de medaille in evenveel weken. Knap gedaan.

Aan het einde van een mooie atletiekdag keerde iedereen tevreden terug huiswaarts. We hadden heel wat mooie aubergine-prestaties gezien dankzij een mooie samenwerking tussen atleten van onze verschillende kernen. Atleten van Betekom, Wespelaar en de Yellow Armada vulden elkaar heel goed aan, wat resulteerde in ROBA-ploegen! Met onze boomende kern in Diest kan het in de toekomst alleen maar beter worden van zodra ook zij weer cadetten, scholieren, juniors en seniors hebben. Bedankt aan al onze atleten en coaches voor de mooie prestaties.